| נשלח ב-14/1/2009 22:03 |
|
| |
גלעד שליט - קורבן הממשלה
גורמים צבאיים הבהירו: אין חדש בסוגיית שליט
מהבוקר רוחשות שמועות על התפתחות חיובית כביכול בסוגיית החייל החטוף. גורמים צבאיים בכירים: "לא מוכרים כל התפתחות או ארועים חריגים בנושא"
חנן גרינברג
גורמים צבאיים בכירים הגיבו בביטול לחרושת השמועות של השעות האחרונות (יום ד') בעניינו של החייל החטוף גלעד שליט. "לא מוכרים כל התפתחות או ארועים חריגים בנושא", אמרו הבכירים ל-ynet.
משעות הבוקר התרבו השמועות שסיפרו על התפתחות חיובית כביכול בפרשה הכאובה. רבים ניסו לברר עם מכריהם האם יש ממש בדבר. בשעות אחרי הצהריים נדרשו גם גורמים צבאיים לנושא והשיבו כי אין כל חדש.
הארוע המשמעותי היחיד בסוגיית שליט שהתרחש היום היה ככל הנראה ההפגנה בתל אביב, שבה קראו מאות בני נוער לכלול את שחרור החייל החטוף בכל הסדרה חדשה של המצב ברצועה.
נועם שליט הודה לנערים שהגיעו להפגין: "אני לא צריך לומר ששוב אנחנו מוקירים את
הנוער הצעיר שיתגייס לצה"ל בעוד שנתיים-שלוש ובוחר שלא לעמוד מהצד, לא להתעלם ולא לחכות להבטחות האינסופיות של המנהיגים. הם מציגים עמדה ברורה וחדה, שלא מקובל על הנוער של היום שאומה שלמה ומנהיגיה לא מצליחים לשחרר את גלעד".
נועם שליט אמר עוד כי הוא משתתף בצערן של המשפחות השכולות מהפעולה ברצועה ומאחל החלמה מהירה לפצועים.
גלעד שליט נחטף לרצועת עזה לפני 934 ימים.
תוקן על ידי המשקיף ב- 14/01/2009 22:00:46
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 21:24 |
|
| |
קיבלתי עכשיו מסר ממישהו מוסמך ונאמן המקבל ידיעות מאנשי צבא והוא אומר שהיום ישראל הצליחה לקחת את גלעד שליט אבל לצערנו הרב גלעד שליט אינו מן החיים אני מאמין שמחר בבוקר נקבל את מסיבת העיתונאים עם כל הפרטים
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 22:35 |
|
| |
נו נו ומה דעתך על בני המשפחה שצריכים אולי לקרא את הידעה הזו כאן !???????????????
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 22:57 |
|
| |
נמסרה הודעה למשפחה
אני מבין שאתה פה על תקן של ...
"תמסור ד"ש למייחל סליחה למיייחל הוא הוסיף עוד יוד בשם נו..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2009 10:40 |
|
| |
אתמול המדינה רחשה שמועות על כך - לא חושב שיש בזה מן האמת. קח זאת בערבון מוגבל ידידי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2009 11:16 |
|
| |
המשקיף
אני היכן שאני מוצא לנכון ולא מבקש רשות... וכן אני חושב שראוי לחשוב כמה צעדים קדימה לפני שכותבים.. לא מזיק אף פעם !!
בשורות טובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2009 22:41 |
|
| |
מביטים בוא תביט
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 12:10 |
|
| |
בואו נראה עד כמה הם רציניים או שזה עודעורבא פרח של הממשלה לכסות לעצמם את ......
עסקת שליט: "ישראל מוכנה לשחרר יותר אסירים"
יום שישי, 23 בינואר 2009, 8:28 מאת: רויטרס
אתר פלסטיני דיווח אמש כי הושגה התקדמות גדולה בעסקה לשחרור שליט (צילומים: רויטרס)
"נחוש בדעתו להגיע לעסקה לפני תום כהונתו". אולמרט
|
בכיר בירושלים אמר כי ישראל הגמישה את הקריטריונים לשחרור אסירים פלסטינים בעקבות המלחמה בעזה. "כל תועלת שעשויה לצמוח לחמאס תקוזז בעקבות התבוסה שהם נחלו בעזה"
"בעקבות המלחמה בעזה, ישראל יכולה להרשות לעצמה להגמיש את הקריטריונים לשחרור אסירים פלסטינים תמורת שחרורו של החייל החטוף גלעד שליט", כך אמר בכיר בירושלים. לדבריו, "כל תועלת שעלולה לצמוח לחמאס כתוצאה משחרור האסירים תקוזז בעקבות התבוסה שהם נחלו בעזה". הבכיר, שלא הסכים לחשוף את שמו, הוסיף כי ראש הממשלה אהוד אולמרט נחוש בדעתו להגיע לעסקה לשחרור שליט עוד לפני תום כהונתו בעוד שבועיים.
בתוך כך, אתר פלסטיני דיווח אמש כי הושגה התקדמות גדולה בעסקה לשחרור החייל החטוף, לאחר שישראל הגמישה את הקריטריונים לשחרור אסירים והסכימה לפתיחת המעברים. לפי הדיווח, במהלך ביקורו האחרון של ראש האגף המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון, עמוס גלעד, בקהיר הושגה התקדמות גדולה סביב נושא עסקת שליט. עוד דווח כי כי ההתקדמות המשמעותית הושגה לאחר השינוי "הדרמטי" שחל בעמדה הישראלית, במסגרתו הגמישה ישראל את הקריטריונים לשחרור אסירים פלסטינים שעד כה היא נמנעה מכך.
שר התשתיות בנימין בן אליעזר אמר אתמול בראיון בוואלה! LIVE כי "אנו יודעים בוודאות שגלעד שליט חי, בריא וחזק, אולם איננו יודעים איפה הוא מוחזק". בן אליעזר הוסיף כי המבצע ברצועת עזה חיזק את המאמצים לשחרור החייל החטוף. לדבריו, "חמאס מחזיק את שליט כמו קמע, אם היינו יודעים איפה הוא נמצא היינו משחררים אותו".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2009 15:10 |
|
| |
| המשקיף כתב: |  | | קיבלתי עכשיו מסר ממישהו מוסמך ונאמן המקבל ידיעות מאנשי צבא והוא אומר שהיום ישראל הצליחה לקחת את גלעד שליט אבל לצערנו הרב גלעד שליט אינו מן החיים אני מאמין שמחר בבוקר נקבל את מסיבת העיתונאים עם כל הפרטים |
|
המשקיף , מה ? הוא לא בארץ ??
וכעת ברצינות... לא נראה לי שמישהו בממשלה לא רוצה בשיחרורו המהיר.. מומלץ שכל אחד יקבל על עצמו להוסיף בשיעורי תורה, פרקי תהילים לישועתו בקרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2009 21:14 |
|
| |
ראש ממשלת החמאס, איסמאעיל הנייה, אמר בראיון טלוויזיוני, כי אינו יודע האם החייל החטוף גלעד שליט, חי או לא.
כזכור, שלשום אישר נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, בפגישתו עם נועם שליט, אביו של החייל החטוף, כי למיטב ידיעתו בנו בחיים
הרבה פארסה איך שאומרים על גלעד שליט
לעניות דעתי יש משהו שהממשלה יודעת אבל לא מדברת זה לא יכול להיות שהם יודעים איפה מורנייה נמצא ואיך לחסל אותו
ואת כל שאר המחבלים יש מידע מודיעני והכל
פתאום במקרה הזה הם לא יודעים כלום צריך סרקוזי לומר לנועם שליט שהבן שלו חי .......
סינדרום רון ארד זוכרים....
אותו דבר....
או שהממשלה לא משקיעה אנרגיה על מנת לשחרר אותו כי אם היא היתה משקיעה מאמצים וכוחות מודיעיניים שב"כ מוסד וכו'
לפחות היו יכולים לומר לנועם כן הבן שלך חי לא יכולים להוציא אותו כרגע...
ועכשיו נזכרים לדרוש ביקור ..ה-ל-ו- למה רק עכשיו איפה הייתם כל הזמן הזה שיחררתם אסירים לאבו מאזן סתם
איפה הלחץ לשחרר את גלעד היה כל הזמן עכשיו התעוררו
ותאמינו לי זה א-ך ו-ר-ק- ב-ג-ל-ל-
ה-בח-י-ר-ו-ת
זה יעבור וגם העניין שלו יעבור תזכרו...
תוקן על ידי המשקיף ב- 29/01/2009 21:11:33
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2009 11:07 |
|
| |
"ישראל ויתרה על שחרור שליט כתנאי לרגיעה"
יום שישי, 6 בפברואר 2009, 1:07 מאת: ניר יהב, כתבנו לענייני ערבים, מערכת וואלה! חדשות
"ישראל אינה מקשרת יותר בין שתי הסוגיות". שליט (רויטרס)
ידרוש את שליט? עמוס גלעד (בוצ'צ'ו)
|
לדברי בכיר בחמאס, "ישראל אינה מקשרת יותר בין סוגיית שליט לפתיחת המעברים". משלחת חמאס תשוב בשבת לקהיר במטרה למסור את תשובתה הסופית להצעת הרגיעה
"בעבר כרכה ישראל את עסקת שליט בפתיחת המעברים, אולם כעת היא אינה מקשרת יותר בין שתי הסוגיות" - כך אמר (חמישי) בכיר חמאס וחבר משלחת הארגון לשיחות בקהיר איימן טהא, בראיון לטלוויזיה המצרית. לדבריו, ישראל אינה מתנה יותר את שחרורו של שליט במסגרת התנאים להפסקת האש.
מחר (שבת) צפויה לשוב לקהיר משלחת חמאס במטרה למסור את תשובתה הסופית להצעת הרגיעה ברצועת עזה. כך דיווח מוקדם יותר מקור מצרי לסוכנות הידיעות המצרית. מקורות מצרים רשמיים אישרו בשיחה עם העיתון המצרי "אל-אהראם" כי קיימת היענות חיובית מצד המשלחת וכי הם צופים שבקרוב יהיה ניתן להכריז על הרגיעה ואף להתחיל ליישמה בקרוב.
בראיון לעיתון המצרי אמר חבר המשלחת, סלאח ברדוויל, כי "הושגה טיוטת הסכם לרגיעה ברצועת עזה בין חמאס לישראל". לדבריו, הטיוטה כוללת רגיעה למשך שנה וחצי ופתיחה של המעברים ל-80 אחוז מהסחורות. הוא הוסיף, כי טרם הוחלט על סוג הסחורות שכניסתן תותר לרצועת עזה. ברדוויל אמר שמכשול נוסף שעומד בפני השגת הסכם הוא סירובה של ישראל להציב משקיפים בינלאומיים במעברים.
בתוך כך, ראש האגף המדיני ביטחוני במשרד הביטחון, האלוף (מיל') עמוס גלעד, יצא אתמול לפגישות מדיניות בקהיר, ככל הנראה על מנת לדון בפרטים הסופיים של הסדר הרגיעה. טרם יציאתו תודרך עמוס גלעד על ידי ראש הממשלה אהוד אולמרט, שר הביטחון אהוד ברק ושרת החוץ ציפי לבני.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2009 00:57 |
|
| |
לבקשכם לעדכן לגבי אירוע ההזדהות של הדרום אם משפחת שליט אנא לרשום בלוחות את התאריך 19/2 בין השעות 16:30-19:00 ברחבת העיר באר שבע.
אנו עדיין מאמינים ונלחמים בשביל להשיב את גלעד הביתה. בוא לתמוך ולהזדהות
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 14:50 |
|
| |
דן מרגלית שובר שתיקה על נושא גלעד שליט -
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2009 21:39 |
|
| |
רציתי להגיד משהו , פשוט להעלות מחשה בקול רם:
קודם כל אני מקווה שגלעד שליט יחזור במהירה הביתה בריא ושלם.
תמיד היה נראה לי שיש רמז בחטיפת גלעד שליט לגאולה ומשיח, שנת התשס"ו, תחילת המלחמה בלבנון וכו..
ועכשיו משמתקרבים ליום ה-1000 חשבתי שאולי ה-1290 יום בספר דניאל מתקשר לזה.
אם מחשבים 1290 יום מחטיפתו יוצא ר"ח שבט התש"ע ומוסיפים 45 יום שצריך להיות אולי מלחמה עם אירן, יוצא פורים התש"ע.
אם אנחנו נכנסים בניסן התשס"ט למוצאי שביעית אז אומר שעד אדר התש"ע זה מוצאי שביעית שזה יוצא ממש נכון.
טוב ימים יגידו, אני רק סתם מעלה השערות ומרווה שגלעד יחזור עוד לפני היום ה-1000 והמשיח יבוא לפני.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2009 21:52 |
|
| |
בס"ד
לכאורה, האם מותר ע"פ הלכה לשחרר את גלעד שליט תמורת כ"כ הרבה מחבלים? (לשים את הרגשות בצד)
ע"פ ההלכה אסור לשחרר שבויים תמורת הרבה כסף (שמא יעשו זאת למנהג קבוע)
וק"ו תמורת כ"כ הרבה מחבלים שבוודאי יחזרו לרצוח יהודים.
וגם מבחינה מוסרית: צריך לרחם על מאות ההרוגים (ח"ו וח"ו) שיהיו ועל משפחותיהם יותר מאשר על גלעד שליט ועל משפחתו!.
אשמח לדעת את דעת המגיבים בזה.
|
|
|
|
|