כעת משהחל המבצע הקרקעי עטיר הסיכונים והסכנות לחיילנו האהובים נדרש כל אחד מאיתנו לתת כתף ולשאת בעול של עם ישראל כולו .
כולנו עם אחד , כולנו בני אברהם יצחק ויעקב ואימותינו הק' כולנו משפחה אחת ולכן כ"כ כואב לנו כשאנו שומעים על סיבלם של יהודים אחרים אע"פ שמעולם לא הכרנום ולא ידענום , משום ששורש אחד לכולנו , כולנו חלקים של נשמה אחת גדולה .
אי לכך ובהתאם לזאת - נקראים אנו להתייצב לדגל בשעה קשה זו של מלחמה בחזית ובעורף כאשר גורלם של מיליוני יהודים מונח על כף המאזניים ! ומי שמרים גבה נוכח משפט שכזה סימן שהוא לא מבין את המציאות .
איש איש כפי כוחו , מי בתהלים ומי בקריאת זוהר מי במתן צדקה ומי בקבלת מצוות אחרות הן בבין אדם לחברו והן בבין אדם למקום .
כולנו מחוייבים בזה ואיש אינו זכאי לפטור , ומי שלא מוסיף זכויות בימים שכאלה שידע לו שאת הדין הוא יתן על כך !
הוספת הזכויות פועלת בשני מישורים :
1 . הזכויות עולות לשמיים מצטברות שם ומבטלות קיטרוגים של השטן וגזירות רעות . 2 . מרוממות את האדם עצמו גבוה יותר בדרגה רוחנית דבר שממילא משפיע על מצבו של העם כולו . סוג של זיכוי הרבים אם תרצו .
חשוב שלפני עשיית המצוה נאמר בפה כמין 'הצהרת כוונות' כללית שבה אנו מבקשים מהקב"ה שבזכות ה...תשמור ותגן על כל חיילי צה"ל ועמ"י בכלל בכל מקום שהם ותשמיד את כל אויבינו ואת כל הקמים עלינו לרעה וכו'וכו' כל אחד בלשונו .
תזכו למצוות לשנים רבות נעימות וטובות ובשורת גאולה וישועה בקרוב ממש אמן .
נשלח ב-3/1/2009 22:58
הוצאת לי את המילים מהפה המייחל!
בע"ה אני החלטתי לא מזמן לקחת על עצמי השתדלות בכמה מישורים באמונה שזה באמת יתרום למשוואה שציינת וגם לי כמובן באופן אישי בע"ה :-)
השם ישמור את כולנו אמן!
נשלח ב-3/1/2009 23:03
תודה המייחל. זה מה שאני הולך לעשות. רק יש לי שאלה- מה עדיף? קריאת תהילים או לימוד מעם לועז ופרשת שבוע? והאם מותר לקרוא תהילים בין שקיעה לחצות? ואילו מזמורי תהילים מתאימים למצב?
תוקן על ידי DANI8 ב- 03/01/2009 23:00:39
תוקן על ידי DANI8 ב- 03/01/2009 23:04:06
נשלח ב-3/1/2009 23:42
דני
"לימוד" זה טוב ויפה אך זה דבר אחד , תפילה עקב המצב זה דבר אחר .
הימים האלה השעות האלה הם שעת חירום ! בשעת חירום נכנסות לתוקף הנחיות אחרות .
אמירת תהלים בכוונה גדולה מתוך הלב הזועק לישועת השם היא חובה גמורה על כל יהודי ויהודיה בתקופה הרת גורל שכזו .
מי שיכול להוסיף אמירת "פתח אליהו" בכל יום לכבוד השכינה ולהצלת עמ"י דבר גדול יעשה תע"ב .
הנשים תתמקדנה באמירת פרקי תהלים , גם הגברים כמובן אך הגברים יוכלו להוסיף קריאת דפי זוהר תקוני זוהר הידועים כמעוררי רחמי שמים מרובים ומבטלי גזירות קשות . כמובא בכל הספרים הק' .
ואין שום בעיה באמירת תהלים בשעות הלילה בימים כאלה , אדרבה חובה לומר תהלים סביב השעון .
אשריכם ואשרי חלקכם , ישלם ה' פעלכם ותהי משכורתכם שלימה מעם ה' אלהי ישראל .
נשלח ב-4/1/2009 00:25
המייחל, תוכל אולי בבקשה לעלות כאן את הטקסטים הרלוונטים או להפנות אותי למקור מקוון כלשהו?
אני לא ממש יודע מה זו "אמירת אליהו" ורוצה לקרוא ולתרום אבל מחוסר ידע אני ניזון מהתקשורת בתגובות אינטרנט ומסמסים שאני מקבל...
נשלח ב-4/1/2009 08:38
ירמי היקר... יש דברים שהמחשב יפה להם אך ישנם גם דברים שהאותנטיות הולמת אותם יותר מכל .
אתה חייב..פשוט חייב להתחיל לשנות את אורח חייך , איך יתכן מצב שנשמה טובה כמוך לא תדע מה זה "פתח אליהו" ?
אתה חייב להתחיל לזוז ברוחניות אחי , לפחות כמו שהטנקים וטורי השיריון קיבלו את פקודת ה"נוע" ! תתחיל עם תפלין ותפילה מסודרת כל בוקר , תתחיל להכיר את הסידור על חלקיו השונים .
ובשבילך אין טוב כמו אמירת תהלים מתוך ספר ביד , לא מחשב ולא בטיח .
טוב אחי ?
נשלח ב-4/1/2009 11:52
קיבלתי אחי תודה על המשוב :-)
אני כבר מזה זמן משתדל להניח תפילין בבוקר ותהילים בכיס ברוך השם יש לי תמיד. אבל מודה שאין לי שום ידע בניהול שגרת יום מסורתית...
רציתי רק פרטים על מה אני צריך לקרוא (פרקים מסוימים) או כל חומר שהוא ואיכשהו אשיג אותו כבר.
שבוע טוב שיהיה בע"ה ותודה על החיזוק!
נשלח ב-5/1/2009 22:46
כולכם מן הסתם ערים לחדשות הזורמות מזירת הלחימה ברצועה . והיום..כן היום בדיוק כשנכנסנו לערב עשרה בטבת התבשרנו על התקרית הכ"כ קשה הראשונה למלחמה זו עם הרוגים ופצועים..ה' ישמור ויציל את כל חיילינו .
אין יום שלא מתפללים על החיילים...קוראים עבורם תהלים , מקדישים כל לימוד להצלחתם , מזכירים אותם בכל דבר כמעט שעושים שיהיה להצלחתם ולחזרתם בשלום... פותחים את ההיכל אומרים תהלים ומי שברך מיוחד לחיילים...מה לא .
חייבים...פשוט חייבים להוסיף עוד ועוד זכויות עבורם ולהמנע כמה שיותר מעבירות בתקופה הזו , ה' ישמור .
אין ברירה אחים יקרים , פשוט אין ברירה אחרת , ה' מצפה מאיתנו שנעשה זאת , ואנחנו מסוגלים זה בידינו !
נשלח ב-11/1/2009 19:44
שמעתם ת'סיפור הטרי מאתמול ? פשוט לא להאמין . . .
כ - 150 חיילי גבעתי נכנסים למבנה בית-ספר ללינת לילה ורק למחרת בבוקר כשאחד החיילים יוצא החוצה לעשות סיבוב הוא קולט את החוט הלבן המקיף את המקום שהיה מחובר להררי חומר נפץ. . . רק ללחוץ על הכפתור היה חסר ו...ה' ישמור ויציל מה שהיה הולך פה !
וממה זה אתם חושבים ??
החיילים הלכו לישון אבל שומר ישראל לא ינום ולא יישן !!!
ככה זה נראה כשישי זכויות , התפילות , התהלים , האחדות , המצוות עולות לשמיים ועושות את שלהן !
לא להרפות לא להפסיק ולא להחלש...להמשיך להוסיף זכויות ותפילות לאבינו שבשמיים !
אשריכם ישראל .
נשלח ב-11/1/2009 20:16
אין צורך להביא בפניכם את עידכון המלחמה היומי והשגיו הנאים מאוד אתם רואים ושומעים זאת בעצמכם בחדשות .
בקיצור...ניסים גדולים וחסדים עצומים היו היום ! לאט לאט אנשים מתחילים לקלוט כמה הרבה יותר גרוע זה יכול להיות .
מה אני מנסה לומר ?
היום בו נכנס מרן הרב עובדיה לניתוח והמוני בית ישראל מתפללים לרפואתו נרשם כאחד הימים המוצלחים ביותר במלחמה...
אתם חושבים שזה במקרה ?
חישבו שוב .
נשלח ב-12/1/2009 04:30
וְהִתְגַּדִּלְתִּי וְהִתְקַדִּשְׁתִּי וְנוֹדַעְתִּי לְעֵינֵי גּוֹיִם רַבִּים וְיָדְעוּ כִּי אֲנִי ה
נשלח ב-12/1/2009 08:24
מי זה שמפזר לנו פה כל הזמן 'קדישים' ??
אתה לא רואה שאין פה מניין !?
בקושי כמה מגיבים קבועים...אפילו עשרה צדיקים אין לשאת לכל המקום בעבורם...