חלק מהדברים הבאים נתגלו בחלום הלילה לפנות בוקר חלק אחר מיד ביקיצה והחלק האחרון תובנות כתוצאה מחישוב הדברים והתבוננות בהם 1. השתלשלות הדברים: אתמול בבוקר התחילו להישמע הקולות על הסכם המתגבש בקהיר עליו יכריז בערב אבו-מאזן ימ"ש. ככל שהתקדם היום נקבו בשעה 19:00 כשעה בו יכנס העסק לתוקף. בשטח נמשכה האש עד 19:15. לאחר מכן הופיעו דיווחים על כך שאולי בשמונה זה יכנס לתוקף ואולי בחצות בכלל. בפועל נשמר השקט.
ובכן, עצם זה שנבחר היום הזה הוא יום א ר"ח אלול בא ללמדנו שבורא עולם קבע שמכאן ואילך הוא רוצה שקט. למה? כדי שעם ישראל יפסיק להתעסק עם הכאב ראש הזה ויהיה פנוי להתעסק בעבודת החודש הלא היא עבודת התשובה התפילה וההכנה ליום הדין וחודש תשרי בכלל. כל זמן שהמלחמה נמשכת לא שייך להתעסק ברוחניות באמת. צריך שקט בשביל זה.
לכן נבחר בדיוק היום הזה של א' אלול כדי להראות לנו את הדבר הזה וזה קרה כ"כ מדוקדק אפילו ברמת השעות והדקות בסוף היום של ל' אב בשעה 19:00 שהיא השעה האחרונה של היום כאשר בפועל האש נמשכה עד שבע ורבע שהיא השעה של השקיעה! כדי להדגיש את העניין הזה שעד כאן שייך לחודשיים שעברו ומכאן ואילך נכנס חודש אלול רשמית ואיתו הפסקת האש שהיא סיום המלחמה והשקט הכנסף הדרוש לעבודתו הרוחנית של עם ישראל.
ובדרך אגב למדנו שכאשר יש יומיים ראש חודש היום הראשון שהוא ל' שייך לחודש הקודם ולא לחודש הבא עם כל המשתמע מכך.
נקודה נוספת שהתפרסמה: ביבי נמנע מלהביא את ההחלטה להצבעה בקבינט מחשש שלא יהיה לו רוב והוא קיבל את ההחלטה על דעת עצמו. חמור מאוד לכאורה לא? אז זהו שלא ממש. לאור מה שלמדנו באשכול המלחמה באחד הפוסטים האחרונים שם בו הראיתי את הסימנים המאפיינים את של מקום הנשלט ישירות מבורא עולם ולא ע"י הבחירה של האדם רואים את זה גם בהחלטה הזאת של רה"מ שקיבל אותה על דעת עצמו כאשר היא בעצם ההחלטה של בורא עולם בכבודו ובעצמו, הוא זה שהתחיל את המלחמה והוא זה שסיים אותה.
ומכאן גם נבין את דבריו של הרב ב"א שכל הזמן חוזר ומדגיש שבורא עולם מכוון את ממשלת ישראל ואל לנו לכעוס עליה מדוע היא עושה כך או לא עושה אחרת. אין הכוונה שכל מה שהיא עושה זה טוב, ודאי שלא! אלא יש לנו לדעת שבורא עולם מכוון אותם עפ"י הרמה והזכות של העם! אם עם ישראל היו ברמה רוחנית טובה יותר אז ודאי שההתנהלות שלהם היתה מוצלחת יותר אבל מה לעשות שעם ישראל נראה כמו שהוא נראה אז אין ברירה וההנהגה המדינית נראית בהתאם כאשר היא בעצם תמונת ראי של רמתו הרוחנית של עם ישראל. לכן לא על הממשלה צריכה להיות תלונת העם אלא על עצמם. אם עם ישראל היה נלחם ביצה"ר ומתגבר עליו אז גם המנהיגים שלו היו אנשים גיבורים היוצאים להילחם באוייב החיצוני ומתגברים עליו ומכניעים אותו אבל כל זמן שעם ישראל שבוי ביד יצרו ולא רוצה להילחם בו ולהכניע אותו גם המנהיגים שלו יהיה פחדנים שלא מוכנים להילחם באוייב שמבחוץ ולהכניע אותו במילים אחרות ישנה סימטריה ברורה וחד-משמעית בין הרמה הרוחנית לרמה הגשמית.
נשלח ב-27/8/2014 09:42
הערה נוספת ברשותכם
סיום המלחמה באלול הוא מחוייב המציאות משום שאלול זה "המלך בשדה" כידוע..
ומי יעיז לירות פצמ"ר כשהמלך בשדה..
נשלח ב-27/8/2014 14:58
אין תגובות?? מוזר מאוד..
אם כך אני מקווה שאני לא מטריד אתכם עם הדיבורים האלה כי אם כן הלילה בסליחות אבקש סליחה על כך
נשלח ב-27/8/2014 15:25
כל כך מפליא התזמון הזה של הפסקת האש, רואים בחוש שכבר מכניסת א׳ אלול, הקב״ה רוצה שיהיה שקט כדי שנתרכז בתפילות ועבודת ה׳ של חגי תשרי.
אז האם זה אומר שהחל מחודש חשוון יחזור אי-השקט לאזורינו, או שזה לא מחייב? איך זה מסתדר עם דברי הרב שאי השקט יימשך? כל שכן ערב שנה שביעית שנאמר בגמרא ששביעית עומדת בסימן מלחמות...
נשלח ב-28/8/2014 08:05
יוצא אם כן מדברינו, במידה וצדקנו כמובן שהשבועות הבאים אמורים להיות שקטים יחסית, לפחות בעורף, כדי לאפשר את השקט הדרוש להתרכזות בעבודת הימים הנוראים. האם הבלאגן יחזור לאחר החגים? זה תלוי כמובן באיך ננצל את ימי הדין וכיצד נעבור אותם
נשלח ב-31/8/2014 17:05
כבוד הרב מיישר קו עם מה שנאמר כאן. הוא דיבר על כך בהרחבה בשיעור של שישי בבוקר ועכשיו גם במסר השבועי לו החשיפה גדולה יותר מהשיעור כדי שלא יהיה ספק לאף אחד בעניין.
אני אמרתי זאת בפתיחת האשכול כי זה היה ברור מאוד בשטח וניתן היה לחוש בכך. אז אם אני עם המכ"ם הפרימיטיבי שלי מבחין בכך ק"ו למכ"ם הסופר משוכלל של כבוד הרב.
נשלח ב-6/9/2014 21:54
היש ראוי ממנו לעמוד בראש מדינת ישראל בעת הזאת?
מי ששמע את דבריו של כבוד הרב בשיעורים האחרונים בהתייחסו לסיום המלחמה ראה כיצד הוא חיזק את ידי הממשלה ביבי-בוגי-גנץ המתונים שאינם ששים אלי קרב ותקף את בנט-ליברמן הניצים שצידדו בלגמור את המלאכה ולחסל את החמאס. בקיצור המשיח בעד המתינות והשמאלנות של הממשלה הנוכחית ונגד הימניות הציונית המיוצגת ע"י בנט והבית היהודי.
נו תגידו לי אתם, איך אפשר להזדהות עם תפיסת עולם כזו? איך אפשר לקבל משיח כזה?! הדרך היחידה בה אני מצליח לעכל אותו זה אם הולכים בקו של "אוטוטו משיח מתגלה מקבל מבורא עולם את הכח לשנות מציאות וממילא כבר לא צריך לפעול בדרך הטבע ולסכן את חיילנו משיח כבר יעשה את העבודה באמצעים רוחניים". אם לא זה אני לא רואה כיצד אפשר לעכל משיח כזה. כי בדרך הטבע ברור שעם ישראל זקוק להנהגה מדינית כזו המיוצגת ע"י בנט. אם לשפוט עפ"י הצהרותיו כמובן.
נשלח ב-7/9/2014 09:29
הייתי שלפי ההגיון הפשוט שהמלחמה הבאה היא שאלה של זמן - הדבר המתבקש הוא המשך הלחימה עד מיגור שלטון החמאס .מנגד הרב חוזר על ענין הצונאמי שעתיד לשטח את כל עזה כעוגת שוקולד וכיוון שכך מה הטעם להכניס חיילים ולספוג אבידות המתנה קלה והפתרון עוגת השוקולד ממשמש ובא.ובא לציון גואל ולשבי פשע ביעקב. נ.ב. לא ! עוד לא לפתוח את בקבוקי הוודקה והעראק . . .כנ"ל לגבי הצהלולים הדררבוקה וריקודי הבטן. . .לאלה שיש להם בטן נ.ב.ב. תופאי כנאראה זכה בלוטו ולא מצליח להתאושש משלושת ארוחות הבוקר וכל מה שבא אחרי כן קינוחים ,שתייה חמה וקרה לסירוגין ולאחר מכן ארבעה ארוחות צהריים וכו' ושות'
נשלח ב-7/9/2014 10:05
נו יפה מאוד אתה מחזק את מה שאמרתי
שהיות והפיתרון היחידי לרצועת עזה הוא הטבעתה במים ע"י גזירת המשיח לאחר המלכתו מובנת התנגדותו למלחמה רגילה של בשר ודם שתעלה בחיי חיילנו. הוא שאמרתי שאני לא רואה דרך אחרת להבין את "שמאלניותו" של המשיח..
צחוק צחוק אבל מה שאותי קורע לא פעם זה הלהט והקנאות בה אני יוצא להגנת המשיח עם כאלה המעיזים לא לקבל אותו ככזה וברוב חוצפתם מנסים לחלוק עליי.
כאשר סערת הרוחות נרגעת אני יושב עם עצמי ומתחיל להרהר "רגע אחד הרי אני בעצמי לא בוחר בו כי אני רוצה אלא כי אין ברירה ומה לעשות זה מה יש מה שמביא אותי לא פעם לחלוק עליו ולא לקבל את דעתו ושיטתו בנושא מסויים אז מה אני כ"כ להוט לערוף את ראשי המעיזים לצאת עליו ולזלזל בו?!"
נכון, יש הבדל אמנם, הם לא מכירים בו כמשיח בכלל ואני כן, אבל בכל זאת, המצב לא קל. בקיצור המצב חרבשה. חייבים משיח עכשיו! בעצם אני לא בטוח..
תוקן על ידי המיייחל ב- 07/09/2014 15:24:52
נשלח ב-7/9/2014 15:43
הבילבול גדול ונראה כאילי הכל מנותק ובהמתנה וגם מה שזז -מקוטע ולא בזמן ובמקום שהיית מצפה . .אבל זה סימן שהקב"ה מכין הפתעה שלא חלמנו עליה .. יאללללה !