| נשלח ב-28/2/2004 21:39 |
|
| |
אנשי אקדמיה לא אוהבים את שיקול ה"פרנסה"?
לאחרונה שוחחתי עם כמה מאנשי האקדמיה. תופעה אחת חזרה על עצמה, את נתון הפרנסה ראו כ"זוטות" לגבי האקדמיה. כששירבבתי לשיקולי הכניסה לאונברסיטה שיקולי פרנסה, היה זה לזרא ואף לצנינים בעיניהם.
למה זה?
היש מסיון לאקדמיה?
היש חוסר בטחון לאנשיה בצדקת הדרך, שכדי להצדיק את התוכן הם חוששים לערב שיקול של פרנסה?
או שמא יש כאן פשוט ריאליות - אקדמיה ופרנסה אינם צמד, לפחות לא בשלבי ההתחלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2004 21:43 |
|
| |
נניח והשיקול של פרנסה הוא אכן לא ריאלי. מה יהא אפוא המניע החזק להוצאת זמן וממון כה גדולה?
בהכרח שיאלצו ההולכים - לקדש אותה, וליצור לה מונח דומה למונח המוכר בלימוד התורה - "לשמה".
ואם כבר כך, אז ודאי יש עניין של זיכוי הרבים, שיזכו לאותו התוכן, ויצדיקו את הדרך והעמדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2004 21:51 |
|
| |
.
שתי תשובות בדבר:
הראשונה - שיש אוהבי דעת ולימוד שישיבה אינה המקום שהם מכוונים את אהבת הלימוד אליו.
והשני - שדיברת עם אנשי אקדמיה "פולנים" - לא מדברים על כסף, זה נושא "מלוכלך" ...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2004 21:53 |
|
| |
מואדיב תודה
תוכל אולי לציין את מה שיש באקדמיה שלא יוכל אותו תאב דעת ללמוד לבדו? או שמא זה פשוט מאוד קשה לבד, זה העניין? [אני מתמקד בעיקר סביב מדעי הרוח בשאלה זו].
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2004 22:00 |
|
| |
.
יומרה גדולה מאד, הנפוצה לעתים גם בין אנשי האקדמיה עצמם, לסבור כי הכל נמצא בספרים, וכל דבעי ייתי וילמד מתוכם לבדו.
לא הכל כתוב, לא כל מה שכתוב ניתן ללמידה עצמית, ולעתים - בדיוק כמו ב'לימוד' (לימוד במלעיל) - אין מה שישווה ליד המנחה של מורה טוב.
וכן, גם לעצם המשמעת המוקנה למישהו מכך שמוכתבת לו תוכנית לימודים מלמעלה, כולל לוחות זמנים ומבחנים - יש חשיבות רבה.
וטרם נכנסתי כלל לדיון אודות מקצועות שאין לדעתי שום אפשרות ללמדם לבד - כמו שפה זרה שהלומד חסר כל רקע בה, ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2004 02:44 |
|
| |
יהוסף
ואולי זה אתה ששידרת משהו שהזמין תגובה כזו?
אל תבנה כללים משיחת אחד על אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2004 08:56 |
|
| |
אקדמאי היקר
ברור שאין להסיק מאחד או שלושה, אם לא כן סימן השאלה בנושא האשכול היה מיותר
שבוע טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2004 11:40 |
|
| |
איני יודע למי אתה מכוון באמרך "אנשי אקדמיה" - אם לסטודנטים הלומדים באוניברסיטה תקופה קצרה, או לאנשים שהאקדמיה היא היא פרנסתם. לגבי האחרונים, היכרותי היא בעיקר עם אנשי מדעי הטבע. אלו, דרך כלל, אכן רואים בהחלטתם להשאר באקדמיה ויתור על שיקולי פרנסה, שכן בעלי כישורים כשלהם יכולים להתפרנס בכבוד רב יותר מחוץ לכתלי האקדמיה. מה אם כן הסיבה שבחרו במסלול האקדמי? יש ויש. חלקם מוצאים סיפוק במחקר, חלקם בחיי החופש, חלקם בבטחון הכלכלי שנושאת עמה הקביעות, ועוד ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/2/2004 22:14 |
|
| |
כמה הנחות יסוד שיש להניח לדידי באשר לשאלתך, חלקן נאמרו לעיל ע"י אקדמאי וע"י יצחק יונתן:
1. כל אדם רוצה לחיות. הדימוי של "אוכלי המן" הוא נורא רומנטי, אבל אנשים צריכים להתפרנס ולפרנס את בני ביתם.
2. מי שרוצה להרוויח הרבה כסף עפ"ר אינו הולך לאקדמיה, אלא פותח עסק או נכנס לתחומים מעשירים יותר.
3. אם מישהו מתחיל להרוויח משהו באקדמיה, זה לוקח הרבה שנים. במדעי הרוח קשה לדבר על טווח של פחות משמונה עד עשר שנים (איני מדברת פה על מלגות ופרסים. כבודם במקומו מונח, אבל אין זו פרנסה במובן המלא של המילה).
4. הסיפוק מן העולם האקדמי אינו חומרי בדרך כלל, אנשים אינם מתים מרעב, אבל גם לא מתעשרים במיוחד. מה טיבו של הסיפוק? כבוד, אגו, עניין, סיפוק רוחני וריגשי, קבוצת התייחסות ועוד כהנה וכהנה.
5. בעולם האקדמי כמו בכל מקום יש אנשים שעושים פוזות ("לא מעניין אותי כסף", "הכל לשם שמים" וכו').
6. כפי שענית בעצמך לאקדמאי, אין טעם בקביעות גורפות על "אנשי אקדמיה", כשם שאין טעם בקביעות גורפות על "טבע האדם" וכו....
ובמאמר מוסגר - מי שרוצה כסף, באסטה בשוק עדיפה מאשר מסלול אקדמי 
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 23:33 |
|
| |
טקס לקבלת התואר השלישי
הלו שלום
- כן
- אפשר לדבר עם ד"ר פישר?
- עם מי?
- עם ד"ר דני פישר.
- אה כן – מדבר.
- שלום לך. מדברת ורד מהרשות לתלמידי מחקר.
- אני מתקשרת בעניין הטקס.
- אה...
- הטקס לקבלת הדוקטורט.
- אה, כן כן
- קבלת בדואר את ה..
- בטח בטח.
- אז זהו. רק רצינו לוודא שאתה בא, כי לא שלחת תשובה.
- אז זהו. שלא הייתי בטוח שאני יכול לבוא.. פשוט יש לי בעיה..
- אתה מבין את החשיבות, נכון? מגיע המנחה שלך, וראש החוג, וראש הפקולטה, והנשיא והרקטור, יש כמה ד"ר לשם כבוד, איזה מלחין מיגוסלביה, ושגריר ממקסיקו, ויש גם איזה גורו מאיזה הר בהודו, אה ושכחתי – גם שר החינוך, ושני עוזרים.
- בטח בטח שאני מבין, רק שזה לא תלוי בי, פשוט אני חושש שהבוס שלי בעבודה לא יאהב את ההיעדרות...
- אין לי ספק שהוא יבין, לא כל יום מקבלים דוקטורט. אתה אולי מעדיף שראש המחלקה שלנו פרופ' מרקוביץ תדבר אתו?
- האמת, לא נראה לי שזה יעזור הרבה.
- תראה, מה אכפת לך לנסות?
- טוב נו... כמה זה כבר יכול להזיק?
- מה שמו?
- קוראים לו אחמד.
- מה אמרת?
- אחמד - חברת 'הנקיון לכל בית'. תחפשי באתר של 144 באבו גוש, בטוח תמצאי את כל הטלפונים שלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 00:08 |
|
| |
האוניברסיטאות תופסות את עצמן כמקומות למחקר ולא כאתרי הכשרה מקצועית, זו תפיסה שיש לה רקע היסטורי ידוע.
בפועל הן אכן משמשות להכשרה מקצועית, וזה באמת יוצר איזושהי כפילות שעלולה ליצור מבוכה בתהליכי קבלת החלטות - האם לקיים חוג חשוב שאין לו ביקוש וכדומה.
מנסיוני הייתי אומר לגבי מי שנשאר באקדמיה כחוקר, שצריך שתהיה לו איזו שהיא מוטיבציה מעבר לכסף. ללא המוטיבציה הזו הענקת הקביעות היתה מחסלת את המחקר. זה אכן קורה לעתים רחוקות אבל בדרך כלל אנשים ממשיכים לעבוד במלוא המרץ גם כשהם פרופסורים מלאים ואין להם יותר למה לשאוף מבחינת דירוג מקצועי.
בפוסט פגשתי סיני אחד שאמר בפה מלא שביום שהוא יקבל קביעות הוא מפסיק לעבוד ושיחפשו אותו. אנשים כאלו הם הסיוט של המערכת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 08:08 |
|
| |
שנרב יש שטייגען?
|
|
|
|