עד שאציג את ניתוח האופי ואת דעתי על האיש חשבתי שלא כדאי להתמהמה עוד בפתיחת האשכול וכדאי לצאת לדרך עם מה שיש בינתיים. נתחיל עם הלינק לשיעור האחרון של הרב שמצא חן בעיניי ואני מאמין שימצא גם בעיניכם. הרבה מסרים הרבה חיזוקים והרבה הבטחות על מה שצפוי בקרוב. צפו ותהנו.
שאלה - מי חושב שיש לו הסבר למנהגו של הרב לדבר בעיניים סגורות?
תוקן על ידי המיייחל ב- 17/03/2011 10:45:07
נשלח ב-17/3/2011 12:09
אולי הרב מדבר בעיניים עצומות כדי שאף אחד לא יסיח את דעתו, או שהוא פשוט רואה את המסרים כתמונות אולי הוא פשוט עייף סתתתתם.. אחרי ששמעתי את השיעור שוחחתי עם חברה בצרפת והיא סיפרה שיורד המון גשם בדרום צרפת, אומרים שם שביומיים ירדה כמות של חודשיים גם אני אהבתי את השיעור ואת החיזוקים לאהבת הקב"ה שיהיה פורים שמייח ובשורות טובות!
נשלח ב-17/3/2011 12:57
הסיבה שהוא מדבר בעיניים עצוות היא פשוטה כי זו הדרך היחדה לקבל מיסרים שמיימיים , כל מ שהוא אומר הוא רואה מול העינים ואת זה אפשר רק בעינים עצמות.
הוא לא מקבל מסרים דרך המוח ולא דרך הלב אלא דרך חזיון.
כל תיקשור רוחני חייב להיות בעיניים עצומות כדי להתנתק ממראות העולם.
נשלח ב-17/3/2011 14:37
אני דוחה את שני ההסברים בשתי ידיים
זה לא קשור לא להיסח דעת ולא לקבלת מסרים מלמעלה.
ובכלל, למה אתה חושב שאת המסרים הוא צריך לקבל בלייב בזמן שהוא מדבר בפני הציבור?? תמוה מאוד.
פשיטא לי שאת מה שהוא מקבל (ואני עדיין לא יודע מה הוא מקבל) הוא מקבל בזמנים שהוא לא דורש ברבים הוא מעבד בינו לבין עצמו את מה שהוא ראה ולאחר מכן מוציא את זה החוצה בדרשות.
נקודה נוספת לקראת סוף השיעור בדקה 50 כמודמני הוא מדבר על המשיח, קשה לקבוע בוודאות גמורה אך לפענ"ד הוא מתכוון על עצמו שהוא המשיח והוא רק מחכה לאיזשהו סימן משמיים להתגלות.
מיותר לציין שאני לא רואה בו את סימני המשיח.
תוקן על ידי המיייחל ב- 17/03/2011 14:37:43
נשלח ב-17/3/2011 23:28
אז למה לדעתך הוא עוצם עיניים המיייחל?
נשלח ב-17/3/2011 23:45
נראה שאפשר לשאול אותו למה .. אתם יודעים הוא בארץ.. ניחוש הגיוני שלי כי זה עוזר לו להתרכז ברעיון שהוא מבקש להעביר. מי שמדבר שלא מהכתב מבטי הקהל עשויים לבלבל אותו לגמרי.., אלא אם הוא ברמה מאד גבוה כמו הרב עובדיה , הרב מאיר לאו .. ועוד חשובים ונכבדים כעמודי האש שלפני המחנה..
אני לא ברמה של לשפוט .. אבל רואים מיד את השוני בסגנון... וכבר אמרתי יותר מיד...
נשלח ב-18/3/2011 09:39
"וכבר אמרתי יותר מדי.." בטח שאמרת יותר מדי. הכנסת שתי הודעות בחודש האחרון. נורא ואיום! זה אחד יותר מדי..אוי ויי. לעשות תשובה דחוף!
מה דעתי את שואלת? האמת שעדיין לא עליתי על הסבר טוב ומניח את הדעת אבל כיוון ברור דווקא כן יש לי. כמו שיוסי מעליי אמר, זה באמת לא נובע ממעלה שיש לו אלא דווקא מחיסרון. חוצמזה שזה שהוא לא בעל מדרגה גבוהה בתורה ובעבודת ה' זה די ברור מאליו וניכר היטב גם עליו וגם מתוך דבריו. ואני לא מצפה מנשים להבחין בכך, זה לא התחום שלהן. אבל שוב, כשאני מצביע על חסרונותיו (ועדיין לא הצבעתי על כולם) אני לא מתכוון לשלול אותו אלא לשים אותו במקום הראוי לו, שלא יגלוש חוץ למקומו. הוא מן הסתם לא קורא שורות אלו כך שהדברים מכוונים אלינו אנו ולא אל מישהו אחר.
אז איך זה מסתדר עם זה שאני אומר שטוב שהוא יוצא לעם ומדבר איתו ומצווה להפיץ את דבריו וכו'..?
פשוט מאוד, דווקא בגלל שזאת הרמה שלו יש לו יותר קשר וחיבור להמונים ויכולת להשפיע אליהם. הנה לדוגמא, יש כ"כ הרבה רבנים ות"ח בדורנו ומרצים 'בכירים' ומה לא.. ובכל זאת מצבנו כ"כ קשה ואנחנו נראים כמו שאנחנו נראים והדור כולו חייב וכו'. זת'אמרת שמשהו כאן לא דופק כמו שצריך! דרושה חשיבה מחודשת! דרוש כאן שינוי כיוון! יש הרבה תורה יש הרבה רבנים ות"ח, מצויין, הכל טוב ויפה וכן ירבו. אבל מה עם אלפים ורבבות נוספים שהשפה הזאת לא מדברת אליהם? מה איתם? מי ירים אותם ומי יחזק את רוחם ויקרבם לקב"ה? סגנונו המיוחד של הרב בן-ארצי המשלב רמה יהודית-תורנית בינונית בעלת מסרים כלליים של שמירת עשרת הדיברות עם דגש על תיקון המידות ואחדות ישראל (שאיש לא מפקפק בחשיבותם הראשונה במעלה!) תוך התייחסות לאקטואליה הבוערת לצד הכנת עם ישראל לגאולה השלימה נותנת לנו אולי בפעם הראשונה מזה דורות רבים את הנוסחא המנצחת לעורר את העם לשיפור המעשים והתקרבות להשי"ת כמו גם לעורר אותו לקבל פני משיח וגאולה.
ואולי לכן זיכהו השי"ת באותם גילויים והשגות רוחניות על הצפוי בארץ בעולם כי זו השפה של ההמונים וזה מה שהם צריכים כדי להתקרב לקודש פנימה ולהכיר טוב יותר את הקב"ה ועבודתו.
יהי רצון שהשי"ת ישלח לו הצלחה רבה בכל אשר יפנה ישכיל ויצליח לקרב את ישראל לאביו שבשמים.
נשלח ב-18/3/2011 12:10
אעפ"י שאינך מצפה "מנשים להבחין בכך" דווקא הבחנתי ויש לי הרבה סימני שאלה לגבי ה"תופעה" יחד עם זאת אני ממש מסכימה עם דברייך לגבי החיבור שלו עם ההמונים רוב האנשים נמשכים למה שנקרא "מיסטיקה" ו"תיקשורים" למינהם ודבריו, יחד עם האירועים שמעוררים פחדים וחרדות אצל לא מעט אנשים, שעדיין רחוקים מעבודת השם ואמונה, מסוגלים לעורר הרהורי תשובה שזה לדעתי העיקר. יהי רצון שנזכה לניסים גלויים בפורים למרות ההסתר שבת שלום :)
נשלח ב-20/3/2011 08:21
לזכותו של כבוד הרב ייאמר שהוא היה הקול היחידי שדיבר מפורשות על מהומות שיתפשטו גם לסוריה. ממתינים לבאות.
נשלח ב-21/3/2011 08:04
עוד מהבטחותיו של הרב בשיעורו האחרון
"הסיפור עם סוריה לא נגמר והמהומות והבלאגן עוד יחזרו לשם בצורה יותר קשה"
"וגרמניה תישרף באש, אתם תראו, על מה שהם עשו ליהודים"
"והסיפור עם יפן עוד ימשיך. אתם חושבים שזה נגמר? זה לא נגמר! זה עוד ימשיך עד שהקב"ה יהרוס את יפן לגמרי בגלל, הגאווה הגדולה שלהם."
"גם בסין תהיה רעידת אדמה גדולה וכולם יראו כיצד האדמה ממש תיבקע ותיפתח ותבלע לתוכה כפרים וערים ותחזור ותיסגר"
זה מה שאני זוכר מחצי השיעור הראשון בלבד שהיה ניתן לצפיה לאחר שהחצי השני נתקע ולא נטען.
תוקן על ידי המיייחל ב- 21/03/2011 08:06:53
נשלח ב-21/3/2011 14:18
המייחל
אני מציע לך לקשור את הפורום בשלשלאות עבותות של ברזל לפני שיגנבו לך אתו ויגידו שהפורום שלהם מקדמת דנן !
(לך תדע עוד יצאו להנפקה בבורסה . . . . האחוז היחידי שביקשתי על "עמלת רעיון" שלי כתוב פה בפורום בכל מקרה )
המחאה בסוריה: מפגינים הפילו את פסל אסד האב
ההפגנות בסוריה נמשכות: הצבא סגר את דרעא
מעשה לאבות, סימן לבנים? ביום הרביעי ברציפות של העימותים בדרעא שבדרום סוריה, החריבו המפגינים את אחד מסמלי השלטון - פסלו של חאפז אל-אסד. הם שרפו את בית מושל המחוז המפוטר, והעלו באש גם את מטה מפלגת השלטון
לא מצליח להכניס התמונה של הפסל המשוקץ (כנראה YNET התחרדו והשתלטו על הפורום והחמירו עם מצוות :" לא יהיה לך פסל ומסכה"
תראה איזה שפה משתמשים YNET לב ליבה של הכפירה. נראה לי גם הם עוד מעט מתחילים להפעיל את האתר שלהם מתוך הפורום שלך. על זה אמרה התורה הקדושה :"היהפוך כושי עורו?! היהפוך נמר חברבורותיו"?!
הדמיון נשאר רחוק רחוק מאחורי שובל האבק שהשאירה לו המציאות הפראית וחסרת הרסן- מה פה קורה פה??!!
אני מריח ריח חזק של משיח !
תוקן על ידי danmash ב- 21/03/2011 15:03:14
השם הוא האלוקים - אין עוד מלבדו
נשלח ב-22/3/2011 08:41
הפעם לא הבנתי על מה יצא הקצף המתלהב..
וכי מדובר בתחזית שלי? הלא בסה"כ ציטטתי את הרב בן-ארצי. אז מה לך כי תהללני על לא עוול בכפי?!
אני דווקא אתרגש מ'שריפת גרמניה' אם אכן נראה דבר כזה בקרוב כפי שהרב מבטיח. מבטיח להשתחוות מרחוק!
תוקן על ידי המיייחל ב- 22/03/2011 08:42:06
נשלח ב-22/3/2011 11:04
עם כל שהרב ניר בן ארצי מדבר על גאולה ברחמים , זה כבר יום תפילה השני שהוא עושה בתלמים.
יום תפילה וזעקה לביטול גזרות קשות מעל עם ישראל
עם מו"ר הרב ניר בן ארצי שליט"א
יתקיים מחר יום רביעי יז' אדר ב' תשע"א 23/3/2011
מהשעה 8:30 ועד השעה 14:00
בבית הכנסת "רינת ישראל" תלמים
נשלח ב-22/3/2011 14:29
ואני את דעתי אחזור ואומר גם בפעם ה-8,874
לא גאולה ברחמים ולא בטיח!
מבחינתי כל מי שמדבר על 'גאולה ברחמים' וביטול גוג ומגוג וכאלה אינו יודע מה הוא שח וטועה ומטעה אחרים.
ולא נשאר להם עוד הרבה זמן להיווכח בטעותם. הכל קרוב, קרוב מאוד.
נשלח ב-23/3/2011 09:18
כדי להכיר יותר ברור את הרב ניר בן ארצי שוה לשמוע את מה שאמר באירוע הודאה שנתיים לשיחרורו.