| נשלח ב-13/6/2004 00:17 |
|
| |
שפת הפנים ושפת הגוף
עד כמה אנשים "חושבים" יכולים להתעלם מהשפעת התרשמותם ממראה פני הזולת ולהתיחס אך ורק לדעותיו ולדבריו
השאלה שראוי לדון בה היא האם לדעתכם קיים קשר בין תווי הפנים והבעותיו לבין מהותו הפנימית
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2004 00:26 |
|
| |
יש קשר ,
דומני שהיות וכאן ההכרות היא וירטואלית (כלומר שומעים רק דעות/דיבור של אדם ולא רואים אותו/ה) הדברים יכולים להיבדק הלכה למעשה .
בתור אחד שיצא לו לראות אנשים שהכיר ברשת , עלי להודות שההתרשמות היתה שונה (במידת מה) בשני אופני ההיכרות . (כלומר היכרות של שמיעת דעות בלבד יצרה דמות אחרת , מהיכרות של ראיה, אם כי בסופו של דבר הם שני פנים המשלימים זה את זה [ עד שיבוא השלישי ??? ])
מקוה שזה עונה לשאלתך .
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2004 00:29 |
|
| |
כיון שהאדם הוא בעל חיים, ובעלי חיים משתמשים בהבעות פניהם ותנועת גופם להעברת מידע, יש לשער שגם האדם עושה זאת.
מקביעה כללית זו עדיין לא ניתן לגזור על מהותן של תשדורות אלו, אך יש לשער שהן קיימות, ומחקר אמפירי יוכל לזהותן.
והנראה לעניות דעתי כתבתי.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2004 01:37 |
|
| |
והגם שיש תמיד לזכור את "כבדהו וחשדהו"...
לעיתים אנו נותנים לרושם חיצוני להשפיע עלינו .
הרי בוודאי שאדם שמחפש עבודה חייב לבוא לראיון כדי
שיראו אותו ולא יקבלו אותו רק על סמך דברים אחרים.
ולי ברור שאנשים מודעים לעצמם ומפעילים את הרושם בהתאם,
ולנו כבני אדם קשה להתעלם מזה.
ומי שמצליח לנטרל עצמו מרושם חיצוני הוא גיבור.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2004 06:25 |
|
| |
אנטי,
למה שננטרל את השפעת המראה החיצוני של האדם מהתרשמותנו הכללית ממנו? דמותו של האדם היא סך כל המסכות שהוא בוחר לעצמו (אני לא זוכרת מי אמר זאת, אבל זה לא מפחית ממידת הצדק של הדברים).
אם אנחנו מכבדים את האדם העומד מולנו, נכבד גם את הדרך בה בחר להציג עצמו (לבוש, תסרוקת, הבעות פנים - חיוכים, אטימות, רצינות וכו') ונתמודד עימו פנים אל פנים, במלוא מובן הביטוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2004 11:55 |
|
| |
אכן את צודקת אני רק טוענת שלעיתים אנו טועים ,
ומתרשמים באופן מוטעה הן לחיוב והן לשלילה .
ואני לא שוללת רושם חיצוני כי גם אני משתמשת בו לפעמים,
כמו כולם אבל אני נזהרת לא לשפוט אנשים לפי זה וזה לא תמיד קל.
קחי דוגמה :
הייתי צריכה לבחור מטפלת לבני והיא עשתה עליי רושם מעולה
נקיה , אחראית וכו.. אבל כשיצאתי מביתה ועמדתי מאחורי הדלת ושמעתי מה ששמעתי זה הספיק לי .
יש אנשים שיודעים לשחק נפלא והם רחוקים מלהיות כאלו.
|
|
|
|
|