| נשלח ב-4/9/2008 12:33 |
|
| |
שיבת עשרת השבטים בימות המשיח
רציתי לקבל מידע בענין האם ישובו עשרת השבטים או לא, ויש מחלוקת בחז"ל על זה, מתי ישובו, והאם יש מקורות רבים לגבי עשרת השבטים בעולם היום שזה אמת, האם גם הצד השני חושב שהוא מצאצאי היהדות, כמו אתיופיה שכן, אולי בני ישראל בהודו, ועוד קבוצות. תודה מראש
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 16:50 |
|
| |
השאלה הזו נשאלה לפני שנה ואנסה לנגוע קצת בנושא הסבוך הזה.(מידי פעם אוסיף קצת) באינטרנט מופיע חומר מקיף בעיקר ממקורות חזל וכדאי לעיין בם לפני כל דיון בנושא זה.
אמרו בשם רב שמואל בר נחמן: לשלוש גלויות גלו ישראל, אחת לפנים מנהר סמבטיון ואחת לדפני של אנטוכיא ואחת שירד עליהם הענן וכיסה אותם" (ירושלמי, סנהדרין יא).
"אמר ר' יהודה בר' סימון: לא למקום שגלו עשרת השבטים גלה שבט יהודה ובנימין. עשרת השבטים גלו לפנים נהר סמבטיון, שבט יהודה ובנימין מפוזרים בכל הארצות" (בראשית רבא, עג).
מסקנה,שבט יהודה ובנימין מפוזרים בכל הארצות ואילו עשרת השבטים לא נודע מקומם.
"עשרת השבטים אינם עתידין לחזור, שנאמר: 'וישלכם אל ארץ אחרת כיום הזה' (דברים כט, כז) מה היום הולך ואינו חוזר, אף הם הולכין ואינם חוזרין דברי ר' עקיבא. ר' אליעזר אומר: 'כיום הזה' מה יום מאפיל ומאיר, אף עשרת השבטים אפלה שלהם עתידה להאיר להם" (סנהדרין קי,ב; ילקוט שמעוני דברים כט)..
ישוב המחלוקת בין ר' עקיבא לר' אליעזר: חלק מעשרת השבטים שהמשיכו וקלקלו נטמעו בין הגויים ואינם עתידין לחזור, וחלק (שהוא הרוב) ששמרו על תורת משה נעשה להם נס ונסתרו מעין רואה ואלו עתידין לחזור, ר' עקיבא דיבר בגלוים ור' אליעזר דיבר בנסתרים.
ומדוע נסתרו? כיוון שתקנו חטאם אין מקומם להיות עם שבט יהודה שלא גמר תיקונו. והם כדוגמת הנפשות כיוון שתיקנו אין יורדות שוב לעולם הזה ונשארות במחיצתן עד עת בוא קץ. ואותם אפגגנים,פקיסטנים,יפנים, סינים וכו' וכו' שמחזיקים במנהגים כמו היהודים יתכן והם מעשרת השבטים אלא שאינם חוזרין כדעת ר' עקיבא. רק אותם הנסתרים ישובו אלינו בקץ הגלות.
עד כאן, בפעם הבאה נמשיך
תוקן על ידי - isratal - 14/08/2009 16:56:43
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 17:01 |
|
| |
אני רואה שלמרות מה שאמרתי לך בפרטי בדברנו בנושא הזה בכל זאת הלכת על זה .
עצם העובדה שלא הגבתי לאשכול הזה בזמנו כשהוא נפתח אומרת הכל .
אך זכותך להביע את דעתך ולא אמנע זאת ממך אך את שאמרתי לך בפרטי אומר כאן :
הניסיון לפענח את סוגיית עשרת השבטים מתוך המקורות והספרים בלבד לא יצלח והמסקנות מוטעות יהיו .
לא אוכל לפרט את שעל ליבי בכתב , אך ורק בשיחה / בשיעור .
כעת המשך כאוות נפשך .
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 17:39 |
|
| |
בפרטי לא הייתה הוראה שלא לעסוק בזה אלא כהמלצה בכל אופן אסתפק במה שנכתב ודיו לעבד להיות כרבו..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2009 21:04 |
|
| |
אתה צודק , חלילה לי , מי אני ומה חיי להורות לאחרים ובטח לבר אוריין כמוך לעסוק או לא לעסוק בנושא מסויים .
את מוזמן לפרוס את משנתך בכבוד ובשמחה .
רק שאני את דעתי והסתייגותי הבעתי , זה הכל .
בדרך אגב הייתי מוסיף ,במידה ומלחמת ערב שבועות צפויה בשבועות הקרוב תש"ע אזי יוכח חד-משמעית ומעל לכל ספק ממשפט אחד בזוהר כדבריי שעשרת השבטים הם יהודי מדינת ישראל , לאפוקי הציבור החרדי .
וגם אם זה יהיה בתשע"א יוכח כן .
עניין של חודשים בסה"כ .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 00:24 |
|
| |
שבוע טוב! המיייחל, לא זכור לי שכתבת שעשרת השבטים הם תושבי המדינה. אתה מתכוון לעולים שהגיעו ממקומות שנחשבים שהם מעשרת השבטים? או משהו אחר? ולמה מלחמה בערב שבועות תוכיח?
כל טוב ובשורות טובות לכל עם ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 14:57 |
|
| |
אני קצת מתפלא שלא זכור לך. . .
כתבתי זאת כמה וכמה פעמים , מדינת ישראל על כל אזרחיה היהודים מכילה את עשרת השבטים שזכו לעלות אליה בעליות שלפני ואחרי קום המדינה .
פעם קראו לזה "שבטים" היום קוראים לזה "עדות" , "מאיזה עדה אתה?"
אמנם לא כל הפרטים בסוגייא זו גלויים ומובנים לי אך אני בהחלט יכול לומר שרב הגלוי על הנסתר .
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 18:01 |
|
| |
המשפחה של אמא שלי מעירק.
המשפחה של אבא שלי מטורקיה (ולפני כן גם היו שורשים ביוון).
איזה שבט אני??
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 20:43 |
|
| |
אני גם מאמינה, וברור לי, שהרבה מהעולים מכל התפוצות הם מעשרת השבטים - הודו, בני מנשה, ועוד. אך, האם לא נראה לך שיבואו עוד מעם ישראל שלא ידענו עד כה שהם יהודים? ולגבי הזיכרון - אתה יודע, בגילי...(סתם! אני לא כ"כ זקנה)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2009 22:11 |
|
| |
דניאל מתוק שלי. . . ( ביגמן )
שאלה כזו יכולת להפנות לפרטי משום שראית שעד היום בעצם לא פתחתי תסוגייא הזו נכון ? אתה יודע למה ?
כי יש כ"כ הרבה מה לומר בנושא הזה והחילוקים הם רבים ודקים עם כללים ופרטים שכמעט ולא שייך להעלות אותם על הכתב , אך ורק בשיחה אוכל לעשות .
מבחינתי הנושא הזה של השבטים והעדות בעם עמוק ורחב יותר מסוגיית אח"ה , עד כדי-כך .
אבל אתה שתהיה לי בריא...הצלחת להביא לי אותה בדיוק מתחת לחגורה! אם יש חלק בפאזל הזה שלא הצלחתי לחשוף אותו הוא שאלת זהותם של יהודי תורכיה וארצות הים התיכון כמו יון איטליה והאיזור . פשוט חסרים לי חלקי מידע עליהם מה שלא מאפשר לי לקשור אותם לשבטים ספציפיים .
בגדול - ליהודי עירק מתאים שבט יששכר . הצלחתי להתאים את סימני השבט הזה לסגנון ולמנטליות העירקית .
תורכיה ויוון...עדיין בגדר נעלם .
ולך חנל'ה יקרה... לא , אני לא מאמין שבימות משיח או מתישהו בעתיד יצוצו עוד יהודים אבודים מסוף העולם...ממש לא . אני לא אומר שאין מקורות על-כך מהם משתמע תיאור כזה... אלא שאני טוען שאנשים לא מבינים אותם נכון , זה הכל .
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2009 00:19 |
|
| |
מעניין למה דווקא יששכר?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2009 23:44 |
|
| |
כוזרים נמאסתם !!!
קשים לישראל כספחת

תוקן על ידי המיייחל ב- 25/08/2009 23:40:45
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 00:50 |
|
| |
המייחל רציתי לדעת את דעתך על העדה השומרונית. בכלליות, ובפרוטרוט לגבי נושא השבטים.
תוקן על ידי Bigman3 ב- 04/02/2010 00:51:25
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 09:30 |
|
| |
קודם תשאל אם הם בכלל יהודים . . .
מה לנו ולהם ומי בכלל רואה בהם כמשהו ששיך לעם ישראל .
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 16:36 |
|
| |
סאטמר הם כוזרים?
ואני רוצה לענות לBIGMAN- בניית בית המקדש השני התעכבה לפי ספר עזרא בגלל התנגדות "צרי יהודה ובנימין" ו"עם הארץ"- אלה הם השומרונים! עוד דבר- השומרונים הרעו ליהודים בזמן גזירות אנטיוכוס, ושכאנטיוכוס הרשע גזר גזירות על היהודים, הם פתאום טענו שהם לא יהודים. בזמן הממלכה החשמונאית כשהיה נוח להם הם פתאום כן היו יהודים. הכותים-שומרונים רק הסבו נזק. כמו שהמייחל אמר מי רוצה אותם בכלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2010 17:23 |
|
| |
| המיייחל כתב: |  | קודם תשאל אם הם בכלל יהודים . . .
מה לנו ולהם ומי בכלל רואה בהם כמשהו ששיך לעם ישראל .
|
|
אני שואל בגלל האמונה שלהם והדת שלהם שלפי איך שזה נראה, לא "כ רחוקה מהמנהגים שלנו וכו'.. איך יכול להיות שעדה כזאת עם מנהגים כמעט זהים, לא יהודים בכלל? היה נראה לי מאוד הגיוני שהם כמו זרם שיצא מהיהדות, ושמר על המסורת..
תוקן על ידי Bigman3 ב- 04/02/2010 17:25:02
תוקן על ידי Bigman3 ב- 04/02/2010 17:25:30
|
|
|
|
|