בית פורומים עצור כאן חושבים

ר' הלל צייטלין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/7/2003 17:59 לינק ישיר 
ר' הלל צייטלין

מי הי' ר' הלל צייטלין ע"ה?

תוקנה אות

תוקן על ידי עצכח ב- 23/02/2007 9:18:55

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2003 18:57 לינק ישיר 

ביאוגרפיה קצרה בhttp://www.b4ever.co.il/Eng/Memo.asp?b_Ind=586

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2003 01:22 לינק ישיר 

ר' הלל צייטלין הי"ד.

איש רוח קדוש ויקר שמקורו בחב"ד ולאחר רעיה כלשהי בשדות זרים, קיבל עליו עול מלכות שמים והיה אחד יחיד ומיוחד בדורו.
צייטלין היה בקי נפלא בכל חדרי התורה אם כי ניתן לומר שהמסתורין והסוד (בדגש מסויים על שיטות חב"ד וברסלב) היו מרכז חייו.
צייטלין היה איש החוויה. את תורת הנסתר לא רק למד אלא הרגיש צייטלין חווה "התגלות" (ואני בהחלט מצפה לההסתערות כלפי על המשפט הזה).

נמנה על המגינים החשובים של תורת הנסתר, ספרו בפרדס החסידות והקבלה הוא ספר חובה מתעניינים.
רוצו לקנות !

צייטלין היה איש אמת שלא היסס לצאת נגד המזרחי מחד ונגד הרבי מגור מאידך (כמובן בלשון עדינה ועניינית)
צייטלין היה פילוסוף בנשמתו. מיימוני יטען כנראה שהיה אירציונלי (ואני כמובן אחלוק עליו) .
צייטלין ידע לכתוב על חיפושי האלוקים של לב שסטוב ועל ברנר וברדיצ'בסקי, כמו גם פרקי יומן מדהימים (לדעתי) בעוצמתם (להלן אצטט מהם אקראית)
צייטלין אכן שהה כל חייו "על גבול שני עולמות" (כשם מאמרו וכשם ספר נוסף שלו. יש עוד ?)

אין הוגי דעות רבים שאני "אוהב", כשם שאני אוהב את היהודי המתוק היקר והנפלא הזה.

נרצח על קידוש השם בשואה כשספר הזוהר האהוב עליו בידיו.

"יום אתמול עבר עלי כיום שלשום, אלא שנכשלתי בעוון לשון הרע ושיחה בטילה. התקרבות לאנשים קטני אמונה ומתמשכלים קשה מאד. הלל הלל ! סגור פיך, שמור לשונך"

"אוי לי, אוי לי ! אנה אלכה ? אנה אנוסה? אל מי אתחבר ? עם מי אלך ? הנני איש העומד בתוך החיים החברתיים ואי אפשר לי, לפי מצבי עתה, להשאר מחוץ לכל מפלגה, אבל המפלגות של עכשיו הלא כולן זרות לרוחי"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2003 02:01 לינק ישיר 

להשלמה, אעתיק את מכתב אדמו"ר מוהריי"צ נ"ע מליובאוויטש, אל הרב הראשי הרצוג, בנסיונות אחרונים להצילו מצפרני הנאצים ימ"ש:

כיומיים טרם עזבי את ווארשא בקרני ידידי הסופר המפורסם הישיש ר' הלל שי' צייטלין, ויבקשני בדמעות על עיניו לבקש את כת"ר בשמו שכת"ר ישתדל אצל הסוכנות - שהוא אחד מחבריה - לשלוח לו סרטיפקט, כי מצבו בגשם וברוח מסוכן הוא, וגם אני מצדי מבקש את כת"ר בזה, וכן לשלוח לו כרטיס-ספינה עבורו ועבור רעיתו תחי'.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2003 18:04 לינק ישיר 

כיצד חזר צייטלין לחיי אמונה?
בשנים הפותחות את המאה העשרים עבר צייטלין תהליך נפשי ואמוני, שבסופו שב בתשובה לאמונה שלימה. מישהו יודע יותר על השלבים הראשוניים של תהליך חזרתו בתשובה? ברור כי מחקרי החסידות המוקדמים שלו הם נקודת ציון חשובה מאד של התהליך בראשיתו. האם ניתן לאתר חיבורים שלו העומדים עדיין "על גבול שני עולמות" בטרם חזרתו לאמונה שלימה?
אשמח לתגובות של מי שיודע יותר על כך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2003 18:35 לינק ישיר 

מה שידוע לי הוא רק זה, שלערך בשנת 1930, פנה אליו האדמו"ר מוהריי"צ נ"ע מליבאוויטש, ע"י עושי רצונו, בהצעה שיכתוב כמה מאמרים על החסידות. הוא קיבל את ההצעה וכתב.
הזכרות אודות ההתכתבות הזאת יש למצוא לפי מפתח השמות לסדרת אגרות קודש אדמו"ר מוהריי"צ נ"ע (נדפסה בסוף הכרך ה12), ערך: צייטלין, הלל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/7/2003 22:51 לינק ישיר 

רבינו הלבן
תודה על המידע.
הקשר של צייטלין לחב"ד אותו הזכרת מעניין, שהרי צייטלין גדל באוירה חב"ד מינקותו, ובשנות השלושים שהה בוארשה בין צדיקי פולין איתם קיים קשרים מורכבים של משיכה ודחייה (מצידו), כפי שמעידים יומניו.

הרבי האחרון מליובביטש ז"ל היה אף הוא קשור בקשרי אגרות למחברים שעסקו בחסידות ולא היו מחסידיו. כך למשל ידועות לי האגרות שלו לסופר החילוני אליעזר שטיינמן בקשר לספרו 'באר החסידות' בשני הכרכים על ליובביטש. האם ידוע לך על עוד קשרים של הרבי (או של שני קודמיו, הריי"צ והרש"ב) עם סופרים כאלה בהקשר עיסוקם בחסידות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2003 23:12 לינק ישיר 

אודות הקשרים של הרבי עם שטיימן וכיוצא בו, אפשר למצוא לפי מפתח השמות, לפי השם בליזינסקי, כי הוא היה עומד בדרך כלל בקשר עם אנשים אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/10/2005 00:58 לינק ישיר 

הערה

ספרי הלל צייטלין שראו אור בהוצאת יבנה בתל אביב (בפרדס החסידות והקבלה ועל גבול שני עולמות) צונזרו בידי בנו, המשורר אהרן צייטלין. כדאי תמיד לבדוק את המהדורות הראשונות שם נגלה עולם אחר.
וכבר העיר על כך מנדל פייקאז' בספרו על ברסלב באחת ההערות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2005 01:10 לינק ישיר 

מגלהטמירין,
מה היה כיוון הצנזורה? זה חדש לי. היכן ניתן לראות מהדורה לא מצונזרת?

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2005 01:25 לינק ישיר 

להידוע לי,הרב צייטלין הי"ד,נטה יותר לכיוון ברסלב בסוף ימיו מאשר לחב"ד,מבחינה רעיונית אולי ניתן למצוא סמך לזה לפי מה שכתב בשלהי ספרו "בפרדס החסידות" לגבי עניין החויה.

האם ישנה ביוגרפיה על חייו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2005 02:13 לינק ישיר 

[א] לענין הצנזורה
הדבר ניכר בכל עמוד של המהדורות בהוצאת יבנה. הנה דוגמא: באחד מספריו של צייטלין על ר' נחמן (ווארשא תר"ע) כתוב: "כי בלב רבי נחמן עם כל קדושתו ופרישותו, אמונתו ותמימותו, שרר הצער הגדול של פאוסט".

ובמהדורה המצונזרת (על גבול שני עולמות, עמ' 296):
'כי בלב רבי נחמן, עם כל קדושתו ופרישותו, אמונתו ותמימותו, שרר הצער של האדם הדתי העליון'.

וכך אירע עם כל אמירה יוצאת דופן או חריפה ועם כל דבריו על ניטשה, ישו ועוד.

את כל הספרים המקוריים ניתן לראות בספריות. ואני הקטן ראיתי כיצד נעשתה עריכתו של אהרן צייטלין, שראיתי בארכיונו שצילם את כתבי אביו והדביק על הדפים פתקאות בכתב ידו עם שינויים והוספות.

[ב] ביוגרפיה של צייטלין
יש ספר של ש"ב אורבאך וכן אחד של שרגא בר סלע (מהשנים האחרונות), שניהם חסרים. ועוד תבוא גאולה לעולם בקרוב אי"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2005 02:15 לינק ישיר 

בסוף חייו היה צייטלין מקורב מאוד למשפיעים המרכזים של ברסלב בווארשא, ביניהם ר' יצחק ברייטר. והוא כותב את ספרו אורו של משיח בתורת הברצלבי (תרצ"ו), ממנו נראה בברור כי האמין שנשמת ר' נחמן היא נשמת משיח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2005 02:16 לינק ישיר 

יישר כח ותודה.

אנא ממך, מהי דעתו על ניטשה?

(כתבתי את הודעתי טרם ראיתי את תגובתך השנית-כנראה שהרגשתי נכון את נטייתו לברסלב)

תוקן על ידי - אור_חושך - 02/10/2005 2:16:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2005 02:19 לינק ישיר 

תלוי באיזה שלב בחייו...
תמיד העריץ את כח הכפירה שלו גם כאשר נתרחק מתורתו.
הנה בתחילה כתב עליו כניטשיאני גמור ואח"כ כמי שדילג מעבר לקושיותיו.
את המעבר מאדם עליון לאל עליון (כהגדרתו) עשה בעקבות מפגשו עם הפילוסוף לב שסטוב (שבעצמו היה קרוב בתחילה לרוח הניטשיאנית)

ויש עוד הרבה בזה אך א"א להאריך כ"כ עתה
שאני כמעט נרדם

תוקן על ידי - מגלהטמירין - 02/10/2005 2:21:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2007 03:32 לינק ישיר 

'יחודא עילאה' מוטל באשפתות...

http://www.shturem.net/index.php?section=artdays&id=78

מאמר על הרב קוק

http://www.etzion.org.il/dk/1to899/297daf.ht

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 22/02/2007 3:36:52

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני