| נשלח ב-19/4/2004 10:14 |
|
| |
מוסר / -שתיקת הנהגה הציונית ואי התנצלותה
לרגל "יום השואה וה
גבורה" חובה עלינו לזכור ולהזכיר את אטימות ליבה של ההנהגה הציונית אשר מתוך כוונה תחילה לא עשתה דיו להצלת אחיהם בגולה, ואשר בשתיקתם סייעו ל"פתרון הסופי" של הצורר הנאצי ימ"ש.
נביא שתי ציטוטים בלבד.
חיים ויצמן מנהיג התנועה הציונית ונשיאה הראשון של מדינת ישראל:
"אמרתי לוועדה המלכותית כי תקוותם של ששת מליוני יהודי אירופה היא - הגירה. נשאלתי: התוכל להביא ששה מליוני יהודים לא"י? עניתי: לא... הבאים בימים ילכו. הם ישאו את גורלם או לא ישאו. הינם אבק, אבק כלכלי ומוסרי בעולם אכזרי... רק ענף יינצל... עליהם לקבל זאת... אם ישאו ויסבלו, ימצאו את דרכם באחרית הימים"...
יצחק גרינבוים, שר הפנים בקום המדינה וראש נשיאות "הוועד למען יהודי אירופה הכבושה" (!!!):
"מי שבונה מולדת, ונמצא בקרבות על קיום המולדת רשאי לא לדעת, היות ויש לו חובה אחרת, יותר גדולה"...
(נאום בבית סוקולוב ביום ט"ז טבת תשכ"ד)
כל הטקסיות סביב יום השואה והגבורה אינו אלא כסות עיניים למה שבאמת התחולל.
כל החפץ להרחיב ידיעתו בנושא טעון זה מוזמן לקראו את ספרו המיוחד של מנחם גרילק "אות קיין".
אם תונהג תוכנית הליבה בבתי הספר הדתיים, יהיה ראוי לשלב ספר זה בשיעורי ההסטוריה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 11:06 |
|
| |
לרגל יום השואה, חובה עלינו לזכור ולהזכיר את שנאתם של יהודים לאחיהם, ולהימנע ממנה בעצמנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 11:28 |
|
| |
מה יכלה ההנהגה הציונית לעשות? בזמן אמת? גודל השבר לא היה ידוע, וכוח להושיע לא היה לאיש.
השנאה המעוורת עיני ציבורים מסויימים מונעת מהם לתת תשובה אמיתית וכנה. גם לו היתה השואה מתרחשת היום, כאשר מדינת ישראל עצמאית היא ומעצמה צבאית, לא היה ניתן להציל, קו"ח אז. מפתחות שערי הארץ היו בידי הכובש הבריטי, מדינות העולם, ברובן המכריע, לא סייעו, אילו העובדות.
שום ציטוט של נאומים משנות החמישים והששים לא יוכיח אחרת.
שואת העם היהודי היא קטסטרופה שקשה לתפוס את תעצומותיה. שבר שאין כמותו. אנושי לחפש אשמים, אך אילו, כפי שנאמר כבר קודם, הם הנאצים ועוזריהם. אין זה אנושי, בתגובה לטרגדיה מונומנטלית כזאת, להגיב בשנאה לא רציונלית כלפי ההנהגה הציונית, רק מפני שיש כלפיה טרוניות פוליטיות אחרות. גידולם של דורות על ברכי שנאה זו היא פשע.
תוקן על ידי - חבצל_ת - 19/04/2004 11:29:35
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 11:36 |
|
| |
האם ההתנגדות האידאולוגית לציונות אינה מסוגלת לנפק כיום טיעונים משמעותיים לחיזוקה, שהיא נדחקת לעורר מדנים ושנאה לראשי הציונות בגין מחדלים אלו או אחרים (אם היו)?
אם כך הוא, נראה שאף במישור האידאולוגי הצליחה הציונות לנצח את מתנגדיה מבית (ולא כל שכן במישור המעשי).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 12:33 |
|
| |
הנאיביות שלכם אומרת דורשני
גם וגם אני בס"הכ ציינתי עובדות מעותקות מחומר מתועד !!! אני מבחינתך יכול להיות אשפיס"ט מה זה רלוונטי , מי דיבר על שנאה , אם נוטף ריח רע זה אכן מהציטוטים למעלה, ואתה לא יכול אוטומטי לשחרר את אותה תגובה נאיבית ומגנה בכל אשכול.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 12:44 |
|
| |
.
"לרגל "יום השואה וה
גבורה" חובה עלינו לזכור ולהזכיר את אטימות ליבה של ההנהגה הציונית אשר מתוך כוונה תחילה לא עשתה דיו להצלת אחיהם בגולה, ואשר בשתיקתם סייעו ל"פתרון הסופי" של הצורר הנאצי ימ"ש."
טור_שבועי:
מדבריך נוטף ריח רע של קמצא ובר קמצא.
תוקן על ידי - מואדיב - 19/04/2004 12:45:26
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 12:54 |
|
| |
טור שבועי
על הנושא של ההנהגה הציונית והשואה כבר נכתבו המון ספרים ומחקרים . העובדה שמכל הספרות הזאת בחרת בספר מגמתי כמו אות קין אומרת דרשני .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 14:25 |
|
| |
טור שבועי,
מי שמה שהוא מוצא לנכון "לזכור ולהזכיר" ביום השואה הוא דווקא את שההנהגה הציונית "בכוונה תחילה" לא עשתה די להצלת האחים, ואף "סייעה לצוררים", לא עושה את זה מעודף אהבה. אמור לי: האם אתה, כיהודי הסולד מהציונות ומההנהגה הציונית, מציין את יום השואה שקבעו הציונים? אם לא, הרי שנותרת עם תוכן אחד ליום הזה: יום הזכרת פשעי הציונים. אכן, עמלק עצמו לא זכה לכבוד הזה - ואתה תוהה למה מאשימים אותך בשנאה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 14:25 |
|
| |
יש מצוה וחובה לפרסם את החנפנים.
כמו כן על פי כל הקריטריונים ראשי הציונות אז וגם היום מוגדרים כערב רב, ויש חובה להוקיע אותם ולהלחם בם
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 14:27 |
|
| |
.
קולהתור
בזה הרגע קיימת את המצוה...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 14:44 |
|
| |
גם_גם איני מבין למה פעם אחר פעם אתה טורף את הקלפים ובלא להכירני אישית הנך משתלח כשעיר
בחייך אני ציוני_הגיוני למה אסור לבקר , ואתה עוד מנסה לנדות אותי מערכים לאומיים , תגיד לי אתה דוגל בדיון ענייני או ענינך השתלחויות לא ראויות ותו לא ?, מנהלים , הלו-הוא ? מישהו אחראי?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 15:08 |
|
| |
טור שבועי, אכן אינני מכירך אישית, ואין לי בעניין זה אלא מה שעיני רואות. ומה רואות עיני? הן רואות יהודי שביום זה, במקום לזכור את רשעותם הנוראה של הצוררים ועוזריהם, ואת גבורתם וקדושתם של אחינו שנרצחו, מה שהוא מעדיף זה להזכיר יהודים שלדעתו שיתפו פעולה עם הצוררים. אני שואל אותך שאלה פשוטה: האם אתה מזכיר זאת מתוך אהבה לאותם יהודים - או שמא מתוך רגש אחר?
לבקר מותר וחשוב. אבל גם ביקורת יש לה זמן, מקום, ודרך מתאימים לה. אילו הייתי פותח דוקא היום אשכול שעיסוקו התנהגות האדמו"רים בשואה, וקובע נחרצות שהאדמו"רים שיתפו פעולה עם הרוצחים ושחובה להזכיר זאת דווקא היום, היתה זו הפגנה של שנאה. לא הייתי מעלה בדעתי לעשות זאת, גם אילו הייתי סובר שכך נהגו האדמו"רים (ואינני סבור כך).
ולגבי יחסך ליום השואה, הרי אתה עצמך כתבת: "כל הטקסיות סביב יום השואה והגבורה אינו אלא כסות עיניים למה שבאמת התחולל" - כלומר שכל היום הזה לדעתך אינו אלא תעלול של ההנהגה הציונית כדי לכסות על פשעיה ולהסתירם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 15:21 |
|
| |
אכן אם אני כתבתי משפט זה [ וזה לא בדיוק נכון אבל לא משנה ] אני מוחה בכל פה !
אבל ובעיקר , הביקורת היא על הדרך ובכהלט בדרך של הנפילים , והיו נפילים כמו בן גרויון ואחרים , היו הרבה נפילות , שלא היו אמורים להיות .
הס מלהזכיר ואין קשר לאדמורים שבהחלט גם למקטרגים מעשיהם והראותיהם התמוהות נבעו מבערות וחוסר ידיעה ולא מניסיון לפגוע בקהל עדתם , או לסדר להם סדר עדיפויות שונה , שבחטא זה , האחרון המצויין !!!, חטאו חלק מאנשים שפעלו בשורות הציונות אז.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 16:27 |
|
| |
מואדיב
איזה ריח היה לקמצא ולבר קמצא
(ד"א התרגום של קמצא זה נמלה)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2004 19:52 |
|
| |
טור שבועי,
כשאתה גוזר ומדביק תשים לב לא ללחוץ על enter באמצע. ותתכונן לזה שישאלו אותך שאלות שאין לך תשובה עליהן, כי לא אתה כתבת את הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2004 15:16 |
|
| |
במסכת נידה , בתחילת פרק בנות כותים - מובא הדין שהחמירו בבנות כותים שתמיד יחשבו לנידות.
בהתחלה מוסבר למה הם טעו ולמה היה מקום לחשוש ולכן גזרו עליהם נידות מלידה. לעומת זאת בנות גויים נידות מגיל 3.
שואלת הגמרא אם כך למה להחמיר בהם יותר מבנות גויים, והתשובה שם היא שמכיוון שהם מקיימים חלק מהמצוות וקרובים ליהודים לכן צריך הרחקה יתרה. וכך גם בימינו יש להתרחק ביותר ולהרחיק מהיהודים הצבועים והרשעים שבתוכנו. ואין פה לא שנאת חינם (כי זה ממש שלא חינם) ולא פירוש של עם ישראל, ההיפך לולא אנשים רשעים אלו היה עם ישראל מאוחד בתורתו.
לאחר מכן מסופר על כך שמצאו אצלם ציור ליונה על גב ספר תורה בראש הר גריזים שזו היתה העבודה הזרה שלהם לפני שהתגיירו. (גם היום יש כאלה שמאמינים באיזה אליל דומה עם עלה זית בפיו ...)
|
|
|
|
|