| נשלח ב-2/10/2003 11:09 |
|
| |
אי שחיטת תרנגול לשם כפרות
למי שנהג לקיים את מנהג הכפרות, אני מביא הצעה שתוזיל את ההוצאה ושתשפר אותו בתור בנאדם.
יביט בתרנגול ויאמר: 'איני שוחט אותך וחס על חייך. יהי זה לי לכפרת עוונות כולל העוון של אי קיום המנהג.'
מי שעדיין חושש יוסיף: 'ואם שגיתי, ילכו כל עוונותי על ראש בוגיעלון בפורום שאסור להזכיר את שמו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 12:27 |
|
| |
הרב חיים דוד הלוי:
"ולמה צריכים אנו דווקא בערב היום הקדוש, להתאכזר על בעלי-חיים, ללא כל צורך, ולטבוח בהם ללא רחמים, בשעה שאנו עומדים לבקש חיים על עצמנו מאת אלקים חיים" (עשה לך רב, חלק ג, עמ' ס"ז).
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 12:29 |
|
| |
בן-יוסף, תודה. זה רב אורתודוכסי שלא נסקל על דבריו?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 12:59 |
|
| |
לא יודע.
אבל זה מעניין גם אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 14:12 |
|
| |
לכל המגיבים
בעקבות דבריכם ובפרט בעקבות הציטוט של בן יוסף השתכנעתי סופית שלא לקיים יותר את מנהג הכפרות .
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 14:31 |
|
| |
על מנת שלא תהפכו (חלילה...) למבטלי מנהגים וכו', הריני לבשרכם שבמשפחתי, המקפידה על קוצו של מנהג מקדמת דנא, לא נהגו כלל במנהג הכפרות, וכפי המסורת כך הוא למעלה ממאה שנים (יותר מכך לא אדע). וידוע לי, שבעוד הרבה קהילות בגרמניה ובאשכנז לא נהגו מנהג כפרות.
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 15:19 |
|
| |
הערה: ההבדל בין השו"ע ואלה שלא נוהגים בכפרות לבין הרב שהביא בנ"י ולהבד"ל בוגי, הוא שהראשונים חששו משום "דרכי האמורי" ולא על חיי התרנגולת!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 15:20 |
|
| |
מציץ
אני מברך אותך על חזרתך בתשובה. וכפי שזכית לתקן עבירה זו, כך תזכה לתקן ולהתעלות מעלה מעלה!
ויהי רצון שלא יהיה שום פחד במשפחתך עקב ביטול הכפרות.
(אני מכיר כאלו שיודעים שכפרות אסורות, אבל פוחדים לא לעשות אותן שמא בכל זאת יקרה משהו... כפי שאמר אותו אחד שתלה את הפרסה ליד המזוזה: לא שאני מאמין, אבל אומרים שזה עוזר גם אם לא מאמינים בזה... הפסיכולוגיה היא דבר חשוב).
ויהי רצון שתהא לכם שנה טובה ומתוקה, ולכל עם ישראל.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 15:40 |
|
| |
אכי"ר
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 15:56 |
|
| |
ווטו? "דרכי האמורי" = ל"דרכי הצאבה"?
"וכאשר גדל עמודו של עולם ונתברר לו שיש שם אלוה נבדל לא גוף ולא כוח בגוף, ושכל אלה הכוכבים והגלגלים מעשיו, והבין אפסות אותם הבלים אשר נתחנך עליהם, והחל לסתור שטתם ולבאר הפסד השקפותיהם ופרסם הפכם, וקרא בשם ה' אל עולם. קריאה הכוללת מציאות ה' וחידוש העולם מאת אותו האלוה... ואלה היו נביאי הבעל ונביאי האשרה הנזכרים אצלנו, אשר נתחזקו אותם השקפות אלו עד שעזבו את ה' וקראו הבעל עננו.....
מורה נבוכים.חלק שלישי פ' כט
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 15:58 |
|
| |
כבר כמה שנים שמעצלנות אני מקיים את מנהג הכפרות על כסף לצדקה, השנה התעוררתי מדבריכם ובע"ה אתגבר על עצלנותי והעניים יזכו לעופות טריים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 16:02 |
|
| |
נופת
העניים אומרים שעופות שהיו לכפרה אינן לאכילה!

|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 16:13 |
|
| |
נופת חביב(ה?)
היכן מצאת בדברי או בדברים כאן מעלה לעשות כפרות בעופות יותר מאשר בכסף?
אם כבר, אז חשבתי שהיה ברור שראוי שלא לעשות כפרות כלל! (ועל אחת כמה וכמה, לא בבעלי חיים).
שמא כוונתך להתבדח?
או שמא, חלילה, כוונתך לומר שתעשו כפרות בעופות דווקא להכעיסנו?
האם כל כך חשוב לך להכעיסנו?
וכלום אין לך חשש של אפיקורס העושה על מנת להכעיס ולבזות דברי תורה?
תמהני, תמהני.
סליחה שכתבתי דברים כה חריפים, ולא דנתי אותך לכף זכות - אך פשוט לא זכיתי להבין את כוונתך.
על כל פנים, שתהיה לך שנה טובה, ותשובה שלימה בלא צער!
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 16:42 |
|
| |
סליחה על הבורות והבערות.
מה המקור המדויק בשו"ע לאסור מנהג הכפרות??
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2003 19:57 |
|
| |
מימוני
וכי לא מקובל עליך שבני ישראל יוצאים ביד רמ"א? שפסק שנכון לערוך את מינהג הכפרות.
והוסיף שם שאת בני המעים משליכים לעופות
ופירושו במשנה ברורה אשר המרחם על הבריות מרחמים עליו מהשמים.
הרי גם אתה ודאי עולה על שולחנך בשבת עכ"פ
בשר. ומה ההבדל נישחט בעוף טוב או ברחוב חזון איש.
גמח"ט
|
|
|
|
|