| נשלח ב-15/12/2010 18:16 |
|
| |
אירועי הדורות האחרונים בפסוקי התורה ממש
בחודשים האחרונים נתחדש לי בס"ד חידוש מעניין.
ראיתי בפסוקי התורה כיצד משורטטים מאורעות הדורות האחרונים [בקווים כלליים כמובן] בפשוטו של מקרא ממש!
משה רבנו מתאר מראש שלושה-ארבעה התרחשויות מרכזיות שיעברו על עם ישראל בסוף הגלות עד לגאולה השלימה והדברים חופפים בצורה מדהימה את ההיסטוריה שלפני מלחמה"ע השניה, השואה, קיבוץ הגלויות והקמת המדינה, ההתדרדרות שהחלה מאז ועד היום וגוג ומגוג שבפתח. ועד כמה נקודות משנה על הדרך.
שוב, כשיודעים לקרוא את הכתוב ולחדור מבעד למילים ובכך לראות את האירוים שמאחוריהם היסטוריית ה-80 שנה האחרונות פשוט צפה מאליה.
השאלה היא האם זה מעניין אתכם. האם שווה לטרוח ולכתוב את הפוסט הזה? יש הרבה מה להסביר בו.
|
| נשלח ב-15/12/2010 19:49 |
|
| |
כל דבר ששייך לתורה ומובא מפי יהודי נבון, חכם ושנון מעניין מאד !!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 20:34 |
|
| |
האים זה מביא לתכלית בוודאי שתביא את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 00:48 |
|
| |
שווה גם שווה. כל חידוש מפיך מתקבל בברכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 09:16 |
|
| |
שלושה בלבד מעוניינים? נו נו, אם זה ככה אז תשאירו שם כתובת ומס' טל' והחידוש יגיע אליכם עד לבית.

|
| נשלח ב-16/12/2010 09:55 |
|
| |
המייחל איתך ביחד הרי הם ארבעה והוסף אותי הרי כבר חמישה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 11:05 |
|
| |
בטח ששווה
שווה גם עבור אלו ש"רק" קוראים ולא יגיבו כאן לעולם
ובלבד לקיים את מה שאמרו רז"ל
"הפוך בה והפוך בה - דכולי בה" "לית מן דרמיזי באורייתא"
ועאכ"ו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 12:39 |
|
| |
סליחה. .. ???
לא הבנתי את השאלה. . . .. .. . !!!???
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 14:44 |
|
| |
מתחבר מתוק שלי.. "ליכא מידי דלא רמיזא באורייתא" לא בדיוק הולם את המקרה דנן. וזאת משום שכפי שאמרתי גם בכותרת - מדובר על פשוטם של מקראות! זה פשוט לא להאמין איך לא עלו על זה עד היום.
ליכא מידי דלא רמיזא - מתייחס לרמה אחרת של גילוי, כמו השריפה בכרמל, הפיגוע פה, האסון שם שמיד קופצים כל מיני רומזי רמזים למינהם ומראים לך באותות ומופתים "הנה השריפה בכרמל בהפטרת אליהו הנביא!!"
לא זה תחום התמחותי. אני מתעסק יותר בהבנת הכתובים בפיענוחם ובתירגומם לרובד המעשה בו אנו חיים.
דנדוש יקירי.. לא הבנת את השאלה? אין דבר מתוק, ממילא היא לא כוונה לשרופים וחסרי תקנה כמוך...  לא שואלים על המובן מאליו. ד"ש חם ממני.

|
| נשלח ב-16/12/2010 17:09 |
|
| |
נו, אז למה אתה מחכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 19:08 |
|
| |
מחכה לך אלא מה..
יופי, עכשיו משהופעת אתחיל בע"ה בהכנות לעליית המסך

ד"א בתחילה חשבתי להעלות את זה כפוסט רגיל, בכתב. אבל במחשבה שניה ניסיתי וראיתי שישנה אפשרות נוספת, אטרקטיבית יותר, להציג את הפסוקים על מסמך ולהקליט את עצמי ברקע מסביר אותם עם כל הניאונסים ועם כל ההסברים שיעלו בדעתי כיד ה' הטובה עליי ללא הקושי הכרוך בהצטמצמות שבהבעה שבכתב. מה שכמובן יקח יותר זמן להכין ולהעלות אך בסופו של דבר אתם תקבלו קובץ אודיו/וידאו המדבר אליכם רק עם הכתובים מול העיניים. ואולי אפילו אעלה זאת ליוטיוב ונציג אותו כאן לצפייה חופשית. ( יקח כמה ימים להכין )
מתאים לכם?
|
| נשלח ב-16/12/2010 20:24 |
|
| |
בהחלט. לטעמי עדיף הדיבור מהכתב , היות ומהדיבור אפשר להבין דברים שלא הובנו מתוך הכתוב.
לכן עדיף להמתין כמה ימים ולקבל דבר מושלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 20:29 |
|
| |
האם זה הזמן הנכון? המקום הנכון? הכיוון הנכון?  מתאים לנו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 22:35 |
|
| |
גם אני
מאד אשמח להחכים ..
שבת שלום:)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2010 09:57 |
|
| |
וַיֹּאמֶר הִנֵּה אָנֹכִי כֹּרֵת בְּרִית,נֶגֶד כָּל עַמְּךָ אֶעֱשֶׂה נִפְלָאֹת אֲשֶׁר לֹא נִבְרְאוּ בְכָל הָאָרֶץ וּבְכָל הַגּוֹיִם וְרָאָה כָל הָעָם אֲשֶׁר אַתָּה בְקִרְבּוֹ אֶת מַעֲשֵׂה ה' כִּי נוֹרָא הוּא אֲשֶׁר אֲנִי עֹשֶׂה עִמָּךְ
עשרה בטבת היום, והפסוק הזה אותו קוראים בקריאת התורה פשוט מפוצץ בסודות מדהימים שרק עליו אפשר למסור שיעור שלם!
קשור ג"כ לנושא האשכול.
|
| נשלח ב-21/12/2010 09:34 |
|
| |
אני מצטער חברים על העיכוב בהעלאת הוידאו.. אני פשוט קצת עסוק בימים אלה יותר מהרגיל וקצת מתקשה לפנות זמן לטובת העניין.
אבל אעשה מאמץ בע"ה לעשות זאת עוד השבוע ומאוד מקווה שההודעה הבאה באשכול זה תהיה הדבר עצמו.
שאו ברכה.
|
|