| נשלח ב-7/4/2009 10:41 |
|
| |
משיח מלמד זכות -- או שבא לנקמות ודין
אשכול של מקורות מה זה המשיח, אשמח שכל מי שיש לו נתונים שיכניס לכאן
כידוע לפי תורות של רבי נחמן מברסלב יבוא משיח שהוא בחינת נשמת משה שכולו טוב והוא יתקן עולם במלכות שדי. תוך לימוד זכות על כל בר ישראל אפי על הנפולים במאד.
יכול להיות שכאן החילוק בין ענין של זכו אחישנה וכו.......
או שלא....
אז או שיהיה משיח של נקמות ודין, שיבוא להלחם ברשע ובטומאה
שזה {אולי גם יכול להיות}.
או שזה יהיה משיח שילמד זכות אפ על היהודי הירוד ביותר ואיך אומרים שעד שיבוא לא נידע מה יהיה....
המטרה לא להוכיח מי ומה האמת כי לעולם לא נידע עד שזה יבוא
לכן כל צד שיוכיח לשיטתו לא נגיע לעולם לצד השווה
רק לחכות. כמו שאמר הרמבם לא נידע עד שלא יהיה.......
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 12:24 |
|
| |
המשיח בא לגאול את : עם ישראל, התורה, ארץ ישראל, העולם, ואת הקדושה מהס"א, ואת האמת מן השקר בקיצור גאולה. לכן הוא גם ילמד זכות לזכאים, גם ינקום מן החייבים וגם יגלה את האמת והשלום אהבו...הכל נכון
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 12:33 |
|
| |
אז מהי מטרת הדיון האם שכל אחד יאמר את דעתו ובכל אופן לא נדע מה יהיה
אני מצטרף לדעתו של ניפנאפ
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 14:38 |
|
| |
אז אני אחדד את המטרה של הדיון
לפי כתבי רבי נחמן מברסלב, משיח יהפוך את כל הרע שיש לטוב וכו' וחרבו של משיח זו התפילה, ויהפוך את הרע לטוב, וכמובן שכל ישראל יזכו. ולא עי' מלחמות ושפיכות דמים...(הלואי)
ומאידך יש את הצד השני שמיוצג הן עי' האוטיסטים והן עי' נבואות שונות שישארו רק 7000 איש וכן הלאה, נבואות זעם. אבל מודגש שזה יום הדין, כמו שכתוב "והיתה עת צרה אשר לא נהייתה מיום היות גוי וכו'" (וצריך לראות את האמת הקשה לפעמים, הרי היתה שואה,, והיו פוגרומים,, והיו צרות כבר)
זוהי גם המחלוקת הידוע
, לגולש המכונה "כיטוב" שמביא דברים נכונים וצודקים, שהם בעצם הפוך מהדעה של הכל יבוא לנו בטוב
ככתבי רב נחמן ועוד...
ועכשיו מה שאותי מעניין זה "מקורות נוספים לכאן או לכאן" יש כאן שני התבוננויות...
מה יהיה זה לא נידע עד שיהיה
תוקן על ידי המשקיף ב- 07/04/2009 16:15:26
תוקן על ידי המשקיף ב- 08/04/2009 18:10:42
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 16:21 |
|
| |
עיין בהערה שרשמתי להודעתך
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 17:47 |
|
| |
דורש טוב אתה הרי דורש אטום על ישראל לא? אז מה הויכוח מבחינתך? רוצה לשכנע גם אותנו שצריך אטום על ישראל?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 17:58 |
|
| |
מכבוד קדושת הרב גל טופז שליט''א
בעניין המשיח והגאולה.דבר נסתר ידידי.רק יכול להעיד אשר תהליך הגאולה באמת קורה{קורא} ולא רק בקריאת ספרים לגביה אלא רוחשת במציאות.תמתין ותגלה עוד נפלאות ,ודע אשר -מה שהיה {"הוא"} { "ש"}היה,-הרי לך "שואה" בסוד דין קשה על ראש הגויים הארורים טוב להם שלא באו לעולם.ויש לך רשות לצטט זאת בפורום שלך כאות הערכה לאדם יקר הפועל לרומם רוח הממתינים לגאולה.ומי ייתן וכח התורה ייגן על ישראל קדושים ואף שערה לא תיפול מנשמה יקרה מעמנו עם בחירה.
שא ברכה יעקב ידידי היקר וחג שמח וכשר מאנוכי הרגלא"ט.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 21:35 |
|
| |
נו...לא ראיתי את ההודעה הזו של הדורש האהוב...
חבל שאמר את זה...כנראה מתוך כאב...
אני מתנצל, אחי החובב.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 21:58 |
|
| |
טוב אני רק אחזור ואומר מה שכבר אמרתי פעם.
אם אניחנו מקטרגים על ע"י שלא נבקש שלא יהיה קטרוג בשמים.
גם על זה דיבר הרבי מילובביץ' ו ה ר ב ה !!
לגבי דין או רחמים - בינינו מי יודע? אף אחד כי זה תלוי ומשתנה.
אני יודע שאני לא מספק מקורות כמו שדורש ביקש אבל אפשר לצטט את ישעיה וזכריה ואפשר לצטט נביאים אחרים - וידוע שיש כמה גרסאות שמייצגות את מה יהיה לפי המצב.
מצבנו לא טוב - אבל כך גם ההיסטוריה שלנו אז ישנה כאן מידה כנגד מידה. אנחנו לא בסדר - זה נכון אבל גם עברנו דברים שהראש לא מצליח לתפוש ואולי בגלל זה אנשים עדיין מקטרגים על העם.
קשה לי להבין מי רוצה שכ"כ הרבה אנשים מהעם ימותו בשביל הפנטזיה האישית שלו.
מי שחושב כך צריך לזכור שגם בשואה, בספרד, בימי הביניים, ברוסיה, ואיפה לא עוד - כשניתנה הרשות גם הצדיקים הגמורים נרצחו ביחד עם הכלל - כי תרצו או לא אנחנו עם אחד (ישראל = 1).
תזכרו טוב: לבקש טוב לכל אדם הוא מפרקי אבות. הרי פרקי אבות היו צריכים להיות המשנה הראשונה שכן הם כולם דרך ארץ - יסוד לאמונה בתורה הקדושה. לא לעשות את זה הוא דחיית כל דרך התורה.
שלא תבינו לא נכון - אני רואה אנשים אוכלים חזיר במסעדות, מחללים שבת, רודפים חיי גויים וזה מגעיל אותי נורא. קשה לי להבין את זה מאד - למה להיות כמו מי שרוצה לרצוח אותי זה הרי חסר כל אופי.
אבל למרות זאת יש בינם חיילים גיבורים שנתנו את נפשם וכל חייהם למדינה אי אפשר להתעלם מזה - ולכן כל אלה בחזקת תינוק שנשבה.
הרי נאמר לנו שמרוב צרות ושהייה אצל הגויים נעבוד את אליליהם - זה חלק מהקללה והסתר הפנים - רחמו עליהם ולא שנאו אותם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 22:15 |
|
| |
אני חושב שצמא לידע אמר דברים של טעם והנה ראיתי שיביע אומר דיון בדיוק על נושא כזה הנה הוא כאן לפניכם
שו"ת יביע אומר חלק ז - אורח חיים סימן טו
ועינא דשפיר חזי בשו"ת מלמד להועיל (חאו"ח סימן כט), שדן בענין צירוף למנין למי שמחלל שבת בפרהסיא, וכתב, שהמנהג באשכנז ובהונגריה להקל לצרף מחלל שבת בפרהסיא למנין, משום שהרבה מאד אינם יודעים חומר האיסור, ונחשבים קצת כתינוק שנשבה בין הגוים, וכמ"ש ג"כ בשו"ת בנין ציון החדשות (סימן כג). וגם הגאון בעל שואל ומשיב היה אומר, שבארצות אמריקה אין לפסול מחללי שבת בפרהסיא מלצרפם למנין, מפני שהם כתינוקות שנשבו בין הגוים. וכמ"ש כיו"ב הגאון רעק"א ביו"ד (סימן רסד). עכת"ד. וכיו"ב כתב הגאון מופת הדור החזון איש (ביורה דעה סימן ב אות כח), שמכיון שאין אנו יודעים להוכיח (כמבואר בערכין טז ב), נחשב אצל מחללי השבת כקודם תוכחה, ויש לדונם כאנוסים וכתינוק שנשבה בין העכו"ם. ע"ש. ומשם נלמד לנ"ד שכהן המחלל שבת בפרהסיא, ובא לבהכ"נ להתפלל, ולא פרק מעליו עול מלכות שמים לגמרי, אין למונעו ממצות נשיאות כפים, וכבר כתב הרמב"ם באגרתו הידועה (במאמר קידוש ה'), וז"ל: ואין ראוי להרחיק עוברי עבירה ומחללי שבת, ולמאוס אותם, אלא יש לקרבם ולזרזם בעשיית המצות, וכבר אמרו חז"ל שהפושע ברצון כשיבוא אל בהכ"נ להתפלל מקבלין אותו, ואין נוהגים בו מנהג בזיון, וסמכו על הפסוק לא יבוזו לגנב כי יגנוב למלא נפשו כי ירעב, אל יבוזו לפושעי ישראל שבאים בסתר לגנוב מצות. עכ"ל. וכל שכן שבזמנינו אנו אין בנו כח להעמיד משפטי הדת על תילם. וכמ"ש בשו"ת אפרקסתא דעניא (סימן קסה אות ג) בשם הגאון רבי יוסף מפוזנא. ע"ש. ועינינו הרואות שכמה מפושעי ישראל כאלה חזרו בתשובה שלימה, לאחר שקבלנו אותם בסבר פנים יפות ופנים מסבירות, וכמאמר חז"ל (סנהדרין קז ב) לעולם תהא שמאל דוחה וימין מקרבת. וכ"כ בשו"ת לב אברהם (ס"ס יח), על רב גדול אחד משיקאגו זצ"ל, שפעם בא לבית מדרשו בשבת איש אחד שהיה לו יארצייט, והחנות שלו היתה פתוחה בשבת בפרהסיא, וביקש לעלות לתורה, וציוה לקוראו בהוספת העולים, וכמה חרדים ערערו על הרב בזה, ובסופו של דבר האיש הזה נעשה בעל תשובה גמור, ונהפכו הוא וכל בני ביתו לשומרי תורה ומצות, ע"י שנתקרבו אל הרב. ע"ש. וכן מעשים בכל יום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 23:23 |
|
| |
ב"ה
אין בן דבר כזה הן בן ישראל ירוד ואין דבר כזה שבין ישראל יחטא ,ולא יעשה תשובה לכן כל מה שנדמה שבני ישארל חוטאים, טועה! הערב רב שנדמים לבני ישראל, הם החוטאים ומנסים בכל ליבם להחטיא את בני ישראל במהלך הדורות הצליח הערב רב להפיל חללים מבני ישראל אולם סופם קרב בצפיה וידיעה לביאת משיח צדקנו בפסח הזה אמן! רם
|
|
|
|
|