האשכול הזה מוקדש לכם, לשאלותיכם בנושא. אז בבקשה, כל מי שיש לו שאלה מאיזה כיוון שרק עולה בדעתו מוזמן להציגה כאן ובע"ה לאחר תום שלב השאלות אנסה להרכיב תשובה ארוכה מפורטת ומנומקת היטב ברמה הכי מדוייקת שאני יכול שתכלול בתוכה תשובות לכל השאלות ואף יותר מכך, משום שישנן זווית שאני בטוח שלא עולה בדעתכם לשאול ואף כלפיהן אשתדל להתייחס. התשובות לא יינתנו באשכול הזה אלא באשכול חדש שיבוא לאחר מכן ובו הפוסט הארוך. את השאלות יש לשאול ברצף ואם אפשר בהודעה אחת ולא בתשלומים של כמה הודעות נפרדות. ברוכים תהיו ובהצלחה לכולם.
נשלח ב-10/10/2013 15:21
לפי הרב בן ארצי, המשיח הוא משה רבנו / גלגול משה רבנו / אותה נשמה בדיוק (ראה מסר לפרשת האזינו שחור על גבי כחול, וחזר על זה בשיעורים כמה פעמים). כיצד יש ליישב את דברי הרב בן ארצי לשיטתך שמשה רבנו של דורנו הוא הרב עובדיה יוסף זצוק"ל?
נשלח ב-10/10/2013 20:44
אמרתם שיש לכם שאלות לשאול לא?!
אז לאן נעלמתם?
נשלח ב-10/10/2013 20:56
איך מסתדר שגלגול של משה רבינו היה בדור שלנו מאד מגזרי. איך יתכן שמשה פסק הלכה שלא נתקבלה על כל העם? אני לא שואל מצד חסרון ברב, שכמובן פסק הלכה ואף דאג להרבה ציבורים, אלא במציאות.
האם רואים ששיטת פסיקתו של הרב עובדיה זצ"ל דומה לדרכו של משה? ראיתי כתבה של לפני כ40 שנה (בווינט נראה לי) שהרב מעיד על עצמו שהוא מחפש קולות. אין באמור ביקורת חס ושלום על הרב אלא נסיון למצוא דימיון בין שיטתו לבין דרכו של משה רבינו
בהכללה, אלו תכונות אמורות להתגלגל ואלו הם יחודיות ולכן במה רואים דמיון בין שתי הדמויות?
האם גם אלמנטים סביבתיים (מאפיני משפחה ומעמד וכו) אמורים להיות דומים? האם 'סיפור חיים' או מקרים מיוחדים אמורים גם לחזור על עצמם? אם כן, היכן הדמיון בין השניים?
זהו בנתיים. תודה.
נשלח ב-10/10/2013 21:00
נ.ב. האם עדתו של הרב מעידה שעדה זאת (עיראקים?) הם שבט לוי? או שיכול 'להחליף שבט'? או שהשבטים מעורבבים? (שכור לי במעורפל שנאמר בפורום משהו כזה)
נשלח ב-10/10/2013 21:25
שאלות טובות גור. אין קשר בין השבט המקורי של הגלגול הראשון לעדה/שבט בגלגול הנוכחי. אם אז הא היה משבט X אין זאת אומרת שגם עכשיו הוא צריך להיות מאותו שבט. ולא, הבבלים אינם לוי. ממש לא. לוי = תימני. אבל בא לא ניכנס לזה עכשיו זה לא הנושא.
נשלח ב-10/10/2013 23:26
מחקר גנטי חדש: האשכנזים הם הצאצאים של נשים אירופיות שהתגיירו
גור לביא שאלת, אם מרן הוא משרע"ה איך יתכן שהוא כ"כ מגדרי. התשובה לשאלה זאת היא שהספרדים ועדות המזרח הם עיקרו של עם ישראל והם הם דור המדבר! זהו שאמרו חז"ל במדרש שעתיד משה לבוא עם דור המדבר. דור המדבר הם אלה שהולכים בעקבותיו שעם ישראל המקורי דומה יותר להם מאשר לצד האשכנזי. לא שאני מסכים עם הכותרת לעיל אבל יש בה קמצוץ של אמת מהבחינה הזאת שרוב ככל גדולי האומה באים בגלגול בצד המזרחי של המפה ולא בצד האשכנזי. בקיצור עם ישראל האותנטי ומנהיגיו מאז ומעולם נמצאים בצד הספרדי ולא האשכנזי. מבחינתי? רק עיוור לא רואה זאת.
נשלח ב-11/10/2013 09:13
זהו? נגמרו לכם השאלות?
אם כך לא מבין על מה היתה המהומה, חשבתי שיש לכם שאלות לשאול. אם לא יהיה שיתוף פעולה מצדכם אראה עצמי פטור מכל התחייבות.
נשלח ב-11/10/2013 10:18
מה זה שייך. המקוריים? דויד המלך היה מהמקוריים? בעולים. הגילגולים מי יודע מהוא המקור בכלל? העיקר זה והיה לבבכם ליראה אותי.. בכלל דור ודור
ניתן לכם עוד יום, עד סיום השבעה, משם ואילך אראה עצמי פטור מהעול
נקודה מעניינת עליה חשבתי. רבים מתקשים לקבל העובדה שמרן כבר לא איתנו, שמרן בעצם איננו. ואלה שחושבים שמדובר דווקא בחסידים השרופים שלו אינם אלא טועים. מדובר בהרגשה אמיתית ומוחשית שקיימת באוויר! צעיר אמנם הייתי אז אבל כולנו יודעים שאותה אווירה היתה גם לאחר הסתלקותו של הרבי מליובאוויטש זי"ע שהיה המשיח אם היינו זוכים.
הכיוון עליו חשבתי הוא על הקשר שיש בין משה למשיח. טוב זה ברור ביותר לאור דברי רז"ל על הפסוק "הנה ישכיל עבדי וירום ונשא וגבה מאוד" שנדרש הן על המשיח והן על משה ובכלל משה הוא גואל ראשון ומשיח אחרון בקיצור די ברור הקשר בין השניים האלה. ואולי לכן החיבור שלהם למציאות הוא כ"כ חזק עד שקשה מאוד לקבל את עובדת הסתלקותם אולי משום שעליהם העולם בעצם עומד! גם אם טעיתי בהבנה ברור לי שזה הכיוון. ויש לעיין עוד.
נשלח ב-13/10/2013 10:37
עוד סקופ
מייחל בוקר טוב.
כמה הערות ברשותכם:
1. מדי תפילת שחרית של שבת קודש מבקשים כולנו מבורא עולם שיקיים כבר "ישמח משה במתנת חלקו". נשאלת השאלה - וכי משה לא שמח? בטח שמח! אז מה פירוש ישמח בלשון עתיד? שהרי הוא כבר זכה לדרגה הגבוהה ביותר של קירבת אלוקים! אלא שרוצה לומר, שמחכה לו עוד זכות/מתנה והיא הזכות להיות משיח בעתיד. וזה גם נרמז כאן שישמח משה אותיות משיח.
2. הרב בן ארצי ומקובלים בכירים כבר אמר שגואל ראשון הוא גואל אחרון. האם יש דרך לקבל את הללו כפשוטם וליישבם מאידך כשיטתך? אנא פרט, הסבר והבא דוגמאות!
3. וכי תעלה על דעתך שבורא עולם ייתן שמשה רבנו יהיה במקום 2 אחרי משיח? ובאותה דרגה אי אפשר כי כבר נאמר שאין שני מלכים תחת אותו כתר ובבחינה אחרת נאמר שככל שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות היינו שאין שתי נשמות עם אותו כלי קיבול של אור האינסוף ברוך הוא וחייב להיות שוני כלשהו!
וגם אם תאמר כן ותצליח לשכנעני באיצטלה כלשהי, אז אתה חייב לנו הסבר לגבי שורש גלגולי נשמת המשיח !
4. איפה DANMASH כשצריכים אותו!?
5. עוד נאמר בתורה שקברו המדויק של משה רבנו עד היום הזה, וחז"ל (רש"י?) מביאים פירוש שעכשיו לא ידוע אבל לעתיד לבוא יתגלה. האם ייתכן שבשלב הזה, היום, כשכתוב בתורה מפורש, שקברו לא ידוע - היינו כל הסודות של נשמת משה - ויש אדם שזכה כן לגלות בטרם בא גואל והוכתר?! לי זה גם קשה אפילו קשה. ואל תאמר לי קשה יש בלחם וגם אותו אוכלים, אני רוצה הסבר מיישב לנפש חסרת המרגוע שלי!!!!
הנה ישכיל עבדי, זה מלך המשיח, ירום ונשא וגבה מאד ירום מן אברהם שכתוב בו הרמותי ידי אל ה', ונשא ממשה שכתוב בו כי תאמר אלי שאהו בחיקך, וגבה ממלאכי השרת שנאמר בהם וגביהם וגובה להם, ללמדך שהוא גדול מן האבות. (ילקו"ש)
גואל ראשון הוא גואל אחרון פירושו שמדובר באותה בחינה. אפילו הרב ב"א בעצמו אומר את זה! יענו שמשיח מגיע מחוץ לקונצנזוס ולא מתוך עולם התורה הרגיל, בדיוק כמו שמשה הגיע מבחוץ. בתחילה הוא אדם פשוט ולא מרשים שהנטיה לזלזל בו ורק אח"כ הוא גדל וצומח. וכו' ועוד כהנה פרטים מפרטים שונים. אבל לא שמדובר באותו אדם חלילה! זה לא יעלה על הדעת לומר אא"כ האדם בור ועם הארץ גמור.
ואתה דנדוש תפסיק לחמם פה ת'אווירה לא מתאים לך. במקום להרגיע תעניינים אתה זורק גפרורים למדורה??
תוקן על ידי המיייחל ב- 13/10/2013 15:51:06
נשלח ב-13/10/2013 15:52
אמן ואמן.
לשאלתך, 1. לא עברתי על כל הזוהר, גם לא על רובו, אבל כן קראתי כתובים וחלקים רלבנטיים שמסכמים את הנושא.
תגובתי, 2. אני יודע את מעלתך ומכאן אני שואל. כחבר לא יפה עשית שתיארתי אותי כאילו אני בחינת ותפתח האתון פיה ותדבר. שהרי מעולם לא חלקתי על כך שבעניינים הללו אני הקטן והאתה הגדול, המומחה.
3. למותר לציין, שאם הייתי חכם במעלתך לא הייתי שואל שאלות ובכלל מה היה לי לחפש בפורום?!
נשלח ב-13/10/2013 16:09
אתה צודק. אני מבקש סליחה על הבוטות. יכולתי להתנסח יותר בעדינות. מחילה. רק לא הבנתי מאיפה הוצאת את האתון בשעה שאפילו לא חשבתי עליה. לא משנה. בכל אופן קבל את התנצלותי. כי לכל העם בשגגה.
גופא, תפיסתי היא שמי שלא טחן טוב טוב את כל נבואות הזוהר מנוע מלדבר בכלל בנושא הזה. אין פה הנחות. גם לא לחברי מועדון.