רוצים לקנות דירה? צריכים משכנתא? יש רק 'בעיה' אחת..
למי בדיוק תחזירו אותה?!
אפתח בסיפור קטן ברשותכם. לפני כשנתיים ניגש אליי חבר טוב ושיתף אותי במצוקת הדיור בה הוא נמצא כאשר הבית בו הוא גר בשכירות כבר צר מהכיל את ילידו ההולכים וומתרבים ב"ה ואשתו גם היא מתחילה לנדנד לו לעבור למקום מרווח יותר. דא עקא שהבנאדם לא מיליונר וכסף לקניית דירה לא בדיוק מצוי בכיסו המחורר. "מה עושים תגיד לי?" "בתור מה אתה שואל אותי?" עניתי לו. "בתור אחד שיודע מה יהיה ומתי תבוא הגאולה" אמר לי. "תראה, אם יש לך קצת אומץ ועוד יותר מקצת אמונה אז אתה מוזמן לשמוע בקולי" אמרתי לו. "אתה עובד ב"ה ויש לך הכנסה קבועה ומסודרת, למה שלא תיקח משכנתא על דירה גדולה ומרווחת ובינתיים עד הגאולה תוכל לעמוד בתשלום החודשי הקבוע באופן כזה שלא יכביד עליך יותר מדי ובע"ה גם ככה עוד מעט גאולה וממילא לא יישאר למי להחזיר את המשכנתא והסכום הכולל של הדירה נשאר תלוי ועומד באוויר ישר לכיסך ואתה יוצא מורווח מכל הכיוונים. גם דירה גדולה ויפהפייה בינתיים ולבסוף תישאר שלך וגם תישאר בסוף ללא חובות. אהה? לא נשמע טוב?" "האמת נשמע מעולה אפילו טוב מדי מכדי להיות אמיתי אבל אני לא יודע אם אשתי תסכים לקחת את הסיכון הזה אתה יודע איך זה.. ומה אם לא יקרה כך ומה אם כך.. וכו' אמרתי לו, "זה כבר העבודה שלך לשכנע אותה, אבל לו אני הייתי במקומך זה בדיוק מה שאני הייתי עושה כך שיותר מזה אני לא יודע מה אני יכול לומר לך. מה יש יותר טוב מזה" זהו אם כן מעשה שהיה לפני כשנתיים.
בשישי האחרון בשיעור הבוקר שלו בין שאר הדברים שנזכה להם לאחר הכתרת המשיח בקרוב כמו רפואה שלימה מכל מכאובינו וכולנו נהיה בריאים וכו' אמר כבוד הרב בערך במילים האלה: ולא נצטרך לשלם יותר משכנתא, לא יהיה למי להחזיר את המשכנתא! אתם יודעים מה זה? כך בדיוק יהיה, אני לא צוחק!. הרב חייך והוסיף את המתבקש מאליו: אז מי שרוצה לקנות דירה ולקחת משכנתא שיעשה את זה עכשיו.
תמונה מתוך הדיבורים האלה ממש

אוקיי אז כיוונתי בדיוק לדברי הרב, יופי לי. אבל לא זה החידוש ולא מזה אני מתרגש ביודעי שאני מסוכנרן עם כבוד הרב בהמון דברים בהם מתברר שאני חושב מבין ומרגיש כמוהו. החידוש שרציתי לחדש לכם הוא שנראה לי שאני רואה את זה בתוך הכתובים עצמם.
ידוע הוא שכימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות ומה שהיה הוא שיהיה והעיקרון חוזר על עצמו. כאשר מתבוננים בביזת מצרים והעושר שישראל הוציאו איתם ממצרים רואים הקבלה מעניינת למצבנו כיום.
וַיִּתֵּן ה' אֶת חֵן הָעָם בְּעֵינֵי מִצְרָיִם המצריים של היום הם הבנקים כמובן, איך לא. המשעבדים והסוחטים הגדולים של האזרחים. את העושר הגדול שלהם הם עושים על גבם של האזרחים המסכנים קשיי היום, ככתוב בהגדה של פסח: ואת עמלנו - אלו העמלות. הבנקים כידוע לכם מתים לחלק הלוואות לכל דורש בתנאי שיעמוד בתנאים שלהם כמובן, תנאים שיבטיחו את החזר החוב. אבל המציאות היא שהבנק מאוד מאוד מעוניין להלוות וכל לקוח שכזה מתקבל בזרועות פתוחות ובסבר פנים יפות בבנק. הה"ד - ויתן ה' את חן העם בעיני הבנקים.
דַּבֶּר נָא בְּאָזְנֵי הָעָם וְיִשְׁאֲלוּ אִישׁ מֵאֵת רֵעֵהוּ וְאִשָּׁה מֵאֵת רְעוּתָהּ כְּלֵי כֶסֶף וּכְלֵי זָהָב דברו נא באוזני העם וגלו לו שלא יחשוש לקחת את אותה הלוואה נכספת שתעזור לו לקום על רגליו ולשפר את איכות חייו בצורה משמעותית. צריך לדבר את זה לעם כי העם אינו יודע זאת ולא מודע לדבר הזה. מצד שני יש לעשות זאת מפה לאוזן מתחת לפני השטח ולא בקול רעש גדול בגלל רגישות העניין כמובן.
וְנִצַּלְתֶּם אֶת מִצְרָיִם בדיוק כמו שהיה במצרים. לקחו מאיתם את כלי הכסף והזהב רק לכמה ימים ע"מ להחזירם להם לאחר שיחזרו מהחופשה אליה הם יוצאים על דעת לחזור. כך גם אצלנו - לוקחים הלוואה ל20 - 30 שנה על דעת להחזיר את כולה בריבית דריבית כאשר בפועל מדובר רק בהחזר החודשי שהוא אחוז קטן ממנה ממנה ותו לא. הה"ד "וניצלתם את הבנקים"
[ אחד הניקים כאן עובד (לא יודע אם עדיין) כמנהל סניף באזור המרכז, מקווה שהחידוש הזה לא מתנגש עם עולמו העסקי ושהוא יקבל זאת ברוח טובה כי אחרי הכל זה רצון ה' חוצמזה שלא מכיסו הפרטי אנו באים לקחת כך שלא ממש צריך להזיז לו ] 
גדול תלמוד שמביא לידי מעשה - רשימת הבנקים למשכנתאות - ויתן ה' את חן העם בעיני הבנקים וניצתלם אותם http://www.finansim.co.il/mortgagebank.htm

תוקן על ידי המיייחל ב- 28/10/2013 09:21:54
 |
|
|