בית פורומים הנה ימים באים

הלם: שמונה ספרי תורה נשרפו ביישוב במבטחים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/6/2009 17:25 לינק ישיר 
הלם: שמונה ספרי תורה נשרפו ביישוב במבטחים

תושבי הישוב מבטחים שבחבל אשכול, מזועזעים: אלמוני שפך נפט על ארון הקודש בבית הכנסת ושרף את שמונה ספרי התורה שנתרמו ע"י התושבים. כוחות הכיבוי הצליחו להציל מעט אפר של ספרי התורה, שיובאו אחר הצהרים לקבורה. פרסום ראשון

יוחנן וייסברג דוד כץ ב' תמוז תשס"ט - 24/06/2009 15:19
הלם זעזוע במושב מבטחים שבדרום: גורמים פליליים הציתו את בית הכנסת היחיד במושב והעלו באש את תכולתו. ארון הקודש וספרי התורה שבו היו למאכולת אש. לאנשי כיבוי האש שהגיעו למקום לא נותר אלא לאסוף מעט מאפר השריפה, כדי שניתן יהיה להביאם לקבורה היום (ד') אחר הצהרים.

הישוב מבטחים הוא מושב בחבל אשכול, סמוך לרצועת עזה. למרות היותו ישוב מסורתי-חילוני, הוקמו בו בית-כנסת ומקווה טהרה. הוא אוכלס לפני כשישים שנה על-ידי עולים מכורדיסטן ומרוקו.

לבית הכנסת המקומי הוכנסו במהלך השנים שמונה ספרי-תורה, שנתרמו על-ידי בני המושב לעילוי נשמת יקיריהם. אתמול אחר הצהרים נכנס אדם שזהותו ידועה למשטרה לתוך בית הכנסת, שפך כמויות גדולות של נפט על ארון הקודש והצית אותו. תוך דקות ספורות היו שמונה ספרי התורה שבהיכל – למאכולת אש. בית הכנסת עצמו נשרף בחלקו.

כוחות הכיבוי שהגיעו למקום במהירות, כיבו את האש, אך כאמור, משמונת ספרי התורה לא נותר דבר, למעט מעט אפר.

הידיעה על שריפת ספרי התורה פשטה כאש בשדה קוצים בקרב כל תושבי הישוב מבטחים ובקרב תושבי הישובים הסמוכים בחבל אשכול. כמה מהתושבים שתרמו את ספרי התורה רצו לבית הכנסת כדי לברר האם ניתן להציל את ספרי התורה, אולם כשהתברר להם כי ספרי התורה הפכו למאכולת אש – התעלפו במקום. כשהתעוררו, התקשה רב הישוב, הרב אליעזר סויסה, לנחם אותם ולהרגיע אותם.

בשיחה עם כתב "אתרוג", אומר רב הישוב, כי ההרגשה במבטחים רעה מאד. כשהוא ממרר בבכי אמר הרב סויסה, כי הכאב על שריפת ספרי התורה משפיע על כולם, ובפרט לאותן משפחות יקרות שהנציחו את יקיריהן בתרומתם הנכבדה לבית הכנסת. "קשה מאד לנחם אותם. הם מרגישים כאילו הכל חוזר על עצמו, הם חוזרים לאחור", אומר הרב.

התושבים כואבים שבעתיים, כאשר התבררה זהותו של מצית ספרי התורה. אחד התושבים הגדיר זאת כך: "אבדה מולדתנו. פירות באושים מתוך הישוב שלנו עשו את המעשה החמור והמזעזע הזה".

היום בשעה 17:00 אחר הצהרים, תתקיים הלוויה המונית מבית הכנסת, בהשתתפות אלפי תושבי האיזור, שילוו את אפר ספרי התורה בבית העלמין האיזורי

http://www.tog.co.il/he/New.aspx?id=580

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2009 22:50 לינק ישיר 

תמוז אכן כאן
זה ממש בלתי יתואר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2009 23:00 לינק ישיר 

תמוז...?
תמוז אשם?
אולי פיטפוטים בבית הכנסת?
אולי חוסר בכבוד קדושת בית הכנסת?
שהשם ירחם על כולנו לדעתי זה שילוב של תמוז יחד עם מצב העוונות הכולל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2009 00:29 לינק ישיר 

אין אדם נוקף אצבעו מלמטה אלא אם כן נגזר מלמעלה
זה לא קרה סתם מקרה ממש לא
זהו תמרור של אור אדום
היו להם בוודאי כמה תמרורים של תן זכות קדימה לפני זה
רק שהם היו אטומים ולא הקשיבו
קשה לדבר ולומר מה בדיוק קורה שם ולמה זה קרה
אבל בפשטות
אומר הנביא

ישעיהו פרק א

כִּי תָבֹאוּ לֵרָאוֹת פָּנָי מִי בִקֵּשׁ זֹאת מִיֶּדְכֶם רְמֹס חֲצֵרָי

רש"י ישעיהו פרק א

מי בקש זאת מידכם רמס חצרי - לרמוס את חצרי אחרי שאין לבבכם שלם עמי

הדברים עתיקים ולא שומרים על קדושת בית הכנסת
חד וחלק
מבטיח לכם שותים שם עראק בתפילה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2009 13:18 לינק ישיר 

פשוט מזעזע! נשמע כמו נזק של הפוגרומים...
אבל אל לנו לשפוט!!!
יש בתי כנסת מפוארים של רפורמים שמה שנעשה שם הרבה יותר גרוע מפיטפוטים והכל עומד ושלם...
אי אפשר לדעת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/6/2009 13:29 לינק ישיר 

ruth77 כתב:
פשוט מזעזע! נשמע כמו נזק של הפוגרומים...
אבל אל לנו לשפוט!!!
יש בתי כנסת מפוארים של רפורמים שמה שנעשה שם הרבה יותר גרוע מפיטפוטים והכל עומד ושלם...
אי אפשר לדעת...

את יודעת מה ההבדל בין יהודי לרפורמי?
יהודי מצווה ורפורמי אינו מצווה.
כך שהמשוואה לא נכונה:
יהודי שמצווה ובכל אופן מכעיס, ואין יותר מכעיס את השם מזלזול בבית מקדש מעט,
כמו פוגע בבת עינו של השם, אין ספק שמגולל גזירות קשות, ולא אני אומר,
כל הגזרות הקשות והמשונות שיש באות מחילול
כבוד בית כנסת ודיבורים בתפילה.

רפורמי לעניין הוא מחוץ לגדר, הוא לא יכול לעשות נחת רוח אז הוא גם לא יכול להכעיס כמו שנאמר
בגמרא לטיטוס הרשע שמרד על מנת להרגיז..."קמח טחון טחנת" אלא אם הוא מתגרה
בבנים של המלך ואז זה משהו אחר השם יפרע ממנו.

אין דבר כזה שפתאום נשרפים 8 ספרים ביחד..זה כדור שלג שהלך והתגלגל
כמו שאמר ידידנו בטוח היו אזהרות, אין עשן בלי אש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2009 15:00 לינק ישיר 

קודם כל רות
אני מסכים איתך בדבר אחד
והוא שאנו לא יכולים לשפוט
זה נכון כי גם כאשר כתבתי את ההודעה שלי שאלתי את עצמי על מה חרי האף הגדול הזה
ואם נאמר שבאמת יש שם זילזול בבית כנסת
ונגיד ששותים שם עראק בתפילה וכו'
הרי יש הרבה כאלה בתי כנסיות ולא  ראינו ששרפו אותם
לכן באמת איננו יכולים לשפוט
לגבי רפורומים
זו לא ראיה כי הקב''ה מדקדק עם הצדיקים כחוט השערה
ויש מאתנו דרישה הרבה יותר גדולה
ועדיין אנו פה בתעלומה לגבי מה הסיבה שזה קרה
והרי ידוע לנו שאין מקרה בעולם אלא הכול מושגח מאתו יתברך
צריך לראות אם יש מישהו מאותו היישוב שיכול אולי לתת לנו קצה כיוון
לעדנרן ידידי
לא הבנתי את דבריך מה זאת אומרת רפורמים לא מצווים
אם מדובר בגויים אז וודאי אתה צודק
אבל הרפורמים שאני מכיר אלו הם יהודים לכל דבר ולכן הם וודאי מצווים
ונהפוך הוא עליהם חייבת להיות תביעה שהרי הם ממש מחללים שם שמים במעשיהם
אבל נכון שמאתנו יש תביעה יותר גדולה
ולמה
מכיוון שהרפורמים בכלל לא מקיימים מצוות כמו שההלכה מחייבת לכן מעשיהם כמעשה חמורים ולא יותר
בקיצור אחי גלות זה רק הגלות אשמה בהכול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2009 15:45 לינק ישיר 

מורנו
עד כמה שידוע לי תנועת הרפורמים והבונים החופשיים הם כת מסיונרית,
הכת המסיונרית משתייכת לנצרות שמקבלים כספים והון עתק מתורמים נוצריים,
על מנת ללכוד יהודים ברשתם במעין מגמה של "יהודי איך שבא לי"
מנסים לסחוף איתם יהודים תמימים, לכן אמרתי שהם לא מצווים ולא יכולים להכעיס,
אולם אם הם מתעסקים עם בניו של המלך להמיר אותו על דתו, אז ברור שאת המכה שלהם הם יקבלו.
לכן לא יחסתי להם חשיבות כיהודי מצווה אלא כגוי לכל דבר.
ויש גם מצב שיהודי שבעט מאוד בתורה ובמצוות ובעל עוונות חמורים מאוד יקבל
עיבור נשמת גוי בתוכו בהיכל רוחני שנקרא היכל התמורות,
ורק אז המרחק ממנו לבין החיבור לרפורמי הוא קצר מאוד.
סה"כ מייסדי הכת הרפורמית הם נוצרים בשורשם לכל דבר.
על זה מברכים כל בוקר "שלא עשני גוי" לומר לך שישנה אפשרות שאדם יקום בבוקר ורוח הגוי מפעמת בו.
ולנלע"ד שאותם הנמנים עם "רפורמים" לא יכולים להכעיס עד כדי שישרפו 8 ספרי תורה במכה,
כיוון שלא דעת ורוח יהודית בקרבם.
דברים קשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2009 15:50 לינק ישיר 

תודה על ההבהרה באמת לא נתקלתי בכאלה אנשים אז שבאמת אין לי מושג
דבר שני מה שכתבת על העיבור אכן הדברים ידועים ליודעי חן
יישכוייח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2009 00:50 לינק ישיר 

ערב לילה טוב לכולם!

עדנרן - כאשר כתבתי רפורמים התכוונתי לאותו זרם יהודי דתי מודרני, ליברלי, שמתירים לעצמם הרבה מהאסור, סתם בחרתי במילה רפורמה, יכולתי לבחור מילים נוספות שמראות על התנהגות יהודית לא ראויה! כוונתי היא שלא כל מי שחוטא או לא חוטא נענש, זה לא הולך כך! בפרט גם שרואים יסורים קשים אצל צדיקים, אני לא אומר ואחשוב עליהם דברים קשים..! 

כשקראתי את הכותרת של הכתבה ממש זועזעתי, פתאום הדבר הראשון שחשבתי עליו היה שמונה ספרי התורה ממרכז הרב מראש חודש אדר תשס"ח... טהורים ותמימים!
ולמה זה קרה?

אני לא כותבת את הדברים מתוך התנגחות וריב, באמת מתוך כאב! תראה את ההשתדלות של אותם אנשים, לתרום ספר תורה לעילוי נשמת יקיריהם, תראה את החיובי!

המשקיף - תודה על ההבנה וצדקת שכתבת שאין מקרה בעולם אלא הכל מושגח מאיתו יתברך!

למה זה קרה? לאלוקים פיתרונים!!! צריך להמשיך ולהשתדל לשמור על קדושת בית הכנסת והתפילה והקב"ה ברחמיו יעזור!

בשורות טובות לכולם!!!

רות-עבור...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2009 01:09 לינק ישיר 

ruth77 כתב:
ערב לילה טוב לכולם!

עדנרן - כאשר כתבתי רפורמים התכוונתי לאותו זרם יהודי דתי מודרני, ליברלי, שמתירים לעצמם הרבה מהאסור, סתם בחרתי במילה רפורמה, יכולתי לבחור מילים נוספות שמראות על התנהגות יהודית לא ראויה! כוונתי היא שלא כל מי שחוטא או לא חוטא נענש, זה לא הולך כך! בפרט גם שרואים יסורים קשים אצל צדיקים, אני לא אומר ואחשוב עליהם דברים קשים..! 

כשקראתי את הכותרת של הכתבה ממש זועזעתי, פתאום הדבר הראשון שחשבתי עליו היה שמונה ספרי התורה ממרכז הרב מראש חודש אדר תשס"ח... טהורים ותמימים!
ולמה זה קרה?

אני לא כותבת את הדברים מתוך התנגחות וריב, באמת מתוך כאב! תראה את ההשתדלות של אותם אנשים, לתרום ספר תורה לעילוי נשמת יקיריהם, תראה את החיובי!

המשקיף - תודה על ההבנה וצדקת שכתבת שאין מקרה בעולם אלא הכל מושגח מאיתו יתברך!

למה זה קרה? לאלוקים פיתרונים!!! צריך להמשיך ולהשתדל לשמור על קדושת בית הכנסת והתפילה והקב"ה ברחמיו יעזור!

בשורות טובות לכולם!!!

רות-עבור...

לא חושב ששפטתי, הבאתי השערה מתוך לימוד.
דתי מודרני לא ניתן ליחסו למושג תנועה רפורמית כי הללו ממש חוברים לנצרות,
אבל כן למושג של מידרון ונימרוד.
את יודעת משהו, את הזכות צריך לראות לפני שהגזירה באה, עכשיו שכבר התבצעה אז מה לאטום עינים?!
להמשיך הלאה כאילו כלום לא קרה?...ומה שישאר זה הזכרון הטוב...? הכל ורוד?
הלו גברתי להתעורר...קרתה גזירה...נשרפו ספרי תורה...נהרגו בחורי ישיבה...אותו דבר...
לחיות בבועה ודמיון שאולי זה בגלל שיש שם יותר מידי צדקות זה בטוח לא!
אנחנו לא תמימים עד כדי כך, עם כל הכבוד, אין פה שפיטה, יש פה השערה מאוד חזקה שזה בשל קדושת
בית כנסת או דבר חמור אחר שקשור לקדושת בית כנסת, זה בעוד מקומות בארץ לכן בטוח שזה תופעה
ולא משהו נקודתי.
יסוריהם של צדיקים זה עוד דבר לגופו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2009 14:46 לינק ישיר 

צהרים טובים עדנרן!
עם כל הכבוד, גישתך היא קצת כן שיפוטית..., למה X קרה? כי ABCD... אנחנו לא יודעים הכל!
יכולים לשער, לנחש, להבין דבר מתוך דבר, אבל לא לשפוט כי קרה משהו בגלל משהו אחר, אנחנו רואים שגם הרבה פעמים דברים גם לא קורים כשעושים דברים הרבה יותר גרועים מפטפוטים בתפילה! וזו הנקודה שלי, אתה חוזר ומדבר על ההגדרות של המושג רפורמה, לא זו כוונתי! והסברתי את זה בתגובה הקודמת.
מעניין אותי איך היית מסביר את עשרת הרוגי מלכות אם זה היה מתרחש בתקופתנו! בטח היו חוגגים על האישיות שלהם, המעשים שלהם וכו'.  שופטים, שופטים ושופטים! אבל לא יודעים את הסיפור מאחורי הקלעים!
אולי באותו בית הכנסת מדובר היתה גזירה קשה על תושבי  היישוב והקב"ה חס עליהם ובגלל זה נשרפו הספרים, היתה בטח גזירה, אבל היה גם חסד גדול! ספר אפשר לכתוב מחדש, מעשים אפשר לשפר, אך להחיות מתים, קצת קשה יותר...
אנחנו נמצאים בתקופה מאוד לא פשוטה, הימים הבאים, המצב בארץ, בעולם, האיומים וכו' הדבר האחרון שאנו צריכים זה ללמד דין אחד על השני!  צריך לדון לכף זכות! כעם וכיחיד, ככה גם ידונו אותנו! (זו נקודה מאוד חשובה בכלל לחיים!!!)
ברור שכל מה שקורה קורה בגלל סיבה! אבל אנחנו לא ברמה שלהגיד בדיוק למה זה קרה! במסגרת עבודתי אני נמצאת בקשר עם כל המגזרים, מחרדים גמורים לכופרים גמורים, שומעת את כל הגישות, ואומרת בוודאות! רק אחדות! אין מציאות שמישהו לא חטא, ואם הקב"ה היה שופט אותנו רק במידת הדין, כולם, אבל כולם לא היו פה עקב גזרות הרבה יותר קשות!
אנחנו חייבים ללמד זכות אחד על השני!

"לחיות בבועה ודמיון שאולי זה בגלל שיש שם יותר מידי צדקות זה בטוח לא!" מאיפה אתה יודע?

לא הכל שחור לבן! יש הרבה אפור!

בברכת גאולה שלמה בחסד וברחמים! :)

רות-עבור...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2009 02:04 לינק ישיר 

ruth77 כתב:
צהרים טובים עדנרן!
עם כל הכבוד, גישתך היא קצת כן שיפוטית..., למה X קרה? כי ABCD... אנחנו לא יודעים הכל!
יכולים לשער, לנחש, להבין דבר מתוך דבר, אבל לא לשפוט כי קרה משהו בגלל משהו אחר, אנחנו רואים שגם הרבה פעמים דברים גם לא קורים כשעושים דברים הרבה יותר גרועים מפטפוטים בתפילה! וזו הנקודה שלי, אתה חוזר ומדבר על ההגדרות של המושג רפורמה, לא זו כוונתי! והסברתי את זה בתגובה הקודמת.
מעניין אותי איך היית מסביר את עשרת הרוגי מלכות אם זה היה מתרחש בתקופתנו! בטח היו חוגגים על האישיות שלהם, המעשים שלהם וכו'.  שופטים, שופטים ושופטים! אבל לא יודעים את הסיפור מאחורי הקלעים!
אולי באותו בית הכנסת מדובר היתה גזירה קשה על תושבי  היישוב והקב"ה חס עליהם ובגלל זה נשרפו הספרים, היתה בטח גזירה, אבל היה גם חסד גדול! ספר אפשר לכתוב מחדש, מעשים אפשר לשפר, אך להחיות מתים, קצת קשה יותר...
אנחנו נמצאים בתקופה מאוד לא פשוטה, הימים הבאים, המצב בארץ, בעולם, האיומים וכו' הדבר האחרון שאנו צריכים זה ללמד דין אחד על השני!  צריך לדון לכף זכות! כעם וכיחיד, ככה גם ידונו אותנו! (זו נקודה מאוד חשובה בכלל לחיים!!!)
ברור שכל מה שקורה קורה בגלל סיבה! אבל אנחנו לא ברמה שלהגיד בדיוק למה זה קרה! במסגרת עבודתי אני נמצאת בקשר עם כל המגזרים, מחרדים גמורים לכופרים גמורים, שומעת את כל הגישות, ואומרת בוודאות! רק אחדות! אין מציאות שמישהו לא חטא, ואם הקב"ה היה שופט אותנו רק במידת הדין, כולם, אבל כולם לא היו פה עקב גזרות הרבה יותר קשות!
אנחנו חייבים ללמד זכות אחד על השני!

"לחיות בבועה ודמיון שאולי זה בגלל שיש שם יותר מידי צדקות זה בטוח לא!" מאיפה אתה יודע?

לא הכל שחור לבן! יש הרבה אפור!

בברכת גאולה שלמה בחסד וברחמים! :)

רות-עבור...

בכללות נכון מה שאת כותבת אך לא הבנת אותי כלל!!!!
אני אומר זכות צריך ללמד כמו שאת עושה כרגע, לפני שהזגירה נוחתת, ברגע שכבר קרתה,
צריך לפשפש הדק היטב ולא להתכסות במשקפיים ורודות ועוד יותר כשהתופעה
כמו שריפת ספרי תורה היא כבר תופעה בכמה מוקדים בארץ, ו
לחזק את העובדה:
זה לא זבנג של פעם אחת שקרה, אלה זה חוזר כלמר יש פה מסר ברור שמצריך תשובה!
ואני מדבר אך ורק על המצב זה שספרי תורה נשרפים בזמן האחרון ברחבי הארץ באין מפריע.
כדרך אגב בין הרבה תחומי  קדושת בית כנסת הבאתי למשל פיטפוטים-
אל תתפסי רק לזה זו קטגוריה אחת בתוך הרבה פרטים.

דבר שני עשרת הרוגי מלוכה יש בכל דור, ומכפרים על הדור כולו,
זה לא בא בצורה של ספרי תורה נשרפים אלא בתור צדיקים
שהולכים בדמי ימיהם, או צדיקים בכלל שמסתלקים בעוון גזירות קשות.

שוב אני חוזר איני שופט, זוהי השערה ומותר לשער ויש צורך גדול והשערה שיפוטית היא עדיפה
מאשר דמיונות ורודים שלא מועילים דבר לאחר מעשה....
ושוב אני אומר מה שאת אומרת נכון כדי למתק גזירה/דין לפני שקורה בפועל ולא אחרי שכבר קרה.
אז לפחות מעכשיו נגביר עוד ויותר את התשובה והמעש"ט
כל אחד כפי מעלתו וכבודו כדי שגזירות לא ישנו ויחזרו על עצמם

אם לא הובהרתי, מצטער,
עשי לך שאלת רב ושאלי אותו מה התכוונתי.
כל הברכות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > הלם: שמונה ספרי תורה נשרפו ביישוב במבטחים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext