התיאור מלא של תוכן הקופסה השחורה מהמטוס הגרמני
10:28
רעש נשמע מהאחד המושבים: הקברניט מוריד מעליו את חגורת הבטיחות. הדלת נפתחת. הקברניט אומר ללוביץ: "השליטה בידיך כעת."
לוביץ עונה בטון קליל לכאורה: "אני מקווה."
10:30
לוביץ לבד בתא הטייס. הוא נועל את הדלת המשוריינת בעזרת כפתור הנעילה: אי אפשר עוד לפתוח את הדלת מבחוץ. ניתן לשמוע את הטייס האוטומטי מתוכנת מחדש להאיץ את הירידה מגובה 11 ק"מ ל-30 מטר בתוך דקות.
10:33
הנחיתה מתחילה: המטוס מנמיך טוס בקצב של 900 מטר בדקה. בקרי השליטה האווירית מזהים את הבעיה ומנסים מספר פעמים ליצור קשר עם המטוס אך לוביץ אינו משיב.
קולו של הקברניט נשמע בעודו מנסה לפתוח את הדלת: "זה אני!" הוא ניצב לפני מצלמה המחוברת לתא הטייס: לוביץ רואה אותו אך אינו מגיב. הקברניט נוטל מיכל חמצן או מטף כיבוי במטרה לפרוץ את הדלת. אין תגובה מלוביץ. הקברניט צורח: "למען השם, פתח את הדלת!"
10:34 לערך
אזעקה ראשונה נשמעת בתא הטייס, קולית וחזותית: "קצב צלילה, משוך את ההגאים." אין תגובה מלוביץ. דרך הדלת, נשמעים קולות ראשונים של נוסעים הרצים במעברים.
10:35
הקברניט מבקש את הלום החבוי בירכתי המטוס. קולות חבטה חזקים יותר בדלת נשמעים ולאחריהם רעשים מתכתיים. הקברניט מנסה לעקם את הדלת בעזרת הלום.
10:37 וכמה שניות
אזעקה שנייה נשמעת: "קרקע, משוך את מוט ההיגוי." עדיין אין תגובה מלוביץ.
הקברניט צורח: "פתח את הדלת המזורגגת!"
10:38
על אף רעשים מחרישי אוזניים, קולות הנשימה של לוביץ נשמעים בבירור דרך מסיכת חמצן שעטה על פניו. נשימתו תקינה. המטוס בגובה 4 ק"מ.
10:40
רעש גדול נשמע מבחוץ. בו זמנית, בפנים, צרחות. כנפו הימנית של המטוס פוגעת בצלע הר. אף קול אחר אינו נשמע, להוציא אזעקות וצרחות הנוסעים.
10:41
המטוס פוגע ברכס האסטרופ בגובה קילומטר וחצי במהירות 800 קמ"ש.
מה אגיד לכם.. עצוב, עצוב שזה מסתיים כך. גם הטיסה וגם דיבורו של כבוד הרב.
שום פרמטר המופיע כאן לא תואם את תיאורו של הרב! 
אין לי קצה של הסבר מה השתבש כאן. התיאור הנ"ל ריסק לא רק את המטוס אלא גם
את דיבורו של הרב. בא' דחל המועד הקרוב אני מתעתד להיות שם אנסה לשאול
את כבוד הרב באותה הזדמנות על פשר העניין. נראה אולי נצליח להוציא ממנו משהו.
תוקן על ידי המיייחל ב- 01/04/2015 15:08:21