הרב אלינור שליט"א הכנה למלחמה מתוך עינא פקיחא
בס"ד
אומר עמוס הנביא - פרק ה":
"הוי המתאוים את יום השם למה לכם את יום השם הוא חושך ולא אור". אנחנו רוצים משיח רוצים חרות -רוצים חופש - אבל לא רוצים את השם התברך - רוצים רק את ההנאה לרצון לקבל בעל מנת לקבל - רוצים רק את התאוה ולא את האהבה ועל זה נאמר - "הוי המתאוים את יום השם" - כדי לקבל אור אנחנו חיבים להתאמץ לבנות כלי של משפיע לצאת מהאנוכיות לצאת מהאגוהיזם - כי אם לא נשתנה נשאר בחושך.
מנחם אב הוא חודש מיוחד במינו כאשר שמעתי חדוש, שהשם אב הוא ראשי תיבות: א-רור,ב-רוך, וכאן הכונה שהימים א" - י" לחודש מסמלים זמן של בחינת ארור: זמן של דין, כנגד יניקתו של עשו הרשע, ומזמן י" - והלאה זהו זמן של המתקת הדין בבחינת ט"ו באב וכו...,
כתוב בספר יצירה: "המליך אות ט' בשמיעה, וקשר לו כתר וצרפן זה בזה וצר בהם אריה בעולם, אב בשנה וכליה בנפש זכר ונקבה". אנו נכנסים למרחב חדש בזמן והוא חודש אב, וב"ה נגלה מהו תכונתו בעולם ומה תכונתו בנפש.
החודש נעסוק בחוש השמיעה בנפש. ננסה לראות מה יהיו טבעם שהדברים.
השמיעה שלנו היא יכולת של חיבור בין דברים. השמיעה מקושרת לספירת בינה. בינה היא אחת משלוש הספירות שנקראות ראש. זהו המקום בו אין מסכים וגבולות, המקום שבו מתגלה האחדות, היכן שכל הסתירות מתישבות ומתחברות. לרוב השמיעה שלנו תלויה ברצון לשמוע. אנחנו עלולים להיות כמו ילד, שכאשר הוא אינו רוצה לשמוע, נאטמות אוזניו והוא באמת לא שומע. חייבים לשדרג את הרצון ולהפעיל את השמיעה הפנימית והחיצונית, כדי שנשמע לא רק את מה שאנחנו רוצים לשמוע, אלא גם את מה שאנחנו צריכים לשמוע ולא תמיד מתחשק לנו. בכח עשייה לשם שמים נשמע את רחשי הלב בסוד נעשה ונשמע,
מראות השמים שזכיתי לראות בראש חודש תמוז בחסדי השם לפנות בוקר:
והנה ממש לפנות בוקר חשתי עיפות ונכנסתי לנוח קצת עד תפילת השחר ולאחר קריאת שמע ותפילה קצרה לבורא יתברך מתוך ליבי התחלתי לשקוע בשינה ולפתע בצורה פתאומית חשתי נוכחות של קדושה עצומה עוטפת אותי כשלפתע ממש ללא הכנה הרגשתי כח אדיר חודר לתוכי, ותבינו שלא קל להסביר לכם אך מהלך זה מתרחש בפנימיות האדם, והרגשתי שממש מרימים את ראשי ללא שליטתי ומסובבים אותו הצידה, כשמולי ממש עומד בחלל החדש כדור של אור והמראה מדהים ביופיו, מיד היללתי את בוראי בהסתכלותי על מחזה מדהים זה וליבי פעם בחזקה מגודלל יראת המעמד שנגלה אלי בחסדי השם עלי,
בעודי מתבונן בנעשה שינה כדור האור את צורתו לפנים של מלאך, והנה פני המלאך היו מאירים עד למאוד כאשר אני חוזר ומציין שמראה זה הוא כולו מאור, ללא שום דמות, כאשר מראה זה מראה בברור ממש את צורת פני המלאך שמימולי,
והנה זוכה אני לראות מגיד משמים, ובחסדי השם ורחמיו הרבים ליבי מתמלא שמחה עצומה כאשר יודע ליבי שעומדת מימולי נשמת צדיק שבאה בחסדי השם להעביר לי מידע כמתנת חינם על הנעשה,
שוב כמו בכל עדכון ליבי שם דגש על מתנת חינם זו שזכיתי לקבל כאשר לא בזכות מעשי אני זוכה לגילויים כאלו רק בחסדי השם עלי ברחמיו הרבים יתהלל ויתברך שמו לעד,
מראה נשמת הצדיק שמימולי היתה ברורה כאשר ליבי רואה שידו הימנית של מלאך השם עומדת בקו ישר ממש כלפי מעלה, וידו השמאלית עומדת לרוחב, והנה אני מתבונן במראה זה כשלפתע ליבי שומע קול האומר לי אנחנו דקה לפני השעה שלוש, והנה ליבי שם לב שהצדיק מימולי מראה לי את השעה 3, יד ימין למעלה כמחוג השעה העומד על המספר 12 ויד שמאל לרוחב המראה על השעה 3, אני מקוה שאתם מבינים ב"ה וישועתו,
יד ימין מסמלת את כח החסד ושהיא למעלה כאן הסימן בא להזכיר אל הלב להרבות בעשיית חסד לשם שמים והנה יד שמאל היא כח הגבורה והיא פונה אל צד השמאל רק כסימן להזכיר אל הלב שעליו להיות בבחינת איזהו גבור הכובש את יצרו ובכח כונת הלב יש להשתוקק ולהתנגד לכח קבלה אנוכי.
מיד לאחר שהבנתי שהמסר הוא השעה 3, חזרה לה במהירות צורת כדור האור כבתחילה, ומיד השתנתה הצורה וליבי רואה כמין צורת אקדח הנראה אלי בפרופילו, והמראה ברור עד למאוד,
שוב חזר כדור האור ועמד מולי והנה נשמע קול בליבי האומר:
1 - התבונן בשעה,
2 - התבונן מהו השעון? ומהו סוד ה-דקה שלפני השעה 3,
3 - מהו מסמל האקדח?
4 - קום על רגליך,
והנה מיד הסתלק כדור האור ונשארתי עם תודעה שעדין לא ברורה לי,
מיד הקצתי ונגשתי אל השעון ולמרבה הפלא ראיתי שהשעה ממש דקה לשעה 3, בדיוק אבל בדיוק מושלם, משהו מתרחש וליבי מנסה לפענח את הנעשה ולאחר התבוננות הבנתי את התודעה ומהותה הפנימית לכל לב הדורש את האלוקים מלב אללב אל לב האלוקים, והנה הדברים בחסדי השם והשם ירחם ויציל כל לב החפץ ליראה ולאהבה,
באור לנעשה:
1 = התבונן בשעה:
בעדכונים הקודמים ספרתי לכם על המחזה שזכיתי לראות במראות השמים את נביא האלוקים , באומרו את נבואתו שהיא חלק ממהלך גאולת ישראל, זוכרים את דבר הנביא? קראו עדכון מס 71 ובבקשה קראו אל תקלו ראש,
"המלחמה היא מלחמת הלב".
"בין השעות – "שלוש לארבע" אוניות בים יורות אש ליבשה רחוקה"
"ויבשה רחוקה יורה אש למדינת ישראל"
"ביום ההוא יהיו מים רבים" "מים רבים" מים רבים".
קראו את עדכון מס 71 להבנה על הנבואה שבאה עלנו בקרוב והשם ישמור ויציל, הנה צרוף הקשור המדובר לחצו עליו:
"המלחמה היא מלחמת הלב".
"בין השעות – "שלוש לארבע" אוניות בים יורות אש ליבשה רחוקה"
"ויבשה רחוקה יורה אש למדינת ישראל"
"ביום ההוא יהיו מים רבים" "מים רבים" מים רבים".
http://www.ben-yakir.com/forums/index.php?showtopic=234
2 = התבונן מהו סוד השעון בתוכי פנימה:
ידוע שהנברא בעולם הגשמי נמצא תחת זמן, תנועה, ומקום, בעל מנת שנתן הבורא לנברא דרך לשכלול רוחני כאמצעי לתת לנברא כח בחירה לשינוי צורתו האנוכית שתהיה בעל מנת להשפיע נחת רוח לבורא, למדנו שכל עוד האדם משתמש עם אור הבורא רק לתועלתו האישית הוא מרוחק מהדרך, כאשר רע הוא שם העולה בראשי התיבות - רצון עצמי, או רשע ר"ת רצון של צעמו וכו,,,
והנה זמן, תנועה, ומקום, הוא האמצעי שאיתו ניתנה לנברא יכולת לצאת מתנועה אנוכית (בחינת בהמה) הרצון לקבל בעל מנת לקבל, ולקנות בכח יגיעה ביראת שמים ובכונת הלב טבע חדש הנקרא משפיע בבחינת משפיע נחת רוח לבוראו (להיות אדם), לצאת מטבע אנוכי ולקנות בכח יגיעה טבע חדש הנקרא משפיע, מאגוהיסט לאלטרוהיסט וכו...
א - שעון: בא מהמילה ש - עון, והנה באור ממש בקצרה מנפלאות הבורא ליראיו: השעון בא להזכיר לנברא את תכליתו לאהבת בוראו ללא תנאי בבחינת זמן, תנועה ומקום,
אדם - בהמה = גמאטריה זמן (91), שזהו מקום הפעולה לצאת מאנוכיות לצדיקות, כאשר ידוע שאות ש" היא אות של אמת, ובקצור ממש זוהי אות נקבית (המלכות)הבאה לעורר את הנברא להעלות מן מעשים טובים בכח אמונה ותורה לשם שמים,
האות ש" היא בסוד השם הקדוש שד-י בבחינת שאמר הבורא לעולמו די, (צמצום)וכאן הכונה על יכולת הנברא להציב גבולות ולצמצם את עצמו כנגד תאותו הרגעית להנאה ולא להמשיך את האור להנאתו ולתועלתו האישית וכו,,
על כל נברא ללמוד לצמצם את עצמו ולקבל את האור ואת האושר רק במותר עפ דעת תורה וכו,, כאמצעי לאהבת אלקים ואדם, ובכח צורת הרצון להשפיע בעל מנת להשפיע נחת רוח לבורא יש מקום לקנות טבע חדש של משפיע ולקבל את האור ולקבל את כל האושר וההטבה שנותן לו בוראו רק כאמצעי בעל מנת להשפיע נחת רוח לבוראו וכאן הנברא לא מקבל לעצמו כמטרה אלה מקבל את האור רק כאמצעי להשפיע וכו,,
ב - מחוג בא מלשון השם מח וג-בורה,
שיש ללמוד לקבל את המוחין דקדושה בכח התורה ויש לפעול בגבורת הלב להתגבר על התאוה לטובת האהבה ללא תנאי, להתגבר על צורת קבלה אנוכית בעל מנת להשפיע נחת רוח לבורא יתברך,
מחוג התנועה לתיקון הנפש הבא משמאל (רצון עצמי) לימין (הרצון להשפיע),
מחוג הקטן יותר בא בצורה רוחבית הבאה לתת לנברא מקום לצמצם את רצונו ולא לקבל את האור רק מתי שבא לו לאנוכיותו ובכח הצמצום משעה לשעה יש ללמוד להתחבר ל ש"ע נהורין של אור בכונת הלב בסוד ילד שע-שועים וכו,, והנה שמאל הוא הרצון לקבל את אור החכמה וימין הוא השפעת החסדים, שיש ללמוד לא רק לסור מרע אלה בכח אמוני ובכונת הלב יש להשפיע חסד בכח אמונה בעל מנת שהחסד ילביש את החכמה וכך אנו זוכים לקבל את החכמה את ההנאה בכלי מתוקן ולא לקבל בדרך של מתנת חינם וכו,,,
המחוג הארוך בשעון נע בתנועה סבובית משמאל לימין שתנועה זו בקצרה מסמלת את דרך תיקון הנפש, כאשר שמאל הוא הרצון לקבל וימין הוא הרצון להשפיע והנה המחוג הארוך (שאורך מסמל את אור החכמה) מסמל את קו שמאל בעבודת הנפש, ואלו הם צורות הרצון של האדם לקבל ולמדנו שהלב נע משמאל לימין עליו ללמוד ראשית להתיגע ולבנות כלי ראוי להשראת הטבת הבורא בכליו בהכרת הרע וסור מרע ובהכרת הטוב ועשה טוב, כאשר אם הנברא נע רק בעל מנת לקבל לעצמו הוא בעל תנועה אנוכית, והנה מחוג זה נע ב - י"ב שעות, י"ב בחינות המלכות, יב" שבטי ישראל, י"ב קצוות המגן דוד, י"ב חודשי השנה וכו,,,
המחוג הרוחבי הקטן המסמל את מספר השעה,יותר שהוא הקו המצמצם המסמל את כח הנברא לסור מרע ולעשות טוב ביכולת הלב להשפיע חסד המלביש את החכמה וכו,, ימין כנגד שמאל ואני כותב בקצרה וכו,
מחוג השניות בא להראות לנברא שעליו להיות כל הזמן בתנועה נפשית של שינוני החכמה בהתבוננות הלב בבחינת שויתי השם לנגדי תמיד, והנה שניות מלשון שניה מלשון שינוני ל"ב נתיבות החכמה וכו,,
כתבתי בקצרה ממש וסלחו לי שאין לי זמן לכתוב יותר,
3 = והתבונן מהו סוד ה-דקה שלפני השעה 3,
דקה - ראשי תביות: דבור קול הבל,
ג" חלקי התפתחות הנברא בבחינת הבל קול דבור,
שדקה היא סוד התפילה מהכח אל הפעול שבכח התפילה יש מקום להעלות את הלב אל הלב ובקש מילוי מהבורא על חסרון הלב,
תפילה - העלאת בקוש לפני הבורא לשם מילוי חסרוננו,
והנה דקה לפני שלוש מסמל ומרמז לכל לב שאנו קרובים מאוד למימוש הנבואה שקבל נביא האלוקים לבית ישראל, כאשר על כולנו מוטלת המשימה לזעוק לרחמי שמים, ולשנות את מידותנו מלב אל לב, יש להגביר אהבת חינם, לסלוח אחד לשני, להיות מדויק במעשים בין אדם לחברו בבחינת ואהבת לרעך כמוך אני השם, וכך לדייק בכונת הלב וברצון להשפיע נחת רוח לבורא יתברך, יש ללמוד לשמור על מידת השלום בפנימיותנו, ובכח עשיית חסד וצדקה נמתיק את הדין הגדול שעומד על בית ישראל כחרב על הצואר והשם ירחם ויציל אכי"ר,
4 - מה מסמל האקדח?
אקדח מסמל את פרוד הלב, את המחלוקות שיש בין אדם לאדם, שזהו כלי של מידת הדין, ויש ללמוד להיות בגבורה על התאוה, בעל מנת לבנות כלי לאהבה ללא תנאי,
אקדח - בא משורש המילה אחד וכנגדה האות ק" המסמלת את יכולת הנברא לרדת לעמקי הקליפות ושם להעלות את כל הניצוצין שנפלו עקב חטאים ומקליפה תבוא ק-דושה וכו,,
אקדח - מסמל כלי מלחמה - ואנחנו בית ישראל קרובים מאוד, לקראת האימות עם פרס כפי שצינתי בעדכונים האחרונים, והנה אקדח גמאטריה 113 ולעניות דעתי יש לנו כאן רמז ועיצה משמים להמתיק את הדין בכח מזמור 113 בספר התהילים העולה בסוד מזמור קי"ג שכל כונתו היא: מזמור הבא להכניע את פגם המינות בפגם הבריתומזמור זה הוא כולו הודייה והלל למלך מלכי המלכים הקב"ה יתברך ובכח הודיה והלל בראשחודש זה יש מקום להמתקת הדין וב"ה נעשה ונצליח, ונקום על רגלנו בבחינת שנשיג קומה שלמה בבחינת עמידה ונתאמץ יותר לשמח אלקים ואדם ויחד כאחד ננצח אכי"ר,
חודש מבורך לבית ישראל ואשמח לקרוא את תגובותכם מהלב אל הלב,
 |
|
|