בית פורומים הנה ימים באים

שלום עם סוריה מי צריך את זה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/4/2009 23:10 לינק ישיר 
שלום עם סוריה מי צריך את זה?

פרסום נשיא סוריה, בשאר אסד, מביע פסימיות באשר לחידוש המגעים בין ארצו לבין ישראל - ואומר כי ממשלת נתניהו היא ימנית קיצונית ואינה תומכת בשלום.

בראיון שפורסם היום (שני) בעיתון אוסטרי הדגיש אסד כי נסיגה ישראלית מרמת הגולן היא תנאי לכל משא-ומתן. "יש שטח כבוש שחייב לחזור לסוריה, רק אז נוכל לדבר על שלום", אמר אסד בראיון.

נשיא סוריה הגיע אתמול לביקור רשמי באוסטריה שם נועד עם עמיתו היינץ פישר. על פי הדיווח בעיתון, דנו השניים ביחסים הכלכליים והתרבותיים בין המדינות וכן במצב במזרח התיכון.

שר הביטחון, אהוד ברק, התייחס היום למשא ומתן המדיני עם סוריה ואמר כי "למדינת ישראל יש אינטרס עליון להגיע להסדר עם כל שכניה, בתוכם הסורים, תוך שאנו מגנים, בכל הדרכים שברשותנו, על האינטרסים החיוניים והביטחוניים של מדינת ישראל.

לדבריו, "אני לא חושב שמשא ומתן עם הסורים ניתן לנהל מעל גלי האתר או מעל מסכי הטלוויזיה, צריך להשאיר את זה לחדרי המשא ומתן. אנחנו כבר פגשנו את ההנהגה הסורית, אני פגשתי אותה כרמטכ"ל תחת יצחק רבין, פגשתי אותם אחר כך כראש ממשלה, ואפילו בשנה האחרונה, היו מגעים עקיפים איתם באמצעות הטורקים.

בבוא העת, אני לא אומר שהיא מיידית, אבל בבוא העת אנחנו צריכים להיות מסוגלים לדון עם הסורים על הסדר, מעמדה של כוח וביטחון עצמי כשלוקחים בחשבון, את האינטרסים הביטחוניים והאינטרסים החיוניים של ישראל."

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > שלום עם סוריה מי צריך את זה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext