| נשלח ב-18/10/2003 22:03 |
|
| |
נשים ומצוות ציצית - הרי גם גברים פטורים
על-פי ההלכה נשים פטורות ממצוות ציצית, מפני שאחרי פלפול אחרון הגיעו למסקנה שזו מצווה שהזמן גרמה. באשכולות הקודמים היו מספר דיונים האם יש טעם לאשה לעשות מצוות שהיא פטורה מהם, ולכן אני רוצה לשאול האם יש טעם לגבר לעשות מצוות שהוא פטור מהם?
נראה לי שהרוב יסכימו שישנו טעם להרבות במצוות, גם כשאין חיוב. כך על-פי ההלכה יש חיוב לשים ציצית רק על בגד ארבע כנפות, ומכיוון שכיום כמעט ואין בגדים כאלו אז גם הגברים פטורים ממצווה זו. למרות זאת, גברים מעדיפים להכנס לחיוב המצווה וללבוש בגד ארבע כנפות (ציצית קטן) כדי לשים עליו ציצית.
ישנם עוד דוגמאות רבות על מצוות שאיננו מחויבים בהם ולמרות זאת עושים אותם, ונראה לי שהסיבה לכך היא הרצון להשיג דבקות בה'. הרמב"ן מפרש את הפסוק "והייתם קדושים כי קדוש אני" שזו דרגה קשר אל ה' מעבר לרמה של לעשות את מה שאני חייב, זו דרגה של דבקות. כמו שבקשר בין בני זוג אוהבים לא עושים רק מה שבן הזוג מבקש, אלא הרבה מעבר לכך, כך גם בקשר אל ה'.
אז למה לא להתיר לנשים ללבוש ציצית, שהינה מצווה ששקולה כנגד כל המצוות, וגם תעזור להם לזכור את כל המצוות, ולא לתור אחרי עיניהן וליבותיהן.
שמעתי על בעלת תשובה ששמה ציצית בבגדה, עד שעברה לגור ביישוב דתי ושם היא התבקשה לשים את הציצית בפנים כדי שלא למשוך תשומת לב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 00:13 |
|
| |
אני שמעתי אומרים שלא רק שאישה פטורה ממצוות ציצית, אלא שלבישת ציצית אסורה על אישה מכל וכל, משום "לא תלבש אישה כלי גבר".
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 09:51 |
|
| |
שלא תלבש טלית קטן, כי זה כלי גבר, אבל על בגד ארבע כנפות נשי אין בעיה לשים ציצית.
בנותיו של רש"י לבשו ציצת והניחו תפילין.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 10:01 |
|
| |
גם מיכל אשת דוד הניחה תפילין, אז מה? אתה יכול להמליץ לבנות משפחתך, אף אחד לא ימנע מבעדן ללבוש ציצית, ולהניח תפילין.
ולעניין כלל הנשים אתה עוד רוצה להחמיר עם גדרי הצניעות, לא מספיק לך שמודדים להם את עובי הגרביים?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 10:30 |
|
| |
אני לא רוצה להחמיר ולפסוק שום דבר, רק למנוע איסור של המותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 13:54 |
|
| |
איקה
בעיילם זה בכלל לא כך, שהרי כל מי שיעשה זאת, יצאו נגדו, בגלל שזה דבר חדש, "צאי וראי"
אבל למה זה כך, והרי אמור להיות להפך. דהיינו שאיך שזה נוצר, הסיבה לכאורה פשוטה, משום שהיה להם עבודות בית וכו' ולא היה להם כ"כ הרבה זמן לזה. הלא כן?
אבל למה אם תצא אשה כך יצאו נגדה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 14:15 |
|
| |
בתקול
אם אני הייתי רוצה ללכת עם ציצית ולהניח תפילין, הייתי עושה כן בלי לחשבן לאף אחד. בדיוק כמו שרציתי ללמוד תורה, חיכיתי לקבל אישור? ציצית ותפילין לא יתרמו שום כלום לעבודת ה' שלי, ולכן אני לא מעונינת בזה, נקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 14:32 |
|
| |
איקה: וכיצד ציצת תורמת לעבודת ה' שלי?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 14:36 |
|
| |
אתה מצווה על ציצית ותפילין מסיני!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 15:14 |
|
| |
איקה:
על-פי ההלכה אני מצווה על ציצת רק כאשר אני לובש בגד ארבע כנפות. אז למה לי ללבוש ארבע כנפות עם ציצת, כאשר איני מחויב בכך?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 15:26 |
|
| |
נו אולי תענה למה בעצמך?
מה שבטוח הוא שאני פטורה!
תוקן על ידי - איקה - 19/10/2003 15:27:53
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 15:31 |
|
| |
לשיטתך אין סיבה שאני יכניס את עצמי לחיוב של ציצת בלבישת בגד ארבע כנפות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 15:34 |
|
| |
לשיטתי, אין סיבה שאני אשקיע מחשבה במה שאני פטורה בו!ואינו תורם לעבודתי במאומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 15:41 |
|
| |
דברתי על זה שלמעשה אם יעשו יצאו נגדם. רק את סתם מוסיפה שלך לא אכפת {וזה סתם נושא לדיון אם זה אמור להיות אכפת לך או לא שיש גם צד שאם אתה בתוך הציבור הזה א"כ אל תהיה חריג ממנו}. אבל למעשה מה אכפת להם, שהם יצאו נגד זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 15:46 |
|
| |
בתקל
על כל דבר שאינו מקובל ונשים רוצות להשיג, הן צריכות להילחם עבורו. זה חדש לך?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2003 15:55 |
|
| |
איקה אז אולי גם אני לא אשקיע מחשבה במצוות ציצת שאני פטור ממנה.
|
|
|
|
|