בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

מיהו מלך המשיח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/10/2008 15:24 לינק ישיר 
מיהו מלך המשיח

לכל אחד יושב בראש דמותו של מלך המשיח

אז שכל אחד יזרוק פה לחלל השערה מי לדעתו ראוי להיות מלך המשיח

ונראה לאן נושבת הרוח וגם להביא מהמקורות קוים לדמותו של מלך המשיח זוהר מדרשים מתלמוד ועוד

על מנת שנוכל לקבל מושג מה זה משיח וגם אולי מי זה המשיח בפוטנציאל

תבורכו מפי עליון

תוקן על ידי ma2007 ב- 23/10/2008 15:38:13

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2008 16:36 לינק ישיר 

בהתחלה עלה בדעתי שאולי זה "המייחל" בכבודו ובעצמו.  אבל שמו מעיד עליו שהוא בעצמו מייחל
 לביאת משיח , אז ודאי שהוא לא המשיח. מה גם שהוא חולק על הצדיק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2008 18:18 לינק ישיר 

הנה קצת קוים לימות המשיח ומי הוא מלך המשיח מהרמב"ם

רמב"ם הלכות מלכים פרק יב

אל יעלה על הלב שבימות המשיח יבטל דבר ממנהגו של עולם, או יהיה שם חידוש במעשה בראשית, אלא עולם כמנהגו נוהג, וזה שנאמר בישעיה וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ משל וחידה, ענין הדבר שיהיו ישראל יושבין לבטח עם רשעי עכו"ם המשולים כזאב ונמר, שנאמר זאב ערבות ישדדם ונמר שוקד על עריהם, ויחזרו כולם לדת האמת, ולא יגזלו ולא ישחיתו, אלא יאכלו דבר המותר בנחת עם ישראל, שנאמר ואריה כבקר יאכל תבן, וכן כל כיוצא באלו הדברים בענין המשיח הם משלים, ובימות המלך המשיח יודע לכל לאי זה דבר היה משל, ומה ענין רמזו בהן. +/השגת הראב"ד/ אל יעלה על הלב שבימות המשיח כו' עד משלים. א"א והלא בתורה והשבתי חיה רעה מן הארץ.+

הלכה ב

אמרו חכמים אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שיעבוד מלכיות בלבד, יראה מפשוטן של דברי הנביאים, שבתחילת ימות המשיח תהיה מלחמת גוג ומגוג, ושקודם מלחמת גוג ומגוג יעמוד נביא לישר ישראל ולהכין לבם, שנאמר הנה אנכי שולח לכם את אליה וגו', ואינו בא לא לטמא הטהור, ולא לטהר הטמא, ולא לפסול אנשים שהם בחזקת כשרות, ולא להכשיר מי שהוחזקו פסולין, אלא לשום שלום בעולם, שנאמר והשיב לב אבות על בנים, ויש מן החכמים שאומרים שקודם ביאת המשיח יבא אליהו, וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו, שדברים סתומין הן אצל הנביאים, גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו, אלא לפי הכרע הפסוקים, ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו, ועל כל פנים אין סדור הויית דברים אלו ולא דקדוקיהן עיקר בדת, ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות, ולא יאריך במדרשות האמורים בענינים אלו וכיוצא בהן, ולא ישימם עיקר, שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה, וכן לא יחשב הקצין, אמרו חכמים תפח רוחם של מחשבי הקצים, אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר כמו שבארנו.

הלכה ג

בימי המלך המשיח, כשתתיישב ממלכתו ויתקבצו אליו כל ישראל, יתייחסו כולם על פיו ברוח הקודש שתנוח עליו, שנאמר וישב מצרף ומטהר וגו', ובני לוי מטהר תחילה ואומר זה מיוחס כהן וזה מיוחס לוי, ודוחה את שאינן מיוחסין לישראל, הרי הוא אומר ויאמר התרשתא להם וגו' עד עמוד כהן לאורים ולתומים, הנה למדת שברוח הקודש מייחסין המוחזקין ומודיעין המיוחס, ואינו מייחס ישראל אלא לשבטיהם, שמודיע שזה משבט פלוני וזה משבט פלוני, אבל אינו אומר על שהן בחזקת כשרות זה ממזר וזה עבד שהדין הוא שמשפחה שנטמעה נטמעה.

הלכה ד

לא נתאוו החכמים והנביאים ימות המשיח, לא כדי שישלטו על כל העולם, ולא כדי שירדו בעכו"ם, ולא כדי שינשאו אותם העמים, ולא כדי לאכול ולשתות ולשמוח, אלא כדי שיהיו פנויין בתורה וחכמתה, ולא יהיה להם נוגש ומבטל, כדי שיזכו לחיי העולם הבא, כמו שביארנו בהלכות תשובה.

הלכה ה

ובאותו הזמן לא יהיה שם לא רעב ולא מלחמה, ולא קנאה ותחרות, שהטובה תהיה מושפעת הרבה, וכל המעדנים מצויין כעפר, ולא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה' בלבד, ולפיכך יהיו ישראל חכמים גדולים ויודעים דברים הסתומים וישיגו דעת בוראם כפי כח האדם, שנאמר כי מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2008 18:22 לינק ישיר 

לאחר שהוועדה למינו משיחים דחתה את בקשתי להיות המשיח החלטתי להתמודד
על תפקיד החמור , תתפלא לשמוע כמה מועמדים יש . . .

לצערי טעית ידידי , אינני חולק על רבנו , ח"ו , אני חולק על הדור זה כן .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2008 22:19 לינק ישיר 

וואלה מה קרה? מה זו ההתפרצות הפתאומית הזאת של כל האשכולות הללו? אני כבר לא עוקב...

ma2007, אני רואה שהחלטת לקחת "עניינים" לידיים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2008 22:30 לינק ישיר 

תודה רבה לך עמי
בסך הכל רוצים לקדם יוזמות ברוכות המשיח בפתח וצריכים להתכונן
שלפחות יהיה לנו מושג מה זה משיח מה יקרה ועוד......
אתה מוזמן לשתף אותנו בידיעותיך בעניין
הייתי מאוד שמח אם גם המייחל היה מצתרף ומשרטט לנו קוים לדמותו של המשיח
בתודה MA2007

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2008 23:01 לינק ישיר 

מה בדיוק היוזמות הברוכות פה ?

מה חידשת בפורום שלא היה לפני ?

בקיצור מה השתוללות האשכולות המיותרים הזו פתאום ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/10/2008 08:14 לינק ישיר 

לדעתי זהו לא אשכול מיותר לעומת זאת יש אשכול שנפתח בשם קולות צדיקי הדור והא כן מיותר כיוון שהוא יכל להיכלל באשכול היכונו
לא מצאתי באף אשכול קוים לדמותו של מלך המשיח ולכן רצינו לברר זאת
המייחל אתה גם יכול לעזור הבנתי שיש לך ידע רב בנושא שתף אותנו ואל תכעס עלינו כמאמר האמריקאים
אם אתה לא יכול להביס אותם תצתרף אליהם
בתודהMA2007

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/10/2008 08:45 לינק ישיר 

אומר לך ת'אמת ידידי. . .

קצת תמוה בעיני העיסוק הזה שלך בתכונותיו וסימניו של המשיח וכ"ש שמיעת דעתם של אחרים בנושא
בשעה שאתה בטוח שרבי דוד שליט"א הוא הוא המשיח .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/10/2008 08:50 לינק ישיר 

זה נכון שזוהי דעתי
אבל בכל אופן אני חושב שצריך ללמוד על עניני משיח
ללמוד על מאפיניו של המשיח ועל התקופה
ולמה לא חשובה דעתם של אחרים בתוך עמי אני יושבת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/10/2008 09:07 לינק ישיר 

טוב..אם זה ככה אז שיהיה .

אגב בדבריך אלה גם ענית על שאלה קודמת שהפנתי אליך - האם הרב העיד על עצמו או שזו דעתם של אחרים .

עכשיו קבל חידוש טרי שחשבתי עליו - למה לא הגיוני שרבי דוד הוא המשיח , כי הוא נכד של הבבא סאלי זי"ע
וידוע הוא שהצדיק לא היה משיח אלא כל חייו הוא ציפה לו בצורה מדהימה יש לומר וכמדומני שגם בספר עליו
מסופר שלקראת סוף ימיו הוא אפילו 'פגש' את המשיח בחלום ויצאו יחד מחוץ לבית והמשיח תפס בידו וביחד עפו
גבוה מאוד וישבו על איזה ענן ודיברו .

וגם ידוע הוא שהיתה לו הבטחה לזכות לקבל את פני המשיח אך הוא ויתר על כך והלך כפרה על עם ישראל .
בקיצור אם הבבא סאלי לא היה בבחינת משיח ( ולא בגלל חוסר ברמה רוחנית מתאימה )  אז אני לא רואה סיבה
שהנכד כן יהיה .

תוקן על ידי המיייחל ב- 24/10/2008 9:05:36

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/10/2008 09:41 לינק ישיר 

אני לא מעוניין לנהל דיון האם רבי דוד הוא בבחינת מלך המשיח או לא
וגם שום סברת הכרס לא תבטל את דעתי
גם סבו של משה לא גואל ונכדו משה כן היה וגם לא אביו
הנה קיבלת תשובה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/10/2008 23:45 לינק ישיר 

אני שמעתי שרבי דוד אביחצירא שליט"א התבטא על הרב מרדכי אליהו שהוא בבחינת משיח(אולי משיח בן יוסף)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2008 08:26 לינק ישיר 

אתה משווה גואל ראשון לגואל אחרון ??

על גואל ראשון נאמר במדרש שאמר הקב"ה למשה : " אם אין אתה גואלם אין אחר גואלם ."

ועל גואל אחרון שמופיע בכל דור כצדיק אחר למקרה שהעם יעשו תשובה ומיד הוא מתגלה וגואלם
איפה בכלל הבסיס להשוואה ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2008 14:15 לינק ישיר 

חשבתי שכבודו הוא קצת תלמיד חכם אבל מתברר שנעלמו מכבודו כמה מדרשים קבל לפחות אחד

קהלת רבה (וילנא) פרשה א

א"ר חנינא בר יצחק מקרן כתיב, רבי ברכיה אמר בש"ר יצחק כגואל ראשון כך גואל אחרון, מה גואל ראשון נאמר (שמות ד) ויקח משה את אשתו ואת בניו וירכיבם על החמור, כך גואל אחרון, שנאמר (זכריה ט') עני ורוכב על החמור, מה גואל הראשון הוריד את המן, שנאמר (שמות ט"ז) הנני ממטיר לכם לחם מן השמים, אף גואל אחרון יוריד את המן, שנאמר (תהלים ע"ב) יהי פסת בר בארץ, מה גואל ראשון העלה את הבאר, אף גואל אחרון יעלה את המים, שנאמר (יואל ד') ומעין מבית ה' יצא והשקה את נחל השטים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2008 20:05 לינק ישיר 

יעקב...

כן ת"ח לא ת"ח עזוב אותך מהמשחקים המיותרים האלה , להתייחס לגופם של דברים
הכי טוב תמיד .

גופא - הכי השתא ?!

אנחנו דיברנו על זהותו של המשיח ואתה מביא לי ציטוטים על מעשיו של משיח ?

במחילה אך לא נגע ולא פגע .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > מיהו מלך המשיח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext