| נשלח ב-30/4/2004 18:33 |
|
| |
על שום חוט אדום ושאר סגולות נגד עין הרע
הוכיתי שוק על ירך
מאן דהוא קינא בהצלחתי, חכמתי, ובעיקר ביופיי ונתן בי עין הרע
והסימנים לא בוששו לבוא
קרחתו של עבדכם הנאמן מתפשטת כאש בשדה קוצים ובויימרינד והרב ח.א.ב יושבים לי על הזנב ומחפשים עילה לאמא של כל הפצקווילים
הרב ש.ד. אפילו אמר עלי ''מורידין ואין מעלין''
הרב ס. אף אמר שאין לפקח עלי את הגל ואפילו למכור לי פיאה סינטטית לרפואה
בצר לי פניתי לסבתי השי'ת יאריך ימיה ושנותיה אשר הציבה בפני את אלטרנטיבות הטיפול הבאות:
1) שום
2) חוט אדום
3) כפרות עם עופרת רותחת
הרב המימוני המליץ לי אישית ללכת על מיים מהסטף וריבת אתרוגים, אך בטרם אחליט על דרכי אודה לכם באם תרחיבו על הנושאים הבאים:
1) ההסברים שניתנו בספרות העממית והתורנית למונח ''עין הרע'' (התעוררות קטרוגים וכו') ומהותו
2) מקורות תורנים ועממיים לטכניקות סילוק העין הרע וההסבר (הטכני) מדוע הם אמורים לפעול את פעולתם
3) התייחסות לעין הרע וטכניקת סילוק בתרבויות אחרות
שימו לב: לא שאלתי את דעתכם על הנושא אלא בקשתי סקירת גישות ומקורות
אי''ה בשלב ב' נפתח אשכול נוסף היכן שתערך תגרה כמיטב המסורת
Otherwise I would give you the wamy
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2004 19:03 |
|
| |
ר' יהוסף
מיט הישר כוייח קען מען נישט קוייפן צרכי שבת
תעזור לי עם המקורות
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 30/04/2004 19:05:29
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2004 20:57 |
|
| |
חוט אדום מקורו כבר בגמ' שהיו שמים על הבהמה "זהוריתא" - חוט זוהר, ולכא' היינו להסיח דעת המסתכלים לחוט ולא שירעו לבהמה, אך צ"ע שם שוב - בבמה בהמה יוצאה שבת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2004 21:01 |
|
| |
כדי להבין את אופן פעולת הסגולה, יש צורך בשומים למכביר ובחוט אדום כאורך הגלות ..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2004 21:02 |
|
| |
הטכניקה צריכה להיות או היסח דעת או התנזרות מקהל המקנאים העלולים להרע, השום כידוע פועל על התרחקות דו כיוונית.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2004 21:22 |
|
| |
.
עיין בתוספתא דמסכת שבת: הקושר חוט אדום על אצבעו, בהדיא מדרכי האמורי נהג.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2004 22:08 |
|
| |
כתוב על דגים שלא שולטת בהם עין הרע - כנראה כי הם לא מהעולם שלנו- אף אחד לא מקנא בהם.אולי יש ללמוד מזה שצריך לתת לאחרים תחושה שאתה לא מתחרה בהם.אתה לא בתחום שלהם.
וכן זרעו של יוסף.לא יודע למה.
שמעתי שעין הרע זו קנאה או כל הסתכלות שלילית על העולם.אחד הסימנים של תלמידי בלעם הוא עין רעה. ושמעתי שהרב משאש פירש מה שכתוב שרוב המתים הם מעין הרע שזה בגלל שהם מתים מצער הקנאה והתחרות שישנה בעולמנו. ויש המפרשים שזה הולך על הנפגעים.שכל רצח מתחיל מקנאה או שנאה וכדו'.
שבוע טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2004 22:46 |
|
| |
רעיונו של הרב מאשש יפה הוא כשלעצמו.
אך בקשר לנאמר שרוב המתים, מתים מעין הרע,
ברור שבתקופה בה לא היו מצויים אמצעי אבחון רפואיים, ולא היו ידועים הגורמים למחלות ואף המחלות עצמם לא היו מוגדרות, מטבע הדברים שהוצרכו למיתוסים כסיבה למוות.
הסיבה שעין הרע אינה שולטת בדגים, היא פשוטה, כיון שהם חיים במעמקי הים והעין אינה רואה אותם.
תוקן על ידי - בר_בי_רב - 01/05/2004 22:51:20
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2004 09:54 |
|
| |
בזמנו שמעתי שיעורים בהל' שבת מהרב נבנצל נר"ו. מענין הוצאה הגענו (די בקלות...) לקמיעות וסגולות. ואז אמר הרב, שהחוט האדום עוזר לפרנסה. מובן שזקפנו עיניים גדולות בתמיהה, מה לרב נבנצל ולסגולות? אלא, שמייד ביאר כוונתו: גליל חוט אדום עולה כשקל אחד, ויש בו מטרים רבים של חוט. האשה שכולנו הכרנו מרחבת הכותל, מכרה כ-20 ס"מ חוט "מהכותל" בשקל. מאות אחוזים של רווח! אם כן, האין החוט האדום עוזר לפרנסה??
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2004 09:57 |
|
| |
סגולה בדוקה נוספת לאריכות ימים היא להתפלל כותיקיןץ מי שקם לפני הזריחה, ימיו ארוכים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2004 09:59 |
|
| |
אי משום הא , אפשר להתפלל ערבית עם חצות גם מי שהולך לישון מאוחר ימיו ארוכים (זה בדוק!)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2004 10:16 |
|
| |
והאוחז בשתי הסגולות יחד מה יהא עליו?
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|