| נשלח ב-30/3/2008 15:20 |
|
| |
תחיית המתים
מיסודות הדת להאמין שעתיד הקדוש ברוך הוא להחיות מתים.
הרהרתי בימם האחרונים, תחייה זו מהי ומה טיבה.
כלומר, מה הקשר המחוייב בין זה שמת לזה שקם, שפחות ממנו לא תחשב לתחייה.
יש מההמון הסבורים שהנשמה תחזור לאותו גוף ממש, לכן הם מתנגדים לניתוחי מתים ותרומת אברים. כמובן שזה הבל. הלא גם הרוגי מלכות שלא נקברו, או מי שטבע בים, ובעצם כל גוף שמרקיב בקבר ושב לעפרו, יכול לזכות לתחייה.
לא ייבצר מהקב"ה ליצור גוף חדש במקום זה שכלה.
מה אם כן שייך לאותו מת באדם שחי? אם זו הנשמה בלבד והגוף הוא גוף חדש, הלא לפי המחזיקים באמונת הגלגול זה כבר מתרחש בעולם הזה.
האם יש הבטחה שבתחייה יהיו לזה שקם את אותן תכונות של המת? האם לא יתכן שיהיה גוף חדש, שונה, תכונות שונות וחוץ מהנשמה לא יהיה כלום משל המת? אם כן, במה זו תחייה ולא אדם חדש?
אולי הנס של התחייה, הוא עצם האפשרות שאנשים יצוצו מעיר כעשב הארץ ולא יוולדו מרחם אשה?
אבל אם כך, הלא השיבוט עובד בכיוון הזה. ניתן יהיה לשבט אדם שכבר מת לפי בחירה והנשמה תבא מהיכן שתבא. האם זוהי תחיית המתים?
|
|
| נשלח ב-30/3/2008 21:56 |
|
| |
האם ברצונך לומר שאמונת הגלגול סותרת את אמונת תחיית המתים?
ב. האם השיבוט יביא גם נשמה? (מה זה בעצם?)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2008 22:23 |
|
| |
אשר
אתה מתכוון שאמונת הגלגול טוענת בעצם שתחיית המתים מתרחשת כבר היום, אכן זו שאלתי.
שיבוט אמור לשכפל אדם חי, מה פירוש אם תהיה נשמה? נשמה של המקובלים? אינני יודע. המשובט אמור לחיות. הכבשה דולי נושמת כמו כל כבשה. מה זה אומר על חלק אלוק ממעל? אין לי עסק בנסתרות.
היום פגשתי יהודי שפתר לי את החידה. תחיית המתים אומרת שהתודעה והאינטליגנציה של המת ישוחזרו באדם חי. זה לא פועל, לא בגלגול וכנראה גם לא בשיבוט.
|
|
| נשלח ב-1/4/2008 14:27 |
|
| |
לגבי השיבוט אני חושב שישנו הבדל עצום בין החיים של הכבשה (נפש הבהמית) לבין האדם שרוח החיים שלו היא "רוח ממללא" כלומר תודעה וחשיבה. ואולי לזה רמזת בפתרון שנתת בסוף.
לגבי השיבוט זה פותר, לגבי הגלגול זה לא פותר כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2008 14:15 |
|
| |
אשר
לפתרון שלך רמזתי בסוף הקטע השני.
הפתרון האחרון הוא במובן שזה שיקום יידע את כל מה שידע זה שמת. למשל, הרמב"ם שיקום יידע את כל כמות הידע שהיו לרמב"ם שנפטר לפני שמונה מאות שנה והוא יהיה מודע לחייו ההם וזוכר אותם.
זה לא קיים בגלגול עד כמה שאני מבין, במיוחד מתוך הנחה שלפי בעלי דעת זו גם אני גלגול ואני לא זוכר כלום מגלגול קודם.
|
|
| נשלח ב-2/4/2008 17:04 |
|
| |
מאיר,
אני מעט לא מבין את הפיתרון שהבאת.
האם לכל נשמה שהתגלגלה בעולם ובמשך הזמן הייתה בתוך X גופים, יקומו לתחיה X אנשים?
האם הנשמה עצמה תתפצל בין כמה גופים?
האם תקום לתחיה דמות אחת הכוללת בתוכה את כל הידע והאינטליגנציה של כל X המוחות של האנשים שבהם היא שרתה?
|
|
| נשלח ב-2/4/2008 22:31 |
|
| |
זוהר
אתה צודק, הפתרון שלי אינו עונה על שאלת תחייה לנשמה שהתגלגלה.
אני אכן לא שאלתי לפי התומכים בגלגול, אלא עליהם. לאמר, האם שיטתם מובנת בכלל עם זה שתחיית מתים תהיה רק לעתיד.
שאלתך היא שאלה נפרדת ונשאלת גם בלי הדיון הזה. למשל, עם איזו אשה הוא יהיה נשוי, של איזה גלגול?
|
|
| נשלח ב-3/4/2008 16:52 |
|
| |
מאיר,
<למשל, עם איזו אשה הוא יהיה נשוי, של איזה גלגול?>
יתכן וטועה אני, אבל האם יש לך מקור שנכתב בו שלאחר תחיית המתים, תתאחדנה המשפחות נשים ובעליהן?
|
|
| נשלח ב-3/4/2008 17:24 |
|
| |
האם האכשול הזה הוא ראיה לתחיית המתים?
(סתאאאאאאאם )
|
|
|
|
|