בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

שידור חי משיעורו של הרב מוצפי-צפוי להתייחס לאסון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/12/2010 18:50 לינק ישיר 
שידור חי משיעורו של הרב מוצפי-צפוי להתייחס לאסון

http://www.musayof.org/

כל יום חמשי ב - 19:00 מתקיים שיעורו של הרב בבהכ"נ מוסאיוף בי-ם

היום יתקיים השיעור על רקע האסון הגדול בכרמל וכבוד הרב
צפוי להתייחס ולומר את דברו דבר ה' בנושא.

לאחר השיעור קדיש והתרת נדרים, אפשר להצטרף.

האתר אינו תומך בפיירפוקס באקספלורר כן.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/12/2010 19:20 לינק ישיר 

איזה כיף לשמוע את הרב, ממש מדהים. תודה רבה!
אגב, השריפה פרצה בנר ראשון של חנוכה. אומר משהו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 20:09 לינק ישיר 

חוסר מזל משווע. עמכם הסליחה.

מניסיון העבר למדתי שהרב מעודכן במה שקורה במדינה (ואפילו בעולם!)
לפני שהוא נכנס למסור שיעור, כל מי שעוקב אחר שיעוריו יודע זאת.

דווקא היום, כן דווקא ביום הכ"כ קשה הזה מתברר שהרב לא מעודכן אודות גודל האסון.
בלתי צפוי בעליל. מה לעשות..הכל תלוי במזל ואפילו ספר תורה שבהיכל.

וזה לא שהרב לא מתייחס לפרשה..הרב פשוט טרם התוודע לגודל האסון חד וחלק.

טוב. לפחות הרווחנו שיעור תורה.

תוקן על ידי המיייחל ב- 02/12/2010 20:13:06

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/12/2010 20:21 לינק ישיר 

נו נו, פרק תהלים תפילה ומי שברך ארוך להצלה שמירה וישועה מהשריפות הקשות.

כפי שאמרתי, הרב היה מודע לשריפה אך לא למימדי גודל האסון.

לא התמזל מזלינו לשמוע דברי התעוררות אקטואליים ודחופים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/12/2010 20:43 לינק ישיר 

בחנוכה התחלנו לומר את מזמור שיר חנוכת הבית לדוד בו נאמר
"ולא שימחת אויביי לי" והדיווחים על שמחת הערבים ימח שמם וזכר זכרם
שהם כמובן החשודים המיידיים בהצתות מתחילה להגיע מכמה כיוונים..
שוב רואים כיצד הקב"ה מביא לנו אותה בהפוך על הפוך.

גם נקודה זאת הופיעה במסרים האחרונים של האוט'.
שהערבים עתידים לעשות לנו כאן עוד הרבה צרות ויהיו מצבים מפחידים שטרם הכרנו והתמודדנו עימם..
הכל כתוב שם מוריי ורבותיי. כשהשמיים מתקדרים בענני העשן התמונה דווקא צתחילה להתבהר. ה' ירחם ויציל.

תוקן על ידי המיייחל ב- 02/12/2010 20:43:58

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/12/2010 08:53 לינק ישיר 

התייחסות הרב למצב

שאלה -
מה עושים מורנו כדי למנוע שריפות ודליקות כמו השריפה הכבידה המתחוללת היום בהר הכרמל?

תשובה -
אללי לנו על האסון הנורא שאירע לכל עם ישראל, על האבידות בנפש, על הנזקים הנוראים, על שפיכת החימה על העצים ועל האבנים, על גלות ישראל מבתיהם, על אבדן רכושם, כולנו צריכים חשבון נפש! נתחזק בשעות הקשות הללו באהבת ישראל, בתפילה, בצדקה, בזעקה, בחסד עם הזולת, בסניגורייא על עם ישראל.
אולי ירחם השם על עמו היושב בציון ויסיר חרון אפו מעלינו, ינחם את המשפחות השכולות, ירפא את שברם. ישלח רפואה שלימה לכל הפצועים והחולים מעמו ישראל, יאמר די לצרותינו.ואנחנו שומרי המצוות, נתחזק יותר בלימוד תורה, נתחזק הרבה מאוד בשמירת שבת, כבודה ועונג שבת, תפילותיה בזמן, סעודותיה כהלכה. ונזכה לחיים טובים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/12/2010 15:07 לינק ישיר 

חשש כבד שאינו מרפה אומר לי שהמציתים פועלים בשרות איראן
שהחליטה להגיב על חיסול מדעניה.

נשאר לישראל רק למצוא את הראיות לכך ולפתוח במתקפה על איראן.

ימים מעטים יגידו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/12/2010 19:28 לינק ישיר 

בואו תראו איך נשמע צדיק אמיתי בישראל.. איך אמור להיראות רב נורמלי בעם ישראל!

לכבוד הרה"ג מוצפי שליט"א.
הודעתי למשגיח בישיבתי על האיסור לשמוע זמרים פסולים,והראיתי לו את הפסק של הגדולים. ואמר שהם חתמו דווקא לא ללכת אבל לשמוע מותר.
מה לענות לו?

תשובה
אני מזועזע מהשאלה המוזרה שלך, ביום בו אנחנו קוברים 41 איש שחירפו נפשם להציל יהודים, נשרפו חיים ועלו בלהבות, כל עם ישראל בוכה ומספיד, אלפים רבים של יהודים נטשו את בתיהם, וגולים נעים ונדים ממקום למקום, מאות רבות של בתים עלו בלהבות, עשרות אלפי דונם עלו באש נוראה, סכנת האש המתפשטת ממשיכה במלוא עוזה,עד רגעים אלה, ואין מי שיודע מתי זה יגמר ואיך. חרון אף נורא ואיום מהלך בארץ זה חודשיים תמימים, מקרי רצח מזעזעים, מיתת תינוקות באופן משונה, אסונות נוראות ומוזרות מתרחשות, מיתת אנשים צעירים באופן טראגי או פתאומי.

לומדי התורה נושאים באחריות ראשונה במעלה במה שמתרחש, כל העם הנאנק וסובל מצפה מאתנו לתשובות על מה שקורה, יש ציבור שמחזיק את לומדי התורה לא בשביל שיבלו זמנם בשירים ובמחולות, אלא בתורה ובתפלה על עם ישראל, להגן עליהם, לתפלה, לברכה, לעצה טובה, כי אנחנו במקום שבט לוי, שהוא נבחר לשרת את השם בתורה ובתפלה, ואנחנו בוגדים בהשם יתברך, בתורתו, בעם ישראל השבור והמיוסר, במה אתם עסוקים ? בבילויים ? בליצנות ? בהתחברות לאנשי עריות, מחטיאי הרבים, משחיתי נפשות הצעירים והצעירות, ערלי לב, מורדים בקולם של כל גדולי ישראל החיים והנפטרים.

פקח עיניך ואזניך אם לב יהודי פועם בקרבך ותקשיב לדברי התנאים הקדושים במסכת תענית, תנו רבנן, בשעה שהציבור בצער, ופירש אחד מהם, באים שני מלאכי השרת שמלווים לו לאדם ומניחים ידיהם על ראשו ואומרים, פלוני זה שפירש מן הציבור, אל יראה בנחמת הציבור, ועוד בזמן שהציבור בצער אל יאמר אדם אלך לביתי ואוכל ואשתה ושלום עליך נפשי, ואם עושה כן, עליו הכתוב אומר והנה ששון ושמחה הרוג בשר ושתה יין... אם יכופר העוון הזה להם עד ימותון. ועיין בתנא דבי אליהו זוטא פרשה ט"ו. והרמב"ם ז"ל בהלכות תעניות פרא א, ג, כתב על כל צרה שתבוא על הציבור, אם לא יזעקו אלא יאמרו דבר זה ממנהג העולם אירע לנו וצרה זו קוראת, הרי זה דרך אכזריות, וגורמת להם להידבק במעשיהם הרעים, ותוסיף הצרה צרות אחרות, עד כאן דבריו.

כל גדולי ישראל אשר למדנו מהם תורה ללא זיוף ותערובת זרה, הזהירונו תמיד לא לאבד אפילו דקה אחת בדברים בטלים, חיילים אנחנו המופקדים כל רגע מחיינו על שמירת התורה, הקדושה, הטהרה, היושר, התפלה, ההגנה על עם ישראל ושום דבר אחר זולת זה.
לא התכוונתי בדברי אלה אליך אישית, אלא על התופעה הארורה של אדישות, חוסר איכפתיות השוררת בקרב מחנינו, והשם יתברך ישיב אותם בתשובה וידעו לחנך נכונה את הדור הסובל הזה. ויתן לנו מורים ומחנכים טובים והגונים וישרים.

מכאן עצה טובה לכל קורא שורות אלו - להתרחק מכל 'רב' שיכול ואינו מנגן בסגנון הזה !
היכן האיכפתיות מעם ישראל כולו הסובל סבל נוראי ברוחניות וגשמיות..!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/12/2010 14:49 לינק ישיר 

עוד כמה מילים מכבוד הרב מהם ניתן לקבל מבט נכון והשקפה יהודית בריאה על המצב בו אנו נמצאים

שאלה
לכבוד הרב שליט"א,
אנחנו מתכננים לצאת כל המשפחה לטיול בכנרת לכבוד החנוכה, ולשלב אולי גם ביקור וטיול בקברי הצדיקים בטבריה, האם מותר לבקר שם בחג?

תשובה
כמה סיבות טובות ישנן לא לערוך עתה טיול..
א. הן משום שכל מהותם של ימי החנוכה הוא המלחמה התרבותית נגד ההתייוונות שבאה להשכיחינו את התורה ולהחדיר לנו תרבויות זרות כדי לעקור את התורה. ואנחנו לקחנו את חנוכה ובמקום לעשותו קודש והעמקת לימודי היהדות וההיסטוריה המפוארת שלנו, הופכים את הימים הללו חלילה לזלילה ולהוללות, החשמונאים ודאי לא התכוונו לזה שנצא לטיולים בימי החנוכה.

ב. קברי הצדיקים אינם יעד לטיולים, זה מקומות קדושים, נשמותיהן הטהורות נמצאות שם, תורתם הקדושה שלמדו כל חייהם נוכחת שם ליד קברם, זה מקום מיועד לתשובה, לתפלה, לתורה, ליראה, ולא לטיול. רבנו חיים בן עטר זיע"א כשביקר במירון זחל על ידיו ועל רגליו, בכה וצעק מי אני הנכנס למקום אש שלהבת.

ג. המצב כיום בארץ הוא לא טוב, השעה קשה, הזמן הוא חירום, תושבי חיפה והסביבה בסכנה, ורבים חיים בדאגה, יש 41 משפחות אבילות, שחלקם הגדול עוד לא קברו את יקיריהן, איך נצא עתה לבילוייים ונחגוג ? יש פצועים קשה השוכבים בבתי חולים ותלויים בין חיים למוות ואנחנו נעסוק בטיולים ?

ד. 50 אלף דונם משטחי הארץ נשרפו כליל ונחרבו, מאות בתים נהרסו עד היסוד, .17.000 איש נודדים ממקום למקום מגורשים מבתיהם. כ - 500.000 איש נמצאים בסכנה מבחינה של חופש תנועה, נשימת אויר ללא מפגעים, חומרי כיבוי כימיים מסוכנים, עשן מסוכן המרכיב חלקים מאוד קשים. 33 מטוסים פועלים ללא הפסקה מכל העולם לכבות את האש ועדיין לא הצליחו לסגור עליה.
חובתינו להרבות בתפילה, בתורה, בתשובה, כדי שירחם השם יתברך על עמו ועל נחלתו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/12/2010 15:10 לינק ישיר 

כמה הערות ושאלות:
א. אני לא מבין מדוע התקשורת לא מציינת בכלל שהמציתים היו ישמעאלים. למה זה לא מוגדר כפיגוע, אפילו לא באתרים הימניים כמו ערות 7. למה אף רב גדול וחשוב לא קם ואומר את זה?
ב. האם בימות המשיח ייפסקו כל השירים הנוראיים האלה שנחשבים כ"חסידיים" כמו שירים של שוואקי שמסלפים את הפסוקים, ושהוא מרשה לעצמו לשנות מילים מהתורה בפסוק כדי להפוך את הפסוק לאקטואלי- "עומד-עמד עלינו", או שירים שמי שחיבר את המנגינה היה נוצרי, וידועה החשיבות של המנגן. אני שואל האם יחזרו סוף סוף לאופנה הפיוטים של חכמינו הגדולים שנכתבו ברוח הקודש (כי אשמרה שבת, דרור יקרא ועוד פיוטים שנכתבו ברוח הקודש ובמנגינה קדושה כמו פיוטי ריה"ל, חכם יוסף חיים, אברהם אבן עזרא, ר ישראל נג'ארה ועוד). אבקש מכבוד המייחל להתייחס לכך בבקשה, ואני מקווה שזה האשכול המתאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 22:18 לינק ישיר 

לגבי תמיהתך הראשונה
מצטער אך אני מסרב להאמין שאתה באמת תמהה על התשקורת הערב-רבית השמאלנית הארורה.
"למה התקשורת עושה כך" "ולמה התקשורת לא אומרת כך" ממתי יהודי נורמלי שואל שאלות
על השטן ועושי דברו?! הלא זה תפקידם ואותו הם ממלאים על הצד הטוב ביותר.
עליהם אין שום שאלה, השאלה היא עלינו, אנחנו היהודים, האם אנו ממלאים את תפקידנו?
זה דבר אחד.

לגבי שאלתך השניה
גם פה לא הבנתי..
מה זת'אמרת "האם בימות משיח ייפסקו השירים של הזמרים הפסולים?"
בימות המשיח (ועוד לפני למען האמת) ייפסקו הזמרים בעצמם! שירים מאן דכר שמיה?
הרי בימות המשיח יקויים ואת רוח הטומאה אעביר מן הארץ ואותם זמרים רשעים אותם חוטאים ומחטיאים
ודאי שלא יישארו לזכות לעולם החדש שיוולד אלא יסוננו החוצה בסלקציות הקרובות.
הרבה דרכים למקום כמו שראית, אפשר בשריפות אפשר במלחמות ופיגועים, אפשר ברעידות אדמה ועוד ועוד.
בימות המשיח כבר יהיה עולם חדש הקדושה תשלוט בכל מקום וכל השפע מלמעלה ירד לי-ם וארץ ישראל
כולה תהיה כגן עדן עלי אדמות. אז אתה דואג על שירים כאלה או אחרים? יהיה בסדר חביבי אל תדאג.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/12/2010 09:41 לינק ישיר 

דברי אלקים חיים מפי כבוד הרב על מה שעבר אותנו ובמה צריך להתחזק

טיפה ארוך אך שווה כל רגע

שתי תמונות להמחשת דברי הרב

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/12/2010 13:10 לינק ישיר 

אם אפשר להגיב..:
א. אתרי החדשות האמינים כמו רוטר וערוף 7 פרסמו.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/212408
http://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=read_count&om=19464&forum=scoops1&viewmode=threaded
אני מסכימה לגמרי עם המייחל, איך אפשר בכלל להתפלא על התקשורת?! 

ב. "וְעַתָּה קְחוּ לִי מְנַגֵּן וְהָיָה כְּנַגֵּן הַמְנַגֵּן וַתְּהִי עָלָיו יַד ה'"

שמחה היא דבר מאוד מרכזי ביהדות. בבהמ"ק חלק מתפקיד הלויים היה לנגן ולשיר. אז אדרבא התופעה של זמרים ששרים עפ"י רוח היהדות היא חיובית וצריך לעודד אותה..
לא הבנתי מה הבעיה בזמרים החרדיים שאתם מדברים עליהם בצורה כ"כ חמורה.
אשמח אם תוכלו להסביר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2010 18:19 לינק ישיר 

תודה על שהבאת לנו את הדברים של הרב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 20:26 לינק ישיר 

אנחנו מונהגים ע"י ערב רב של ממש

בנימין נתניהו: "נשאלתי היום ע"י אחד השרים שאמר איך זה, איך אנחנו מסיימים שריפת ענק, שריפת יערות, תוך פחות מ-3 ימים כשזה לוקח 3 שבועות במקומות אחרים. התשובה שלי הייתה אין לנו ארץ אחרת והיא ארץ קטנה מאוד"

אפשר לקרוא את הציטוט כאן

וגם באתרי חדשות

פשוט בושה שהוא לא מזכיר סעייתא דשמיא. האמת, כאשר שמעתי את נתניהו אומר את זה הייתי בטוח שהמשך המשפט הולך להיות קשור לזה שעכשיו חנוכה (ידעתי שהוא לא יזכיר את הקב"ה אבל לפחות את חנוכה). עכשיו המייחל ינזוף בי שאני תמים:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2010 21:16 לינק ישיר 

כבר נזפת בעצמך.תודה. חסכת לי.              Dismay

נגעת בנקודה יפה.
הע"ר נקראים בנים של הס"מ ושל פלונית אשתו. כידוע מהזוהר שקורא
לע"ר "בנוי דלילית חייבתא" - בניה של פלונית הרשעה.
בניגוד לנשמות ישראל שהם בניה של השכינה הק' .

אחד ההבדלים בין הקדושה לטומאה הוא שאצל אדם טמא
 האגו מאוד גדול והנטייה לשים את עצמו במרכז ולייחס כל הצלחה לעצמו מאוד בולטים.
משא"כ בקדושה שאצל אדם מצד הקדושה שכיחה יותר הענווה הכרוכה במידת אמת
המכירה במיעוט ערכו של האדם בהצלחותיו וייחוס הטובות לכח שמעל האדם, בורא עולם.

ולכן ראינו לאורך כל ההיסטוריה של הקמת המדינה ומלחמותיה את הע"ר מייחסים את כל ההצלחות
והניסים העל טבעיים בעליל שהביאום הלום לעצמם ולכוח ידם, כוחם ועוצם ידם עשה להם את כל החיל הזה.
אני ואני ואנחנו וחכמתנו וכישרונותינו וצבאנו וכו' וכו'..ה-כ-ל! רק לא בורא עולם והשגחתו. למה?
כי זו תכונתו של הס"מ ופלונית - למרוד בבעל-הבית. מכירים את ריבונם ומורדים בו!

מכאן שלעולם אין לתמוה על הע"ר על שאינם מסוגלים להזכיר שם שמים ולייחס את ההצלחות אליו.
גם השטן אינו מסוגל לעשות זאת. והם כאמור...שייכים אליו.

תוקן על ידי המיייחל ב- 07/12/2010 21:19:35

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > שידור חי משיעורו של הרב מוצפי-צפוי להתייחס לאסון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext