בית פורומים עצור כאן חושבים

לקראת יום הזיכרון לכ"ק אדמו"ר מלובביטש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/6/2003 23:11 לינק ישיר 
לקראת יום הזיכרון לכ"ק אדמו"ר מלובביטש

ג בתמוז

מה אומר לך חב"ד בכלל

איך נראית לך חבד היום

האם אנחנו יודעים מהי מורשתו של הרבי

ולמי יש סיפור מענין עם מפגש אצל חבד

בשורות טובות

(תוקן לפי בקשת חלמיש)

תוקן על ידי - מיימוני - 6/30/2003 6:51:18 PM

תוקן על ידי עצכח ב- 15/06/2007 7:32:28

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2003 23:20 לינק ישיר 

לא הבנתי אותו, בפרט בתקופה האחרונה.
לא מתחבר לכל פולחן הגאולה המשונה הזה.
אבל פשוט אהבתי אותו. מאד.

יהודי שהסתכל על העולם היהודי ברמת המאקרו.
אני לא חושב שיש מנהיגים חרדים כיום שאני יכול לומר שקבוצת ההתיחסות שלהם היא העולם היהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2003 01:07 לינק ישיר 

ג באלול? - מסתמא רצית לכתוב ג' בתמוז.
איך נראית חב"ד היום? - חב"ד עברה משבר קשה, חלק עבר להזיות מכל הסוגים, וחלק ממשיך לפעול על פי תורתו והוראותיו, ומצליחים בצורה מופלגת.
סיפור מפגש עם חב"ד? - משאלה מוזרה! אולי יותר הגיוני: יש כאן מישהו שאין לו סיפורי מפגשים עם חב"ד?
לא מתחבר לפולחן הגאולה? - במשך כל שנות נשיאותו פעל בכל העולם, באמצעות אלפי שלוחיו, לקרב יהודים לבורא ולקדם בכך את הגאולה. כך עד כ"ז ניסן תנש"א, כשהכריז: עשיתי כל מה שיכלתי, כעת תעשו אתם בעצמכם. ניתוח עמוק על מה שקרה בהמשך, אפשר לקרוא בספר "חשבונו של עולם".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2003 17:16 לינק ישיר 

נכון ג' בתמוז
שגיאות מי יבין
נסיתי לערוך ההודעה
אבל מוסרים לי שאיני מורשה
מנסתרת נקני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2003 01:57 לינק ישיר 

השתיקה כאן רועמת
מובן שאין זה ראוי שחסידיו ידברו בשבחו

אני מבין את אלו ששותקים כיון שהם מעדיפים שכך מאשר לומר דברים לא יפים.
אך גם לאלו.הם אלו הטוענים ושואפים לאמת צרופה וליושר אינטלקטואלי...האכן אין מילה אחת טוה שיש לכם לומר על הרבי מליובאויטש???
עשייתו בעולם? תורתו? השקפתו? משהו? עפעס?

מה שמוכיח פעם נוספת שיושר אישי אמיתי אין ממש בנמצא.כולנו מלאים נגיעות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2003 09:00 לינק ישיר 

להעיר,

אני מתפלא על סגנונך! אולי נכתב בעידן ריתחא? לא מתאים!

הרי פטומי מילי בעלמא נינהו! וכי בז' אדר כתבנו דברים יפים על משה רבינו? בשלמא אם היו מתנגדים כאן לאדמו"ר, היה צורך לאזן, אבל הרי סו"ס רובנו שותים מתורתו. [אף אתמול הביאו מיימוני באשכולו של מברר.]

מודים דרבנן היינו שבחייהו ואקוה שתודה ששגגה יצאה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2003 09:36 לינק ישיר 

ווטו
מילא לא היה קם כזה אשכול.ממש לא היה מפריע לי.
גם לא הייתי מקימו ולא הייתי רוצה שאחד מחסידיו יקימו.אך כיון שקם...אין לאף אחד מה לומר?
השתיקה רועמת.אומר שוב.
כמו"כ ההששוואה למשה רבינו לא כ"כ במקומו.לא דנים אנו בגדלותו של אדם.אלא ברושם שהותיר על דורינו.משהו הרבה יותר אישי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2003 09:42 לינק ישיר 

וטו

תיקון טעות: כוונתך לאשכול על בחירה חופשית.

להעיר

האם תוכל לשער בנפשך כי יש אנשים שלא הושפעו מחב"ד ומן האדמו"ר האחרון שלה? וכי חלק ניכר מן הכותבים בפורום הינם כאלו?
התפלאתי על פתיחת האשכול, שנראה מתאים ל"חדרי חרדים חב"ד". אך אם רצונך בסיפורים על הרבי או בניתוח שיטתו, צא וכתוב!
כפי שאמרו בגמרא: מי שלא ראה את הלבנה, אינו יכול לבוא ולהעיד עליה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2003 11:08 לינק ישיר 

להעיר.
לי יש והרבה.
אני אישית מעריך מאוד מאוד את הרבי מילובביץ
ואת החבדניקים למרות שאיני אחד מהם ואיני מסכים
עם כל הנהגותיהם.(ולא רק אני הרבי מילובביץ הוא
אחד הרבנים היחידים שגם לא דתיים ולא יהודיים מכירים בגדולתם)
הוא בפירוש אחד מגדולי הדור שקמו לנו בדורנו.
משמיים ריחמו עלינו ושלחו לנו אותו.
בניגוד לאחרים שיהודים שאינם חרדים פחות מענינים אותם.הרבי מילובביץ דאג לכל יהודי העולם(מפעל השליחות שלו הוא פשוט מדהים ומעורר
השתאות הרבה מאוד יהודים מוקירים לו על זה טובה)ניכר הן במפעל השליחות של חסידיו לכל פינה נידחת בעולם בה נמצאים יהודים.והן בפעילותו לקירוב רחוקים בדרכי נועם(חלוקת נרות שבת הנחת תפילין ועוד ועוד)ניכר שכל יהודי באשר
הוא היה חשוב לו.
בנוסף פעל רבות לשמירת ארצנו היקרה מיד שונאי נפשנו חבל שלא הקשיבו לו.

האם הוא המשיח?יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.

ועליו ועל שכמותו נאמר:"וי על דאבדין ולא משתכחין"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2003 12:26 לינק ישיר 

רגילים לדבר כאן על השפעתו על הציבור. נכון שזה היה חלק מתעסוקתו של הרבי, חלק גדול, אבל לא זה ביטא את אישיותו.

על אישיותו יעידו 25 כרכי אגרותיו, שבהן כעשרת אלפי אגרות "נבחרים" שכתב במגוון רחב מאד של תחומים.
דברי התורה שבהם עוסקים בכל חלקי התורה: פלפול הלכה ומנהג, נגלה קבלה וחסידות, פשט רמז דרוש וסוד, חקירה, תכונה, תורה-ומדע, נוסח התפלה, דקדוק, מסורת המקרא, מנין המצות, תולדות ישראל בכלל ובמיוחד תולדות החסידות ועוד.
ההוראות בעסקנות הכלל הן בשפע של תחומים, וניתן לראות בהן התייחסות למוסדות וארגונים מכל הסוגים, הוראות מפורטות בכל הקשור לניהול מוסדות הדת בכלל, מוסדות חנוך בפרט, וביחוד בקשר לרשת מוסדות חב"ד ברחבי תבל.
אמנם עיקרן של האגרות הן עידוד וזירוז לכל הכותבים אליו - להוסיף אומץ בחיזוק התורה והיהדות, הפצת לימוד ודרכי החסידות, וכן עצות פרטיות לאנשים הפונים אליו מכל העולם בכל סוגי בעיותיהם, פרנסה בריאות ועבודת ה'.
כשם שאין שום מגבלות לנושאים שהרבי דן בהם באגרותיו, כך אין שום הגבלה באשר לסוג האנשים שמשיב לשאלותיהם, או איזושהי הגבלה למדינה או עיר או אי נידח שבו נמצא השואל או השואלת. ע"י התכתבות עניפה זו היה הרבי מעורה בקורה בכל מקום בעולם ובכל נושא שיהיה - כללי או אישי.
במשך יום אחד, שיכול להיות גדוש ביותר בענינים העומדים ברומו של עולם, מצא הרבי את הזמן ואת תשומת הלב להשיב מכתבים רבים, פלפול עמוק לאחד מגדולי ישראל, מכתב עידוד לאיש פשוט באי נדח, סדר מפורט בניהול מוסד חב"די לאחד מעסקני חב"ד, והבהרת נושא כללי לאחד מראשי הממשל.
במשך עשרות שנים קיבל הרבי אלפים ורבבות ל"יחידות" והעניק להם עצות והדרכות בעבודת ה', בעסקנות הכלל, בבעיות הפרט וכו'.

בשעה שכ"ק חותנו הרבי הקודם הכניס אותו לעבודה ציבורית, הסכים לזה למרות מיאונו הפנימי להכניס עצמו לשטח זה, בתקופה שהיה שקוע יומם ולילה בלימודים, לימודים מכל הסוגים, הן בלימוד התורה והן בידע רחב במדע. אמנם במסירות נפש "זרק" את עצמו לפעילות הזאת, בחלק מהיום.
גם אז המשיך בלימודיו, ואף פתח מדור מיוחד בקובץ "ליובאוויטש" שבו השיב לכל אחד על שאלותיו בכל תחומי התורה והחסידות.

אחרי הסתלקות כ"ק חותנו, כאשר נתבקש על ידי החסידים למלאות את מקוםו בנשיאות תנועת חב"ד, מיאן וחכך בעצמו, במשך שנה תמימה, בטענה: מה אתם רוצים ממני.
אמנם כשסוכ"ס הסכים לקבל זאת על עצמו, הדבר הראשון שעשה היא בניית מערכת השלוחים, שבהם כבש את העולם.

את כל האמור לעיל לא קראתי בעיתונות, ואף לא בספרי הסטוריה, רק מתוך ידע אישי שיש לכל חסיד שחי את התקופה הזאת.
לכן עומד אני ומשתאה, בשעה שאני רואה שכותבים עליו גדולות ונפלאות שהוא גדול הדור שלפנינו, משכמו ומעלה גבוה מזה ומזה ומזה - בה בשעה שהאפיל בגדולתו על כל גדולי ישראל מכל החוגים בכל הדורות הידועים לנו.
מי יתן ויאיר אורו באופן חיובי ומתקבל, ולא ינצלו אנשי ההמון את גדולתו ל"הזיות" היוצאות מגדר המציאות, ונזכה כולנו ללכת באורחותיו אשר הורנו, עדי נתראה בקרוב בגאולה השלמה, ויוליכנו קוממיות לארצנו הקדושה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2003 12:37 לינק ישיר 

מיימוני,

תודה על התיקון!

להעיר,

לולא היית כותב את הודעתך הקודמת, לא היו רואים את הדבר כזלזול, אבל בצורה שאתה מציג את זה שוב, הרי אתה ממש "מאנס" אבל טוב, שיהיה ואענה את חלקי!

ארשום מהתרשמותי מהרבי זצ"ל.

אם כי משפחתית יש לי איזה שהוא קשר [דרך משפחת גוראריה מדרום אמריקה], לא היתה לי הזדמנות להיות קשור לחצר חב"ד. בתור ילד קראתי הרבה סיפורים מבית [הוצאת קה"ת] ומבחוץ [בעיקר מהרב זוין ז"ל], אבל בכל זאת לא נוצר קשר רציני.

בתור בחור בישיבה גדולה קראתי הרבה ליקוטי שיחות והחלטתי עם עוד חבר לנסוע להסתופף בצילו. [דבר לא פשוט עבור שני ישראלים שמעולם לא דרכו על אדמת ניכר למרות שאחד משניהם למד אנגלית מכבר בכוחות עצמו.]

הגענו לשם עם מגמה לא להישחד משום דבר ולנסות לפרש את כל שנראה ונחווה בצורה רציונלית-פסיכולוגית. כך היה. חווינו אדם שכולו תורה ואהבת ישראל וכמובן כולו חב"ד.

עוד נקודה. כאשר קראתי את הסיפור מהרבי זצ"ל שהביאה יענטע בפתיחת האשכול על מהות התפילה http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=220486
התרגשתי מאד ואולי עד כדי דמעות בראותי שהרבי לא ניסה לעשות מופתים לעצמו אלא להראות את מופתיו יתב' והצורה הבריאה לעבדו באמת ובלבב שלם!

חבל על דאבדין וחבל שלא היו יותר "חושבים" בסביבתו!

הלבן,

כמעט ששלחתי אך ראיתי כעת את הודעתך.

ייש"כ, אך הרשיני הערה אחת. כל תלמיד הקרוב לרבו הענק חושב שרבו הוא "שהאפיל בגדולתו על כל גדולי ישראל מכל החוגים בכל הדורות הידועים לנו."

גם לו כדבריך [כי לא באתי להתווכח על עצמותם], הרי זה לא אמין כאשר זה יוצא מפי חסיד אדוק וזה יוצר תקדים ותרבית למחלוקת מאחר וזה לא משכנע את מי שלא חווה בעצמו!

ממשפטים כאלה אנו סובלים מימים קדומים עד היום. מבלי להמעיט מהדמות המקובלת של הגר"א [ובפרט כי לא זה הנושא], הרי המיתוס סביבו נוצר בעיקר מהתפעלות תלמידו הגר"ח מוולוזין וכן עוד ועוד.

לבקשת וטו -

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 08/07/2003 13:23:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2003 14:43 לינק ישיר 

הלבן.
אןלי תוכל לפרשן דבריך " ויוליכנו קוממיות לארצנו הקדושה"וכי אתה בגולה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2003 15:00 לינק ישיר 

משהמו
הביטוי הזה פירושו, שאנו נמצאים כעת בארץ ישראל, בחושך כפול ומכופל, ובקשתינו שנוכל לעלות לארץ הקדושה, ושהליכתינו תהיה קוממיות, כלומר בקומה זקופה. וכ"ז יהי' בגאולה השלימה והאמיתית של עמנו.

וטו
לא באתי לשכנע איש; אמנם לא אעשה שקר בעצמי, לכתוב את הדברים אשר לא כפי שהם נראים לי, וכפי שהוא נראה לעוד אלפים ורבבות (ולאור כל זאת לא יפלא הדבר, מה שרואים אצל רבים, שעברו לעולם ה"הזיות" בנושא).
אמנם אני כתבתי זאת אחרי הרשימה הצנועה שרשמתי לפני כן, את שטחי לימודו ותעסוקתו הרבים, שגם זה מספיק למילת הסיכום שכתבתי.

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 08/07/2003 13:24:50

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2003 22:01 לינק ישיר 

הלבן,

נוסח תפילה זה היה, לפני השואה, ולפני קום מדינת ישראל, ולכן חשבתי שפירוש ו"יוליכנו" הוא, שאסור ללכת לבד, והוא לשון בקשה, וד"ל. או שלא נלך לבד, ויצטרך להוליכנו, והוא לשון עובדה.

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 08/07/2003 13:25:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2003 00:37 לינק ישיר 

ווטו
חיצי הביקורת שלי לא היו מופנים כלפיך.ואולי לכן חשת באי צדק

מבלי לנסות להחניף.כמדומני שמבין חברי הפורום הלא חסידיים אתה דוקא ניחן בקצת יותר יושר אינטלקטואלי מאחרים (תואר שכזה ברור שהוא מושלל מהחסידים כאן.אבל האחרים טוענים לכתר הזה.ועליהם ביקרתי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2003 09:49 לינק ישיר 

להעיר,

תודה [אך אם כי לא הייתי מגדיר את עצמי חסידי, אבל גם לא לא-חסידי ואכמ"ל.]

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 08/07/2003 13:27:49

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לקראת יום הזיכרון לכ"ק אדמו"ר מלובביטש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext