בית פורומים מקדש וגאולה

המבנים היום בהר על מקום מבני המקדש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2007 12:22 לינק ישיר 
המבנים היום בהר על מקום מבני המקדש

שמעתי לאחרונה במהלך סיור בפסגת הר הזיתים, שלפי המקובל שכיפת הסלע בנויה על מקום אבן השתיה, הכיפה המזרחית לה בנויה בדיוק על מקום המזבח והקיר שלפניה הוא ישר לצפון האסטרונומי ובנוי בדיוק על שער המזרח.

מילא אבן השתיה, כנראה שהיא ניכרת. הקיר יתכן שיסודותיו נותרו ועליהם נבנה הקיר. אך מיהו בעל הענין לייסד מבנה על מקום המזבח?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2007 14:22 לינק ישיר 

לא מדויק בכלל.

כיפת הסלע אכן נבנתה במטרה להקיף את האבן, אבל כיפת השלשלת לא עומדת במקום המזבח אלא צפונית-מערבית לו לפי כל השיעורים. מטרתה של הכיפה הקטנה לא ברורה, ויש מהחוקרים שסבורים שהיא שימשה דגם מוקטן לבוני הכיפה הגדולה.

הקיר המזרחי של הרמה המוגבהת אכן מתאים לרוב השיטות (או שהן תאימות עצמן אליו...) למקומו של הקיר שבין עזרת ישראל לעזרת נשים, וגרם המדרגות היורד ממנו גובל בחלקו הדרומי עם מיקומן המשוער של המדרגות היורדות מעז"י לעז"נ. מאחר שבין עז"נ לעז"י הי' הפרש גובה של שבע מטר, הדין נותן שהפרש המפלס נותר ונשאר הצורך בפילוס ודירוג שלו.

חלזון זה גופו דומה לים וברייתו דומה לדג ועולה אחת לשבעים שנה ובדמו צובעים תכלת לפיכך דמיו יקרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/5/2007 14:29 לינק ישיר 

בגמרא זבחים נח ויומא טז יש כמדומני ארבע דעות אודות מקום המזבח ביחס לרוחב העזרה, לאיזו מהן אתה מתייחס בשלילתך את דיוק כיפת השלשלת?

אני לא התייחסתי לשיטה מסוימת אלא לאפשרות, אך אתה שולל, האם לכו"ע זה לא יכול להיות? --------- מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2007 14:44 לינק ישיר 

את כולן.......

אם אתה מניח שזה מקום המזבח, ואתה לוקח את האמה הכי קטנה (44 ס"מ) ומוציא ממנה אמה בת חמישה (37 ס"מ) עדיין הסלע שבכיפת הסלע נמצא באמצע ההיכל וקה"ק מחוץ לכיפה ממערב.

אבל יש מישהו שטוען את זה. היה מהנדס בשם גיבסון שהראה שכיפת השלשלת עומדת באמצע הסימטרי של הה"ב (אני בור ועם הארץ בטריגונומטריה ואל תשאל אותי מה זה אמצע סימטרי.......), ולכן טען שזה מקום המזבח, אבל באמת הזיז הכל כמו שכתבתי.

חלזון זה גופו דומה לים וברייתו דומה לדג ועולה אחת לשבעים שנה ובדמו צובעים תכלת לפיכך דמיו יקרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > מקדש וגאולה > המבנים היום בהר על מקום מבני המקדש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext