| נשלח ב-5/11/2008 21:27 |
|
| |
קישורים לספרי קודש המופיעים באינטרנט בטקסט מלא
בס"ד
עלמנת לרכז ידע ,הצעתי היא שכל מי שיכול, יביא קישור למקורות שונים העוסקים בנושאי הפורום.
הקישור שלי: פה
תודה נועם
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2008 21:48 |
|
| |
בס"ד
קבלו עוד:
כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 08:29 |
|
| |
חזק וברוך נועם .
מנסיון אני יודע שמי שלא מורגל בלימוד אמיתי ואותנטי בביהמ"ד עם ספרים טקסטים וירטואליים על צג המחשב לא ממש עושים את העבודה במקום. . .
כמובן שאם לא יועיל לא יזיק אך בכל זאת טוב לדעת גם את זה .
יישר כח .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2008 21:50 |
|
| |
בס"ד
המיחל תודה על החיזוק
מיוחס לר' נחוניא בן הקנה ור' ישמעאל כהן גדול
אות ס:
סמך באות הזה רמוזות כל הגאולות והשם ברחמיו יקיים בנו מה שכתוב אמן, וכן ישכיל ויבין זאת הכח סתומה וחתומה בסוד הגליות וכל ענינים ודרכם וזמנם ועתם אשר לכל גליות עת ידוע בזמנו ובעתו עד היות ד' גליות לעתים ידועות גאולתם לפדותן כולם כאיש אחד. וגלות הנשמה אחת שקול ככל הגופין כאחד פודה ה' נפש עבדיו כולם לנפש אחד לאחד, וגדול גלות אחרון וארוך מכולם גוי ואלהיו וכן בנשמה כי בהאריכו יתמו חטאים ורשעים וכל דבר עז וקשה וישובו אל ה' כי יתאחר גליותינו וגאולתינו לטהר וללבן כל נפשות לבוא לפני אלהינו ותיקון הצורה בכח הגליות בעליונים בעתם ובזמנם נגד גלות הנשמה כי הכל בא מסדר המדה בהקיפה בטבעה בתורתה אשר קבלה מן הבינה אשר שם כל התורות חלוקות אשר באו לה מאין ששה גופות לשש הויות לשמטה עם פעולותיה הכל גנוז בבינה, ומן הבינה נאצלו כולם במדתם להקפתם בטבעם בתורתן, וכן זו השמטה בטבעה בתורתה להיות גלויות עיליות ותחתיות במלאכים וכחות וגלגלים וכוכבים אשר מחזקה מגלגלים ועולים כתות צבאות עליונים, וגם הנשמות שמגלגלות לטהרה ונקיה כדי שתשוב הכל למחצבתם כבראשונה בנקיון מליכלוך הבא מצד המדה בטבעה הקשה אשר מצדה לכלוך ריחוק וחוץ וצריכין כולם טהרה מהם במים טהורים וחיים מהם במי נדה ומהם בנהר דינור סוף גלותם בטבילה ידוע אחד ורבות אחר הגלות בו רוב הטהרה בגליות המטהרות כל, ולכן כל הגליות והטבילות בכחות עליונות ותחתונות גופין ונשמות, לכן האור הגדול בהיותו בבינה נחלקה לשני חלקים קטן וגדול, קטן לצורך ניהול לגוף וגוף, וגדול גנוז לצורך הנשמה ולהיות החלקים עמהם בגלותן לרפואתם שישובו הכל כולם למחצבתן אורות ונשמות, ולכן כל גולה להיותו חלק עליון עמם ישובו הכל למחצבתן אשר משם הכל. ולכן הצורה במדה לב' תורות ולב' אורות להודיע שהם בשמטתן לצורך שני פועלים שבה, בזו הכח הסתומה כל סוד וטעם הגליות. ועתה בזמנם הרמוז בשני כחות שבצורה הסתומה בסוף ותכלית קושי המדה וטבעה כחה כי אז התחיל הבא לזרוח ולהאיר במדתה כפסוקי הנביאים שפסקו בה כל דרכיה הראויים לה ולכן יהיו הד' גליות והנשמות נגד ד' אותיות מיוחדות אשר הם נסתר ונעלם שממנה רפואה ותיקון לכל הפעולות עליות ותחתיות כי תם גלותם והמדה בסופם והוא מתקשה במדתה שכן ארז"ל שלהי דקייטא קשה מדקייטא, כי אז יתערבו מלכות במלכות במלחמות קשות עליונות ותחתונות זו בזו זה נופל וזה קם וזה נופל וזה לא קם, כי אז תתחזק המדה בדין קשה להיות סכסוך בשמים ובארץ כי עד כאן תמו פקודות עוונות וחטאים וריחוק וטומאה והזמן ותמו גליות עליות ותחתיות ודור רביעי ורבעים יתמו, וקודם זה ימים ידועים יגאלו הגופים כי תמו ימי גלותם, ומלכיות יתגרו זה בזה ונופלות, ואז יתחיל להאיר כוכב יעקב למלוך ולמשול בכל צדדיו גוי ואלהיו דכתיב דרך כוכב מיעקב וגו' כי בא עת דניאל וזרח והאיר מעת הוסר התמיד עד ימים ידועים תוך הר האלהים, ובחוסר האלהים מהר לגופים ובשלימותו לנשמות וכחות עליונות אשר שם מחצבתם וכל גאולתם כי עד הנה גליות ראשונות ואחרונות, ועוד ימים ידועים תהיה לגופים אחר גאולתן, ועוד ימים ידועים גאולות הנשמות כי תם גלותם, ואחר זה לימים ידועים גאולת המשוררים כי תם גלותם, ועוד לימים ידועים יגאלו הגלגלים כי תם גלותם, והנכנס ראשון יצא אחרון גוי ואלהיו תפלה של יד והכל ידועים ספר הנביאים כולם, ובפסח הוא יום וזמן מלאה המדה מכל טוב ושלימה מחסרונה טהורה ונקיה מכל חמץ הבא מצדה הקשה והחמוצה יום של עשר שעות הוא אלף הששי של עשרה מאות וסוף ד' ראשונים היא העת הידוע שתמו כחות המדה וכל גלגלים מכחה, וקודם זה ימים ידועים גאולה לגופים ואסיפה לכחות הטומאה ומתים חטאים ורשעים אינם כי תמו כולם לבית נרתקם ומלכיות מתגרות זו בזו במלחמות רבות מעלה ומטה ואובדות ומתבטלות כי סוגרו דלתים בשוק, ועוד ימים ידועים וגאולות הנשמות ונאספו כל המלכיות עליונות לנרתק אחד כשם ה' שכם אחד, וכן במשוררים, וכן במלאך וכוכב הכל ישוב לנרתקו כי יתעלה דרך גבולו, והשבת קרוב לא יום ולא לילה והבריות עם בריאת מעט והדורות מתמעטות ממעט למעט עד היות שבעים נפש זכות וטובות. ומשם לי"ב אנשים, ומשם שלש עמודים, ומשם לנח וחנוך עד אדם אחד כשבא הכל כן ילך, ואז אדם ושכינה ועם שום נמצא מן העליונים אמר מזמור שיר ליום השבת שכלו שבת לחי העולמים, ואז הכל נסתלק והאדם שב למקומו אשר לוקח משם כי הולך האדם אל בית עולמו העפר למקומו הרוח תשוב אל מקומה אשר נותנה כי הכל נתעלה. ומכח הצורה לשמטה שנית בעתים וזמנים ידועים לגליות ולזמנים מתוקנים וסוד עבודתם בגליותם יחד גוי ואלהיו בגלותם מדובקים מיוחדים בצורת האות סגורים בגלותם עד עת זמן אשר יפדה גוי ואלהיו:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2009 23:12 |
|
| |
העברתי את הלינק של "צמא" לפה .
http://www.ben-yakir.com/shiorem/milhemetgogomagog.wmv
מי שירצה לראות את הוידאו מוזמן , אני אישית לא ממליץ .
משתי סיבות עיקריות , סיבה כללית וסיבה פרטית .
מדובר על הח'ברה המפיצים את תורת "בעל הסולם - אשלג" . וזה לא פשוט כלל .
והן בגלל שהספיק לי לשמוע בערך 20 דקות כדי לראות כיצד הדורש מעוות כללי יסודי בזוה"ק ואפילו בתנ"ך..עד כדי כך .
סיפור אחד בלבד על תורתו של בעל הסולם אשתף אתכם , זכורני שסיפר הרה"ג הרב בניהו שמואלי שליט"א שיכדוע היה תלמיד של רבי מרדכי שרעבי זצ"ל שעוד לפני עשרות שנים בעת שיצא פירוש הסולם על הזוהר שאל הרב בניהו את הרב שרעבי "מה הרב אומר על הספר ?" ענה לו הרב : "קח סולם ושים את הספר במקום גבוה שלא יגיעו אליו ואל תקרא בו כי אסור לקרוא בו" .
הח'ברה המצחיקים האלה מדברים על "פנימיות" בטון ובצליל כזה כאילו יש להם בלעדיות על כך. . . חב"ד לא מחנכים לפנימיות....ברסלב לא מחנכים לפנימיות...רבותינו הספרדים והאשכנזים והמקובלים לא שמעו ולא חינכו לדבר הזה...הם , הם המציאו זאת , יחי עם ישראל שנולד לפני כ - 70 שנה .
חבורת קומיקאים..זה מה שהם .
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2009 10:37 |
|
| |
מדברים שקראתי (תשובת רבנים בנושא) מדובר היה על זה שצריך ללמוד את זה אבל לא כשיטה יחידה. אתה לעומת זאת פוסל לגמרי. תוכל לתת דוגמאות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2009 15:32 |
|
| |
אתה חייב להבין דבר אחד לפני הכל .
אני לא מכיר אותך ואתה לא אותי , אך אני מוכן לחתום על כך שאתה לא הרבה זמן בתשובה... וגם את הזמן הזה שאתה כן..לא עשית במחיצת ת"ח אמיתיים וגדולים ובקיצור לא זכית לגדול ( רוחנית ) בחינוך של תורה .
צימאונך מביא אותך לא פעם ולא פעמיים לשתות כל סוג מים שנקרה בדרכך , גם מלוחים .
חבל שכך .
לצערי אין בידי להושיעך בעניין זה .
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2009 14:17 |
|
| |
אתה צודק, אני רק מתחיל. ואגב זה לא פשוט בכלל לברור מה נכון ומה לא, וזו בעיה לא קטנה ותאמין לי מאד לא קלה (נפשית). אבל כן ראיתי באתר "yeshiva.co.il" מישהו ששאל אם אפשר ללמוד מהספרים האלה או לא ואכן התשובה הייתה שאפשר רק לא להתבסס רק על זה. זו תשובה של רב, לא מישהו חדש (כמוני?)
ולכן אני נאלץ לחפש את האמת בין התשובות שלך ותשובות אחרות נראה לי שאין ברירה אלה לשאול את מוצאפי - ולפיו אני אלך
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2009 15:20 |
|
| |
כן , אני יודע שאתה מתחיל , ניכר היטב בהתנהלותך .
יש רק בעיה אחת , אתה מתחיל באנטרנט...וכן לא יעשה !
יהדות לא בונים בנט אלא בביהכ"נ ובביהמ"ד עם עבודה רצופה ויומיומית של לימוד תורה וקיום מצוות .
מי שאת עיקר חיזוקיו מקבל בנט בשעה שהוא יכול לא להיות בו אלא בהיכל ביהמ"ד יותר משהוא מחפש להתחזק ולהתאמץ הוא מחפש חיים קלים ונוחים .
אגב...מי "מוצפי" ?
התכוונת לרב מוצפי...היזהר חביבי היזהר , הוא לא חבר שלך ולא של אבא שלך , גם לא שלי .
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2009 15:41 |
|
| |
נסחפנו לא??? אני לא מתחיל באינטרנט...נא לא להסיק מסכנות כשאתה לא יכול - נראה לי שאתה חושב שאתה מכיר אותי יותר מידי...אתה לא.
יש מי שעובד כל היום - מה לעשות. אתה חכם בתורה - אבל יש לך עוד מה ללמוד על החיים, עוד הרבה. וזה ניכר בהתנהלותך... ושלא תבין אותי לא נכון - אני בהחלט מאחל כל טוב לך ולכל מי שקורא את זה - לא מנסה להקניט או לפסול, אלה לקבל כל אחד כמו שהוא, לא אני אחראי על לימוד או חינוך של אף אחד (שיעור מס 1 - בחינם)...
ואגב להזכיר את אבא שלי גם בציניות מבחינתי זה חמור לא פחות !!! (מעניין מה הרב היה אומר על זה...!!) לא ממש מראה על מידות...חבל
ולבסוף: אתה צודק בעניין הזה: כבוד הרב בן ציון מוצאפי הי"ו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2009 10:00 |
|
| |
הרצאה של הרב נויגרשל מהושענא רבא האחרון , נובמבר 2008 .
"נסיונות טרם בא המשיח"
חידושים יפים שזכה הרב לחדש בעניינים בהם עוסקים אנו כאן . כמו"כ ישנם כמה חידושים המשלימים בצורה מדהימה דברים הידועים לי שעדיין לא ראו אור .
מומלץ בחום .
לחצו על התמונה .
תוקן על ידי המיייחל ב- 09/03/2009 9:58:17
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2009 09:13 |
|
| |
נו חברים...
מישהו ראה את ההרצאה ?
מה יש לכם לומר על מה ששמעתם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2009 17:38 |
|
| |
אני שמעתי, ממליץ בחום.
הרבה חידושים יפים נאמרים שם, כמו כן דברים קצת פחות חדשים אך עדיין אטרקטיביים הודות לחברינו "המייחל". :)
כל המוסיף יוסיפו לו שנות חיים.
|
|
|
|
|