| נשלח ב-27/5/2003 13:37 |
|
| |
מה קורה לעולם רגע בלי תיירע - מח' בב"ב
לאחרונה נשאלה שאלה בב"ב במי שיש לו מקרה של פיקוח נפש לפניו אבל הוא היחיד בעולם שלומד באותו רגע. לפי הנפש החיים הרי כל העולם ייחרב אם הוא נמצא ברגע בלי לימוד תורה, א"כ הצלת כל העולם וודאי קודמת להצלת נפש אחת.
נשאלו גדוילי העיר.
אחד ענה ספק בהתחמקות ספק בתמימות שיש לסמוך שד' יעזור שמישהו אחר ילמד באותו רגע.
אחד ענה שעליו ללכת להציל כי המצוה תגן על העולם ועוד כי לא ברור שהעולם ייחרב כי אולי הכוונה שזה רק עלול לקרוא ולא מיד.
אחד עשה נגד זה מחאה וטען שהנפש החיים לא אמר עלול וכו'.
בקיצור השכל הישר התנגש חזיתית עם האמונה הפשוטה שכל מה שכתוב הוא כפשוטו, אבל לא במקום הנכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2003 17:14 |
|
| |
אין בעיה! הנפש החיים וודאי סבר שאין חכמה מחוץ לתורה כי הכל כלול בה כפי שהועלה באשכול סמוך. יוצא שמה שלא ילמדו, ילמדו תורה ואם כן העולם לא ייחרב מפני ביטול תורה!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2003 17:36 |
|
| |
מסתבר שהנפש החיים סובר כדעת רבו הגר"א שמקיימים מצות תלמוד תורה במחשבה, וממילא יקיים מצות תלמוד תורה בהרהור.
כמובן השאלה יכולה להישאל, אם במקרה אותו יחיד זקוק לשירותים ואסור לו ללמוד בשעת מעשה, ולא צריכים לפיקו"נ, וכל התירוצים של קיום מצוה, הרהור, אינו שייך בכגון זה.
בוגי,
כדרכך דבריך נכתבו מתוך לעג ולגלוג, אולם בכל זאת אתייחס לטיעונך, כל ספר נפש החיים מבוסס להפריך את עמדת החסידים שיש דרכים אחרות ביהדות מלבד תורה, ובמובן זה ספר נפש החיים הוא החוקה של עולם הישיבות מימות וואלוזון ש"תורה איבער אלץ" (וזאת למרות שכבר כתב ת"ת נגד כולם, אך בכל זאת לא התכוונו לכך בצורה הישיבתית של היום, ולדבריך הרי הכל תורה, אז מדוע תפילה אינה מספיקה?
תוקן על ידי - מסתברא - 5/27/2003 5:38:10 PM
תוקן על ידי - מסתברא - 5/27/2003 5:39:14 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2003 18:00 |
|
| |
מסתברא
גם טענתך בכלל טענתי.
אגב, בכל הערה עם הומור אתה וחבריך רואים בה לעג ולגלוג. מצוי מאד שאלה המודעים שיש מה ללעוג להם ו/או לדרכם חוששים שכל הערה נאמרת כלעג.
אצל ילדים המגיבים לכל הערה 'הוא צוחק עלי!', נוהגים לוותר וסומכים שעם הזמן זה יעבור. אבל אצל מבוגרים כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי ואולי גם אצל רב או על ידי פתק באגרות כדי שתרד מכם האחריות הכבדה להיות 'מגיני היהדות הנאמנה'!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2003 19:32 |
|
| |
בוגי,
לר רציתי כלל לפגוע בך ח"ו, לא חשבתי שאתה נפגע כשכותבים שאתה לועג למשהו אינפנטילי. להיפוך, סברתי באמת שזה כבודך.
מאידך, מכיון שזה הומור, אז מה טעם להתייחס לכך ברצינות, לכן הקדמתי שלמרות שזה לעג, בכל זאת אתייחס לכך מנקודה רצינית.
אבל אתך הסליחה ובעתיד אמנע להגיב על סגנון התגובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2003 11:48 |
|
| |
מסתברא
אישית (וירטואלית) אין במה להיפגע. הבעיה היא הורדת רמת הדיונים ולכן הגבתי איך שהגבתי ואני מתנצל על הסגנון שהרגיז אפילו את המנהל
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2003 21:44 |
|
| |
יש שאלה מאוד דומה עם תשובה ברורה של הרב מבריסק.
על פי השמועה, הרב מבריסק (או אביו ר' חיים) הביע צער על מלחמת העולם הראשונה בשל מותם של יהודים רבים. בן השיח שלו אמר לו שאפשר להתנחם בכך שהמלחמה ודאי תקרב את הגאולה.
הרב מבריסק השיב לו בתקיפות שחלילה שיהודי אחד ייהרג אפילו אם בשל כך יבוא המשיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2003 13:27 |
|
| |
לפני הדיון בתוצאות הרעיון של נפש החיים, מה מקורו?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2003 19:29 |
|
| |
מי למד בששת ימי הבריאה הראשונים?
אם להיבנות יכול העולם בלי רגע של תורה, למה לא שלא להיחרב?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 23:30 |
|
| |
הריני מקפיץ את האשכול משום שהוא מעניין, ובעיקר משום שאני רוצה לשאול שאלה. על פי העיגול המהבהב משכילון, מחבר האשכול, מחובר, מה פשר דבר זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 23:34 |
|
| |
לאו דווקא מחובר לחדרי מחובר סתם לרשת
|
| נשלח ב-24/11/2010 23:40 |
|
| |
"אני רוצה לשאול שאלה. על פי העיגול המהבהב משכילון, מחבר האשכול, מחובר, מה פשר דבר זה?"
שיש פה אנשים שרק קוראים ולא מגיבים. [ויכול להיות גם שפותח האשכול גולש במקום אחר בח"ח]
בשנה שעברה, שותף שלי לדירה נסע לרגל אחד החגים לישיבה בה הוא למד מקודם. וכשהוא חזר, הוא שאל אותי: "תגיד, אתה מכיר פורום בשם "עצור כאן חושבים"?" אמרתי לו: "בטח! מה השאלה. אני כותב שם לעתים. מה גורם לך פתאום לשאול על כך?"
אז הוא אמר לי שחבריו בישיבה התחילו לשאול אותו כל מיני שאלות על החיים שלו - ובין השאר שאלו אותו על השותף שלו לדירה. וכשהוא תיאר אותי, אחד החברים ישר שאל: "האם הוא במקרה כותב בעצכ"ח בכינוי רדף השיג?"
[האמת היא שאין לי מושג איך הוא ניחש זאת -- מה כבר אתם יודעים עלי? (השאלה מכוונת לאלו שרק קוראים את הודעותי פה, לא כאלה שהתכתבתי איתם אישית או דיברתי איתם)]
בקיצור -- התברר לי בדיעבד שיש הרבה אנשים שאינם כותבים פה אלא רק קוראים...
הבדיחה האנטישמית הישנה והטובה אומרת: יהודי יכתוב ספר לפני שהוא יקנה ספר..
והנה - מסתבר שיש גם יוצאים מן הכלל..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 23:45 |
|
| |
מקס ורדף, תודה.
הבה נקים בית דין של שלושה ונקרא למשכילון שיחזור אלינו. האיש פתח כמה אשכולות מעניינים. חבל שהוא רועה עתה בשדות זרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 23:54 |
|
| |
רדף:
אם אתה כותב מחיבור שלך לרשת ? כולם ידעו מי אתה !
|
| נשלח ב-25/11/2010 01:11 |
|
| |
איך?
|
|
|
|
|