בית פורומים עצור כאן חושבים

אחרי מות - כיבוס תדמיתו של ר'ג נדל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/6/2004 13:05 לינק ישיר 
אחרי מות - כיבוס תדמיתו של ר'ג נדל

להבדיל מהאשכול שעסק באישיותו של רג'נ ובתורתו אשכול זה אינו מהווה הספד ווירטואלי, אלא ניסיון לעמוד על תהליך קיבוע תדמית הגדולים בעיני ההמון.

מבלי לפרוש לפניכם את התיאוריה שלי בדבר התהליך, אני מציע שנלקט את קטעי ההספדים והאוביטרים שהופיעו בעיתונות ואשר במודע או לא במודע ניסו ליצוק את דמותו של רג'נ אל התבנית של ''גדול סביר''.

יתר על כן, אודה למעכ''ת באם תזהו נסיונות ברורים לפרשנות יצירתית במיוחד לעובדות ידועות בציבור והעמדתם בקונטקסט לא מזיק (כפי שאמר אחד המספידים שדרכו של ר' גדליה בעניני פרנסה היא לא דרך להמונים בדורנו).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2004 13:17 לינק ישיר 

רבנו,
האם המספיד התיחס לכך שהרג"נ עצמו נהנה מיגיע כפיו, או לכך שהורה לאחרים לעשות כן? אם כאפשרות השניה, הרי שבדבריו של המספיד מסר חתרני ומסוכן, לפיו הוראה של "גדול" לרבים, אינה דרך לרבים ("בדורנו"), ואנה אנו באים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2004 18:26 לינק ישיר 

רב"ס

יש בזה דברים הרבה. אני עדיין כאוב מכדי לכתוב, אולי בשבוע הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2004 22:09 לינק ישיר 

זכה דורינו.

בזמן חז"ל אמרו הרב עשו כרשב"י ולא עלתה בידם. ותורתו אומנתו הוא נחלת יחידים יחידי סגולה בלבד, אולם כעת אומרים תורה ואומנות היא ליחידה סגולה, ואילו ההמון צ"ל תורתו אומנתו.

איכשר דרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2004 23:12 לינק ישיר 

מסתברא

א גולדינער איינדרוק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2004 00:11 לינק ישיר 

ה"תורתו אומנתו" של ההמון בדורנו הוא ההיפך הגמור: לא שהתורה היא אומנותו מחמת מסירותו לתורה, אלא שהוא מנצל את ה"תורה" (שהוא חושב שיש לו) כקרדום לחתוך בו. ועל תורה כגון זו נאמר שמגיע לה להיות קרדום בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2004 21:15 לינק ישיר 

מה הבלגן?
הרי ממה נפשך לא משנה מה אומרים!
מי שזה משנה לו מה פלוני חשב/אמר/הורה - יברר, ומי שלא - בשביל מה הוא צריך לדעת?
וחוצמזה: מישהו חושב שמי שאומר מה שהוא חושב מעניין אותו אם כתבו את זה בעיתון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2004 23:39 לינק ישיר 

לדעתי זהו התרגיל הטוב ביותר, במקום לתקוף ולהתוכח, לומר ודאי שהצדק עימו אולם במה דברים אמורים וכו', כך עשו גדולי האחרונים בנוגע למורה נבוכים לומר שנועד עבור נבוכים בלבד, וכן על דברי הרמב"ן בספר הויכוח בנוגע לקבלת דברי אגדה אמרו שרק אמר כן למלך ולא סבר כן, כך נהג הגאון ר' חיים עוזר בנוגע להקמת סמינר לרבנים בא"י, במקום לחלוק על שיטת הרש"ר הירש, בא וחילק בין א"י לחו"ל, וכמדומני שגם עלינו לנקוט בשיטה זו במקום להתוכח על נורמות שונות ולומר שנעשו בטעות, הבה ונאמר ודאי שהכוללים היו חובה לכל אחד ואחד אולם כיום נשתנו הנסיבות, [זה נכון] בדרך זו הדברים מתקבלים בקלות רבה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/6/2004 00:54 לינק ישיר 

ואני חושב שצריך באותה מידה לדון בכיבוס שנעשה לו בפורום זה,

די לכיבוס!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2004 02:03 לינק ישיר 

הכיבוס משחית!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2004 02:23 לינק ישיר 

מו"נ

אני חש בקצות אצבעותי,תחילת היווצרות תנועה!

נפרדים מהשטחיות, מתחילים לדבר שלמות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2004 07:23 לינק ישיר 

הרב חינך כל חייו ליכולתו של כל אדם, להבין, להיות רציני ושקול. בז לגדלות וסלד מהמונח 'אדם גדול'.

אנשים פוליטיים, אנשים עם חוסר דביקות באמת, חוששים מסיפוח הנכשלים בניסיונם לחקות את ר"ג, ומתוך כך מנסים למנוע ממנו כל המשכיות רשמית.

מאותה הסיבה שהוחדר ללב כל שלעולם לא ישיגו השגה של אמורא ותנא, וזאת לא מתוך ענייניות, אלא כדי למנוע מי שיעז להמר ולשבש מה שמחזיק את החברה כיציבה, מאותה הסיבה נוהגים [חלק מ] הספדרנים בר"ג כפי שהם נוהגים. ההבדל היחיד הוא שבמקרה דנן הדברים קורים תוך התעלמות מפורשת ממה שהם יודעים שדעתו הייתה.

וכדי למחות כראוי:
א. ר' גדליה הכיר בכל אדם, שלא הוגבל בכלי המחשבה מבחינה פיזית, שיכול הוא לשנס מותניו ולעלות אל הר השם. יכול כל אדם לנסות להכיר את בוראו ותורתו על ידי בהירות שכלו במידה ויתאמץ ויחפש בדעתו ברצינות. "לא בשמים היא".
ב. האופן הנכון ללמוד תורה, תוך כדי היות האדם מפרנס עצמו ולא נשען על אחרים וצדקהץ זו הוראה שהייתה ניתנת לכל מי שהיה מתייעץ ומציג שיכול הוא ללמוד ולהתפרנס ע"י עצמו, כמו חצי יום וכיו"ב.

גורו לכם מסלפי דמותו. האמת שיקדה על מזבח האמת שמונים שנה, לא תכבה בהבל פה של הספדים, שרמת ההשקעה בהם, עוד פחות מבשיעור בקיאות בישיבה ממוצעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2004 07:43 לינק ישיר 

יה-וסף

מנין לך הבטחון שהשקר לא יצליח? מהיכרותי עם מר שקר מזה שנים רבות, אני דוקא סבור שהשקר יצליח מאד. דמותו המסולפת היא שתיקבע בעיני הבריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2004 08:02 לינק ישיר 

מסתברא

הטעם שהשקר לא יצליח, כי המכיריו באמת יכחישו, ואין בהספד אחד להכחיש עדות גדולה ורבה של כל מי שידעו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2004 08:23 לינק ישיר 

מסתברא
אני כמובן מסכים לדבריך.
יהוסף הוא תמים במובן הטוב של המילה,
אבל דוקא משום כך יש סיכוי לדבריו, מתוך האמונה הנלהבת הזו ,יכול להיות, שהוא וחביריו יצליחו.
נ.ב על"פ [ההלכה?] (החומרה) צריך לשים את הקו י-הו סף
אין שום קדושה ב,הו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2004 01:00 לינק ישיר 

אכן, צודק יהוסף. ובעוד כמה דורות, כל העם יכיר בדרכו האמיתית כפי שהיתה שהרי עדות אב לבנו, ובנו לבן בנו תעביר את הדברים בדיוק כפי שהיו.

תן לי יבנה וחכמיה

אצה - צמח חסר פרחים ופירות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אחרי מות - כיבוס תדמיתו של ר'ג נדל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext