| נשלח ב-3/2/2009 16:56 |
|
| |
אין מזל לישראל
כתוב במקורות רבים (אני לוקחת לענין זה את ליקוטי מוהר"ן, שכיום לומדת), שבורא עולם משלשל את השפע לעולם
באמצעות כוכבים ומזלות עליהם ממונים שרים ומלאכים, ועל כל אומה שולט שר ומלאך וכוכב ומזל, פרט לישראל -
שתפילותיהם אמורות לקבל את השפע מכל מזל ומזל (12 השבטים ל-12 המזלות) ומכאן הכוונה "אין מזל לישראל",
שכן ישראל הוא מעל למזל.
התורה אוסרת על עבודת כוכבים ומזלות, בגלל שיש בזה משום עבודת אלילים וכפירה בקיומו של אל אחד, שהוא
המשפיע והוא הבורא את העולמות כולם, אבל מצד שני אמרו חכמים: "כל היודע לחשב בתקופות ומזלות ואינו
חושב, עליו הכתוב אומר: ואת פועל ה' לא יביטו ומעשי ידיו לא ראו . אמר ר' שמואל בר נחמני אמר ר'
יוחנן: מנין שמצווה על האדם לחשב תקופות ומזלות, שנאמר: ושמרתם ועשיתם כי היא חכמתכם
ובינתכם לעיני העמים . ואיזו היא חכמה ובינה לעיני העמים: הוי חישוב תקופות ומזלות..." (מסכת
שבת, דף עה, עמוד א).
בעוונותי למדתי קצת לחשב בתקופות ומזלות, ידיעותי דלות באמת, וכיוון שראיתי שתלמידי חכמים כותבים כאן ומחדשים
דברי תורה ונותנים פירושים לדברים סתומים ונעלמים שיש בהם לגבי עתיד עם ישראל, אני מבקשת להביא, תוך בקשה
להתייחס לזה כאל נסיון בלבד לוודא שיש אפשרות להאיר במעט, בבקשה שאתם תהיו המורים שלי לבדוק ולעקוב אחר
הכתוב כאן בפכחון השכל והעיניים.
אני מביאה לכאן מה שראיתי כשחישבתי באופן כללי מה יקרה בבחירות ולאחריהן, תוך שאני מכירה במוגבלות הגשמית
והרוחנית שלי, ואשמח לתגובות והתייחסויות.
"יום הבחירות מראה הדגשים חזקים על נטיית הציבור ימינה, ארץ ישראל, וכן עלייה פתאומית של דמות המסמלת את הצד הימני במפה מהכיוון של דת וארץ ישראל (התנחלויות), מכאן אני מסיקה שהציבור הישראלי יבטא בתקופה שנקבעה לבחירות, רצון לחזור למקורות ולשורשים, לטובת הקשר של העם היהודי וארץ ישראל.
בתחזית הקודמת הזכרתי שבחודש פברואר 2009 בולטת דמות ו/או אישיות והיא נראית כעולה באופן פתאומי ושבה אלינו "מן העבר", תהיה סקירה נרחבת בתקשורת לגבי הופעתה של 'דמות' זו.
כיוון ש'העבר' צף ועולה, וגם מזל דגים נראה בולט במפת המדינה בפתאומיות, ייתכנו אירועים דרמטיים הקשורים לראש הממשלה לשעבר – אריאל שרון.
כאשר מופיע היבט מהסוג הזה, כל מה שקשור למרחקים ו"זמן עבר" – צף ועולה מחדש במהלך שנת 2009.
קיימת התחזקות של הדת במדינה, השקעת משאבים לכיוונים דתיים, וגם התחזקות של ההתנחלויות. דמות (או מפלגה) הקשורה להתנחלויות ודת – תיכנס במפתיע להכרעות וההחלטות בממשלת ישראל ותשפיע על כל מה שקורה כאן בארץ.
מספר ימים לאחר הבחירות רואים גיבוש של גופים ימניים ארץ-ישראליים, לאחר מכן אירועים ודמויות יצרו דינמיקה של שינויים חדים במהלך שנת 2009 בכל הקשור לשלטון בישראל.
הצפה של תרחישים במהלך 2009 תיצור מצב ששנה אחת בלבד לאחר הבחירות, יתחילו להיות שינויים דרמטיים בצמרת השלטון, עד כדי הפלת השלטון או החלפתו, מצב שיימשך כשלושה חודשים עד אפריל 2010, תקופה שבה המדינה תיכנס למצב של לוחמה פתאומית וקשה, שתכניס את המדינה למצבים של בלבול וטראומה.
לפני מספר ימים כתבתי את התחזית והיה נראה שישראל תותקף בשנה הבאה על ידי מדינות ערב או איראן ושליחיה, באופן פתאומי, אבל כיוון שבמפת ישראל מופיעים מצבים הקושרים את הדעות המנוגדות פה בישראל, הקיטוב והקושי למצוא מכנה משותף בין כולנו, לא מן הנמנע שהתוקפנות והלחימה תבוא מבית – נתפלל שלא כך יהיה, ימים יגידו.
אחי ישראל, כולנו ערבים זה לזו ועל כולנו להתאחד סביב מנהיג אחד. רק באחדות ואהבה נעבור את התקופה העומדת לפתחנו, בעיקר לקראת יום עצמאות המדינה בשנה הבאה, ובחודשים שלאחר מכן.
תוקן על ידי 3ברית ב- 03/02/2009 16:58:01
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2009 19:01 |
|
| |
תוספת והדגשה
אני מבקשת להוסיף ולהדגיש, שהתכנים המצויינים למעלה מתייחסים ליום שבו נבדקו הדברים (10.2.2009) וכיוון
שבתכנים האלה יש חיזוק משמעותי לציבור הדתי והימני בישראל והפיכות שלטוניות, הרי שהמושגים 'בחירות'
הופכים להיות לא משמעותיים היום בישראל, שלצערי אין לה היום הנהגה גשמית.
זה אומר, שאם למשל ברק יחליט, כדי לקדם את 'מעמדו' לאור הסקרים, לפתוח בלוחמה צבאית ואולי אפילו להביא
לדחיית הבחירות או ביטולן (לא יודעת איך אפשר לעשות את זה), זה לא ישנה דבר לגבי מה שקורה כאן בארץ,
לדעתי - עם ישראל נמצא היום ללא רועה גשמי, לא יודעת אם אתם מרגישים שהרועה הרוחני נמצא כבר
איתנו ומנווט לגמרי את האירועים.
וזה אומר שאנחנו ממש ממש בתוך הגאולה בע"ה, על כבליה וניסיה (מישהו חושב אחרת?)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2009 08:54 |
|
| |
תודה לך צברית על הדברים . בהחלט מעניין .
בפתח דבריי אדגיש ואומר שלא רק שחישובים אסטרולוגיים מופיעים במקורות היהודיים אלא התורה אף רואה בזה חלק אינטגרלי ולגיטימי ביהדות . אלא מה. . . שיש לדבר כמה הסתיגויות , כפי שציינת היטב בדברייך .
1 . בעבר חכמה זו היתה בתפארתה אך עם הזמן ועם ירידת הדורות והרמה הכללית בכל העולם ושכחת התורה נשכחה גם חכמה זו כמו גם חכמות רבות אחרות שהיו נחלת אבותינו ורבותינו כידוע וכמפורסם מהזוה"ק .
לכן הבעיה היא לא עצם קיומה של חכמה זו אלא השאלה היש מי שבאמת בקי בה ? אם אדם מוכן להעמיד את עצמו במבחן ע"י נתינת תחזית עתידית ולראות היבוא הדבר אם לא...מצויין , למה לא .
2 . מגבלה שנייה היא - בהסתכלות הזאת רואים דברים כלליים בלבד , אפשר לפרשן אותם בצורות שונות והדבר פתוח לפרשנות חופשית , במסגרת כללי החכמה כמובן .
3 . גם כאשר רואים מאורע קשה שאמור להתרחש אין פירושו שהוא חייב להתגשם אלא שעל בעליו להרבות זכויות של תורה ומצוות כדי לבטלו . כפי שהדגשת בדברייך . וזהו הפירוש של "אין מזל לישראל" אין מזל המחייב שכך יהיה אלא ניתן לבטל ואף להפוך את הגזירה .
4 . הסתייגות זו היא החשובה ביותר לדעתי - דורנו דור קטן ונמוך הוא. . הכי נמוך שהיה מאז בריאת העולם , וככזה משמעות הדבר היא שבקלות רבה מאוד הוא מסוגל לסטות מהיעד האמיתי והמדבקות במטרה שלשמה הוא קיים שהוא קיום תורה ומצוות והתחזקות תמידית באמונה ובביטחון בה' . בהכירי היטב את כוחותיהם ויכולתיהם של בני הדור האחרון הזה אני אומר בפה מלא שתהיה זו טעות להכניס את עניין האסטרולוגיה למודעות הציבור כנושא שצריך להתעניין בו ולעסוק בו . כלי הקיבול של האנשים הוא כ"כ קטן שברגע שהם יתעסקו עם דבר כזה כבר לא ישאר להם מקום כמעט לשום דבר אחר . לכן לא לחינם העלים הקב"ה את החכמה הזו כמו גם חכמות רבות ונפלאות אחרות מבני האדם כאשר אלה הלכו והתרחקו מהאמת ומהרצון לעבוד את הבורא .
מי כמוני יודע ומבין כאחד שיום יום מבכה על אובדן ים החכמה והתורה הגדול של הכרת ה' ודרכי עבודותו כפי שמלמדת אותנו חכמת הקבלה עפ"י רבותנו המקובלים שהיא היא חכמת האמת ובה בחר ה' לעובדו .
לעצם דברייך - את צופה סיכוי למתקפת פתע של מדינות ערב או איראן על ישראל בתחילת 2010 ... אהלן וסהלן , התפרצת לדלת פתוחה .
כבר אמרתי זאת בעבר , לאחר שהתברר לי שטעיתי בתיזמון של המלחמה לערב שבועות תשס"ח תיקנתי את עצמי ואמרתי שכנראה מדובר על ערב שבועות תש"ע . הדברים כתובים ב"אשכול המלחמה האחרונה והראשונה " אך כיון שיש עוד זמן עד אז אני לא מתעסק בזה כרגע מה גם שיש לנו אירועים אחרים לעבור לפני זה .
הצבעת על האפשרות שדמות מוכרת כשרון תשוב לבמה...אין צורך להוסיף מילה ע"כ , שיטתי בפורום ידועה .
ויש עוד מה לומר ומה להגיב בנושא יפה זה , אסתפק בזה לעת עתה .
ואת כמובן מוזמנת להמשיך להחכימנו ולהאיר עינינו במה שחננך השי"ת בכישורייך המיוחדים .
תוקן על ידי המיייחל ב- 04/02/2009 9:13:42
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2009 11:53 |
|
| |
תגובה
אני מסכימה לכל הסעיפים (הממוספרים) שהעלית, במיוחד לגבי הידע המצומצם שניתן לנו, ובאמת אנחנו מביאים
גם מדעתנו לגבי ההיבטים שנראים במפת הלידה של ישראל, ובזה צריך להזהר ולהתייחס באופן צפייתי בלבד.
לגבי המלחמה, אמנם בינואר 2010 (טבת ה'תש"ע) חוזרים היבטים דומים לאלה שהיו במלחמה בדרום, מתקפה
וכנראה ישראל תגיב כמו שהיה השנה, אבל אני לא רואה בזה מלחמה, בוודאי לא כפי שמודגש ביתר שאת,
בעוצמה חזקה מאד באפריל 2010 (ניסן/אייר ה'תש"ע), פסח או קרוב ליום העצמאות.
לא ראיתי בשבועות מתקפה. אבל אולי יש קשר כלשהו, שאתה יכול לחדד, בין פסח לשבועות (שנה הבאה).
אני מודה לך על תגובתך, במיוחד על ההסתייגויות שאתה מעלה. תבורך.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2009 19:20 |
|
| |
לחיזוק הדברים דלעיל אציג בפניכם לשון המלבי"ם על הפסוק המדבר על השנה האחרונה של הגלות שהיא גם השנה הקשה ביותר עליה נאמר 'עת צרה היא ליעקב וממנה יוושע' , כמו שזה נראה עכשיו זה תשע"ב .
וּבָעֵת הַהִיא יַעֲמד מִיכָאֵל הַשַּׂר הַגָּדוֹל הָעמֵד עַל בְּנֵי עַמֶּךָ וְהָיְתָה עֵת צָרָה אֲשֶׁר לא נִהְיְתָה מִהְיוֹת גּוֹי עַד הָעֵת הַהִיא וּבָעֵת הַהִיא יִמָּלֵט עַמְּךָ כָּל הַנִּמְצָא כָּתוּב בַּסֵּפֶר .
מלבי"ם - כמו שבארתי למעלה שבעת שמערכת השמים והטבע יחייבו לישראל כליון לגמרי אז יעמוד מיכאל ע"פ ההשגחה הניסית שהיא למעלה מן המערכה ומשדד אותה, כי הוא מן השרים הראשונים הגבוה מהשרים המנהיגים המערכה, ומפרש למה יעמוד מיכאל כי והיתה עת צרה - כלומר שלפי המערכת יחוייב אז עת צרה שלא היתה כמוה, ולכן יוכרח מיכאל להצילם ע"ד הפלא, ובעת ההיא ימלט עמך - כלומר הצדיקים, שע"ז כל הנמצא כתוב בספר - כמ"ש כל הכתוב לחיים בירושלים, או מי שי"ל זכיות שנכתבות בספר זכרון כמ"ש בסוף מלאכי "אז נדברו יראי ה' ויכתב בספר זכרון לפניו... והיו לי ליום אשר אני עושה סגולה" שהוא על עת העתיד .
ה"מערכת" המוזכרת כאן היא מערכת הכוכבים .
ולשון רש"י על הפסוק : ובעת ההיא יעמוד מיכאל - ישתתק כאלם שיראה הקב"ה דן בעצמו ואומר היאך אאבד אומה גדולה כזו ארה"ב בשביל ישראל. והיתה עת צרה - בפמליא של מעלה וקטיגוריא בתלמידי חכמים , ימלט עמך - תאבד מלכות אדום וימלטו ישראל .
על פניו נראה שיש כאן מחלוקת בין רש"י למלבי"ם בפירוש המילה "יעמוד" לרש"י שתיקה ולמלבי"ם עזרה. . . בע"ה שניהם יתקיימו .
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול