| נשלח ב-24/4/2009 15:20 |
|
| |
חג העצמאות? האם יש על מה לחגוג
כהמשך לאשכול האם הקמת מדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה נדון באשכול זה האם יש על מה לחגוג והאם כיהודים חרדים עלינו לקבל את מדינת ישראל כמדינה או לא
יש רמזים חזקים שמדינת ישראל קמה לרצונו של ה' אך המקימים לא רצו בזה ולא רצו שום חלק עם ה' בואו נראה
רמזים ליום העצמאות
1. האר"י הקדוש בפירוש הפסוק: "ליני הלילה והיה בבוקר אם יגאלך טוב יגאל ואם לא יחפוץ לגאלך וגאלתיך אנכי חי ה' שכבי עד הבוקר"
"ואמר: "חי השם" - "חי" הוא בסוד "יסוד", ו"השם" הוא סוד "תפארת". ויש בכאן רמז גדול שלא ניתן לכתוב באשר שנוגע אל זמן הגאולה"
יום העצמאות חל בעשרים לעומר, הספירה של אותו יום הינה "יסוד שבתפארת".
2. ב-א"ת ב"ש של ז' ימי פסח, חל יום העצמאות באותו יום השבוע של שביעי של פסח, שהיה חסר בן זוג עד זמנינו.
א"ת – א' של פסח חל בשבוע ביום בו יחול תשעה באב.
ב " ש - ב' של פסח חל בשבוע ביום בו יחול חג שבועות.
ג " ר - ג' של פסח חל בשבוע ביום שבו יחול ראש השנה.
ד " ק - ד' של פסח חל בשבוע ביום בו יחול חג תחילת קריאת התורה (שמחת תורה בחו"ל).
ה " צ - ה' של פסח חל בשבוע ביום בו יחול צום כפורים.
ו " פ - ו' של פסח חל בשבוע ביום בו יחול חג פורים.
ז " ע - ז' של פסח חל בשבוע ביום בו יחול יום העצמאות

|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2009 15:37 |
|
| |
אהבתי את הבן זוג שהצמדת לשביעי של פסח. ממש מעניין. אבל בדקת האם זה גם הסתדר ככה בכל השנים שעברו או שזה רק השנה יוצא כך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2009 15:41 |
|
| |
כל השנים אין פיספוס בזה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2009 17:25 |
|
| |
אני אישית עושה הבדלה גדולה מאוד בין ציבור הנבחרים והמקומבנים (המושחתים שאין בפי במעט מילים לתאר את מגוון העבירות ואת הזדון שבהתנהלותם בצמרת המדינה בכל התחומים : משפט ממשל וכו' ברובם המוחלט.) לעצם הקמת המדינה לעם היהודי בארצו.
פשוט מאוד לראות שהקמת המדינה על כל מרכיביה קרי : קיבוץ גלויות, הגנה על בני העם, קידוש ה' שבכך (על אף השחיתות של ראשיה!) היא לפחות חסד עצום שעשה איתנו ה' לבין הביטוי הגדול ביותר של אתחלתא דגאולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2009 18:47 |
|
| |
רציתי לשתף אתכם בנקודה למחשבה שצצה לי ביום השואה הזה..
בחטא המרגלים חטאו נשיאי העם - אנשים חשובים וצדיקים באחד החטאים החמורים שהיו לעם שרק על חטא זה נגזר על כל העם למות ולא להכנס לארץ המובטחת גם שכוונתם היתה חיובית. (לפי רוב הדעות)
הדברים אולי קצת קיצוניים אבל נראה לי שניתן לראות את האקטואליה של הדברים גם לימינו..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2009 20:26 |
|
| |
הצלחת לעניין אותנו בוא בכבוד תסביר לנו את האקטואליה של הדברים לימינו..
מחכים...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2009 22:22 |
|
| |
יום העשרים בעומר בגימטריא 999
בישוב הישן, עשו מעשים חשובים באותו היום וביום הארבעים ושנים בעומר, שני ימים שאין קיטרוג מהס"א, שהם בעמודא דאמצעיתא, יסוד שבתפארת ומלכות שביסוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2009 22:28 |
|
| |
אם תוכל בבקשה להרחיב ולפרש גם לאלה שלא מבינים
וגם מה בקשר למה שדיברנו בפרטי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2009 22:41 |
|
| |
תלמידי הגר"א שעלו ארצה, שהשנה היא מאתיים שנה לעלייתם, הקימו, למשל, בית מדרש אליהו ביום העשרים בעומר.
מובא שלפי הסוד, שני הימים האלה, אין לשליטה לס"א בגלל שילוב הספירות באותם הימים, שהם יום העצמאות, והיום לפני יום ירושלים, שבו כבש צה"ל את רוב ירושלים.
שאלת מה הקשר לנידון, ראית שהבאת רמזים על חשיבות, והוספתי.
ועוד אוסיף שיום העצמאות ויום ירושלים הם היו תיקונים גדולים בסוד טצ"ץ, וזה קשור לברייתא של ברכת החמה, מה שמדובר שם על הלבנה, וזה למה שני המלחמות האלו היו בהפרש של י"ט שנים כמחזור הלבנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2009 23:18 |
|
| |
הרצל והציונות חשוב לראות
תוקן על ידי המשקיף ב- 25/04/2009 23:21:14
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2009 23:27 |
|
| |
עם ישראל חזר לארצו אחרי 2000 שנות עינויים וזה לא סיבה לחגוג?
נכון יש עוד הרבה לעשות אבל נראה לי שאנשים הולכים על האדמה הקדושה ובכלל לא מעריכים את זה - בכלל לא.
יש לכם מושג באיזו זכות אדירה זכינו? מי יכול לטייל בארץ מהדורות הקודמים? 2000!!!!! שנה!!!!
תחשבו על הזכות ולא על החילוניים או משהו כזה.
אנחנו נמצאים בארץ הקודש - והארץ למרות כל הצרות נותנת בשפע ועושר, ניסים גלויים כל יום - זה לא סיבה לחגוג??
מה בן גוריון קבע את התאריך???? הוא רק עשה את רצון הקב"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2009 23:33 |
|
| |
הודעה מעליך הכנסתי סרטון רצוי לצפות בו
אני מבין מאיפה אתה בא תאמין לי גם אני מאושר להיות כאן
אבל יש עוד כמה דברים לא סגורים פה
האם צריך לחגוג?
האם זו סיבה לחגוג?
האם חייב לומר הלל?
האם עלינו להתעלם מכל מה שקורה כאן האם עליי להסביר את עצמי
אפילו בחנוכה ופורים לא נחשבים כחג אז למה יום העצמאות כן
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 00:01 |
|
| |
אני אומר את הדברים ברמת ההווא אמינא ללא הסתמכות כתובה על מקורות תורניים או הסטוריים אלא רק על סמך מה שלמדתי בעבר במקורות הסטוריים תורניים וכלליים. ניתן לראות איך מלבד עינויים וצרות, נדחפנו להקמת המדינה כבר מאות בשנים.
מגירוש ספרד (שקדם לאינקוויזיציה ולאנוסים אם אני לא טועה ), דרך עוד כמה בעיטות שקיבלנו במהלך השנים כדי לרמוז לנו לעלות לארץ. העליה הראשונה של קבוצה יהודית לארץ, כקבוצה, היתה לפני כ-200 שנה של תלמידי הגר"א לאחר שהוא דחק בהם לעלות שכן הגיע הזמן לשיטתו אך היתה בסופו של דבר עליה קטנה שלא הצליחה לסחוף אחריה רבים. בסוף המאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20 התחילה עלייה חלוצית דתית (לדוגמה עליית יהוד תימן ב-1882, לפני העליות המאסיביות החילוניות שבאו לאחר מכן).
צריך לזכור טוב מאוד שבאותה התקופה היישוב היהודי היה ברובו מאמין ושומר תורה ומצוות, גם הציבור בירושלים וגם הציבור החלוצי שעזב מחוץ לחומות כדוגמת מקימי 'אם המושבות'.
עם הזמן הגיעו ועלו התנועות הציוניות לארץ כמעט ללא ייצוג דתי (חוץ מתנועת המזרחי) ובעצם התחילו לבנות את הארץ ולהקים את המערכות השלטוניות כשלדתיים כמעט ואין ייצוג בשל מספרם הזניח.
אחרי כ"כ הרבה רמזים ושכנועים משמים כנראה החליטו שמה שלא הולך דרך הראש יילך דרך הרגליים, ואם הציבור המאמין לא רוצה להוביל אז יש גם ציבור אחר שיעשה זאת, ומי שלא עלה עד עכשיו בטוב יעלה ברע.
מה דעתכם?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 10:24 |
|
| |
שוב: קיבלנו זכות ללכת על אדמת הקודש, לראות את ירושלים, להריח את האדמה הקדושה ולתת את נפשינו עליה. אם זה לא סיבה לחגוג, לומר הלל לרקוד עד השמים ולצרוח תודה אז מה כן?
אני חוזר ואומר: כן יש עוד הרבה מה להשלים - הרבה מאד. אבל אפשר גם להסתכל אחורה - הניסים והדברים שקרו הם לא מדרך הטבע לגמרי. כל מכוני המחקר הצבאיים בעולם בדקו למה ישראל ניצחה במלחמות וכולם הגיעו לאותה מסכנה - זה לא היה צריך לקרות. כל הדברים נראו משונים ולא מתאימים. כיבוש ירושלים היה חלק לא מכוון במלחמה ורק בגלל טעוט ניווט של פלוגת צנחנים עלו על מזימה ירדנית של הכנסת כוחות דרך העיר העתיקה. ויש עוד כ"כ הרבה לכתוב עד שתתפרק לי המקלדת...
על כל זה לא נגיד תודה? לא נשמח? לא להלל את שמו הגדול האדיר שעשה לנו את כל זה באהבה? ישתבח שמו לעד המלך הקדוש שעשה ניסים לאבותינו ולנו בימים ההם ובזמן הזה ממש!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2009 12:23 |
|
| |
אני בדעות מאוד חלוקות אין טעם להגיד הלל לראשי הציונות ככל שאני מבין יותר מי הם אני יותר נבחל לפי מרן אין לאמר הלל וכך אני אנהג ב"ה לגבי בניית המדינה של הציונות הופצו המון שקרים הנה הרצאה שתעשה לכם סדר וחושפת דברים שלא יודעים של הרב פורת את השקרים שלהם ידעתי אבל לא ידעתי כמה הם גדולים לא נתנו אשרה לעלות לחרדים ולספרדים מיליון ילדים לא יודעים להגיד שמע ישראל מתוך תוכנית שיטתית למחוק את הדת קשה לי להסמיך את ההלל ליום העצמאות אבל להשם אני מודה שיש לי היכן להיות שהחזיר אותי לארץ הקודש אני רק חושב אילו הארץ היתה מוקמת בידי חרדים מה שכמעט הצליח בשנות ה-30 לאן היינו מגיעים יכולנו כבר להיגאל ולא כמו עכשיו להיגעל
http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=9499
|
|
|
|
|