בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

הציבור החרדי - הקרוב ביותר או המזיק ביותר ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/7/2008 18:57 לינק ישיר 
הציבור החרדי - הקרוב ביותר או המזיק ביותר ?

זמן רב מנעתי עצמי מלדבר על הנושא הזה בפומבי אך כעת לאור המסר האחרון של דניאל
שכמעט ולא התייחס לאירועים הביטחוניים העתידיים וכולו הוקדש למצב הרוחני-מוסרי של הציבור הנקרא 'חרדי'
חש אני ברגעי הגלות האחרונים האלה כי הגיעו מים עד נפש ולא אוכל עוד השקט רוחי .

ע"כ אמרתי אדברה וירווח לי ואקיים לפחות את דברי הרמב"ם : אני האיש אשר כשיציק לו עניין אומר את האמת
שתועיל לאדם בודד אע"פ שתזיק לעשרת אלפים סכלים .

הרבה יהיה לומר באשכול זה , ומטבע הדברים לא יהיה קל לומר חלק מהם אך שווה יהיה הדבר ע"מ לפקוח
את עיניהם של אלה החפצים לראות את האמת אך מה לעשות שבדור חשוך כזה לא פשוטה משימה זו .

מה שחשוב לדעת הוא ששני דברים הם בבחינת ספינה טובעת שכל האוחז בה יטבע יחד עימה .

מדינה ישראל - והחברה החרדית בכללותה .

תוקן על ידי המיייחל ב- 23/01/2014 14:48:49

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/7/2008 07:12 לינק ישיר 

המיייחל

אתה האצאת לי את המילים מהפה , ואני בטוח שאתה עומד לכתוב את כל מה שאני חושב.

חזק ואמץ !!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2008 22:40 לינק ישיר 

האדם - כיצד מסתדרת העובדה שהאדם שהוא היצור הכי שלם והכי מובחר בבריאה דווקא הוא זה

שהורס את העולם  והוא זה שמביא את כדור-הארץ למצב של חולה סופני חסר תקנה ?

היא הנותנת

דווקא בגלל שהאדם הוא היצור הכי שלם והכי מובחר ניתנו לו הכוחות האדירים האלה או לתקן ולהשלים את העולם
אם ישמע בקול ה' ותורתו או להיפך חלילה להרוס תבל ומלואה אם יבחר ללכת בשרירות ליבו .

פוטנציאל גדול =  כח בנייה נפלא או כח הרס אדיר .

וכשם שכלל זה נכון לגבי מין האדם בכלל כך הוא נכון לגבי העם הנבחר בפרט . ואת הסוד הזה הבין גוי חכם בזמן חכמי הזהר
זהר -חדש ויצא :

הגמון אחד בא לרבי אבהו ואמר אית לאתכנפא כל עלמא עלייכו כעל האי גובא לאובדא לכון מן עלמא בשעתא חדא . אומה דא היא לא פלחא למארה כתיב ועצר את השמים ולא יהיה מטר והאדמה לא תתן את יבולה אי היא סטייא כל עלמא ייבד בגינה . א"ל והא אתון עבדין לה דתסטי ולא תהך באורחא דכשרא . א"ל חובתכון עבדין לאתערא לן . א"ר יהודה שפיר קאמר ההוא הגמון .

בתרגום חופשי מעשה מדהים זה אומר כך :

הגמון אחד [ מנהיג רומאי חשוב ומכובד ]  פגש ברבי אבהו ואמר לו שמגיע לעם היהודי שיתאספו עליו כל אומות העולם
וישמידו אותו ברגע אחד , וכ"כ למה ?
בגלל שהתורה שהיא תורת אמת מעידה בצורה חד-משמעית שאם עמ"י לא עושה את רצון הבורא ושומר את תורתו
הרי שהתוצאה לכך היא לא פחות מאשר הרס וחורבן העולם !
ענה לו רבי אבהו - שעמ"י לא אשם בכך בגלל שמי גורם לעמ"י לחטוא ולהתרחק מדרך התורה אם לא הגויים בעצמם ? !
השיבו אותו הגמון - שהסטייה הראשונה והקריטית מתחילה בתוך עמ"י עצמו והיא שגורמת לגויים את ההדרדרות
שמביאה בסופו של דבר להחטאת היהודים , כך שהאשמה על מצבו של העולם היא על היהודים !

והסכים ר' יהודה שהצדק עם אותו הגמון .

כעת נותר רק להחליף את השחקנים בתפקיד , במקום הגויים נציב את הציבור שאינו שומר תורה ומצוות
ובמקום היהודים נציב את שומרי התורה והמצוות והכל מובן וברור  .

ציבור שומרי התורה והמצוות הוא ראש החץ העולמי , הוא הראש של הגוף שעל פיו אמור להיות כל הגוף מונהג ומובל .
ואם הוא מזייף ולא ממלא את תפקידו כראוי הוא מסכן את הגוף כולו ואל לו להתפלא אם הגוף ימרוד בו ואף
יכריז עליו מלחמה להדיחו מתפידו .

היינו דאמרי אינשי : הדג מסריח מהראש .  וישראל נמשלו לדגים כידוע .

לאור זאת גם ענינו על שאלת האשכול , גם גם . והא בהא תליא . בגלל שהוא הציבור הקרוב ביותר לאמת ולבורא העולם
דווקא ממנו הסכנה גדולה יותר כאשר הוא אינו עושה את המוטל עליו ולכן גם הקטגוריה הזאת עליו מכל עבר ומכל פינה .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2008 07:50 לינק ישיר 

כשנכנסים לפורום ורואים את הכותרות של "בחדרי חרדים" מתמלאים בושה , האם אילו החדשות שחרדים אמורים לדון בהם.

בזמן האחרון גם המודיע התקלקל מאוד ומביא הרבה לשון הרע ורכילות.
אנני יודע מי התיר להם להביא את כל הסיפור של מירון בכתבה של יום שישי, אני אפילו לא קורא את הכתבה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 08:50 לינק ישיר 

אתה מאלה החושבים שפורום בח"ח מאכלס את היראי-שמיים שמהחבורה ??

מקסימום שלו השוליים של החברה החרד' , יש שם בקושי שניים שניים וחצי יראי שמיים .

ואני באופן אישי ב"ה לא קורא עיתונות חרד' , אתה רוצה להתעדכן בחדשות - יש'ך אינטרנט , רוצה משהו אחר ?
יש'ך ש"ס פוסקים זוהר ומפרשים וים תורה גדול ורחב ידיים .

כל זוהמת האקטואליה המצחינה הזאת תעלם מן העולם בע"ה בעתיד הלא רחוק .

תוקן על ידי המיייחל ב- 27/07/2008 8:49:45

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2008 08:58 לינק ישיר 

ואני לתומי הבנתי שכל מי שחרדי באמת לא מחזיק אינטרנט !!
ואם כן ובדיעבד  אז רק עם "הגנות" רבות כדוגמת רימון ועוד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2008 09:06 לינק ישיר 

אמת ויציב יוסי .

רק שזה לא בדיוק קשור לתואר 'חרדי' , זה יותר עניין של יראת-שמיים .

אמת שישנו איסור בסיסי להתחבר לאנטרנט בגלל שהבעייתיות שבהכנסת עצמך לניסיון אך לא כל מי
שגולש בו בהכרח אינו יר"ש .

לרבים מהמשתמשים בנט אין בעצם הרבה זמן פנוי בגלל עיסוקים כאלה ואחרים בבית ומחוצה לו והסיבוב היומי
בנט מצטמצם לדברים מאוד בסיסיים .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2008 09:15 לינק ישיר 

המיייחל

אתה מאלה החושבים שפורום בח"ח מאכלס את היראי-שמיים שמהחבורה ??

חס וחלילה אנני חושב כך , אבל זו בכל זאת בושה הכותרת הזאת.

יוסי

אני מסכים עם המיייחל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2008 01:21 לינק ישיר 

בתחילה התלבטתי לאיזה אשכול יתאים יותר התוכן הבא שכן הוא עוסק בקריסה הכלכלית הגדולה
אך במחשבה שנייה הבנתי שאשכול זה הוא בבחינת הסיבה ואילו אשכול 'משבר המזון - וקושי המחייה'
הוא רק התוצאה ולכן עדיפה הסיבה ולא התוצאה .

במה דברים אמורים ?

למען יעמוד ימים רבים אעתיק מספר קטעים מכתבה שמתפרסמת כאן בראש עמוד 'בחדרי-חרדים' על המצב הכלכלי
הקשה בו נמצאים מוסדות התורה בעקבות הקריסה הגדולה בעולם .

מקורות הכנסה, שהיוו את העוגן הפיננסי של עולם התורה, קרסו בשבועות האחרונים כמגדל קלפים  והמצב נורא מתמיד: מחירי המזון מאמירים, יוקר המחיה שובר מידי יום שיאים חדשים, הדולר שהיה מטבע היסוד של אנשי ה'שנור' החרדיים במצב קשה, וחוסר המזומנים מכה בעוז בכל המוסדות, קטנים כגדולים .

"אם המצב יימשך - אין ערבות לאף אחד. צריך הרבה רחמי שמיים לכל עולם התורה, האברכים מודעים לקשיים שמתעוררים, והדבר היחיד שהם יכולים לעשות זה לעורר רחמי שמיים לשיפור המצב. אני מאמין שאחרי החגים התמונה תתבהר, ונדע יותר במדויק מה המצב".

משיחות שערכנו עם ראשי 'כוללים' קטנים יותר, מתקבלת תמונה עגומה בהרבה. "גבירים שהיו תורמים בעבר אלפי דולרים, לא פותחים היום את הדלת", מספר ראש כולל בבני-ברק בצער. "בנסיעה האחרונה שערתי, לא הצלחתי אפילו לכסות את כרטיס הטיסה. אני משאיר מאחורי משפחה ויש גבול למספר הפעמים בהם אני יכול לנסוע". הייאוש נשמע בקולו כשהוא מוסיף: "כינסתי את האברכים ושיתפתי אותם במצב. הודעתי בצער רב שבינתיים לא יחולקו מלגות. המצב הוא מזעזע, חלקם מטופלים במשפחות ברוכות ילדים, והמלגה היא מקור הקיום היחיד שלהם. מה אני יכול לעשות? אפילו הגמ"חים כבר לא נותנים הלוואות" . 

והדברים מזעזעים . לא מה שאתם חושבים. . .
כמובן שהקושי המתואר כאן הוא נורא ואיום אך לא לזה התכוונתי . קשה ..קשה לי להתבטא בכתב , דקות ארוכות אני מחפש
את המילים שיצליחו לתאר בצורה הכי רגישה אמפטית אך גם מדוייקת את מחשבותיי בינתיים ללא הצלחה יתירה .
ומה גם שחלק מן הדברים הוא מידע רגיש שעדיין איני מוכן לחשוף .

אנסה ומה שיצא יצא , ה' יעזור .

רבותיי ! !
עולם התורה הוא החיל של הקב"ה ! זאת היחידה הנבחרת שעליה ועבורה קיים כדוה"א וכל הייקום !
איך הוא מגיע למצב כזה ?? איך יתכן למען השם שעל בבת עינו של הקב"ה יעברו המים הזדונים כאילו היה כאחד
ממרכזי הבידור והבילוי שברחבי העולם ??
הלא על בתי המקדש של תקופת הגלות אנחנו מדברים כאן ! !
איך יתכן מצב בו הקב"ה נותן ויתן לגן עדנו שבארץ החביב עליו מכל היכלות המלאכים שבשמיים לקרוס ועוד מסיבות
כלכליות של כסף סרוח ?  אם על הלחם לא יחיה האדם אז על הדולר כן ? !  קושיא עצומה ...לכאורה .

אך התשובה - פשוטה היא כמעט כימות עולם ולפחות כימי עמנו למוד הסבל והתלאות .
ומה היה ביהמ"ק וכי פחות היה בית ראשון מעולם התורה של היום ? לא ולא , ובכל זאת באו האויבים ושרפוהו וערו בו
עד היסוד , וכ"כ למה ? עוונותינו היטו אלה ומפני חטאינו גלינו מעל אדמתנו ושמם עירנו כן גם היום..כל דור שלא נבנה בימיו .

אז נדמה לדור שלם שאם הם יבנו חומת שקר גבוהה וחסונה ובצילה יחסו מיליוני יהודים תחת ערכים 'תורניים' כביכול
אז הכל יהיה בסדר והקב"ה לא יוכל / ירצה להרוס את מה שהם בנו במשך עשרות שנות עמל ויזע וחינוך אינטנסיבי
ל'השקפה תורנית אמיתית בדרך רבותינו' טעות קשה בידם , היסטוריית החורבן העתיקה של עמ"י עוד מימי בית ראשון
מלמדת ההיפך שהקב"ה מוכן להרוס את כל העם אם פשה הנגע וכבר אין תקנה אלא לכרות אברים מגוף העם
ולהתחיל צימוח חדש עם קבוצה קטנה .

ולשאלת המיליון דולר - אז מה בעצם לא בסדר בעולם התורה ?
כ"כ הרבה שאני לא יודע מאיפה להתחיל ואיפה לגמור .

זכרו כלל גדול - דברים לא נהרסים סתם , לא לחינם עושה זאת הקב"ה .
וההסברים קיימים אפילו אצלי , אלא שקשה בכתב ובפרהסיא .

כעת אולי תמונת הספינה הטובעת בראש האשכול נראית מוחשית יותר .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/10/2008 05:16 לינק ישיר 

בס"ד!
הכל מתחיל ומסתיים באחדות אמיתית עם החילונים בעם ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2008 09:16 לינק ישיר 

המייחל  החביב,  

אין ספק שכוונתך  טובה,  אבל  הפורקן שאתה  מחפש לעצמך, כדברך  הוא  לא רצוי.

תרשה לי  להזכיר לך :

כבר מזמן הגמרא  קבעו  חז"ל :  אין  מי שיודע  לומר  תוכחת ואין  מי שיודע לקבל תוכחת.

ובנוסף על כולנו לזכור שנביאים, ענקי ועמודי  העולם  בקדושה, בנביאות ,בצדקות , ובטהרה  נענשו
קשות על שפתחו את פיהם על  עם  ישראל.

בשעות  האחרונות  האלו של הגלות, בואו נחפש לעשות את רצון בוראנו  באדיקות

ואין ספק שרצון  הבורא הוא שלא נדבר סרה על בניו  - אפילו לא על הרשעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2008 16:59 לינק ישיר 

בחרתי לשים הודעה זו פה כתשובה להודעה הקודמת - מסר חדש מבנימין גולדן .

גם הם מקטרגים על עם ישראל נכון ??

אינך יודע קיטרוג מהו . אז אנא ממך. . .

http://www.dani18.com/index.php?show=PEREK96H

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/10/2008 22:26 לינק ישיר 

בס"ד!
מה שהבאת זה לא קיטרוג. אדרבא זה מראה כמה שאנחנו במצב נואש וקשה.
אגב יתכן שזה מעיד על השנה השלישית בשבוע שבן דוד בא בו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2008 23:24 לינק ישיר 

לא , בהחלט שלא .

השנה השלישית היתה תשס"ג עם הגזירות הכלכליות של ביבי הזכורות כגזרות תשס"ג
וה-'מתים אנשים נשים וטף וחסידים ואנשי מעשה' התקיים בפיגוע בקו -2 למי שזוכר .

זה על קצה המזלג .

לא ארחיב כעת בנושא זה כפי שביקשת ויש לי סיבות לכך , אני מחכה למלחמה הקרובה ע"מ לברר עניין שקשור
לתאריכים שלא כ"כ מסתדר לי ורק אז אוכל לדעת בוודאות את נושא התאריכים והשנים שקשור גם לסוגיא הזו .

ברוך תהיה .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/10/2008 10:16 לינק ישיר 

מה יותר פאתטי. . .

חסידי גאולה ומשיח ללא אסונות ומלחמות בעולם , או. . .

חרדים ללא מערכות בחירות ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2008 19:26 לינק ישיר 

שאלה

מי יודע לאיזו מפלגה הצביעו אותם  80%  יהודים שלא יצאו ממצרים ?

שאלה אכזרית קצת אני יודע , אני לא אומר שלא צריך להצביע ח"ו , מה שאומרים רבותינו עושים , אין ספק בכלל .

אבל מכאן ועד ההתעסקות החולנית האובססיבית הזאת שלא לדבר המסות האדירות של השנאה קנאה ותחרות
שנשפכו על מזבח העבודה זרה הזו של דורנו מפרידות שנות אור !

ה' ירחם , ה' ירחם עלינו , אם רק עשרה אחוז , 10% ! מהאנרגיה שהושקעה במערכת הבחירות הזו היתה מושקעת
בניסיון להביא אחדות בין השורות ובפעולות לקירוב הגאולה כגון עצרות ותפילות המוניות של כל המגזרים
היש למישהו בכלל ספק שהיינו נראים אחרת ?

לא רוצה לפתוח ת'פה אך אין לי ספק שהבחירות הארורות האלה והטומאה שהן הביאו איתן יגבו מאיתנו מחיר יקר .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > הציבור החרדי - הקרוב ביותר או המזיק ביותר ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext