בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

מה צפוי בקרוב - מסרים ועדכונים מפי צדיקים ורבנים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/9/2011 01:26 לינק ישיר 
מה צפוי בקרוב - מסרים ועדכונים מפי צדיקים ורבנים

בס"ד אפתח את האשכול על עידכונים ודיווחים, אימרות והתבטאויות מצדיקים, מקובלים, ויראי שמים אמיתיים, המפורסמים וכן הפחות מפורסמים, כדי שנוכל לשמוע מה דעתם של גדולי ישראל בנושאים העומדים על הפרק. ומהם נבין ונשכיל איך להתנהג ולפשפש במעשינו .  

לפני הכל, חובה להביא את דבריו של הרמב"ם הלכות יסודי התורה פרק י' הלכה ד':

דברי הפורענות שהנביא אומר כגון שיאמר פלוני ימות או שנה פלונית רעב או מלחמה וכיוצא בדברים אלו אם לא עמדו דבריו אין בזה הכחשה לנבואתו ואין אומרים הנה דבר ולא בא שהקדוש ברוך הוא ארך אפים ורב חסד ונחם על הרעה ואפשר שעשו תשובה ונסלח להם כאנשי נינוה או שתלה להם כחזקיה אבל אם הבטיח על טובה ואמר שיהיה כך וכך ולא באה הטובה שאמר בידוע שהוא נביא שקר שכל דבר טובה שיגזור האל אפילו על תנאי אינו חוזר ולא מצינו שחזר בדבר טובה אלא בחרבן ראשון כשהבטיח לצדיקים שלא ימותו עם הרשעים וחזר בדבריו וזה מפורש במסכת שבת הא למדת שבדברי הטובה בלבד יבחן הנביא.

היוצא מדבריו שחייבים לדעת מהמושג 'המתקה' 'דחיה' וכו', ולא באי קיום תחזיותיו הרעות הרי הוא נביא שקר.

נשאלת שתי שאלות א. אם יכול להיות המתקה או דחיה של הפורענות מדוע מגלים משמים לצדיק על תאריך ועל זמן כלשהוא, הרי הוא יכול להידחות? שאלה ב. מדוע הצדיק מגלה ומדבר על תאריך כשיכול להיות שיהיה המתקה?

התשובה היא, - שמעתי מאיש אמת  -  שמגלים לצדיק כדי שהצדיק יוכל לנסות למנוע את רוע הגזירה, ע"י תפילותיו וכו' וכן הצדיק מודיע מראש לעם ישראל כדי שגם הוא יחזור בתשובה ויתקן מעשיו ועי"ז אולי תתבטל הגזירה! אחרת פשוט לא היו מודיעים לצדיק, וכי תחנת מודיעין נמצא למעלה?

למען הסדר הטוב מומלץ מאד לעדכן רק כשיש בידכם מקור טוב לשמועה וכו' כי ברוב הפעמים ששמועות 'רצות', העיקר נאבד בטפל שאנשים מוסיפים, וחבל. אלא א"כ תציינו בפירוש 'מפי השמועה' שנוכל להתייחס לזה בהתאם.

תוקן על ידי הלוואי10 ב- 16/09/2011 01:30:21

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 01:41 לינק ישיר 

בחודש חודשיים האחרונים נשמעו מפי הרבה צדיקים על דינים קשים ועל מערכה קשה כלשהוא שאמור להיות ערב ראש השנה. בפורום הבאתי כמה פעמים עידכונים. הצד השווה של כולם היה שצריכים לחזור מהר בתשובה כדי להמתיק את הגזירה הקשה מעל עם ישראל.

היום יום חמישי בלילה ערב שבת כי תבוא אני יכול סוף סוף לבשר בשורה טובה שחלק מהצדיקים אומרים כבר מפורשות שהמלחמה נידחתה!

אפשר לשמוע את זה גם בשיעור האחרון של הרב ארוש שליט"א שאמר מפורשות ממש בתחילת השיעור 'המלחמה נידחתה!'

אולם לא מפי כולם נשמע ההמתקה הנ"ל, ולכן, פליז, בבקשה לא להפסיק עם התפילות.

בעזרת השם כשיהיה עידכונים רציניים וברורים, אעדכן שוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 08:46 לינק ישיר 

ייש"כ גדול על האשכול המיוחד על ההתמדה בהבאת העידכונים ומעל לכל על העמידה על משמר הדיוק
לבל יתערב במסרים פסולת רס"ן שמועתי ורב"ט חלומתי.

ברכת חזק וברוך. ונמשיך כולנו לעקוב אחר ההתפתחויות כמובן.

Good Job

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/9/2011 15:04 לינק ישיר 

השבוע המדובר הגיע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 16:09 לינק ישיר 

השבוע הגיע השנה לא בטוח... :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 20:33 לינק ישיר 

כמו שהבאתי כבר הרב שלום ארוש שליט"א הכריז בפומבי בשבוע שעבר בשיעור לעיני עשרות תלמידיו

המלחמה נדחתה
לאחר ראש השנה!

כבר הספקתי להתעדכן שיש עוד כמה צדיקים שמדברים בסגנון זה כשההדגש הוא שאחרי ראש השנה,

הולך להיות דברים נפלאים
(אולי הכוונה למה שהמייחל הביא שאחרי רא"ה יהיו דברים מדהימים).

המעניין הוא שהפנו אותי לאתר באנגלית ששם הוא כותב שמורו ורבו הרב שלום ארוש שליט"א אכן הכריז שהמלחמה נדחתה, ולא הומתקה. והוא כותב שם שלאחרונה התפללו 36 צדיקים וביניהם צדיקים נסתרים בכותל המערבי והם דחו את המלחמה לשנת תשע"ב. והסיבה שנדחתה, כתוב באתר שהרב שליט"א אומר שככל שיהודים קופצים לרכבת וזוכים לקבל עליהם עול מצות, שווה כל עיכוב!

עוד טעם לדחיה, שמעתי שאחד התבטא שאם צריך להיות מלחמה לפחות שזה יהיה בשנת ע"ב שהוא שם חסד כנודע. שיהיה בחסדים וברחמים גדולים.

היוצא מכל הנ"ל שאכן זה נדחה, לכמה זמן? לאלוקים פתרונות. (על אף שמדבריהם 'אחרי ראש השנה' - משמע ולא 'אחרי החגים') 

האתר באנגלית לכל המעוניין:http://lazerbrody.typepad.com/lazer_beams/2011/09/rav-shalom-arush-the-decree-has-been-delayed.html

תוקן על ידי הלוואי10 ב- 18/09/2011 20:41:20

תוקן על ידי הלוואי10 ב- 18/09/2011 20:46:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 21:13 לינק ישיר 

חבל הייתי מת שזה כבר יתחיל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2011 01:43 לינק ישיר 

כמו שהבאתי בהודעות הקודמות שלא כל הצדיקים הרגיעו לגמרי את ציבור שומעיו, וכעת אביא בקצרה חידושים אחרונים מהימים האחרונים.

בשיעור של החלבן שהתקיים ביום ג' בערב מסכמים התלמידים שהייתה אוירת תשעה באב! הרבה מזמן השיעור הרב בכה והזכיר את החטא הנורא שנעשה בשבת בים המלח באומרו לא מספיק עם הדינים הקשים שיש על עם ישראל באו אלו והוסיפו רח"ל, ומי יודע מה גרמו אלו...

ושמעתי (לא אומת) גם בשם הרב אריה שכטר שליט"א שאמר לרבי דוד אבוחצירא שליט"א על דבר הפלא שהתקיים מחאה על מעשה הפריצות בים המלח באותו מקום סמוך ונראה היכן שהתקיימה הלוויתו והספדו של רבי אלעזר זצוק"ל, ורבי דוד האריך בדבר.

הרב ד.ש. שהבאתי בשמו כבר לפני חודש חודשיים, התבטא בימים האחרונים לתלמידיו שעדיין זקוקים לרחמים וחסדים גדולים בזה השנה, ואינו שולל מערכה עוד לפני ראש השנה!

וכן שמעתי (לא אומת)  בשם ר' חיים קנייבסקי והרב שטיימן שאמרו להתפלל על מצב עם ישראל, בהפליאם את תאריך כ"ה אלול כיום שנברא העולם וצריכים רחמים.

ומצד שני אסיים בעידכון משמח בשם הרב א.ב. שליט"א שהיה בקבר יהושע בן נון בשבוע האחרון ויצא משם שמח ובוטח, באומרו לחיילים ששמרו במקום 'אפשר לזרוק את כלי הנשק, תיקחו שופרות במקום, מיתקנו את הדינים!

לסיכום: אין ספק שהמצב מתוח, וכל רגע יכול מזרח התיכון להפוך לתבערה ענקית, מתי זה יקרה, נראה שאפי' הצדיקים עוד לא הסכימו ביניהם. הרחמן יצילינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2011 08:07 לינק ישיר 

בכל מקרה במלחמה הזאת , כמות הנפגעים אמורה להיות יותר מ 250 אלף בני אדם ! אבל שוב לא מדובר כאן ביהודים מאמינים מדובר כאן ברוב מוחלט של עובדי אלילים !! בתל אביב , חיפה , וערים נוספות במרכז !

אין ספק שתפקיד הצדיקים בעולמינו הוא לבקש עלינו רחמים שאין אנחנו משכילים לעשות זאת בעצמינו כמו שצריך.
ואין ספק שכל יהודי בשאר הוא יהודי ברגע קט אחד יכול להתהפך מדרכו הרעה ולחזור בתשובה שלמה

אמן וכל עם ישראל יחזור בתשובה ולא נצטרך שום מלחמה ונגאל במהרה ברחמים שלמים !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2011 08:21 לינק ישיר 

תודה ר' יעקב על העידכונים.

אני את הערתי לא אכבוש ברשותך:
מדבריך עולה שהצדיקים יודעים וכאילו ורק ביניהם כאילו יש 'מחלוקת' או אני לא יודע מה.
לא מסכים לחלוטין. אומר זאת במילים עדינות:
הלוואי והם בעצמם יידעו משהו!

אם יש מישהו שלפעמים אולי יידע משהו ושאני מחזיק ממנו זה החלבן. ותו לא.

שוב, תודה על העידכונים. ברוך תהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2011 09:24 לינק ישיר 

מחובתי להגיב:

איני מסכים עם הקביעה שלך לגבי הצדיקים, ובפרט לא הצדיקים שהבאתי את שמם כגון ר' חיים והרב שטיימן, שאגב שאיני נמנה עם הזרם שאליו הצדיקים הנ"ל נמנים, מ"מ בעיני הם קודש קודשים אנשי ה' דבקים בקב"ה 24 שעות ביממה, ומי אני שיבוא וידבר על קדושי עליון!

כלל שכל בר נש צריך לחיות איתו, כל זמן שאני לא עובד את ה' כמוהם, אין לי זכות לדבר נגדם. 'ראו הזהרו בגחלתם'!

ולעצם העניין שהבאת אסביר, זה לא מצב שיודעים או לא יודעים,וזה גם לא משנה, שמעתי מאיש אמת שדיבר על הענין שרואים שבשמים להרבה דברים אין זמן, אלא מצב. כלומר בסיפור שלנו, אין תאריך שיום כך וכך יתחיל מלחמה, אלא כשיהיה מצב ח"ו של התגברות הדינים על ישראל ועוד חשבונות שמים מסביב, אז תפרוץ המערכה. והביא לזה הסבר לשבר אוזנינו, שילד משחק בגינה להנאתו, אז אימו לא כל הזמן רודפת אחריו עם בקבוק מים להשקותו, מכיון שיודעת שכשירגיש בצמא הוא יפנה אליה, כלומר יהיה 'מצב' של צמא,ואז הוא יפנה לאמו. מתי זה יקרה, יכול להיות אחרי חמש שעות בגינה ויכול להיות אחרי חצי שעה הילד יהיה צמא.
כלומר לא כל כל רבע שעה הילד צריך לשתות. כשיגיע 'מצב' של  שתיה הוא ישתה.
אני יודע שבהתחלה יהיה לך קשה לחיות עם הרעיון הנ"ל, אבל יש לזה סמוכין מהרבה מקומות בש"ס ובזוהר הק'. ואין כאן המקום להאריך.

ולכן, אני סמוך ובטוח שהדבר היחידי שמאחד את כל הצדיקים שיהיה גאולה 'ברחמים' וע"ז עיקר עבודתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2011 13:14 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2011 21:17 לינק ישיר 

מחקתי את ההודעות המיותרות . אין שום עניין וצורך בהם.

מי שהבין את דבריי כ'פגיעה' בכבודם של אי אלו רבנים וצדיקים
מעיד בכך על עצמו שלושה דברים:

1. כמה שהוא רחוק מהבנה אמיתית בתורה.
2. כמה שהוא רחוק משימוש של חכמים אמיתיים וגדולי תורה באמת.
3. כמה גאווה ודימיון יש בו, וכמובן גם תמימות הגובלת בטיפשות.

(הערה: הדברים אינם מכוונים כלפי הלוואי10 שאני יודע שלא בכאלה חלקו)

לכל אחד מהסעיפים האלה יש הסבר ארוך ומנומק. אתם מכירים אותי כבר שלכל דבר שאני אומר עומד מאחוריו הסבר.

וסתם בדרך אגב הייתי מוסיף נקודה קטנה למחשבה..
מי אמר על הגר"ח קנייבסקי שהוא גלגול של אדה"ר, אלה שכביכול מחו על שפגעתי בכבודו או אני? אהה??
אידיוטים. זה מה שהם. בורים ועמי ארצות אשר לא ידעו ולא יבינו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/9/2011 15:49 לינק ישיר 

ר' יעקב (הלוואי10) איכה???

הנה אנו רגע לפני ר"ה ומלחמה באופק איין.
נכון, לא שכחתי את עידכונך האחרון שבסופו של דבר הרבנים/הצדיקים חזרו בהם ואמרו
שהדינים נמתקו ושהמלחמה נדחתה וכו' .. אבל אין זאת אומרת שלא ניתן ללמוד מזה מוסר.
ללמוד מזה שאת הידיעות האלה מפי רבנים צדיקים או מה שזה לא יהיה יש לקחת בערבון
מאוד מאוד מוגבל.

כי הרי עיניך הרואות שאמרתי מראש שלא יהיה שום דבר בטווח הזמן הקרוב, אמרתי - דבר איתי אחרי החגים.
ואני לא רב לא אדמו"ר ואפילו לא צדיק. בקושי אוטיסט... Sick

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/9/2011 16:37 לינק ישיר 

נו באמת . . . .

עכשיו סיבכת אותנו, בעל כורחינו, לשמוע לשון הרע על תלמיד וחכם ולא מחינו על כך . . . .כי לא היה לנו האומץ להתחיל איתך מלחמה על שלום הבית כל זאת - עוד בערב ראש השנה !

עכשיו תסביר לי איך יוצאים מהתסבוכת הזאת ללא בדיחה מפרקת חגורת בטן שחורה (-כיאה לחרדים שבנינו) -הא ???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/9/2011 13:38 לינק ישיר 

הלוואי, אתה לא מתכוון לתת לנו כמה עדכונים אחרונים לפני ראש השנה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > מה צפוי בקרוב - מסרים ועדכונים מפי צדיקים ורבנים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext