| נשלח ב-19/5/2004 02:01 |
|
| |
אזוטרי או תרבותי? - סטיות מיניות ויהדות
כבר אמר מי שאמר "פורנוגרפיה היא ענין של גיאוגרפיה"
אשה חשופת שד תיחשב מעורטלת גם בפריז, אך תראה מסורתית ברואנדה. מטורניתא ממאה שערים שתצעד ללא השאל או כשרגליה נתונות בפוזמקאות חסרות תפר תוגדר כחשפנית נועזת במגרשה הביתי אך תראה מיושנת למדי בכיכר המדינה.
באשכול זה ננסה לדון בסטיות המיניות וביחס התורה אליהם.
אשמח לשמוע דעות והרחבות בנושא.
גילוי עריות (בתוך המשפחה) - אסורה מכל וכל.
הומוסקסואליזם - תועבה מפורשת.
לסביזם - כמדומני שלמעט הנושא של "נשים המסוללות זו בזו" אין התייחסות נוספת במקורות. אני צודק?
סאדו מאזו - תורתו של המרקיז אינה סותרת את תורת ישראל בתנאי שמדובר בהסכמה כמובן. או שמא זה נכלל באיסור החל על האדם לפגוע בעצמו?
פדופילה - מותרת, בתנאי שהיא לא חד מינית ושקדמו לאקט חופה וקידושין.
נקרופילה - לכאורה אין התייחסות מהבחינה המינית. ניתן לשער שהפעולה אסורה משום כבוד המת. האם חל גם על מתים גויים?
זאופיליה - בהמות אסורות באופן מפורש. מה בנוגע לשאר עולם החי? אני לא זוכר דיונים על כך. למעט המעשה בנחש התאוותן. ובהתייחסות חז"ל על תוצאות זיווג בין אדם ודולפין.
כשמדובר בגברים רוב הערכים דלעיל יאסרו אוטומטית מחמת שפיכת זרע לבטלה וכדו'. מה בנוגע לנשים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 15:40 |
|
| |
אורי כאן
ברוך הבא אל הפורום
סיכמת בצורה יפה וברורה את הנושאים השונים שיש לדון בהם מהצד המחקרי של הנושא.
עם זאת, עלי להודות כי נושאים כאלו נראו לי לא ראויים לדיון.
העובדה שהאשכול שלך מתנוסס ללא תגובה אומרת משהו כמדומני.
מסתבר שקשה לדון בנושאים כאלו, ולמרות שתורה היא ולימוד היא צריכה, ותמצא גם בתלמוד דיונים בחלק מהנושאים שהעלית.
הכלל הוא שפרט לאותם דברים שהם איסור מפורש, הרי גם דברים שהם התר, ניתן להמליץ עליהם את דברי רבנו הרמב"ם בפרפרזה:
כל מי שנוהג כעמי הארצות, זה סוג החיים שיהיו לו ואלו סוג הדורות הבאים שהוא יעמיד.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 16:42 |
|
| |
אורי
אני מצטרף לדבריו של מימוני, אכן לא במקרה האשכול נשאר יתום. אני בעצמי חשבתי להגיב לו, הואיל ומדובר בסופו של דבר על נושא חשוב שדורש דיון, אולם הואיל וישנם בפורום מגוון של אנשים מרקעים שונים, וחלקם מן הסתם לא יאהבו את הדיון בנושאים אלה שהם מעצם טבעם פרובוקטיביים (וקל וחומר כשהם מובאים כולם יחד בחדא מחתא ), לכן העדפתי לקיים את הפסוק: "יֵשֵׁב בָּדָד וְיִדֹּם, כִּי נָטַל עָלָיו" (איכה ג,כח)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2004 17:35 |
|
| |
לכן המשכיל בעת ההיא ידם כי עת רעה היא. דרשו טוב ואל רע למען תחיו ויהי כן ה' אלקי צבאו' אתכם כאשר אמרתם.
(עמוס ה')
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2004 23:26 |
|
| |
כסוציולוג העושה את הדוקטורט שלו על קהילת קדושית מענין אותי האם כחלק מקולוניאליזם הליברלי יהיה ניתן לדון בפורום גם בנושאים כאלה שפעם היו כאן טאבו?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2004 23:44 |
|
| |
אין עדיין קדושית, אבל יש כבר אופוזיציה חיה ובועטת המדברת כבר על קולוניאליזם ליברלי. אכן כך יאה בין יהודים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2004 02:22 |
|
| |
הוריקן
מעשה ובא נכרי אחד לרב.ואמר לו רבי למדני כל התורה כולה על רגל אחת,ולא עוד אלא שאני מחזיק תרפי עבודה זרה בשתי ידי.
דחפו רב במלמד בקר וצעק אחריו צא טמא צא.
בא לרבנו, ואמר לו רבנו למדני כל התורה כולה על רגל אחת ובעוד אני מחזיק צלמי עבודה זרה סמוך לליבי.
חייך לו רבנו ואמר לו במתיקות "קדושים תהיו: כי קדוש, אני יהוה אלוהיכם"
זוהי כל התורה כולא ואידך פירושיה זיל גמור.
יצא אותו נכרי ושם פניו לשמים ואמר רבונו של עולם "מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ".
ואמר רבנו בנו של רבנו ונכדו של רב. שאותו גוי היה אליהו הנביא היה ובא לנסות את הרבנים,כדי להסיר קטרוגים.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
|