| נשלח ב-20/12/2010 21:22 |
|
| |
אני מעתיק את שכתבתי באשכול הסמוך ואוסיף על דברי
ואפעלפי
ישנם שני גאולות אחישנה ובעיתה.
יהודי חייב להאמין שבכל רגע יגאלו רק לאחר שעשו תשובה ואז נפתחת אפשרות של אחישנה .
כשלא עושים תשובה אז קיימת האפשרות של בעיתה שלאפשרות שבעיתה נקבע זמן ולפני גאולה כזאת יש בירור בין הרשעים לצדיקים , כי לא יתכן גאולה כשיש רשע בעולם , ועל כן היות וכלל ישראל לא עשה תשובה אין את הגאולה של אחישנה ברגע זה אלא גאולה בעיתה ולגאולה בעיתה יש זמן קבוע מראש ואילו התהליכים שהמיייחל כותב צריכים להתרחש כדי לברר את העולם. כל מי שמאמין שמשיח יכול לבוא כל רגע בלי תשובה אינו יודע מה זה גאולה והוא כנראה לא מאמין בגאולה אלא חי בדמיונות שוא.
יש הרבה מה להאריך אבל אם תעייני בכל האשכולות תביני את מה שהמיייחל כותב.
אני רק סיכמתי בקצרה את הנקודה החשובה.
פירוש המהרש"א על שלושה דברים בהיסח הדעת הוא כך:
שמשיח יגיע יהיו שלושה סוגי אנשים לסוג אחד הוא יגיע בהיסח הדעת , לסוג השני זה יהיה בחינת עקיצת עקרב ולסוג השלישי יהיה בחינת מציאה.
כך שליפרוש זה אין ענין היסח הדעת כפשוטו.
כמו כן גם כשיגיע הזמן עצם התגלותו של משיח יהיה בהיסח הדעת , אבל אין זו הכוונה שיכול להגיע ללא תשובה. רק לאחר שיגמר הרשע בעולם והעם יזעק להקב"ה שרוצה את הגאולה , אז פתאום יבוא האדון .
אני מסתובב עם אנשים ואני חש שאנשים חיים בתחושה שמושגי שכר ועונש שספרי המוסר דיברו עליהם לא חלים על הדור שלנו אינני יודע מהיכן לקחו זאת?
אין לזה שום מקור וכבר נכתב על זה רבות בפורום הזה .
לא שמעתי עוד שום תשובה הגיונית למה מותר היום לעבור על הלכות התורה ולעשות מה שהלב חפץ ?
אחד מי"ג עיקרים הוא שהתורה לא תהא מוחלפת והכוונה שהקב"ה נתן את התורה בסיני והוא קורא הדורות מראש וידע כל דור ודור איך יראה הדור ובכל זאת הוא לא הוסיף תנאי בתורה שבדור האחרון יותר לעבור על איסורי תורה.
מצות תשובה קיימת ושרירה והיא חובה על כל יהודי ובכלל לא משנה איפה היהודי נולד ואיך בדיוק נראית סביבתו.
לכל דוד יש את היצר הרע שלו ואין תירוצים , גם מנשה המלך אמר לאביי שאם אביי היה בדורו הוא היה רץ לעבוד עבודה זרה , משמע שהיה יצר הרע חזק לעבודה זרה , והאם הטיעון הזה התקבל ??? לא ולא, כל מי שחושב שבדור כשלנו הקב,ה ירחם עלינו ללא תשובה הרי הוא מסלף תורת משה.
מה שכן מצינו הוא שהקב"ה מאריך אף ולא גובה את החוב מיד , אלא מצפה שיחזרו בתשובה , אבל כשמגיע הזמן לא עוזר כלום , והשואה שהיתה לפני 70 שנה תוכיח זאת.
משיח יכול לבוא רק לעולם מתוקן ללא רע.
אני יודע שבחוגים מסויימים (לא אנקוב בשמם) הטעו את האנשים שכביכול משיח יתקן את כולם ללא תשובה , אבל כבר הרבי מחב"ד אמר בתשנ"א (כך נשמע בהקלטה ) כל מה שעשיתי הכל הבל הבלים , אאף אחד לא רוצה משיח אני כבר לא יכול לעשות כלום , תעשו אתם , והחסידים סילפו את כוונתו , נכון שבהדפסה זה נכתב שונה , אבל בהקלטה אילו היו המילים "כל מה שעשיתי הכל הבל הבלים", כי גם לרבי מחב"ד היה ברור שללא תשובה לא תגיע גאולה ותשובה אין הכונה להיות מחופש לחרדי אלא להיות דבוק בבורא.
יש הרבה מה לכתוב בענין , אבל קודם עלינו לקבל את הענין שהעולם לא הפקר ויש עונש ויש שכר , והקב"ה לא מותר לאף אחד , גם אם מאריך אף אבל אינו מותר , ולכן כל זמן שלא הגיע זמן הגאולה אפשר לדחות את העונשים ולעכב את הגאולה , אבל כשיגיע הזמן כל מעכבי הגאולה לא ישרדו.
וכל מי שלא עושה תשובה מעכב את הגאולה וידונו אותו על זה ולכן כל יום ויום יש לעשות תשובה על זה שלא עשו תשובה עד עכשיו ועיכבו את הגאולה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2010 22:21 |
|
| |
אממ כן , אבל אתה לא לוקח בחשבון , שאנחנו דור אחרון !
כלומר , היה6771 שנה שבני אדם הילכו בעולם !
ואנחנו הוא החלק הקטן ביותר מכלל הנשמות שהיו כאן בארץ ..
הרוב הם גילגול , חלקי נשמות בלבד שעדיין לא סיימו את המסע.
אנחנו לא העיקר !!!!! הדין לא ניקבע רק על סמך דורנו !
לכן בכל רגע ורגע יכול לבוא !
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 00:28 |
|
| |
אדםדרור
היות והמשיח צריך להופיע לדור שלנו , לכן כל המקבל פניו צריך להיות ראוי לקבל פניו , ולכן אחד מהשנים או שאנו נכין את עצמינו וזה עוד לא קרה או שחלילה ינקו את העולם מרשעים , ולזה יש זמן שנקבע מראש.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 21/12/2010 00:37:47
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 01:28 |
|
| |
והנה אעתיק לשון הרמ"ק שמביא המתוק מדבש בפירוש הזהר שמות דף ו.
וז"ל הנה תחילת הגאולה יהיו בצרות גדולות לישראל מפני שהוא צירוף בשני דרכים האחד לצרף כללות האומה מהרשעים שלא יוכלו לסבול הצרות אותם שנשמתם מהקליפות כדמסיק לקמן שרבים מישראל ישתמדו ויצאו מן הכלל ויהפכו לאויבים למשיח . הב לצרף את הנשארים כדי שיזכו לגאולה כי על ידי סבל הצרות יתכפר עונם וזהו פתח כניסה אל הגאולה כדי שיגבה בעל חובו את חובו, ויטול הס"מ את שלו.והיינו שיטול בניו שהם הרשעים שנשמתם מן החוץ שנדבקו בישראל וגם יטול מבנים הקדושים כדי רשעתם וימותו אותם שהם חייבי מיתה ויסבלו יסורים אותם החייבים יסורים וכו,
ובמקום אחר כתב הרמ"ק במילים אילו כמו שכתבתי בהודעה קודמת שאחישנה תלוי בתשובה וזה יכול להתעכב , אבל כשיגיע זמן הגאולה כל מי שימצא ללא תשובה ימות מיתה ניצחית.
ולכן אחרי מילים כדרבונות של הרמ"ק מי הוא זה שיכול לומר ההיפך , רק הרשעים המתנגדים למשיח שרוצים כבוד של העולם הזה הם אילו שמונעים תשובה מעם ישראל כדי לעכב את הגאולה עד הרגע האחרון , אוי אוי להם לאילו המעכבים את הגאולה לצורך כבודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 01:38 |
|
| |
נכון אני מסכימה לכל מילה שתשובה ורק תשובה מסוגלת להביא גאולה על זה אין בכלל וויכוח כל מה שאני אומרת שמדברים כאן בעיקר על מה שעתיד לקרות ומה עתיד להתרחש סגנון של עוד שנה ככה ועוד שנתיים כך ועוד בלה בלה בלה במילים פשוטות רבותיי צריך עוד קצת לחכות ועם זה יש לי בעיה יהודי צריך לדעת שכל שניה הוא יכול להפתיע הרי ידוע ומפורסם הסיפור על החפץ חיים שכל כך חיכה למשיח עוד לפני שמונים שנה (תקנו אותי אם אני טועה) לא היום בדור שלנו ועוד שהכין חליפה מיוחדת לכבודו ויום שישי כשבא לבקר אותו חתנו שמע בבית את האנשים שמחים יוצאים וקוראים הוא הגיע והחפץ חיים היה בטוח שזה המשיח ( ככה דרך אגב צריך כל יהודי להרגיש יום יום שעה שעה כלפי המשיח))החפץ חיים ללא היסוס לבש החליפה ורץ בשמחה לקבל את פניו וכשראה שזה חתנו התעלף מצער אנחנו לא בדרגה של החפץ חיים לא אני ולא אתה והשאלה מה החפץ חיים לא ידע שהמשיח צריך להגיע רק אחרי שיקרה זה וזה, וזה מקרב יותר או ב2012 או לא משנה ללאיזה שנה המייחל צופה נכון הוא נותן סימוכין ממקורות של מה שעתיד לקרות ועוד איזה גזרות כאלה ואחרים אבל בל נשכח דבר אחד אנחנו יכולים לשנות את המצב בדיוק כמו שקרה בנינוה נבואת הזעם התבטלה כשעם ישראל עשו תשובה הדרך שלהפורום הזה לדעתי יכול לגרום לרפיון או קיי מצויין יש לי עוד זמן ולא יבינו שזאת עצת היצר במקום להתחזק להאיר ולקרב להשקיע בעיקר שזה לקרב עוד יהודי יהודיה הם כל כך שקועים במאורעות שמתרחשים ואיך זה מסתדר לפי הספרים אנחנו לא מבזבזים זמן מיותר
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 01:51 |
|
| |
ואפעלפי
אין סתירה בין הדברים.
אותו חפץ חיים שציפה כל רגע לגאולה גם אמר שעתידים להיות עוד שני מלחמות עולם שהשניה תהיה גרועה מהראשונה , שהראשונה תהיה כלום לעומת השניה , וכמו כן אמר שהשניה תהיה כלום לעומת השלישית.
ולכן אנו צריכים לצפות למשיח כל רגע , אבל מצד שני יש לדעת את האירועים כדי לדעת שהכל צפוי והכל מאיתו יתברך.
אוסיף ואומר שגם אם הגאולה מתאחרת ברור שרק המצפה לה יזכה לקבל אותה בזמנה , וכל מי שאינו מצפה לה לא יזכה לעשות תשובה בבוא הזמן , ולכן יש לצפות לגאולה כל רגע אף על פי שיתמהמה , הכל כדי לקבל את הגאולה בתשובה.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 21/12/2010 01:53:07
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 10:01 |
|
| |
גברתי הנכבדה..
הריני להתייחס בפעם הראשונה לדברייך.
אפתח בהבעת צער על הודעתך האחרונה, חבל, דווקא התחלת טוב בשאלה לגיטימית המבקשת להבין כיצד מסתדרת משנתי עם התפיסה הרווחת ב'רחוב היהודי' בסוגייא זו של הציפייה למשיח וכל המתלווה לכך, אך קילקלת בהודעתך האחרונה כשהשתמשת בביטויים מזלזלים כמו "בלה בלה בלה" והמשכת בקביעת עמדה ודעה כאילו היתה תלמידה חכמה ועוד כמה צרימות על הדרך שלא נתעקש עליהם כרגע. חבל שכך. לא תורם למוטיבציה לענות.
קוראיי הוותיקים מכירים את עמדתי - לא מתווכח עם נשים. ולאו דווקא מטעמי צניעות, יש סיבות אחרות.
נקודה נוספת - אין מטרת הפורום 'להחזיר בתשובה' 'לחזק ביהדות' או כל מיני דברים כאלה כפי שאני רואה שהבנת. ממש לא. לא זו הסיבה שאני פה. אמרתי בעבר לא פעם שאני עושה פה את מה שאני עושה כי אין מישהו אחר שיעשה זאת ולא זו בלבד שטרם נתקלתי במישהו שזכה לפענח את כל הסוד הזה של אירועי הגאולה והמשיח אלא האוויר אף מלא בים של שטויות ודימיונות מבית היוצר של כאלה החושבים שהם מבינים בנושאים אלו אך לאמיתו של דבר ההיפך הוא הנכון, טובה גדולה היו עושים אם היו מושכים ידיהם מלעסוק בנושא.
גם זאת אמרתי בעבר - לפע"ד סגנוני אינו מתאים לשני סוגי אנשים, לחסרי בסיס תורני רחב ומוצק, ולנשים.
שוב, לא באתי לחזק ולא באתי להחזיר בתשובה, (הלוואי וקודם אני אחזור בתשובה) אם על הדרך זה קרה..הנה מה טוב, אך לא זו המטרה ולא זה היעד. מה כן? לגלות מה צפוי לקרות בעתיד הקרוב והרחוק עפ"י המופיע בכתובים במסגרת הבנתי אותם כמובן. זה הכל. כך שלא עליי תלונתך.
ועדיין לא התייחסתי לעצם שאלתך, מחוסר זמן. חוצמזה שדורש היקר עשה עבודה טובה וכבר נתן לך את רוב התשובה למעט מס' חלקים שלענ"ד עדיין אפשר להוסיף.
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 10:07 |
|
| |
ובמילים אחרות , 90% מהדור הזה יעלם לנצח. על פי דבריך ..
וכל הנושאים של התאריכים וכו' , אין להם מקור !.
בנתיים שום דבר לא קרה על פי שום ציפייה של אף אדם בכדור הארץ..
מה אגיד לך ! הלוואי שאתה טועה , ואלוקים ירחם על כל עם ישראל החיים כיום ! .
אני לא מאמין ששבעת הרועים יעמדו מהצד לנוכח המציאות הזו , ובטח ובטח לא האמהות . ו10 הרוגי מלכות ושאר קדושים וצדיקים בשמיים.
פשוט לא ניראה לי , לדעתי אנחנו לא לוקחים את כל המשתנים בחשבון ,
אנחנו חיים כאן , ואין לנו באמת מושג מה קורה בשמיים !! אין לנו , עד היום האחרון לא נדע !
בכל מקרה זאת דעתי , אולי אני מסנה לשכנע את עצמי כי יש לי תחושה שאני חלק מ90% , לא יודע
תוקן על ידי adamdror ב- 21/12/2010 10:07:48
תוקן על ידי adamdror ב- 21/12/2010 10:09:08
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 10:35 |
|
| |
למייחל ראשית אני מתנצלת הבלה בלה בלה זה מן ביטוי ולא מטרה אז אם נפגעת מחילה זאת לא הייתה הכוונה ולעניננו הבנתי מצויין שהמטרה שלך באמת לגלות את הצפוי הרחוק והקרוב ואתה עושה את זה מצויין גם לגבי דורש שננו מסכימים שרק חזרה בתשובה תביא גאולה אלא הבעיה ושוב תקן אם אני טועה כשקוראים מהצד את הדברים נראה שאין תקנה וכמו שאמרתי זה יכול להביא תרצה או לא לרפיון בצפיה יש זמן..... אני בטוחה שאפשר לשלב בין השנים וזה יצא מוווווווושלם אבל את זה אני משאירה לך לשיקול דעתך מכבדת את עמדתך ברכה והצלחה ואם אגיב בפורום הזה ואביע דעה מקווה שזה בסדר מבחינתך
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 08:13 |
|
| |
למקרה שאולי תהיתם מדוע תשובתי לגב' הנכבדת בוששה לבוא אז סתם שתדעו שכבר עניתי לה, עניתי לי בהסבר ארוך של קובץ אודיו בן חצי שעה.
|
| נשלח ב-27/12/2010 09:15 |
|
| |
והגברת הנכבדה לא ממש השתכנעה אבל אין לי עניין להכנס לוויכוח כל המטרה הייתה לימוד נטו וכאן אני מסיקה לא אקבל תשובה
כל אחד בדרכו כל אחד באמונתו גם על זה תודה שאו כולכם ברכה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 09:32 |
|
| |
"לא אקבל תשובה"
לא תקבלי תשובה על מה? מה היתה השאלה בכלל?
|
|