אך אותך יראים יקר קל מאוד לדון לכף זכות , אפילו לאחד כמוני .
עליך הייתי אומר "כוונתך רצויה אך מעשיך פחות" . ולמה הדגשתי "עליך"?
משום שעליהם שם בפורום לא הייתי אומר זאת , יודע למה ?
משום שהם קודם כל שוטים ואח"כ שקרנים .
שוטים בכך שהם חושבים שבאמצעות 'טריקים' ופעלולים יהיה בכוחם להשפיע על הקב"ה או על אני לא יודע מה... כסילים ההולכים בחושך הם אלה הנגררים אחר התרבות המודרנית ותפיסת עולמה ומאמצים לחיקם את מושגיו של העולם החילוני החולני ובאמצעותו מנסים לנווט בתוך היהדות או חלילה חמור מכך להשפיע עליה .
שקרנים - מהסיבה הפשוטה , יהודי שבאמת אבל באמת רוצה גאולה ומשיח לא שורף את זמנו מול המחשב ומשתעשע בעולם האנטרנט והפורומים אלא מדיר רגליו ממנו ומנצל כל רגע ורגע לעבודת ה' בתורה תפילה מעשים טובים ואם אפשר גם בזיכוי הרבים .
כך לצערנו נראים אנשים המנסים לעשות קופה בין אם קופת רייטינג או קופת כבוד או כל טובת הנאה אחרת מנושא שבאמת מעניין אותם אך לא במידה כזו שעבורו יהיו מוכנים לעשות את רצון ה' עד הסוף .
צא ולמד מראשי בני ישראל הגדולים המרגלים שצדיקים היו בצאתם למשימה אך הנגיעה שקיננה עמוק בתוכם והחשש שיעבירום מתפקידם כמנהיגים הביאם בסופו של דבר לשאול תחתית .
מה נענה ומה נאמר על עלובי הדור האחרון והמסכן הזה השופכים את מרכולתם הזעירה שלמדו בבית המדרש בראש כל חוצות ומנפנפים בה להראות את כוחם וחכמתם בתורה כאותו טווס המתפאר בנוצותיו העתידים לנשור לאחר זמן לא רב...כך מה יישאר מאותם גאוותנים דלי דעת .
הלא היה לך להשכיל ולשאול את עצמך מדוע זה אני מתמקד אך ורק בנושא הגאולה וסוגיות אח"ה ומסרב לגעת באלף ואחד נושאים אחרים שאפשר לדבר עליהם מכאן ועד הודעה חדשה...
כשם שאפשר ללמוד ממה שכתבתי כך אפשר ללמוד ממה שלא כתבתי . וד"ל .
רוצה סימן אחד בלבד ממי להתרחק?
מאדם שמוציא את התורה והיהדות לאנטרנט , תברח מאחד כזה !
הרב שלי בישיבה נהג לעקוץ אותנו מדי פעם : "על מי אתה מנסה לעבוד?" היה אומר בטון תקיף .
"עליי?" "לא תצליח" "על עצמך?" "נו , מה החכמה לעבוד על אדם טיפש..."
זה מה שהם שם .
נשלח ב-20/4/2009 17:31
המיייחל כתב:
לדון לכף זכות אינו הצד החזק אצלי...
אך אותך יראים יקר קל מאוד לדון לכף זכות , אפילו לאחד כמוני .
עליך הייתי אומר "כוונתך רצויה אך מעשיך פחות" . ולמה הדגשתי "עליך"?
משום שעליהם שם בפורום לא הייתי אומר זאת , יודע למה ?
משום שהם קודם כל שוטים ואח"כ שקרנים .
שוטים בכך שהם חושבים שבאמצעות 'טריקים' ופעלולים יהיה בכוחם להשפיע על הקב"ה או על אני לא יודע מה...
כסילים ההולכים בחושך הם אלה הנגררים אחר התרבות המודרנית ותפיסת עולמה ומאמצים לחיקם
את מושגיו של העולם החילוני החולני ובאמצעותו מנסים לנווט בתוך היהדות או חלילה חמור מכך להשפיע עליה .
שקרנים - מהסיבה הפשוטה , יהודי שבאמת אבל באמת רוצה גאולה ומשיח לא שורף את זמנו מול המחשב
ומשתעשע בעולם האנטרנט והפורומים אלא מדיר רגליו ממנו ומנצל כל רגע ורגע לעבודת ה' בתורה
תפילה מעשים טובים ואם אפשר גם בזיכוי הרבים .
כך לצערנו נראים אנשים המנסים לעשות קופה בין אם קופת רייטינג או קופת כבוד או כל טובת הנאה אחרת
מנושא שבאמת מעניין אותם אך לא במידה כזו שעבורו יהיו מוכנים לעשות את רצון ה' עד הסוף .
צא ולמד מראשי בני ישראל הגדולים המרגלים שצדיקים היו בצאתם למשימה אך הנגיעה שקיננה עמוק בתוכם
והחשש שיעבירום מתפקידם כמנהיגים הביאם בסופו של דבר לשאול תחתית .
מה נענה ומה נאמר על עלובי הדור האחרון והמסכן הזה השופכים את מרכולתם הזעירה
שלמדו בבית המדרש בראש כל חוצות ומנפנפים בה להראות את כוחם וחכמתם בתורה כאותו טווס המתפאר
בנוצותיו העתידים לנשור לאחר זמן לא רב...כך מה יישאר מאותם גאוותנים דלי דעת .
הלא היה לך להשכיל ולשאול את עצמך מדוע זה אני מתמקד אך ורק בנושא הגאולה וסוגיות אח"ה
ומסרב לגעת באלף ואחד נושאים אחרים שאפשר לדבר עליהם מכאן ועד הודעה חדשה...
כשם שאפשר ללמוד ממה שכתבתי כך אפשר ללמוד ממה שלא כתבתי . וד"ל .
רוצה סימן אחד בלבד ממי להתרחק?
מאדם שמוציא את התורה והיהדות לאנטרנט , תברח מאחד כזה !
הרב שלי בישיבה נהג לעקוץ אותנו מדי פעם : "על מי אתה מנסה לעבוד?" היה אומר בטון תקיף .
"עליי?" "לא תצליח" "על עצמך?" "נו , מה החכמה לעבוד על אדם טיפש..."
זה מה שהם שם .
לכבוד ידידי מורי ורבי המייחל שליט''א
יודע אני שיש לך אזה שהם השגות על המשקיף ודרכו לפי הבנתי את הסוגייא עד מה שהשכלתי בזמני הפעוט שאני יושב ליד המחשב
1 אתה תמכת במשקיף להקים את הפורום שלו
2 הצטרפת לתענית שהוא ערך
3 יש ביניכם חילוקי דעות הוא גם תקף אותך אצלו בפורום כל זה ידוע לי
אני אנסה לענות לך לפי הבנתי את הדברים כתבת
הם אלה הנגררים אחר התרבות המודרנית ותפיסת עולמה ומאמצים לחיקם
את מושגיו של העולם החילוני החולני ובאמצעותו מנסים לנווט בתוך היהדות או חלילה חמור מכך להשפיע עליה
האם זה לא נכון להשתמש בכל האמצעים של החילונים על מנת לפרסם את התורה והיהדות הרי כל העולם החרדי הקים אתרים והשתמש בטכנולוגיה על מנת לפרסם את היהדות ואת התורה ומצווה להשתמש בזה
גם כתבת
שקרנים - מהסיבה הפשוטה , יהודי שבאמת אבל באמת רוצה גאולה ומשיח לא שורף את זמנו מול המחשב
ומשתעשע בעולם האנטרנט והפורומים אלא מדיר רגליו ממנו ומנצל כל רגע ורגע לעבודת ה' בתורה
תפילה מעשים טובים ואם אפשר גם בזיכוי הרבים
וכי פורום לא נועד לזיכוי הרבים הרי על ידי הפורום אדם יכול לפרסם דברי תורה ויהדות ובכך לזכות את הרבים
כמו שידוע לי המשקיף לומד בכולל כל היום תבדוק ותראה שההודעות שלו הם רק בערבים כשהוא חוזר מהכולל כך בכל אופן הוא כתב בכמה מקומות
אני לא רוצה להיכנס למחלוקת ביניכם אבל ההאשמות הם לא נכונות וללא כל בסיס חבל שבזמן כזה לא מוצאים את הדרך לאחדות ואם אנו לא נתאחד בינינו אז מה יש לנו לומר לחילונים
אני לא באתי להגן על המשקיף אבל ביקורי המעטים בפורום שלו נתנו לי הרגשה טובה ומקום נינוח ואני מתכוון להמשיך את ביקורי בהם
אני גם מקבל על עצמי לא להביא לכאן יותר דברים שאראה שם כי סך הכל רציתי טוב וכמו שאמרת כוונותיך כן אבל מעשיך לא
והבנתי זאת וחבל
כמובן שביתי הוא כאן ולא אחליף אותו בשום בית אחר
רוב תודות מצפה לגאולה שתהיה במהרה בימינו
נשלח ב-20/4/2009 21:12
שלום אחי היקר .
כעת נכנסתי הביתה לאחר יום לימוד ועבודה ארוך ומתיש .
אפילו לקרוא את הודעתך אין לי ראש וכח , שתים שלוש שורות קראתי לא יותר .
הבנתי ת'כיוון ובע"ה אקרא ואגיב אולי מחר .
נשלח ב-21/4/2009 09:49
אדגיש ואומר שאני מגיב בעדינות אך ורק בגלל שאני יודע שכוונתך לטובה ואתה עושה זאת בתמימות ופיך וליבך שווים , אך הדברים כשלעצמם ראויים לתגובה חריפה יותר .
עברתי על הודעתך ואני מוחה על ההבנה הלקויה של תמונת המצב ביחסים ביני לבין המשקיף.
אין לא היה ולא יהיו יחסים ביני לבין המשקיף , בזמנו עזרתי לו בהקמת הפורום כי עדיין לא עמדתי על טיבו ולא היתה לי סיבה להאמין שאין תוכו כברו .
אתה יודע טוב מאוד שלא תקפתי אותו אישית ואין לי כל כוונה לעשות זאת עכשיו, לי ולו אין שום דבר במשותף וכל תגובתי לעיל היתה על הפורום בכללותו ועל תוכנו , זה הכל.
ובכלל עליך לדעת - תגובות כאלה אינן נכתבות ברגעים של כעס ועצבים על הבנאדם , ממש לא . הן שקולות מדודות ורגועות לחלוטין , מלאות בתוכן אמיתי ולא מתלהמות .
מרדכי היקר כבר חשף לאחרונה מעט מפרצופו האמיתי וגם באמתחתי ישנם כמה דברים להוסיף אך לא אעשה זאת משום שאין דרכי להתעמת אפילו לא מול המשמיצים אותי והמוציאים עלי שם רע .
מרדכי כבר אמר שירא שמים ירחק ממחיצתו והוא יודע על מה שהוא מדבר ואף אני הקטן מצרף את הסכמתי לאזהרה זו .
ויש עוד הרבה להוסיף אך אסתפק בזה לעת עתה . ותן לחכם ויחכם עוד .
נ.ב - אנא ממך , לא מורי ולא רבי , רחוק מאוד אנכי ממידה זו מאוד מאוד , אז בבקשה ללא תארים וללא משחקים מיותרים שכאלה .