בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

קטגוריא בתלמידי חכמים - סופם של הע"ר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2009 23:17 לינק ישיר 
קטגוריא בתלמידי חכמים - סופם של הע"ר

דור שבן-דוד בא בו קטגוריא בת"ח אמרו חכמינו ז"ל על כללות הדור האחרון וסוף הגלות .

אולם חידוש קטן מצאנו בין השורות שיש בו אולי להאיר מעט מזווית נוספת את העניין .

על השלב האחרון והכי קשה של גוג ומגוג כשארה"ב תשלוט בארץ נאמר בנביא :

בעוד 3 שנים בערך .

וּבָעֵת הַהִיא יַעֲמד מִיכָאֵל הַשַּׂר הַגָּדוֹל הָעמֵד עַל בְּנֵי עַמֶּךָ וְהָיְתָה עֵת צָרָה אֲשֶׁר לא נִהְיְתָה מִהְיוֹת גּוֹי עַד הָעֵת הַהִיא וּבָעֵת הַהִיא יִמָּלֵט עַמְּךָ כָּל הַנִּמְצָא כָּתוּב בַּסֵּפֶר 

מה פירוש "יעמוד מיכאל" ?  אומר רש"י :
ישתתק כאלם שיראה הקב"ה דן בעצמו ואומר היאך אאבד אומה גדולה כזו ארה"ב בשביל ישראל 

"עמידה" פירושה "שתיקה" , מיכאל שתפקידו ללמד סנגוריא על עמ"י לא ימצא זכות ללמד עליהם
( עלינו ) שהרי דור שכולו חייב אנו .

המעניין כאן הוא פירושו של רש"י על "והיתה עת צרה"  , מה טיבה של הצרה הכ"כ גדולה הזו
שתהיה ??

והיתה עת צרה - בפמליא של מעלה וקטיגוריא בתלמידי חכמים

פלא גדול , הרי מדובר על אירועי מלחמה אסונות הרוגים ופצועים , לא טבעי ומתבקש יותר
לפרש שהעת צרה מדבר על זה ולא על רדיפה של הציבור הדתי ומנהיגיו ??
מה הכריח את רש"י לפרש כפי שפירש ?

נראה לענ"ד לומר , הקטע הזה מקביל לנאמר בזוה"ק בר"מ שם מתאר משה רבנו
באריכות כיצד בסוף הגלות ובתחילת הגאולה שילטון הע"ר מגיע לסיומו ועם מלך המשיח
מתחיל לרום קרנם של תלמידי החכמים והשילטון וההנהגה עוברים לידיהם של חכמי התורה .
והע"ר לא מוותרים. . .אלא מנסים להתנגד וחלקם אף להצטרף למחנה ה'מנצח' כפי שעשו אבותיהם במצרים , אבל לא יעזור להם כי בנפשם יהיה הדבר אם רק יעזו להתקרב לצד הקדושה .

עוד יש לדעת שמאורעות כאלה לא קורים ביום אחד אלא מדובר בתהליכים ארוכים שלוקחים
זמן והיום שאנו נמצאים במוצאי שביעית ערב ההתגלות הראשונה של המשיח הפותחת
את תהליך הגאולה ומסיימת את השנים האחרונות של הגלות אנו חוזים בהתגשמות
הנבואה הזאת של ההסתה חסרת התקדים  נגד הציבור הדתי-חרדי ורבניו
ולצערנו אנו רק בראשית התהליך שעוד יגיע למימדים כאלה שלא הכרנו .

וכל זה נעשה במסגרת הכלל הגדול שכאשר מגיע זמנו של משהו חדש לקרות או הנהגה חדשה
שאמורה להתחיל בעולם הכוחות ההפכיים  חשים כי כלתה אליהם הרעה והם עושים
כל שלאל ידם ע"מ להתנגד להפריע ולמנוע זאת , כך גם כאן , הע"ר במדינה שהם שורש
כל הבעיות והצרות חשים כבר עכשיו בכוחות הקדושה ההולכים ומתגברים וזה עוד לפני
שהמשיח התחיל לפעול! מכאן תוכלו כבר לבד לעשות כמה ק"ו מה יהיה לאחר שמשיח
יתחיל להזיז פה עניינים . . .

כמובן שלרדיפה הזאת נגד הדת והדתיים ישנן מטרות נוספות כגון תהליך הברירה
של הפסולת והלא ראויים מתוך מחנה המאמינים ע"י הכבדת הייסורים מבית ומחוץ להביא בסופו של דבר שרק החזקים ביותר והמחזיקים בה' ובאמונתו באמת יישארו לגאולה. . .

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2009 15:11 לינק ישיר 

על פי הכתוב נראה שהקטרוג על עם ישראל באחרית הימים גדול  מהקטרוג שהיה בעת יציאת מצרים.
כי ביציאת מצרים קטרגה מדת הדין "אלה עובדי עבודה זרה ואלה עובדי עבודה זרה" והשיב הקב"ה אלה שוגגין (ישראל) ואלה מזידין (מצרים).
אבל באחרית הימים מיכאל השר הגדול יעמוד מללמד זכות שיראה הקב"ה דן ואומר היאך אאבד אומה זו בשביל ישראל"
ולמה לא ילמד הקב"ה זכות על ישראל כפי שלימד זכות כשיצאו ממצרים?
ונראה לי לתרץ שאז עדיין לא קבלו את תורה ולכן נחשבו שוגגין אבל עתה שתורה מצויה נחשבו כמזידין.

שאלה ללא מענה
"דור שבן-דוד בא בו קטגוריה בת"ח" נשאלת השאלה והרי תלמידי חכמים מקיימים את התורה? ואמרו חז"ל (סנהדרין)"מה יעשה אדם וינצל מחבלו של משיח יעסוק בתורה ובגמילות חסדים"?
אם כן מה טיבה של קטגוריא זו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2009 16:12 לינק ישיר 

בס"ד

על ראשון ראשון ואחרון אחרון .

המדרש אומר במפורש שלאחר שמשתתק מיכאל הקב"ה ילמד עליהם סניגוריא במקומו , מדרש תהלים :

וכיון שהוא נשתתק, אומר לו הקב"ה מיכאל נשתתקת ואין אתה מלמד זכות וסנגוריא על בניי? אני מדבר עליהם צדקה ומושיעם, שנאמר "אני מדבר בצדקה רב להושיע" .

לגבי שאלתך השניה...

זכורני שראיתי לפני שנים במהר"ל שמסביר את הגמרא הזאת ואומר שאלמלא היה "חיסרון" ופגם
בת"ח עצמם לא היו כל הצרות האלה משום שכל חיסרון קלקול והעדר צריך להתחיל בשורש
ות"ח הם הראש והשורש של ההויה שהיא התורה השכלית והנבדלת .

תכלס - לא צריך להיות גאון גדול או בעל השגה מיוחדת כדי לראות את הררי הפגמים והחסרונות בתלמידי החכמים
שבדור ואם הם היו משכילים להתעלות קצת יותר גבוה כל העולם היה נראה אחרת .

אז אתה מדבר איתי על 'קטיגוריא' שאינך מבין את מקורה?

והדברים ארוכים וקשים .  ירחם ה' עלינו  .

תוקן על ידי המיייחל ב- 28/07/2009 16:11:32

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2009 21:04 לינק ישיר 

הודעתו של יוסי1234

הסתה פרועה

אני מבין את זעקתך יוסי...

אך אין צורך לפתוח אשכול על כל פרשה חדשה שצצה ושתצוץ חדשים לבקרים ,
האשכול הזה עוסק בדיוק בסוגיות האלה .

ככל שיעבור הזמן ההסתה של הגורמים במדינה  ( הע"ר ) ובפרט התשקורת שהיא מוקד הע"ר תלך ותגבר תלך ותקצין
משום שההתגלות של כוחות הקדושה כמו המשיח משה רבנו ואליהו הנביא הולכת וקרבה .

אך לא צריך לדאוג יותר מדי , בכך הם מקרבים את קיצם במו ידיהם , ימ"ש .

לצופי השיעור :

זוכרים את מה שהסברנו בזוהר המתאר את הצרות שיהו בתקופה הזו "אחת אחרי השנייה" רצף של צרות אמרנו .
אמנם שם דיברתי בעיקר על צרות ביטחוניות ( גם זה יבוא בקרוב )  אך אנו כבר רואים כיצד הדברים
מתגשמים גם במישור החברתי - תקשורתי שכל שבוע צצה פרשה חדשה שכמעט ומשכיחה את הפרשה הקודמת .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2009 21:19 לינק ישיר 

לא יודע מה אתכם אך אני מרגיש בחוש ממש כיצד הלחץ גובר מכל הכיוונים !

עד כדי כך שאני מתפלא על אחרים "איך אפשר שלא לחוש זאת?!"

כמין ענן עבה של צרות שירד מלמעלה ועוטף אותנו מכל כיוון רק והושיט את היד ולמשש
את הלחץ העצבנות וכמויות השנאה שנשפכות מכל עבר , אגב לא רק בארצנו גם בעולם
אפשר לראות שממש ממש לא שקט !

תראו את המשפט הזה לדוגמא , הוא אמנם מדבר על ההתגלות השנייה של המשיח אך במינון נמוך יותר
אנו חוזים בהתגשמותו כבר עכשיו ערב ההתגלות הראשונה !

ובני עלמא בשעתא דיתגלי יהון משתכחין בעקתא בתר עקתא ושנאיהון דישראל יתגברון .

כלומר : בשעה שיתגלה המשיח בני האדם יהיו שרויים בצרות רבות אחת אחרי השנייה , ושונאי ישראל יתגברו .

בקרוב הכל יעלה הילוך .

ימים 'נוראים' לפנינו. . .

תוקן על ידי המיייחל ב- 02/08/2009 21:23:54

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2009 22:34 לינק ישיר 

זוהי סברא שלי
עד שיבוא המשיח הנלחמים נגדו הם הערב רב מצד החילונים,לאחר שיתגלה המשיח הנלחמים נגדו יהיו ערב רב מצד בני תורה.
וגדולה תהיה מלחמתם של הערב רב מצד בני התורה נגד המשיח יותר ממלחמתם של הערב רב מצד החילונים.
חוו דעתכם.

תוקן על ידי - isratal - 02/08/2009 22:34:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 00:05 לינק ישיר 

שאלת  "מידת ההתנגדות שתהיה למשיח בתוך הציבור הדתי-חרדי"
היא אחת מהשאלות הגדולות והקשות שטרם הצלחתי לגבש תשובה מניחה את הדעת לגבה .

מה שאני כן יכול לומר בשלב הזה הוא שלא פשוט לי שזה יהיה כמו שתארת וכמו שרבים
כמוך מתארים זאת .

לא פשוט לי .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2009 00:55 לינק ישיר 

נכון, מורגש מתח וקצב וציפי-ה לדברים גדולים.  ומרגישים שסוגרים עלינו מכל הצדדים.  אבל אני חושבת שתחושה זו צריכה להביא אותנו לנסות יותר להתאחד ולהתקרב בתוך עם ישראל.  נראה לי שבכל אופן, רוב עם ישראל היום הוא לא ערב רב.  אני בטוחה שבשלב כלשהו, רוב עם ישראל בארץ ישראל (ואני מקווה גם בחו"ל) יפנה להקב"ה ויתפקח.  אז אנחנו צריכים לזכור את המילים של ברורי-ה, אשת רבי מאיר - לקרוא "חטאים" ולא "חוטאים." - לכעוס על החטאים ולהתפלל שהם יעברו מהעולם ולא החוטאים.  לפעמים נשמעת נימה חזקה מדי של נקמנות או שמחה לאיד או משהו כזה.  שנשמע בשורות טובות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 01:02 לינק ישיר 

אני לומד זאת מהתנך.
בדוד כתוב "והנה עמך שמעי בן גרא בן הימיני מבחרים והוא קללני קללה נמרצת ביום לכתי מחנים והוא ירד לקראתי הירדן"  ואמרו חזל (ברכות ח' א) "שמעי רבו של שלמה היה"

אמר רבי יצחק: מאי דכתיב (תהלים נב,ג) מה תתהלל ברעה הגבור חסד אל כל היום - אמר לו הקב"ה לדואג: לא גבור בתורה אתה? מה תתהלל ברעה (למה תתהלל לספר לשון הרע על דוד)? לא חסד אל נטוי עליך כל היום (לא חסד תורה עליך? לא חכם בתורה אתה? דכתיב (משלי לא,כו) 'תורת חסד על לשונה')?

ואמר רבי יוחנן: בתחלה קרא דוד לאחיתופל רבו, ולבסוף קראו חבירו, ולבסוף קראו תלמידו: בתחילה קראו רבו (תהלים נה,יד) ואתה אנוש כערכי אלופי ומיודעי ('אלופי' היינו רבי), ולבסוף קראו חבירו (תהלים נה,טו) אשר יחדו נמתיק סוד בבית אלהים נהלך ברגש, ולבסוף קראו תלמידו (תהלים מא,י)
גם איש שלומי אשר בטחתי בו אוכל לחמי (לומד תורתי) הגדיל עלי עקב-(היה מגדיל עלי מארב לארוב על נפשי ...)

הערב רב החילוני מובדל מלכתחילה מהתורה ולכן לא תהיה קשה עליו פרידתו מישראל אך הערב רב התורני קשור בתורה ולכן קשה עליו פרידתו ולא יסכים להפרד בנקל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 01:39 לינק ישיר 

נשמע מדבריך שהע"ר מהווה חלק גדול מהעם, אתה באמת חושב כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 08:39 לינק ישיר 

הע"ר הם המדינה !

כלומר : השילטון, שזה אומר חכי"ם שרים , מערכת המשפט ובג"צ בראש , התשקורת..מה יש לדבר בכלל ,
העשירים הגדולים ואילי ההון המחזיקים את הצד הכלכלי של המדינה , וסתם 'עמך' המתגוררים בעיקר
בצפון ת"א הרצליה פיתוח סביון וכל המקומות האלה של הצפונבונים הפלצנים הידועים .

שתי מדינות לשני עמים יש פה מזמן מזמן. . . הע"ר העשירים כעגלי הבשן ועמך ישראל קשיי היום
הנאבקים להשאיר את הראש מעל המים הזידונים .

כמובן שישנם נשמות ע"ר גם בתוך הציבור החרדי אך לא כקבוצות אלא יותר כבודדים .
לח'ברה מ'יתד נאמן' למשל יש את כל הסימנים של ע"ר כך שמבחינתי אין ספק בדבר .

ואפשר להמשיך ולזרוק עוד כמה שמות של מוכרים וידועים בציבור הזה שיש להם סימנים חזקים של כאלה
אך היות ומדובר על אנשים פרטיים ולא על גופים בעלי השפעה רחבה בציבור אין טעם לעשות זאת
לפחות לא בשלב הזה .

אין זאת אומרת שכל מי שאינו ע"ר מצד נשמתו ישרוד את הסלקציות שבדרך...ממש לא .
רובו של העם הרי יהודי מבטן ולידה הוא צאצאי אברהם יצחק ויעקב הינם , אך עדיין ,
אלה שבוחרים בחיי החול והדמורקטיה שמציעה להם מדינת ישראל סופם כבר נחרץ לפני אלפי שנים :

כִּי כָל הָאִישׁ אֲשֶׁר הָלַךְ אַחֲרֵי בַעַל פְּעוֹר הִשְׁמִידוֹ ה' אֱלהֶיךָ מִקִּרְבֶּךָ

המדינה היא בעל פעור של דורנו .

זה לא 'מליצה ומשל' , הדברים מדוייקים להפליא .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2009 21:51 לינק ישיר 

ההבדל בינינו הוא שאני רואה במקומות האלו, שלטון, משפט, כלכלה, תקשורת את מוקדי הע"ר אך אין זה אומר שכל מי שנמצא שם הוא ע"ר  ("הע"ר הם המדינה") יחי ההבדל הקטן..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 23:39 לינק ישיר 

וכי אנו דנים כאן על כל אדם באפו פרסונאלי עם פינצטה האם הוא ע"ר או לא ??

היה בטוח שבעלי הכח ההשפעה ונותני הטון הדומיננטיים הם ה'תכשיט'. . .

מה נחמה מצאת בזה שלא כולם "אחד אחד" הם ע"ר...

הייתי מוסיף , שלא לכל אחד מתאים העיסוק הזה בסוגיית הע"ר , פשוט לא מתאים .
אתה פרידום אחד מאלה .

זה פשוט לא יושב עליך טוב , מה לעשות .

תוקן על ידי המיייחל ב- 03/08/2009 23:36:50

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2009 00:30 לינק ישיר 

ידידי הקצנת את מה שאמרתי לצד השני כאילו דיברתי על הרמה הפרסונלית.
אני מוצא חובה לעצמי להעיר בדיונים על ע"ר, מכיון שרב ההפסד על הריוח שבהכללה של גורמים שלמים כע"ר.

גם ללא הבנה מעמיקה בנושא נראה לי שהרוב יסכימו שעדיף לטעות ול'חשוד' ע"ר כיהודי, מלחשוד יהודי כע"ר.

לילה טוב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 08:18 לינק ישיר 

אתה שוב חוזר על אותה טעות בכך שאתה שם אותי באותה צלחת עם אחרים !

אני מבקש אותך לחדול מכך .

דיבורם של אחרים על ע"ר מעניין אותי כקליפת השום , ראייתי אינה ראייתם ואין אני רואה
את הדברים כפי שהם רואים זאת , כך שאל תעמיס עליי את קישקושם של אחרים
ומחאתך עליהם .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2009 09:11 לינק ישיר 

המייחל, בנושא הע"ר  הם המדינה
נזכרתי במאמר חזל במסכת חגיגה.

(דברים לא יז) וְחָרָה אַפִּי בוֹ בַיּוֹם-הַהוּא וַעֲזַבְתִּים וְהִסְתַּרְתִּי פָנַי מֵהֶם, וְהָיָה לֶאֱכֹל, וּמְצָאֻהוּ רָעוֹת רַבּוֹת, וְצָרוֹת; וְאָמַר, בַּיּוֹם הַהוּא, הֲלֹא עַל כִּי-אֵין אֱלֹהַי בְּקִרְבִּי, מְצָאוּנִי הָרָעוֹת הָאֵלֶּה.

(חגיגה ה ב)

אמר רב ברדלא בר טביומי אמר רב: כל שאינו בהסתר פנים  אינו מהם כל שאינו ב'והיה לאכול' אינו מהם [מזרע ישראל, דכתיב והסתרתי פני מהם].

אמרו ליה רבנן לרבא: מר לא בהסתר פנים איתיה? ולא ב'וְהָיָה לֶאֱכֹל איתיה? [התפלאו חכמים על עושרו, שהיה עשיר ובעל רכוש וישיבתו בהשקט ובבטחה של רבא]

אמר להו: מי ידעיתו כמה משדרנא בצנעא בי שבור מלכא! [כמה ממון אני נותן לשחד המלכות שיניחו לי?]

אפילו הכי יהבו ביה רבנן עינייהו [למרות שניסה לתרץ הדבר - ''יהבו ביה רבנן עיניהו"]

אדהכי שדור דבי שבור מלכא וגרבוהו [שללוהו](רש"י) [באו שלוחים מהמלך ולקחו ממונו שלל, גבו כספו למלך]

אמר רבן שמעון בן גמליאל: כל מקום שנתנו חכמים עיניהם - או מיתה או עוני.[וכאן גרמו לחסרון ממונו]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > קטגוריא בתלמידי חכמים - סופם של הע"ר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext