| נשלח ב-14/6/2004 04:17 |
|
| |
על המשמעויות של הגלגול וטרנסג'נדריות
מאז כלפני שלושה שבועות שגיליתי את הפורום,
הספקתי לעבור על חלק גדול, לא מצאתי דיון במשמעות הגלגול,
העיבור ,
בקבלה.
בכל מקרה, נאמן אני לשיטתי, שאפשר ללמוד על כוונת אנשים
לפי ההתכנים המעשיים שהם יוצקים לאמרותיהם המופשטים.
אם תורת הגלגול באה לדעת רבים מהחוקרים, לפתור את שאלת צדיק ורע לו, ע"כ אתה למד שתודעת פלוני (האני שלו)
חדר לגוף פלמוני,
כמובן שיקומו אנשים ויאמרו שהכל אלגוריות ומשלים וכו'
וניתן לדון בכך מכמה זויות ,ואמנה 2
א) כשנאמר שראובן התגלגל בשמעון,כדי לתקן את חטאו מה מעמדו של שמעון בעיני הא-ל האם הוא שמעון או " אווז"
ב)איך ראובן מתקן את חטאיו אם הוא אינו מודע לכך שהרי תודעתו היא של שמעון,
ואין לי ספק שרבים וטובים כאן, שקטנם עבה ממותני, יוסיפו וילבנו את הענין.
אבל עיקר מטרת האשכול היא חקירה מופלאה שמצאתי בפירוש בני אהרון על שער הגלגולים של הרח"ו.
וזהו קיצור דבריו.
הרח"ו כותב:
"גם דע שלפעמים יתגלגל האיש בגוף נקבה לסיבת איזה עוון
כגון משכב זכור וכיוצא ,והנה הנקבה הזאת שהיא גלגול נשמת הזכר אינה יכולה לקכל הרין ולהתעבר וכו'" עיי"ש
והוא מפרט שרק אם תתעבר בה נשמת אשה תוכל להרות אבל זכרים לא יהיה לה בכל מקרה.
אני מקוה שאלה מבינכם שהם בגדר "אבו אל בנאת" לא יקחו זאת אישית
ועל זה בא הבני אהרון בחקירה הלכתית
האם אשה זו תחוייב באיסורי איש כגון ,"בל תקיף" ובאריכות שם.
(ובמאמר המוסגר
למד אני מכך שאין זה משל שאם מקובל אומר לך רוח נכנס בחומר הכוונה כפשוטו, מכאן תשובה למתחכמים בספרי הקבלה והופכים את האר"י להרמב"ם וכו' ואת התניא לפילוסוף.ודו"ק)
קיצור הדברים ילמדוני רבותי מהו הגלגול זה, ואיך צריך לאכול אותו.
בכל אופן ניתן לדון-וזו הכותרת- בהשלכות שיש לזה על משני המין ,אשר לדבריהם הם חשים מין בשאינו מינו.
וראיה שאין זה סתם סטיה פסיכולוגית אלא אמת כפשוטו.
בברכה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2004 05:42 |
|
| |
נכנסת כאן לשאלה מענינת.
על ההנחה שאמונת הגלגול היא חלק מהאמונה היהודית (כידוע רס"ג בספרו "האמונות ודעות" טוען שאינה).
מהיכן הוציא מי שהוציא את כל הלכות הגלגולים, אם הכל מרוח הקודש אין שאלה, אבל תראה שהרבה מאוד ממקובלים אחרונים אפי' מלפני חמישים ומאה שנה יצאו בביאורי גלגולים.
לדוגמא יש סיפור בגמ' על אחד מהאמוראים שנפרץ גדרו בשבת והיה לו רצון עז לתקנו בשבת והתאפק ולא תקנו, אומרת הגמ' שהיתה לו זכות ועלה צלף חד (צלף = סוג שיח "כיפר" באנגלית, חד = אחד) וסתם את הגדר. ביאר אחד מהאחרונים (בביאורו לאגדות הש"ס שלו) שאותו אמורא היה גלגול של צלפחד המקושש מפרשת שלח לך, ובזה שנתאפק ולא סתם הפירצה בשבת תיקן מה שקלקל באותה שבת שקישש עצים.
ממש יפה, הברקה הבנויה על משחק המילים "צלף חד" עם "צלפחד".
דוגמא שניה, יש סיפור בגמ' על אדם אחד שאשתו נפטרה, ולא היה לו מי שיניק את ילדו, ונעשה לו נס ונבראו לו שדים והניק את בנו, ויש דעה בגמ' כמה גדול אותו אדם שנעשה לו נס, ודעה אחרת כמה מגונה אותו אדם שנשתנו בשבילו מעשה בראשית.
ובכתבי המקובלים שאדם זה שנבראו לו שדים היה גלגול של גיחזי, ולמה מפני שנאמר בגיחזי ויגש להודפה, ואמרו בגמ' שאחז בהוד יופיה, (היינו בשדיה), וע"כ תלו שהוא גלגול של גיחזי.
וכאלה וכהנה דוגמאות לרוב ,ואטי כי רוכלא אנא, כמעט כל הגילולים והעיבורים ושורש הנשמות בנוים על הכיון הזה. (וכן יש את הסיפור של ריא"ל די מודינא שהכיר את אחד ממעתיקי השמועה, ולדבריו היה משחק עם השורשי נשמות ומעניק לחבריו וכו' כדאנטי ב"התופת", והמבין יבין).
ואם קבלה היא נקבל, ואם לדין יש תשובה, וכי במשחקי לשון או בקלשאות עסקינן ?,
ולעיתים יש הרגשה שמדובר ב"פאפ קבלה" או בעברית "קבלה פופולרית להמונים", (כמו שיש מושג בעברית פיסכולגיה בגרוש) או תורת הגלגולים בגרוש.
גם החידוש שהבאת מזכיר במידת מה רעיון זה, וכי על אדם שהוא אדמוני תגיד שהוא גלגול של עשו ?
האם יש לנו ידיעה מדוע אדם סובל, רעיו של איוב ניסו להתמודד עם זה, ואיוב נצחם בטענות עד שבא הקב"ה, ואמר לו "בום" הנה אני, וכי מבין אתה איך זה פועל ואיך זה פועל, לא, אני ה' ואף פעם לא תבין ענין של שכר ועונש (זהו תמצית ספר איוב).
וה' אמר למשה רבינו "שתוק שכך עלתה במחשבה לפני" ולא תוכל להבין זאת לפחות בתורת אדם.
ומי אנו שנבנה ממשחקי לשון, שכר ועונש ?
ממש כואב לראות "צאן אדם" רועה בשטח הפקר, ואיש כרצון דמיונו וכשרונו יעשה. (סלח לי שפרקתי עליך לבי).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2004 10:26 |
|
| |
קעלמר. אתה שואל א,מה מעמדו כלפי האל וב, איך הוא יכול לתקן כשהוא לא הוא. התשובה לשניהם היא שההתרחשוית העוברות על הנשמה בשעה שהיא מתגלגלת הן החרחשויות "נשמתייות" ורק הנשמה מרגשת בהן ורק היא סובלת בדומיה ואין אחר משתתף בצערה, רק השכינה מקוננת על כל הנשמות האבדות המשוטטות בעולם בלא מנוח. האדם אינו מרגיש את הסבל העובר על נשמתו, כל נשמה יש לה תפקיד בתקון המתקים כל יום של היחוד העליון, וזהו מעמדה לפני האל, והדברים עתקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2004 10:50 |
|
| |
נראה לי שקודם כל צריך להסביר/להבין מה זה בכלל נשמה .
כמו שזה נראה מכאן , אתה (קעלעמר) יוצר איזהשהיא זהות בין הנשמה ובין הגוף , מה שדי מטעה , ולא מאפשר להבין בכלל את ההגיון שמאחורי התפיסה הזו . (אם היא נכונה או לא , איני יודע , הקב"ה אפילו לי [האדיר באלפי מנשה ] , לא גילה לי עד כה ...)
בברכה .
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2004 14:30 |
|
| |
איש ציפור ושד"מ
לא אני יצרתי את הזהות הזו אלא הר"ח והבני אהרון,
השפעת הנשמה בגוף היא פיזית עד כדי השפעה על יכולת ההריון.
אין דרך אחרת להגדיר זאת
אדרבא תציעו לי
כי מה שמציע שד"מ לא נראה לי מתאים לרח"ו מהטעם שהבאתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2004 17:29 |
|
| |
קעלמר
לא הבנתי אל נכון, כי אים ראובן נתגלגל בשמעון, ואים ע"פ קבלה התודעה של האדם אינה אלא נשמתו הרי מדובר באותו אדם אלא שנשתנו כמה דברים בין שני הגלגולים,
זה שהאדם עצמו אינו מודע למה שהיה קודם אין לו השפעה על נשמתו והתיקון הוא לנשמה ולא לגוף, אחת ממדרגות הנשמה הוא השכל, ואכן מסופר על צדיקים שידעו מה הם קלקלו בגלגול הקודם ומה התיקון שלהם, כי הם הגיעו לדרגה שיכלו לראות גם מעבר לדרגה הנמוכה של הנשמה שזה השכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2004 17:57 |
|
| |
שד משחת
הקבלה לא יכולה לפרש אחרת תודעה, תודעה שלא מודעת כעין שאינה רואה ואוזן לא שומעת.
ביחס לצדיקים הם אינם רואים עצמם(לפחות חלקם) כראובן,
אלא רק יודעים לפי פרמטרים מסוימים -כמו צורך חזק לעבור עברה מסוימת- מה צריכים לתקן.
אם הם יודעים שהם ראובן(מה שהדעת מתקשה לעכל) הם חיים בסכיזופרניה מדאיגה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2004 23:15 |
|
| |
רוח ישר כוחך
אבל אין זה הדיון
אלא במשמעות הגלגול להלכה ולמעשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2004 06:21 |
|
| |
קלעמער
אכן לפעמים אני כשור שמנפנפים לפניו במטלית אדומה.
ובאם הבנתי הפעם כוונתך,
עי' ברמב"ם פ"ה מהלכות תשובה הלכה ד', וז"ל, אילו האל היה גוזר על האדם להיות צדיק או רשע, או אילו היה שם דבר שמושך את האדם בעיקר תולדתו לדרך מן הדרכים, או למדע מן המדעות, או לדעה מן הדעות, או למעשה מן המעשים, כמו שבודים מלבם הטפשים הוברי השמים, היאך היה מצוה לנו ע"י הנביאים עשה כך ואל תעשה כך, הטיבו דרכיכם ואל תלכו אחרי רשעכם, והוא מתחילת בריתו כבר נגזר עליו, או תולדתו תמשוך אותו לדבר שאי אפשר לזוז ממנו, ומה מקום היה לכל התורה כולה, ובאי זה דין ואיזה משפט נפרע מן הרשע, או משלם שכר לצדיק. השופט כל הארץ לא יעשה משפט, וכו' עכ"ל.
וא"כ לדעת הרמב"ם הם הטפשים הבודים מלבם, וזכורני שהרשב"ץ בחיבורו "מגן אבות" (על פרקי אבות) משיג על הרמב"ם בענין זה.
ואולי גם עכשיו לא הבנתי כוונתך, אחרי הכל לא למדתי בקעלעם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2004 07:26 |
|
| |
רשבא
תן לי שורה תחתונה
האם מקובל הרעיון שתודעתו של פלוני תהיה באלמוני,
או שאולי כל ענין הגלגול הוא ערטלאי ואין לו חיבור למציאות
מה שלא נראה מהרח"ו ומפרשו.
לא האשמתי אותך בחוסר הבנה חלילה אלא ביחוס לי דברים ואמונות של זולתי,
ציטוטך מאיוב הוא פרשנות המלבי"ם ועד כמה שזכרוני מגיע יש המפרשים שהיתה הוכחה של הא-ל לאיוב על צדקת מעשיו.
גם אני לא למדתי בקעלעם וגם אילו היתה לי אפשרות כזו לא היתי בוחר בה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2004 11:03 |
|
| |
קעלמער
למה רעיון הגלגול עצמו נראה לך יותר סביר מהרעיון שע"פ קבלה השכל היא דרגה ממדרגות הנשמה. הגלגול עצמו הוא מסוג הדברים כמו עין שלא רואה,אתה יכול להסביר את תורת הגלגול ע"פ כללי ההגיון הרגיל? מי שהמציא את תורת הגלגול גם המציא את הכללים שלו, וע"פ הכללים האלו זה אותה נשמה רק בגוף אחר. חוץ מזה מבחינת העונש והתיקון אין אנו זקוקים למודעות גם כשלא מדובר בגלגול כשהדבר ברור שהתיקון הוא לנפש ואחרי המות גם כן אין מודעות וכ;
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2004 13:53 |
|
| |
שד משחת
האמונה הרוחת לפחות שיש תודעת איש לאחר המוות .
וראה את ענין המות קליני.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2004 14:54 |
|
| |
מות קליני זה שטות מוחלטת, כי ממ"נ אם הוא מת אז הוא מת!
ואינו יכול לספר על החזיונות הנפלאים שראה, ואם הוא כן עומד לפננו ומספר הרי בטוח שלא מת אם כן מה נשתנה עדתו מעדות כל חולם חלום, למעט אם נאמר שיש תחית המתים גם בזה"ז וזה גם לפי "האמונה הרווחת" לא נכון. איננו יודעים מה קורה אחרי המות אני משער לעצמי שאם יש משהו אחר המות זה ישות ערטלאית שלא יכולה לחשוב על עצמה והיא אינה מודעת להיותה היא. זה סתם השערה דמיונית שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2004 14:57 |
|
| |
שד"מ,
"חלמתי
שאני מת
אבל תכף ידעתי
שזה לא באמת