בית פורומים עצור כאן חושבים

שאלון קצר בענייני אמונות תפלות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2004 13:53 לינק ישיר 
שאלון קצר בענייני אמונות תפלות

שאלון קצר- זה בשביל עבודה אז בקשה תענו

1. האם אתה מאמין באמונות תפלות?

2. האם אמונות תפלות משנות/משפיעות את/על סדר היום יום שלך?

3. כמה אמונות תפלות אתה מכיר? א.מ- 0 עד 20 ב.מ- 21 עד 50 ג.מ51 עד 100

4. האם אתה מכיר הרבה אנשים שמאמינים באמונות תפלות? אם כן כמה? (בערך)

5. למה אתה חושב שאנשים בכלל מאמינים באמונות תפלות?

6. האם אתה יכול לדמיין עולם בלי אמונות תפלות או שהם נחוצות לנו? הסבר!

7. האם אתה חושב שאנשים שמאמינים באמונות תפלות חושבים עליהן כאמונות תפלות?

זהו השאלון תענו עליו בבקשה זה בשביל עבוד מחקר שאני עושה בבית הספר

נ.ב. שני קליפים מגניבים

http://stage.co.il/Stories/295859

http://stage.co.il/Stories/318272

תוקן על ידי עצכח ב- 27/11/2009 14:41:02

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 15:54 לינק ישיר 

כן
כן
אני מכיר מעל למאה, אך שורשן אחד להניח כאילו יודעים יותר מאשר יודעים
איני מכיר מי שאין לו אך אני מכיר מעט שיש להם יחסית קצת נגיד בערך 50 איש שחלק גדול מהם כותבים כאן
כי קשה להם להתמקד באמת הטהורה המדויקת לכן הם משתמשים בכלים דמיוניים לאחיזת הנקודות ומתרגלים לתלות את האמת בכלים במקום בנקודות
הן נחוצות כאמור ככלי אחיזה כל שאיננו מסוגלים להתמקד בנקודה, אך ככל שאנו למידים להתמקד בנקודה, על הכלים להיעלם כמו פיגומי בניין לאחר בנייתו וצבת היהלום לאחר קביעתו וכו' על כל צעד ושעל.
רובם ככולם לא ואף נלחמים עם השיניים להעמידן כאמת רציונלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2004 16:41 לינק ישיר 

השאלה היא מה אתה מגדיר כאמונה טפלה. האם אמונה בשכר ועונש היא אמונה טפלה? א"כ אני מאמין.
כנ"ל
אמונות תפלות ממש (גם לדעתי) 21-50.
כמעט כל מי שאני מכיר
כי אין להם אפשרות לדעת כל דבר בידיעה ברורה.
לא
כן ולאץ הם אינם חושבים שהן שטויות אך מאידך הם עשויים להיות מודעים לכך שהן לא נכללות בזרם המרכזי של המדע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2004 15:26 לינק ישיר 

ממש לא

לא!

א. אבל אני משתדל לא להכיר ולא להתעמק

מכיר. יותר מידי.

עוילם גוילם

הגזמת. זה בסה"כ שאלון באינטרנט. טבע האדם להאמין בכל דבר. ולכן איפה שיש אנשים תמצא גם שטויות

לא יודע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2004 15:35 לינק ישיר 

וזה עוד פורום לאנשים חושבים
תחשבו דקה
פותח האשכול עושה עליכם מחקר
מחר תראו כתבה עליכם בעיתון עם המילה המאוסה
חרדים, בשביל מה אתן/ם משתפים איתו פעולה ? .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2004 15:36 לינק ישיר 

ממש לא

לא!

א. אבל אני משתדל לא להכיר ולא להתעמק

מכיר. יותר מידי.

עוילם גוילם

הגזמת. זה בסה"כ שאלון באינטרנט. טבע האדם להאמין בכל דבר. ולכן איפה שיש אנשים תמצא גם שטויות

לא יודע

לא. זה לא שאני וasd אותו אדם . אלה פשוט גם התשובות שלי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2004 15:38 לינק ישיר 

אם פותח האשכול חושב לעשות מקר על חרדים אז זו לא הדרך הנכונה לעשות זאת . וזה גם לא יופיע בעיתון בכל מקרה . וגם אם כן אינני רואה שום סבה שבעולם להיות מוטרד מזה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2004 17:31 לינק ישיר 

מיזרי שלום
וברוך הבא אל הפורום

העלית נושא שתמיד עיניין אותי. אשתדל לענות בקיצור המירבי. אם גם לא לפי הסדר שלך. התשובה תתחלק למבוא ואחר כך תשובות, שיינתנו פעמיים מסיבה שתובהר בהמשך. קריאת המבוא כמעט הכרחית להבנת התשובות. השתדלתי לקצר ולהיות ברור. אלו שני דברים שלא תמיד הולכים ביחד. כמו כן, הסתמכתי על ידיעות כלליות והכרות עם ספרים. אם משהו לא ברור, חזור ושאל!

מבוא

א. לדעתי - בעקבות פרייזר (בעל THE GOLDEN BOUGH) שורש אחד לאמונה התפלה, למדע ולכל חשיבתנו. אנו מחפשים כללים וסיבתיות בכל תופעה.

כאשר אני טורק דלת ומתרחשת רעידת אדמה, אני עלול להיבהל במידה כזו שאחשוב שהטריקה גרמה לרעידת אדמה. כך נוצרת הנחה של קשר סיבתי, שמובילה להשערה של מה שנקרא בתקופה המודרנית "חוק טבע".

קישור זה תואם לחוק פסיכולוגי שזוהה ונוסח במאה העשרים בימי הפסיכולוגיה הביהביוריסטית, ואז קראו לו "יצירת התניה".

התניה אינה נוצרת בדרך כלל בפעם אחת. ואכן, האדם הזהיר בימים עברו לא היה ממהר לקשר קשר סיבתי בין שני אירועים אלא אם כן הם קרו מספר מסויים של פעמים, שנים או שלושה לפחות.

בשיטת הניסוי והטעיה, אמונות כאלו סיפקו מידע חשוב על המציאות. כפי שהראה קרל סגן בספרו "המדע נר בעלטה", כך יכול היה להאסף מידע חשוב ושימושי על תרופות ועוד, מהסוג שמצוי עדיין אצל עמים שאנו מכנים פרימיטיביים.

אך כדי שההיסקים שלנו מצירופי אירועים יהפכו להיות מדע, עדיין הם צריכים לעמוד בתנאים נוספים. למשל, אנו רוצים לקשר אותם למסגרת תיאורטית רחבה, שתסביר לנו למה זה קרה. הנכונות שלנו לקבל הסברים מסויימים ולא אחרים השתנתה במשך הדורות. היום איננו מוכנים לקבל הסברים מהסוג של "האבן הזו שמיששתי לפני המירוץ גרמה לי לנצח" בגלל "שהאבן הזו נאספה על ידי לאור הירח באמצע החודש בחצות הלילה בדיוק כי זו השעה של הכוכב מרס והשפעתו". פעם היו מוכנים לכך.

ניסיתי להראות כיצד אורח החשיבה האנושי, הפסיכולוגי, מוביל באותו קו לעבר המדע, אך גם לעבר מחוזות אחרים. כאשר הניתוח ויצירת ההשערות נעשית לפי המתודולוגיה הנכונה בעינינו, יש לנו תיאוריה מדעית וחוק טבע. כאשר היא נעשית לא לפי הכללים, אין היא אלא אמונה טפלה.

האמונה הטפלה, לפיכך, נובעת משימוש לא זהיר בכללי החשיבה והמדע האנושיים.

אדם רציונלי נזהר מאמונות תפלות, אך קשה מאד להשתמט מהן, גם בגלל שהן מתפתחות מתוך הפסיכולוגיה, גם בגלל שחלקן מושרשות בתרבות שלנו, וגם בגלל שיש לנו אמונות שנחשבות לנכונות או קרובות לנכונות והן אינן כאלו.

למשל, קשה לאדם לוותר על חשש שיש לו. מי שטרק את הדלת פעמיים, ובכל פעם תהיה רעידת אדמה, יפחד לטרוק את הדלת, גם אם הוברר לו בידי מדענים ואפילו פסיכולוגים שאין קשר בין האירועים.

לפיכך, התשובה לשאלותיך היא כדלקמן

1. איני מאמין באמונות תפלות עד כמה שאני מסוגל לזהותן.

2. אם אני מזהה בעצמי כאלו, אני משתדל לא להניח להן להעיב על חיי וחשיבתי, ולהתפטר מהן.

3. אני מכיר הרבה אמונות שנחשבות בעיני לתפלות. אלפים! אולי יותר.

4. כל אדם מאמין במידה זו או אחרת באמונות תפלות. כאמור, אדם צריך לנפות כל העת את מערכת החשיבה שלו כדי להתפטר מהן. לפיכך, אני נוטה לחשוב שכל האנשים שאני מכיר נגועים בזה, מי מעט ומי הרבה. מה שמבדיל בין האנשים אינו התמכרותם לאמונות תפלות, אלא התמכרותם המודעת לאמונות כאלו, נסיונם לבער אותן, והצלחתם לבערן.

5. התבאר במבוא.

6. התבאר במבוא.

7. זו שאלה מעניינת. אני סבור שיש אנשים רבים שנמצאים במצב הפרדוקסלי שבו חלק מאמונותיהם חשודות בעיניהם כתפלות, אך הם לא יוותרו עליהן בגלל החשש שיזיקו לעצמם, כמו בדוגמא שהובאה במבוא.

אמנם, אם לא נדבר על אמונות תפלות, אלא על הקורפוס (אוסף) של אמונות תפלות שמוכרות בתור כאלו בתרבות המערבית, כמו תליית פרסה, פחד מחתולים שחורים, הקשה בעץ, ועוד ועוד – אני סבור שתגלה שהציבור היהודי, הדתי והחרדי, יחסית רחוק מאד מאמונות כאלו.

הסיבה היא שהתורה שלנו מלמדת אותנו להתרחק מהן, לחשוד בהן, להסתייג מהן, ולהילחם בהן. על חלק מאמונות אלו אפילו נאמר איסור בתורה. כמו "לא תעוננו" ו"לא תנחשו".
חינוך בן אלפי שנים זה הצליח לנקות מעם ישראל רבות מן האמונות התפלות שעדיין דבקות בעמים אחרים.

לפיכך, אצל יהודים שומרי מצוות

1.אין אמונה באמונות תפלות מהקורפוס שהזכרתי. לכל הפחות - לא אמורה להיות אמונה כזו.

2. אמונות תפלות אינן משפיעות על סדר יומם. לפחות - לא אמורות להשפיע.

3. כל מה שמזוהה כאמונה תפלה הופך מייד לשטות ואף לאיסור.

וכן בכל השאלות האחרות.

7. עם זאת, כיון שיש מרחק רב בין אידיאל ליישום, ייתכנו יהודים רבים שהם שומרי מצוות, אך קשה להם להתפטר מאמונות שהתרגלו אליהן מסיבות שונות, אך הם בדרך כלל מתביישים בהן ומשתדלים להתפטר מהן.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2004 22:32 לינק ישיר 

מיימוני,
חזק כתמיד!
ממני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2004 00:10 לינק ישיר 

1. לא.
2. לא!
3. א.
4. 10.
5. שאריות הסטוריות של מאגיה רווחת.
6. ללא סטטיסטיקה מדוייקת, מאחר שהן סתמיות, הערך הסובייקטיבי אצל אנשים מתקזז עם הנזק הסובייקטיבי אצל אחרים.
7. בד"כ כאמיתות שאיננו מבינים כיצד הן פועלות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2004 16:37 לינק ישיר 

חלילה
לא
ג.
מליונים (האמריקאים, האנגלים ההודים המוסלמים...)
כי אין להם אמונה חזקה בקב"ה
אני יכול לתאר עולם כשתגיע בעז"ה הגאולה השלימה ולא תהיה אפיקורסות בעולם לא יהיו אמונות טפלות - בעז"ה.
לא - אם אין אמונה כל אמונה שונה היא תפלה/טפלה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/12/2010 17:17 לינק ישיר 

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1205256.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2012 13:04 לינק ישיר 

אמונות תפלות

קוראי ה-Wall Street Journal בוודאי שפשפו את עיניהם, אבל מצד שני מה כבר יכול להיחשב למשוגע מדי ביצירת תחזיות פיננסיות?
בחור בשם Shing Tat Chung, בוגר הקולג' המלכותי לאומנות בלונדון, השיק ב-1 ביוני מיזם כלאיים בין פרויקט באומנות לקרן הדדית (תודה לעופר סקלי על ההסבר). 
שינג קרא לעבודה זו ''A Superstitious Fund'' או "קרן מבוססת אמונות תפלות".
האמן, מסתבר, מוקסם מחקר האמונות התפלות וחוסר הרציונאליות. הוא כבר חקר את הפנג-שוויי, את הנומרולוגיה ואמונות מאגיות רבות נוספות. החלטות ההשקעה של הקרן שלו, מתקבלות על ידי תוכנת מחשב הניזונה מגורמים כגון מופעי הירח והימנעות מן המספר 13. בסך הכל מדובר בניסוי חי, שאמור לרוץ במשך שנה אחת בלבד.

בהתחשב בעובדה שרוב האנשים די גרועים בצפי ההתנהגות של שווקים, יתכן וזה לא כל כך טיפשי לבחור השקעות על פי תוכנת מחשב שבמתכוון פועלת בצורה טיפשית. הפסיכולוג פרופסור ריצ'רד וויסמן ערך ב-2003 סקר של אמונות תפלות בבריטניה, שהוכיח שרמות האמונה הזו בין הבריטים גבוהות בהרבה מן הצפוי, אפילו בין בעלי השכלה מדעית. וויסמן אמר אז ש"האמונות התפלות מספקות לנו הרגשת שליטה על חוסר הודאות, כך שניתן לצפות שרגש אי היציבות הנוכחי בעולם יוביל לעליה באמונות התפלות".
הפרויקט של שינג חוקר עולם בו האמונות והפולחנים הנובעים מתוך התחום הפרטי והבלתי מזיק, מתפשטות למערכות ציבוריות גדולות ומורכבות יותר. האם בתקופות של אי ודאות האוכלוסייה דורשת יישום של לוגיקה אלטרנטיבית? מי יודע, אבל הפרויקט מדמה שוק מניות גדוש אמונות תפלות שיוצר אלגוריתמים אל טבעיים.

שינג סיפר לעיתונאים שהוא קיבל את השראתו חלקית מתוך אגדה על ברוקר לונדוני המהמר את כסף לקוחותיו על פי הכיוון אליו מצביעות... פטמות דוגמנית הביקיני היומית בעמוד 3 של עיתון ה-Sun!
בהשקעה מזערית של שתי לירות סטרלינג, הוא גייס כמעט £5,000 של משקיע בודד, קרן GDP הבריטית, המתמחית באנרגיה מתחדשת. זה נכון שלפי שעה לא נודע דבר על רווחים, אבל ה-WSJ מזכיר צמח ביתי בשוודיה שדי הצליח לפני עשור בניבוי תנודות בשוק המניות.

בין שאר עבודות האומנות של שינג טט צ'ונג נמנית חליפת עסקים בצבע ירוק הבנויה ממספר חלקים המתחלק ב-8. המספר שמונה הוא מספר המזל במזרח הרחוק, ומסמל קבלת הון ושגשוג פתאומי. למשל, לוחית מספר 8 לרכב נמכרה בחצי מיליון פאונד בהונג קונג. המשחקים האולימפיים בבייג'ין התחילו בשעה 08:08:08 של ה-08/08/2008.
חליפת 8x החלקים נועדה לספק למי שמתעטף בה את ההרגשה שאפילו תהליך יצירת הבגד תאם לאמונות התפלות הרלוונטיות. הצבע הירוק מסמל עליה בשוק. גם היחסים בין המידות בחליפה מוקפדים לקראת מספר 8 ומכפלותיו. זה מתבטא בשרוולים קצת יותר רחבים ונוחים, ויתכן גם זה תורם להרגשה הטובה של מי שלובש אותה.

מקור: צ'יף מגזין

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/7/2012 13:42 לינק ישיר 

חוסר האמונה- באמונות תפלות - מביא  מזל רע, 

ראו הוזהרתם!

אני מכיר מישהו שבכל במה שהוא מאמין תפל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שאלון קצר בענייני אמונות תפלות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול