חיפוש קצרצר בעקבות סקרנותי אודות הצדיק הכ"כ נסתר הזה
סיפק לי תשובה שהפתיעה אותי מעט .
מתוך ויקיפדיה :
לפי המסורת, מדובר בזקן חביב וטוב לב, המגיע בלבוש אדום מלפלנד שנמצא בצפון פינלנד ומסתובב ברחבי העולם על גבי מזחלת רתומה לאיילים מעופפים. תפקידו של סנטה קלאוס הוא לפקוד את בתי הילדים הטובים, להביא להם מתנות ולהגשים משאלות.
הדמות במשמעותה הנוכחית קיימת מסוף המאה ה-19. סנטה קלאוס התגלגל לאמריקה דרך דמותו האגדית של סינטרקלאס (Sinterklaas) שהובאה על ידי המתיישבים הראשונים מהולנד לניו אמסטרדם, היא ניו יורק של היום. בהמשך הופצה ברחבי ארצות הברית של אמריקה, ובהמשך בעולם כולו.
ומכאן ועד למאמר (המומלץ) הבא הדרך היתה קצרה . . .
הסנטה-קלאוס שאנחנו מכירים הוא המצאה חדשה יחסית, בת כמאה שנה, אבל השורשים שלו מגיעים עד למאה הרביעית לספירה. השפעה נוספת על דמותו של סנטה היא "אבא חג-המולד", האנשה של רוח החג שנפוצה במעשיות בבריטניה עוד מהמאה הי"ז. כך-או-כך, עד שנות העשרים צמח מתוך ערבוביה של אגדות ומנהגים הסנטה שאנחנו מכירים - זה שמסמל ומתדלק את בולמוס הקניות הגדול ביותר בעולם, אורגיה של צרכנות מופרזת באיצטלה של "אווירת-החג".
לא בכדי זינקה חברת קוקה-קולה על ההזדמנות, והשתמשה בבגדיו האדומים-לבנים של סנטה כדי למכור עוד כמה פחיות בעונת החורף.
"הו! הו! הו!" מתגלגל צחוקו של של סנטה, ועם כל הדולרים שנשפכים בעונת הקניות זה לא צריך להפתיע אף-אחד.
הם כמובן מפנים את התפילה למי שהם מפנים , אך אנו ליבנו להשי"ת .
[ לא נקפיד על מראה הנשים בשניות הראשונות ]
תוקן על ידי המיייחל ב- 24/12/2009 10:20:03
נשלח ב-23/12/2010 10:21
צלילים קסומים כאילו נלקחו מגן-עדן
כתוב בחז"ל שלעת"ל מתעטף עשיו הרשע בטלית והולך ויושב בין הצדיקים בגן-עדן וכו' ומשם הקב"ה גוררו
החוצה ומשליכו לשאול תחתיות. כך אולי אפשר להסביר את מקור המוזיקה הקסומה הזאת שעשיו גנב בזמן שהיה בג"ע והוריד לארץ. אחרת מאיפה יש להם לכל הרוחות צלילים חלומיים כאלה?!
מדרש חז"ל [ לעתיד לבא כשהקב"ה דן את עשו הרשע, מה עשו עושה, מתעטף בטליתו ובא ויושב אצל יעקב, ואין כוכבים אלא יעקב שנאמר דרך כוכב מיעקב, וכתיב הבט נא השמימה וספור הכוכבים, ויעקב אומר לו אחי, לא תהא כיוצא בי! גזירות שהיית גוזר עלי שאהא עובד אלילים, אלו הייתי עושה כן הייתי מתחייב מיתה בידי שמים, ואם לא אעבוד אתה הורג אותי, לפיכך אהי דבריך מות אהי קטבך שאול כיון שעשו יורד לשאול נשתייר יעקב לעצמו, שנאמר והיה בכל הארץ נאם ה' פי שנים בה יכרתו ויגועו והשלישית יותר בה, ואין שלישיה אלא ישראל, שנאמר ביום ההוא יהיה ישראל שלישיה תפלצתך השיא אותך ]
והשניה בפרשתנו ויחי כשיעקב אומר ליוסף וַאֲנִי בְּבֹאִי מִפַּדָּן מֵתָה עָלַי רָחֵל בְּאֶרֶץ כְּנַעַן בַּדֶּרֶךְ בְּעוֹד כִּבְרַת אֶרֶץ לָבֹא אֶפְרָתָה וָאֶקְבְּרֶהָ שָּׁם בְּדֶרֶךְ אֶפְרָת הִוא בֵּית לָחֶם המעניין הוא שאת הפסוק הזה קראנו היום בחק לישראל ומיד נזכרתי בחגיגות ערב חג המולד בבית לחם שיחול היום. "מעניין מאוד" חשבתי לעצמי "איך נפל בדיוק ככה".
דבר אחר כל העולם מכיר את דיוקנו של אותו האיש יש"ו [ לא אביא את תמונת הע"ז לפה ] בה הוא נראה כאדם די צעיר יחסית. השאלה היא האם הדיוקן הזה אותנטי? עד כמה הוא מדוייק ומניין להם בכלל שכך הוא באמת היה נראה? מוזר לא.. לא יודע לגבי שאר השאלות אבל בציטוט הבא דווקא כן נתקלתי באחד מספרי הפוסקים
כתב הראב"ד בספר הקבלה ומסורת אמת יש בידינו מן הש"ס כי יהושע בן פרחיה ברח למצרים בימי אלכסנדר הוא ינאי, ועמו ישו הנוצרי. וקבלת אמת בידינו, כי בשנת ד' לאלכסנדר נולד וכו' ונתפש והוא בן ל"ו שנה. ע"כ. וכ"כ בס' האשכול (עמוד יח) שאותו האיש יש"ו נצלב 135 שנה קודם חרבן הבית . ע"כ. ומזה ראיה כי מניין השנים שנוהגים בו הנוצרים אינו למספר שנת לידת ישו הנוצרי אלא למלכות הרומיים ולא ללידת ישו.
הרי לנו במפורש שהוצאתו להורג היתה בשנת 36 לחייו והדברים חופפים לתמונתו הידועה .
נשלח ב-25/12/2012 19:55
אמנם הייתי משאיר את הלומד'ס לאיזורים אחרים אך אע"פ כן שכויח מגיע. חיילך לאוריתא.
נשלח ב-25/12/2012 20:42
אני תמהה, מדוע יהודים מפחדים ומתביישים לקחת אחריות על פגירת אותו האיש, שהגוים מאשימים אותנו ברציחתו? הרי צריך להגיד להם, "מה לעזאזל אתם הגוים שבזמנו של אותו האיש בכלל ישבתם במערות וטיפסתם על עצים, אותו האיש הזה נולד כיהודי ומת כיהודי ועשינו בו דין והורנו כן למסור אותו למלכות רומי שיהרגוהו, מה לכם להתערב ולדחוף את אפכם בענייניהם הפנימיים של היהודים?! "
מה דעתך?
נשלח ב-25/12/2012 21:14
הוצאתי לי תמילים מהמקלדת!
מסכים איתך לחלוטין.
צריך לומר להם באופן הכי ברור ונחרץ בשפה שאינה משתמעת לשני צפרדעים: "הוא היה יהודי ועבר על ציווי האל שציוונו בתורתו שלא להסית ולהדיח לאמונות אחרות והעובר על-כך חייב מיתה!" חד וחלק.
תוקן על ידי המיייחל ב- 25/12/2012 21:15:09
נשלח ב-25/12/2012 21:40
נו זהו חד וחלק, יישר כוחך :)
נשלח ב-26/12/2012 01:45
"שבזמנו של אותו האיש בכלל ישבתם במערות וטיפסתם על עצים"...
נקט לשון גוזמא ולאו דווקא הוא. אי נמי לאו הרומאים קאי אלא ה'נוצרים' שאימצו את יושק'ה והלכו בעקבותיו. לית מאן דפליג שהרומאים דאז היו האמריקאים דהיום.
נשלח ב-26/12/2012 09:40
נקודה נוספת לגבי יש"ו
ראיתי פעם באיזה ספר בשם רבנו האר"י שאמר מדוע דווקא עמי אדום (אירופה) קיבלו את אותו האיש ואימצו אותו לחיקם.. משום שהיה בו ניצוץ של עשיו הרשע ועשיו הוא אבי אדום ומין נמשך אחר מינו לכן דווקא אצל עמי אירופה תפסה הנצרות שעד אז היו עובדי אלילים ממש.
בתמונה המפורסמת שלו הוא מופיע כאדמוני, ג'ינג'י-בלונדיני כזה.. שוב מסתדר טוב עם אדמוניותו המפורסמת של עשיו שלימים הפכה לבלונד אצל זרעו.
תוקן על ידי המיייחל ב- 26/12/2012 09:40:57
נשלח ב-26/12/2012 10:39
פעם, לפני שנים כששוחחתי עם נוצריה בחו"ל , השיחה התגלגלה על ישו, ואמרתי לה שהוא היה יהודי. היא כמעט התעלפה, ולא האמינה, הנוצרים כנראה מסתירים את מוצאו
נשלח ב-26/12/2012 11:18
ואני חושב שההתעסקות בזה חמורה, ועל כגון זה נאמר
התרחק מן הכיעור ומן הדומה לו.
לדעתי יש למחוק את כל האשכול הזה.
נשלח ב-26/12/2012 14:12
"ואני חושב" . . יפה שאתה חושב
רוצה הפנייה לספרי הלכה ושו"ת שהתעסקו בסוגיות האלה ובדברים פי אלף יותר 'כעורים' ?? מסקרן לדעת מניין אתה שואף את השקפותיך..