בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

מה המקור לכך שרבנים יתנגדו למשיח?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/2/2013 17:05 לינק ישיר 
מה המקור לכך שרבנים יתנגדו למשיח?

גמני כמוכם מכיר את האגדה הזאת לפיה בתחילת דרכו של המשיח
הוא לא יהיה מקובל על כולם ואף ייצאו נגדו רבנים וגדולי תורה.
מאחר ויש לי השגות לא פשוטות על השמועה הזאת שטיבה ומקורה
לגמרי לא ברור לי אשמח אם יוכל מישהו לציין מקור לדבר הזה

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/2/2013 17:40 לינק ישיר 

אשכול חדש ומעניין מאוד, אם משה רבנו ע"ה שנתקל בהתנגדות בהיותו במצרים "חדל ממנו ונעבדה את מצרים" משיח צדקינו לא כל שכן? יהיו כאלה שבבואו במהרה יבינו שאין יותר ג'ובים ומשרות ב.מ.וו ומשכורות שמנות, אז וודאי שהתגלותו תיתקל לצערינו בפנים לא מאירות בלשון המעטה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2013 17:44 לינק ישיר 

אליבא דתופאי, המקור הבסיסי לכך הוא ספר בראשית בבריאת - היום השני, כשנחלקו מים עליונים ותחתונים - או אז נבראה המחלוקת הראשונה ! ובהקשר לעשרה דברים שנבראו בבריאת העולם ואחד מהם הוא שמו של מלך המשיח כנדרש מהפסוק ורוח אלוקים מרחפת מעל פני המים - זה מלך המשיח, אזי בין היתר, מתפקידי המשיח יהיה לחבר בין מים עליונים לתחתונים ברמה הרוחנית ולאחד את ישראל ברמה הגשמית; הרמב"ם מביא את ההלכות והסימנים לזהות את המשיח אם וכאשר יופיע אדם שיתאים לרובליקה.. או אז כשנגיע לאדם שיתאים לכך צפוי שתהיה מחלוקת לשם שמיים... זו אך דעתי הקטנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2013 22:06 לינק ישיר 

אז זהו? זה הכי טוב שיש לכם?
חוץ מכמה דימיונות וסברות של 5 בעשר
אין מצב לקבל פה איזה ציטוט מספר רציני
או הפנייה למשהו קצת יותר כבד? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2013 08:39 לינק ישיר 
וכדי ביזיון וקצף: ככלב ששב על קיאו כן כסיל שונה באיוולתו

שלום לכבוד הרב 
אומרים שיש רב (בלי להזכיר את שמו) שמנבא נבואות מה יקרה מסביב למדינות ערב וכן מה יקרה בארץ האם זה נכון?

תשובה
אין נביאים, אין נבואות ככתוב בספר מלאכי, כולם שוטים ורמאים ונביאי שקר. 
עד שיבוא אליהו הנביא בקרוב

בבקשה, אלה רבניך ישראל. אין מילים, פשוט אין מילים. בושה וחרפה ממש.
מעולם לא בדק מעולם לא חקר לא טרח אפילו לראות את הבנאדם עליו הוא 
חורץ דין ומביישו ברבים! ואין בכל זה כדי להפריע לו לחוות עליו דעה ועוד להאמין
באמונה שלימה שהוא מדבר מתוך דעת תורה.
אשרי העם שככה לו אשרי העם שעיזים עיוורות צועדים בראשו ומובילים אותו
במשעול תורת שקר והמשך שלטון החושך והגלות.
אין עונש הגון יותר על הפשעים האלה מאשר זה שהמשיח יעמוד מולם 
והם אפילו לא יזהו אותו ולא יבחינו בגאולה ההולכת ונרקמת מול עינם
והם יישארו מחוץ למעגל הזוכים. סליחה, יותר נכון ישאירו את עצמם בבחירתם.
כי הרי זו הבחירה שהם בחרו לעשות. וכי זו חכמה לקבל את המשיח לאחר 
שאור ה' זרח עליו וכל יושבי תבל בהמה כאדם רואים את הבלתי מוכחש?? זה חכמה זה?!
אבל כנראה שאני לא צודק ובכל זאת ה' לא ישאיר אותם בחוץ וגם הם יזכו
לאור פסוק מפורש אדם ובהמה תושיע ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/7/2013 09:16 לינק ישיר 

ויפתח ה' את פי האתון . .. LOL Emoticons

כמו שהקדוש ברוך הוציא מפיו של המשוקץ בלעם את הברכות המפוארות ביותר על עם ישראל ומפי האתון את האמת על אורח חיו המטונף של בלעם  . .. כך גם עושה הקדוש ברוך היום . . .. 

יא חביבי יא חלאווולאוו - איזה אפליקציה חזקה

ברשותכם לא אתייחס לחומרת האמת בדבריו של יהיר לפיד, את זה אני משאיר למייחל ולכלי העבודה החדים שלו. אני עבדכם הדארבוקאי מתעסק רק עם העטיפה .. . המצגת . .צליל צבע וריחות טובים

יאיר לפיד תוקף את החרדים: "אתם מעכבים את ביאת המשיח"

סיעת יהדות התורה הגישה הצעת אי-אימון בממשלה, תחת הכותרת: 'ההסתה וההתנכלות של שר האוצר לציבור החרדי' • יאיר לפיד הלם בנאום שופע ציטוטים מהתנ"ך וחז"ל • "מי שמרבה שנאה מעכב את המשיח" • כתוב בעשרת הדברות ששת ימים תעבוד - ולא שתחיה על קצבאות"

נ.ב.
עכשיו כשמשיח מתגלה יהיר לפיד כמו פרעה וכמו המן יבקש שכר על הרבצת תורה ברבים ועל קיום מצוות דרואייתא לישמה כגון :" הוֹכֵחַ תּוֹכִיחַ אֶת עֲמִיתֶךָ "

נ.ב.ב.
על ..
"
לֹא תִשְׂנָא אֶת אָחִיךָ בִּלְבָבֶךָ"

"וְלֹא תִשָּׂא עָלָיו חֵטְא "

כנראה הוא לא ידבר . .. 
No No No Emoticons הקב"ה כבר ידבר. . 

pasting

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/7/2013 11:53 לינק ישיר 

לא יודע אני דווקא לא רואה צורך להתייחס ללפיד מעבר
להבנה הפשוטה שאם הבנאדם דומה להיטלר זה במובן
הזה שהוא בסה"כ יציר של העוונות של הציבור החרדי
מהם הוא נוצר ומשם הוא יונק את כוחו ולכן את יהבו הוא ממקד
בציבור הזה משום שהם יצרו אותו. וממילא הפיתרון לבעייתו
זהה לפיתרון ההיטלרי - חזרה בתשובה ושינוי מעשים.
אין תרופה ואחרת ומעלם לא היה משהו אחר.

זה שהחכי"ם מעכבים את הגאולה? נו ומה חדש בזה?
אבל מי אנחנו שנבוא אליהם בטענות..וכי אנחנו זיכינו
את עצמינו ובחצר שלנו הכל נקי? ה' ירחם עלינו מקופת השרצים שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/7/2013 16:44 לינק ישיר 
אני חוזר בי וחוזר בגדול

אמרתי שאני לא רואה צורך להתייחס להשוואה בין לפיד להיטלר..
ובכן טעיתי, מודה ועוזב ירוחם.
לאחר מחשבה נוספת בעניין נתגלו העובדות הבאות

זכור לכם מן הסתם אמירה ישנה שלי בה אמרתי שהמן היטלר אחמדינאג'ד
הם אותה נשמה. ובכן כאשר מתבוננים בלפיד לא יאומן אבל מתגלים אותם מאפיינים!

לכל הנזכרים ברשימה המפוארת הנ"ל ישנו המכנה המשותף של אדם פשוט
ולא מוכשר במיוחד המצליח להתרומם מאשפות ולהתברג בתפקיד בכיר במיוחד
ומשם להציב לו למטרה את הציבור היהודי (היום זה חרדי) ולירות בו את כל חיציו
במטרה להשמיד אותו ולבטל את קיומו! המן היה אדם מאוד עצבני, היטלר אין מה להוסיף כמובן
וגם אחמדי כזה, וראו איזה פלא! גם לפיד כזה!! אדם עצבני וכעסן, מדבר כל הזמן בעצבים ונרווים
(בד"כ אדם כזה עושה זאת מתוך תחושת השיפלות שלו שכן הוא מודע לכך שהוא לא באמת שווה הרבה)
וכל הזמן אבל כל הזמן מתעסק עם היהודים והיהודים ועוד פעם היהודים.. היום קוראים להם חרדים כמובן.
ואל תתנו לעבר הרווי בדם יהודי להטעות אתכם משום שהיום הכל עדין יותר ודק יותר אבל המלחמה
היא אותה מלחמה וזירת ההתגוששות בין הכח היהודי לכח העמלקי היא אותה זירה רק כללי המשחק
נשתנו ע"י בורא עולם כי לכל דור הרמה שלו וכל תקופה עם התיקונים שלה אבל הכוחות אותם כוחות!
ואם לפיד היה יכול לתרגם את השנאה שלו להשמדה פיזית בפועל הוא היה עושה זאת בשמחה.
אבל מה לעשות והוא כפוף למציאות של זמננו בה קבע בורא עולם שהמלחמה היא על תקציבים
ועל דעת קהל. לצערו הרב. כך שכן, לפיד בהחלט עונה יפה מאוד להגדרה העמלקית-היטלרית.
אבל בל נשכח את המסקנה החשובה מכל שהעמלקים האלה מקבלים את הכח מהעוונות של היהודים
וברגע שעם ישראל חוזר למקום בו הוא צריך להיות קרוב לאבא שבשמיים זה מוציא את כל האוויר
מהבלון העמלקי הנפוח. כך שהכל מתחיל אצלנו ונגמר אצלנו והם בסה"כ הכלב הרע שנשלח לנבוח עלינו.
ה' יזכנו.

תוקן על ידי המיייחל ב- 23/07/2013 16:46:33

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/7/2013 17:43 לינק ישיר 

אני מסכימה שלפיד נחשב לרשע על פי התורה, אבל לדמות אותו להיטלר קצת קשה לי לקבל. בכל אופן הוא יהודי על פי מוצאו ואפילו שכרגע קשה לראות, עדיין יש סיכוי שיעשה תשובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2013 09:45 לינק ישיר 
אני לא מבין מה פשר האשכול הזה! מיותר לגמרי!

למאי נפקא מינה מהיכן תבוא ההתנגדות למשיח ואם תבוא?  לעניות דעתי, קודם כל צריך שיתגלה המשיח... כל עוד אין משיח שהתגלה / הוכתר / הוכרז - תקראו לזה איך שתרצו - קבל עם ועדה, זה ברור שהעם בכללותו בדיכאון ובייאוש מהמצב (לא מדבר על הערב רב, אפילו שגם הוא בבחינת 'עמך')... אז מי ירצה לקבל משיח בפוטנציאל? רוצים משיח NOW! אמיתי ! מלאך שירד מהשמיים שיעשה סדר בבלאגן! יקים כיפת ברזל מיהלום 24 קראט על כל הארץ עם מלאכים עולים ויורדים ואז נראה מי יכחיש! ושוב אני חוזר ואומר, שאני באמת לא מבין ת'קטע... כי העניין של ההתנגדות מופיע ב'כתובים' שתהיה התנגדות לאחר ההכתרה אז אני לא מבין בשביל מה אתה מחמם את האנשים ... מספיק עם השנאת חצי חינם / 3=1+1 ! צריך לקיים ואהבת לרעך כמוך - גם למי שנראה לך כ'רע' תאהב אותו. 

נ.ב:
סתם בא לי להוסיף שורה, ביג דיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2013 09:57 לינק ישיר 
מה אתה מחרטט עצמך לדעת בחייאת זומזום..

וכי מה הקשר בין זעקתך למשיח עכשיו לבין אשכול זה בפרט או לפורום בכלל?!
וכי פורום זה קיים כדי לזעוק למשיח או להביע את כמיהתנו הטבעית לגאולה?!
ממש לא!
אנחנו פה כדי לדון בכתובים השונים על מה יהיה כיצד איך כמה ולמה. נקודה.
לכן אם כבודו היה מדקדק בדבריי לאורך השנים היית רואה שאין אצלי הודעות
זעקה וקריאה למשיח! אין דבר כזה אצלי!
אתה רוצה לצעוק? אין בעיה, לא אמחה בך אבל מכאן ועד למאי נפק"מ באשכול זה
או אחר הדרך ארוכה ידידי ואני קורא לך לחזור בך פן יבולע לך.   

ועוד דבר
אתה צועק על שנאת חינם? אבוי לך אם טרם נפקחו עיניך
להבחין בין ידיד לאויב. אתה תמשיך עם אהבת חינם המדומיינת שלך ואני
אמשיך לחשוף את הע"ר העמלקים ולהילחם בהם באמצעים העומדים לרשותי.

תוקן על ידי המיייחל ב- 24/07/2013 10:06:50

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/7/2013 11:35 לינק ישיר 
תגובה לסנוקרת סנטר של המייחל תימסר בהמשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2013 10:07 לינק ישיר 
תגובה ראויה בהחלט.

בוקר טוב לכולם.

תגובה הבטחתי - ואני מקיים:

ידעתי גם ידעתי את ההבחנה הדקה בין יהודים ללא יהודים וגם בין יהודים שהם יהודים לבין יהודים שהם לא יהודים ואת הנפקות ההילכתית שצריך לעשות ליהודים שהם לא יהודים שהולכים ומוליכים את העם בדרך לא ישרה בלשון המעטה, ודו"ק: הדבר הכי טבעי לעשות זה לקחת את המשפט צדק צדק תרדוף, להכין טבלה מחולקת ל-2: ימין - יהודים שהם יהודים, שמאל - יהודים שהם לא יהודים והם על פי שכל התורה - רשעים, ולשנוא אותם וכל מה שהם מייצגים וכו' וכו' ויש כאלה שגם ירחיקו לכת ויאמרו שחוץ מלשנוא אותם צריך לאבד אותם מהאדמה. שמעתי גם שמעתי, ידעתי גם ידעתי. יש רק בעיה אחת ושמה משה, הרועה הנאמן, שמסר את עצמו לזיכוי הרבים, להבנתי - מסר עצמו כדי שהערב רב יזכו להיות בבחינת עמך אפילו הקב"ה לא הסכים עמו בכך ונענש שלא יוכל להיכנס לא"י, ולא הצטער על עצמו ושכרו אלא שלא זכה להיכנס לא"י לקיים מצוות 4 אמות והפרשת חלה אלא ומה שטמון במצוות הללו, אלא על שלא זכה לקיים עוד זיכוי הרבים. 

התוצאה של מסירות הנפש של משה להבנתי ידועה רק באופן חלקי: משה רבנו לא זכה להיכנס לא"י בגלל שקיבל את הערב רב בניגוד לרצונו של בורא עולם, דבר אשר הביא לחטא העגל, חטא המרגלים וכו' עד אשר התגלגל לאן שהתגלגל; אבל את הסוף של המהלך אייננו רואים: האם זכה משה רבנו שבזכות מסירות הנפש יזכו גם הערב רב להיות עמך או לא. לדעתי הנקודה הזאת עדיין תלויה ועומדת, כמו הרבה מהלכים רוחניים שבעיניים של 'השכל של תורה' שירד עד כה לדור נראה כטעות נוראה, אפילו חילול השם (כדוגמת מעשה פנחס שהיה נראה בחיצוניות חילול השם אך בסופו זכה לאות שלום מבורא עולם), כך ייתכן גם המהלך הזה.

ולכן, רק בגלל הספק הזה שאולי גם הערב רב יכולים לזכות להיות עמך אינני שונא אותם, אפילו שאני מבין וזה פשוט לי כמה הרס ונזק הם גורמים.

עד כאן תגובתי.

שאלה אחת עלתה בקדקודי נראה מי ידע להשיב: מה ההבדל בין חילזון, ברלה ושבלול?
1. חילזון זה היצור החי והשבלול זה הבית, ברלה זה היצור בשלמותו.
2. בדיוק ההפך: חילזון זה הבית והשבלול זה היצור החי (במרקם ג'לי), ברלה זה היצור בשלמותו.
3. הכל אותו דבר - כל המילים הן מילים נרדפות לייצור החי עם הבית.
4. זה הכל כינויים לחברי הפורום שישנים בקיץ וצצים להם בחורף אחרי הגשם אירועים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2013 10:24 לינק ישיר 

מחילה מכבודו אך על תגובה כזו עדיף כבר לחפור מחילה ולהיכנס לתוכה.
על איזה ספק כבודו מדבר?! מה ספק איזה ספק בחייאת..
זה זוהר מפורש! מה שאתה 'מסתפק' זו הזוהר כבר ענה מזמן ובנחרצות.
אין תיקון לע"ר וסופם לאבדון. אלה שכן יישארו ולא יאבדו יהיו עבדים נרצים שלנו.
חוצמזה שהעמלקים שבניהם כ"כ בולטים בנוף המקומי שאין על מה לדבר בכלל
וכל המקדים לאבדם מן העולם יקבל שכרו מן השמיים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/7/2013 12:02 לינק ישיר 
ממשנתנו של תופאי.

רק שתדע לך  המייחל שאני חולה עליך אח יקר!!

בהתייחס למה שאמרת על מה שכתוב בזוהר על הערב רב והעמלקים - גם זו לא חדשה לי, אני יודע את דבריי הזוהר הללו אלא שאני מביט עליהם בזווית אחרת; מכיוון שהיום הלכה לא לפי הזוהר במציאות של היום של ההנהגה האלוקית - לא כל מה שכתוב בזוהר יתגשם במציאות הגשמית עד הגאולה. לכאורה סתירה? שיגעון גדלות של תופאי? לעניות דעתי - לא. אין חולק על כך שהמהלכים של הזוהר יתגשמו אחד לאחד, אבל כהבנתי הם יתגשמו לא כפי שאנו בשכלנו עכשיו מבינים ולא בתזמון שאנחנו מבינים. אמנם, הרעיון שהעליתי הוא בגדר סברא בלבד, לפיו אנו מתקדמים עם דברי הזוהר בכיוון של תיקונים בעולמות הרוחניים, והם אשר ילכו במדויק אחד לאחד לפי הזוהר, וזאת כל עוד ההנהגה האלוקית היא י K ו K . יחד עם זאת, כשהמשיח מתגלה או בסמוך לכך לאחר מכן, ההנהגה האלוקית צריכה להשתנות ל- א K י K  ואז כמו שהמשיח שהוא כמו משה רבנו ,שראשו בשמיים (חציו ומעלה מלאך) וגופו בקרקע (חציו ומטה איש) , הוא אשר יחבר אותנו לשמיים - דרכו, כך גם התורה הנגלית תתחבר לתורת הסוד ויהיו באחדות אחת מופלאה, ורק אז הלכה תהיה כמו הזוהר. נראה לי שזה סוד מה שנאמר שלעתיד לבוא הלכה כבית שמאי - היינו הלכה היא בסוד שם (מלשון שמיים שהם התכלית - המקום הרחוק ביותר) עם אותיות א+י  [שמ-אי] שהם אותיות הזכר של של א K ו K.
יוצא מזה שהיום אין הלכה כפי הזוהר, ואין מה לחלוק על זה; יש אנשים בעלי נפש שמנהיגים הנהגות בהסתמך על דברי הזוהר אבל זה לא מעיקר הדין בכלל, ולכן קשה לי לקבל את דבריך שצריך להשמיד להרוג ולאבד את כל אלו רק בגלל שבזוהר כתוב שזו תהיה אחריתם. אולי מדובר רק ברוח הרוחני שמפעיל אותם שיאבד מן העולם ואז תהיה להם-גופם תקנה ורק לכוח שמפעיל את הערב רב -הוא אשר אין לו תקנה? לאלוקים הפתרונים.

נ.ב: אולי אני סותר את עצמי מניה וביה אבל העם - ותופאי בכללו - סקרן לגבי סוד גלגוליו של הראשון לציון החדש. אם למען למעני, למענם! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2013 12:05 לינק ישיר 

בשורה התחתונה של השורה התחתונה: אם לא למעני , למענם!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > מה המקור לכך שרבנים יתנגדו למשיח?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext