| נשלח ב-10/8/2009 11:26 |
|
| |
סימנים לימות המשיח
ב"ה
ברסלב מתאחדת "לנוכח האסונות": יום תפילה כללי
במכתב משותף ונדיר קוראים כל רבני החסידות במשותף להשתתף בעצרת תפילה, "לנוכח האסונות הקשים שפקדו את אנ"ש". הרבנים שליט"א מתריעים, כי "ענייני צניעות ושמירת הלשון שעלולים לגרום לכל הנ"ל חס וחלילה"יוסף
במכתב נדיר שמתפרסם הבוקר (יום ב'), עליו חתומים כל רבני ומנהיגי חסידות ברסלב, נקראים החסידים ל"יום תפילה כללי לכל אנ"ש", בשל האסונות הקשים שפקדו את בני החסידות. התפילה תיערך בשעה 5:30 אחר הצהריים בבית הכנסת הגדול של ברסלב בשכונת מאה שערים, בהשתתפות רבני החסידות.
על המכתב הנדיר חתומים מנהיג קהילת "שובו בנים" הרב אליעזר ברלנד, לצד מנהיג קהילת ברסלב בצפת הרב אלעזר קניג. עוד חתומים: מנהיגי ברסלב בירושלים הרב יעקב מאיר שכטר והרב שמואל משה קרמר, וכן הרב משה בורשטיין, הרב נחמן בורשטיין, הרב שמשון ברסקי והרב נחמן שפירא.
חתם. הרב אלעזר קניג
"לב מי לא ירעד לנוכח האסונות הקשים שפקדו את אנ"ש היקרים", כותבים רבני ברסלב במכתב, תוך כוונה לתאונה הקטלנית בל"ג בעומר בה נהרגו חמישה מחברי "שובו בנים": "ובפרט בקיץ האחרון, רב שבענו אבידות קשות, שכמה וכמה משפחות יקרות נקטפו בשיא פריחתם והשאירו משפחות שבורות".
"ועוד זאת שמענו, שעמה נפשות יקרות מאנ"ש, ביניהם ילדים רכים השוכבים על ערש דווי וזקוקים לרחמי שדמים", מוסיפים הרבנים. "ובפרט לעת כזאת שצרות רבות סבבונו מבית ומחוץ בגוף ובנפש... ומצב חינוך הבנים עומד בסכנה, וצרת הפרנסה אשר ירדה פלאים, ועם ישראל בכללותו זקוק לרחמים".
רבני ברסלב מתריעים, כי "חובה על כל אחד ואחד לפשפש במעשיו ולתקן בדקי ביתו, וכל לב יודע מרת נפשו, ובפרט בענייני צניעות ושמירת הלשון שעלולים לגרום לכל הנ"ל חס וחלילה". הרבנים מבקשים מכל החסידים, "זקנים עם נערים די בכל אתר", להשתתף בתפילה "ולאחוז אומנות אבותינו בידינו".
- תודה לגולני
http://www.*************/ViewArticle.aspx?catID=1&itmID=1669
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2009 12:26 |
|
| |
יהודים ניפלאים
השם ישמור אותם ואת כל ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 16:48 |
|
| |
מלכות דוד אני מקבל את דבריך אלו שמשקפים גם את מצב "החוזרים בתשובה"
דרך ברסלב דימינו...
הנה ציטוט מהניק "נתן הנביא" בפורום 'הדינוזאור והנביא':
"אני רוצה להפנות את תשומת ליבך, לתופעה שנחשפתי אליה באופן חריף בזמן האחרון. קבוצות גדולות של בעלי תשובה תל-אביבים, וקיבוצניקים, אשכנזים, מהזן שהיה בתחילת שנות השמונים, מסוג אורי זוהר, פופיק ארנון, וכו', שאינם חוזרים בתשובה דרך ערכים, אלא דוקא דרך ברסלב.לא מדובר באחד או שניים, אלא בתופעה רחבה מאד. שאומרת דרשיני.
החבר'ה האלה, לא מתעניינים כלל ב"הוכחות לוגיות אינטואיטיביות". אלא מתחברים ישר ל"רבנו". הבעיה היא, שהחיבור ל"רבנו", נעשה בצורה מאד מטורללת. ולדעתי מדובר בפספוס רציני של ארגוני התשובה הממוסדים, שעדיין שבויים בתפיסה הנויגרשלית, כאילו אם רק נתווכח קצת עם החילוני הטיפש, מיד יזנח את עצביו ויחפור עם פסיליו ויעשה שכם אחד לעבוד את ה'."
עכ"ד.
הרבי נחמן זצ"ל היה צדיק אמת ודיבוריו כמו שמובאים בליקוטי מוהר"ן הם
חידושים נפלאים והארה גדולה בעבודת ה'...הבעיה כמו תמיד היא הפרשנות
המעוותת של כל מיני אנשים לא רציניים.
ה' יצילנו מדעות כוזבות!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 17:22 |
|
| |
במחילה מלכות דוד
ב"ה
מה ההבדל בין ברסלב לבין חב"ד
ראה את העליה לרגל ל,770 ראה את בניני הפאר שהם בונים ומשקעים בחו"ל ,במקום להשקיע בארץ, ועוד.
אתה רוצה להשקיע בחינוך והבאת יהודים לארץ, בסדר ורצוי, אבל למה להקים מוסדות פאר, ולקבע את הגלות ולהשרישה???
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 19:09 |
|
| |
אכן כן ahimintz, אכן כן...צודק הנך.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 22:20 |
|
| |
ר' נחמן תשמע חביבי אתה ממש לא ברסלבר אם אתה מדבר כך
אתה מתחזה לברסלבר
אתה פה דיברת שטויות מפה ועד הודעה חדשה
אתה סותר כל מה שכתוב בדברי רבי נחמן ורבי נתן
אתה חולק על רבי נחמן בלי להתבלבל רבי נחמן כותב בליקוטי מוהר''ן
בצורה מפורשת
ליקוטי מוהר''ן תורה ס''א
כִּי בְּמָקוֹם שֶׁיִּשְׂרָאֵל יוֹשְׁבִין שָׁם מִכְּבָר, אֲפִלּוּ בְּחוּץ לָאָרֶץ, הוּא בְּחִינַת קְדֻשַּׁת אֶרֶץ - יִשְׂרָאֵל, בְּחִינַת (יְחֶזְקֵאל י"א): "מִקְדָּשׁ מְעַט". כִּי עַל - יְדֵי שֶׁיִּשְׂרָאֵל יוֹשְׁבִין שָׁם, נִתְקַדֵּשׁ הָאֲוִיר בִּבְחִינַת אֲוִירָא דְּאֶרֶץ יִשְׂרָאֵל. כִּי עַל - יְדֵי כְּתַב יָדֵנוּ, נִתְקַדֵּשׁ הָאֲוִיר בִּבְחִינַת 'אֲוִירָא דְּאֶרֶץ - יִשְׂרָאֵל מַחְכִּים' (בָּבָא בַּתְרָא קנ"ח: זֹהַר פִּינְחָס רמ"ה וּבְתִקּוּן כ"ב). כִּי הַכְּתָב הוּא בְּחִינַת אוֹתִיּוֹת מַחְכִּימוֹת, וְעַל יְדֵי תְּנוּעוֹת הַקֻּלְמוֹס בָּאֲוִיר בִּשְׁעַת כְּתִיבָה, נֶחֱקָקִים בְּחִינַת הָאוֹתִיּוֹת מַחְכִּימוֹת בְּתוֹךְ הָאֲוִיר. וְעַל יָדוֹ נִתְקַדֵּשׁ הָאֲוִיר, בִּבְחִינַת 'אֲוִירָא דְּאֶרֶץ - יִשְׂרָאֵל מַחְכִּים'. וְעַל יְדֵי שֶׁפּוֹגְמִין בִּכְתַב יָדֵנוּ, עַל יְדֵי הַסְּמִיכָה שֶׁמַּסְמִיכִין רַבִּי שֶׁאֵינוֹ הָגוּן כַּנַּ"ל, עַל יְדֵי זֶה מְגָרְשִׁין יִשְׂרָאֵל מִן הַיִּשּׁוּב, מִמָּקוֹם שֶׁיָּשְׁבוּ שָׁם מִכְּבָר, שֶׁהוּא בְּחִינַת אֲוִירָא דְּאֶרֶץ - יִשְׂרָאֵל כַּנַּ"ל. וּמְגָרְשִׁין אוֹתָם מִשָּׁם, אֶל מְקוֹם מִדְבַּר שְׁמָמָה, שֶׁאֵין שָׁם שׁוּם קְדֻשָּׁה, כִּי לֹא יָשְׁבוּ שָׁם יִשְׂרָאֵל מֵעוֹלָם כַּנַּ"ל:
דברי בלע דיברת על רבי נחמן מברסלב אתה חולק אז מי אתה בכלל
ידוע ומפורסם שיש מחלוקת אם אנשי ארץ ישראל צריכים לינסוע לאומן בראש השנה
רבי נחמן מברסלב אמר ראש השנה שלי עולה על הכל מה שאני יכול לתקן את האדם בראש השנה איני יכול לעשות כן בכל השנה
קיבלתי את ראש השנה שלי מהקב''ה מתנה
מי שבא אלי לראש השנה אני מעביר אותו בדין ביום הראשון והוא יוצא זכאי
רבי נתן כתב שאם בעולם האמת היו אומרים לו שהוא ירד בגילגול הוא יזכה להיות על הציון של רבי נחמן מברסלב הוא היה מוכן לרדת להתגלגל שוב בעולם
רוב חסידי ברסלב 95% רעיונית נוסעים לאומן אלא שלא יכולים מתקבצים ברשב''י או בירושלים
קבוצה קטנה ומצומצמת אינה נוסעת לאומן בראש השנה והם לא מייצגים את ברסלב
ושוב אתה אומר שרבי נחמן נמצא לא בציון שלו ושוב אתה חולק על רבי נחמן
רבי נחמן אמר לבת שלו שרה אחרי הפטירה שלי את יכולה לבוא לציון תבקשי מה שתרצי אני יהיה שם כמו מאחורי הדלת
וכמו שאמרת יפה כדאי שתשתוק כי אתה מדבר יותר מדיי שטויות
כיטוב
תעשה מערוף תפסיק להפציץ אותנו פה כל הזמן מהפורום נביא ודינוזאור או מה שלא יהיה השם של הפורום הזה
כל מי שיכול להעיז לדבר על יהודי אחר ומצתדק באמתלות
כאילו מי מינה אותך להיות הסגן של אלוקים ולומר שהחסידים האלו לא הולכים בדרך ה' אתה רואה רק את החיצוניות שהם רוקדים ברחובות ואולי התפילות שלהם פי כמה יותר זכות משלך
כן אני מדבר אליך כיטוב
אתה מחליט לה' מי יתקרב אליו ואיך במקום שתשמח שהנה עוד יהודי מניח תפילין עוד יהודי שומר שבת אז הוא לא הולך בדרכך מה זה משנה כולם חייבים להיות כמוך
ואתם שואלים למה לא בא משיח פשוט הסיבה העתיקה ביותר בעולם שינאת חינם
חינם חינם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 22:51 |
|
| |
וכי אתה מחדש לי משהו וכי אני לא יודע מה דעתו של הרב עובדיה יוסף על אומן
הרב עובדיה אומר שלא חייבים לינסוע לאומן הוא לא אומר שאסור
תדייק בדבריו ותמצא כמו שאמרתי
חוץ מזה זו דעתו לא חייבים בדבר הזה לשמוע בקולו למי שכן רוצה לינסוע עובדה אם כל זה שדעתו של הרב לא לינסוע מי לא נסע תגיד לי
אני יכול לומר רשימה חלקית שמי כן נסע
אריה דרעי
הרב דוד בצרי
ועוד הרבה גדולים שנמצאים באומן כל שנה
אשריו של מי שזוכה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2009 22:54 |
|
| |
כן בסדר, מה שתגיד...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 01:57 |
|
| |
משיח בא כשיתמו גסיי הרוח מעם ישראל. אתה משקיף ייכול להגיד עליי מה שתרצה, רק על תשכח להזמין אותי ביום שתבלע את הכסא שלך כשתווכח שאניי הוא זה שאמר אמת וגם יודו בה כל אלא שקמים עלי.. תרגע..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 09:05 |
|
| |
זוכה לבינתיים לשמוע לקולו של צדיק הדור פארו והדרו כבוד מרן רבי עובדיה יוסף שליט''א מי יתן וה' הטוב יאריך ימיו בטוב ושנותיו בנעימים ויוליכנו קוממיות עם משיח צדקנו לארצנו
יש דברים שליבי לא נותן לי להקשיב לכבוד מרן אחד הדברים זה אומן
בתור אחד שזכה להיות שם וגם אתה ברוך ה' זכית ניפנאפ לך תספר לו איזה חוויה רוחנית איזה התעלות
מעניין שמצאת רק לעקוץ במקום להתייחס עניינית לדבריו של מלכות דוד האם אתה מסכים עם דבריו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 15:52 |
|
| |
מסכים עם חלק מהדברים שלו, אין לי כוח כעת להכנס בעובי הקורה, בהזדמנות אחרת...
דרך אגב יעקב מה שאתה אומר זה לא בדיוק ככל אשר יורוך........לא מסתדר....
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 16:05 |
|
| |
אין הוראה של הרב לא לנסוע לאומן יש רק המלצה לא לינסוע ויש אמירה של הרב שלא חייבים לנסוע תדע להבחין בין השניים
בקיצור תתבגר קצת
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2009 16:27 |
|
| |
לדעתי ממה שאני יודע הרב מתנגד לנסיעה בראש השנה לאומן, אבל זה לא משנה גם אם הרב היה אוסר זאת מפורש אתה היית נוסע, לא כן ??
אני די בוגר, לפחות אחרי בר מצווה...
|
|
|
|
|