בית פורומים עצור כאן חושבים

על ההבדל בין פנדציט לקרבורטור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/5/2003 18:38 לינק ישיר 
על ההבדל בין פנדציט לקרבורטור

אתמול בערב בא אלי יהודי להתייעץ (כידיד) באיזה עניין רפואי . הוא היה אצל כל המומחים והיה אצל פירר וכו' וכו' ולא הצליח להגיע למסקנה ברורה .

לאחר שהתישבנו בדבר הוא פנה אלי וביקש ממני, אם לא קשה לי, להקפיץ אותו במכוניתי לאיזה אדמו"ר שנחשב מבין בענייני רפואה .

אמרתי לו שמכוניתי מקולקלת, אבל אם כבר הוא הולך, אצטרף אליו, כי באותה הזדמנות אוכל לבוא עמו ולהתייעץ עם האדמו"ר על הקרבורטור שלי .

הוא כעס עלי מאד . מאיפה אתה רוצה שהאדמו"ר יבין בקרבורטור ?
שאלתי אותו : ומאיפה אתה רוצה שהאדמו"ר יבין ברפואה ?
הוא השיב לי : לאדמו"ר יש נסיון, כי רבים שאלו אותו .
אמרתי לו : מצויין . אני פורץ עכשיו דרך חדשה.
אני אולי הראשון, אך לאט לאט יבואו אחרים וישאלו אותו בענייני קרבורטורים ורדיאטורים וגירים אוטומטיים (ולא אוטומטיים) ובסוף יהיה לו נסיון והבאנו זכות רבה על עמנו.

כך גם נוכל לפתור בעייה נוספת : המחסור החמור בשמות של עיירות בפולניה וברומניה . מעתה אמור: הקרבורעטורע רבה . הרדיאטורע רבה וכו וכו' .

אין מטרת האשכול הזה קינטור . באמת שלא.
הרי יודעים אתם שתמיד עומד אני על משמרת הגנת החסידות .
אני יכול להבין שבאים לאדם בעל זכויות לבקש ברכה . אבל מה המקור ומה ההגיון להתייעץ עם איש צדיק, רוחני וחכם ככל שיהיה על תחומים שהוא פשוט לא למד אותם ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2003 18:56 לינק ישיר 

לך הרי נטיות לקוצק, וכבר אמר הקוצקר שאדם בתוך בועה אינו מסוגל לראות מה יש לפניו, דוקא האדם המופשט מסוגל לראות מרחוק הדברים לאישורם. (בעל עגלה זה אני אומר רק לך בתור בעל עגלה עם נשמה גדולה (האם יש נשמה בכלל? בוודאי שזו פאגאני משהו?))

ואוסיף דו שיח יפה (לכולם) מאדמו"ר ריי"ץ מליובאוויטש. בא אליו יהודי והתיעץ אתו אודות מסחרו ומצבו הכלכלי. אמר לו הרבי: קודם ברצוני לדון איתך על יהדות: יש לך להוסיף בקיום המצות, שיהודי זה כמעט ולא קיים. אמר לו היהודי בחוצפה אמריקאיית אופיינית של איש הממון: רבי, באתי להתייעץ אודות דיני ממנות ואתה מתערב לי בתחום שמירת המצות?

אמר לו הרבי: כמה מוזר, הרי תחומי אינו כלל "ביזנס" אלא יהדות, וכאשר אתה שואל אותי בתחום לא לי, אתה מוכן להקשיב, ואילו בתחום היהדות שזה מומחיותי הגדולה, אתה מסרב...?!

תוקן על ידי - מסתברא - 5/12/2003 7:09:52 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2003 19:04 לינק ישיר 

דורות הראשונים, היה בעל-עגלה (לא כבעל העגלה דנן, שעגלתו מרכבה לשכינה) חפץ להדבק בתלמידי חכמים נסע לו אצל הרבע. אלא שנעבעך, על מה ידבר עם הרבע ואפילו חומש-רש"י אינו יודע, נמצא מתנה את ספורי סוסו.

דורות האחרונים, אברך חשוב שיד לו בש"ס ופירוק קושיות על הרמב"ם לחם חוקו נתאווה לילך אצל באבא. אלא שנעבעך, מה יהיה על השידוך. הלך לו אצל רבו ולא זז משם עד שהפך אותו לבאבא.

צא ולמד מה בין דורות הראשונים לדורות האחרונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2003 19:05 לינק ישיר 

בעלגלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2003 19:09 לינק ישיר 

יצחק יונתן

(רק באתי למלא את החסר...
)

עקרונית, אני חושב שיש מקום לדון בתפקידים שממלא הרב, האדמו"ר וכו' בדורנו, לטוב - או לא כל כך.

אם כי בעל עגלה כבר מיצה את הנושא בלשונו הזהב...

מה קרה לאלו שהיו נוסעים אל האדמו"ר כדי לקבל ממנו עצות בעבודת ה'? לאן הם נעלמו?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2003 19:10 לינק ישיר 

בעלעגלה ומה תחשוב על הגדויילים הליטאים? מספרים על החזון איש שידע את כל האנטומיה של גוף האדם מהכירותו על בוריו את מערכת הבהמה ממסכת חולין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2003 19:15 לינק ישיר 

שמעתי מעדות נאמנה שהחזו"א פשוט למד את זה בשירותים (למי שיש נערווען של ביטו"ת) או בכל מקרה שכשל כוח הסבל מללמוד (למי שיש עדיין נרווען הנ"ל). שמעתי גם שרח"ק טוען שידע מחולין אבל מעדות נאמנה יותר שמעתי הנ"ל ואין ספק כי מגמ' חולין אי אפשר להיות מנתח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2003 19:20 לינק ישיר 

עדות נאמנה שלמד בשירותים אינו נראה, זו אגדה על כל הגדויילים גם את בקיאות הגר"א בתורת החשבון וגרמי השמים צידקו בכך שלמדו בשירותים

בכל אופן החזו"א ייעץ למישהו בניתוח וקלע לדעת המנתחים הממונים, כך על פי דוד זריצקי.

תוקן על ידי - פרשנדתא11 - 5/12/2003 7:39:43 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2003 19:31 לינק ישיר 

אכן התכוונתי למד פשוטו, ובשירותים היה תוספת למי שאינו יכול ליישב קושיית ביטול תורה בעני"ז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2003 19:40 לינק ישיר 

בע"ע גם אני מצטרף לרעיון

אכן הרי ברור שהייתה הרפואה מבוזה כמו 'מוסכניק' איש לא היה אומר ש'רבו רואה למרחוק את המנוע' ומהו רופא אם לא מוסכניק טוב של הגוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2003 20:38 לינק ישיר 

אוהאו
גיליתי אשכול מנצח !
הלכתי למנחה מעריב ו - 9 תגובות ...

האמת שאת החזו"א יהיה אפשר לתרץ (לאחר שהסיפורים יתבררו כנכונים, איפה אנשי ר' גדליה שיספרו את האמת ? ) בכשרונותיו המיוחדים .

ועדיין, הרי יש במקצוע הרפואה אלמנט של "שימוש" ושל עיסוק תמידי, מנין העוז לקחת אחריות על פיקוח נפש ?
והחזו"א היה הרי אדם אחראי לכל הדעות !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2003 20:52 לינק ישיר 

בע"ע,

לא שמעתי מה אמר ר"ג בנושא [והוא שלמד ביישוב כמובן שלא היה צריך שירותים ללימודי מעשה בראשית {לא "לימודי חול" דייקא וכמ"ש הרמב"ם} אלא הבנתי ששאלתך על מה הוא יודע על החזו"א בנידון], אבל שמעתי שר"נ שולמן אמר שהחזו"א למד גם מחוץ לשירותים!

לעניין השאלה הבאתי לפני כמה ימים באשכול "מכתב מאלי' והבעש"ט" מס' קדשי יהושע [שבינתיים נודע לי שהוא גיס גיסו של מו"ר] הערה בשאלה הזאת:
"ר"י קמינצקי ז"ל שלח לשאול עצה רפואית אצל האדמו"ר מסקוויר ז"ל. כששאלוהו, הבהיר שלא מפני שיש לו רוה"ק אלא שמן השמים לא יאכזבוהו!"

זו טענה חסידית של "סייעתא דשמיא". אני מבין שאין הפירוש שכאשר מכריעים מי האדמו"ר אז עולה עשן לבן ויורד ענן של "סייעתא דשמיא" אלא שמאחר ואנשים מאמינים במלוא התמימות ללא הרהור, אז שומר פתאים השם.

לכן בסיפור של בע"ע ייתכן שלפני שהערת לו על הקרבורטור, השם היה עוזר לו שהפנדיציטער רעבה היה נותן לו תשובה נכונה. אחר שערערת לו את תמימותו ייתכן שגרמת לו נזק!

לו ידעת שמהיום והלאה הוא יתעמק ויתקדם בהבנה, אז מילא אולי זה ראוי, אבל מסתבר שימשיך להחזיק באמונתו ומעכשיו ללא תמימותו הטהורה אלא כמבקרי הפורום המנסים לטהר את שרציהם בק"נ טעמים ואז הלכה לו ה"סייעתא דשמיא"!

תן דעתך על זה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2003 20:53 לינק ישיר 

רק תכתוב נגד אדמורים ותנצח כאן! זה קל מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2003 00:57 לינק ישיר 

מסתברא,
אינני יודע כלפי אחרים, אבל האמן לי שאין לי עניין, חלילה, בכתיבה "נגד אדמו"רים" .

ווטו
במקרה דנן, אינני חושב שמדובר בתמימות "שהרסתי", ואני מניח שגם ידידי לא היה הולך לכתחילה לשאול .
מדובר היה ב - 2 צדדים שההכרע היה קשה (אם כי הצלחנו להגיע למשהו שנראה לכאורה ע"פ אומדן דעת נכון) ובמקרים כאלה רב הפיתוי להעביר את האחריות למישהו אחר .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2003 01:36 לינק ישיר 

בע"ע, יופי!

מסתברא, הצבע נא על מקרה בו דיברו בפורום נגד אדמו"ר [או אף אדם מסוים] ונבקש מיד מההנהלה למחוק, כי זה נוגד את חוקת הפורום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2003 01:51 לינק ישיר 

לא התכוונתי שכתבו נגד אדמו"ר ספציפי, בזה אכן נזהרים כאן מאד (לא נכשלים כאן ב"אפקורסות" לבזות ת"ח), אך נגד האדמורות כ"מוסד" כאמונה ב"התקשרות" לצדיק, הליכה לקברים, בקשת ברכה, מופתים, רוח הקדש וכו'. ואם שגיתי ה' יכפר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ההבדל בין פנדציט לקרבורטור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext