בית פורומים הנה ימים באים

הרב שמואל אליהו: 'גילוי קבר ריב''ל - מדרגה חדשה בעם'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/8/2009 13:36 לינק ישיר 

רבה של צפת רואה בגילוי קבר רבי יהושע בן לוי רמז למדרגה רוחנית חדשה שהתגלתה בעם ישראל. "לדאוג לדור כולו כפי שהיה ריב"ל".

פרסום ראשון: 24/08/09, 07:08שמעון כהן

בעקבות גילוי קברו של רבי יהושע בן לוי שוחח הרב שמואל אליהו, רבה של העיר צפת, ביומן ערוץ 7 על דמותו הייחודית.

"מסופר עליו שהיה מחבק את המצורעים", מציין הרב אליהו ומציין כי הדברים מזכירים את דמותו של רבי אריה לוין שהיה מבקר בבית החולים למצורעים מתוך אהבה ורחמים גם למי שהחברה דחתה אותם. "ריב"ל היה אומר שכוח התורה חזק יותר מהמחלה. זו מדרגתו העילאית שמרוב אהבת ישראל והרחמנות על האנשים הללו הלך ללמוד איתם ולהתחבק איתם".

מוסיף הרב אליהו ומציין סיפור נוסף בו הראה לו מלאך המוות את מקומו בגן עדן וכשהגיע לבית דין של מעלה נאמר לפנות מקום לכבודו. כששאל רשב"י מי הוא ועל מה מגיע לו כבוד זה התברר שבימיו לא נראתה קשת שכן בכוחו הגן על בני דורו.

סיפור נוסף על כוחו כמגן על בני דורו מוסיף הרב אליהו ומזכיר את הסיפור בו לאחר שנטרף אריה במרחק שלוש פרסאות ממנו לא הגיע לבקרו אליהו הנביא כמדי יום, שכן לא הגן על אותו אדם.

מוסיף הרב אליהו ומציין כי גילוי הקבר "הוא יותר מהזכות של אותו בעל צימר אלא משמעות לכל בני דורנו. התגלתה מדרגה רוחנית חדשה בדור. האר"י כותב שכשקבר צדיק מתגלה יש לכך השלכה על כל רמתו הרוחנית של הדור כולו".

הרב אליהו מדגיש כי לא לשווא התגלה קברו של ריב"ל דווקא בדורנו ויש בכך כדי לרמז לצדיקי הדור שלא לדאוג רק לעצמם אלא לפעול למען הדור כולו כפי שהיה רבי יהושע בן לוי.

מקור: INN

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2009 16:31 לינק ישיר 

דברים יפים ומרגשים! שבאמת כל עם ישראל יזכה לעלות מעלה מעלה!

רק משהו קטן לא ככ' מובן לי, חלילה, חלילה אין אני באה לערער אול לזלזל בדברי רבנים!!! חס ושלום! מי אני, מה אני...

ר' יהושע בן לוי הוא לא מאותם העשרה שנכנסו בחייהם לגן עדן?

אוצר המדרשים:  "עשרה צדיקים נכנסו בחייהם לגן עדן ואלו הן: חנוך בן ירד, אליעזר עבד אברהם, בתיה בת פרעה, סרח בת אשר, אליהו הנביא, משיח בן דוד, חירם מלך צור, עבד מלך הכושי, יעבץ בן רבי, ויהושע בן לוי"

האם מדובר באותו אחד? למה בדיוק הכוונה נכנסו בחייהם? ואיך זה מתיישב עם גילוי קברו? אולי זה רק ציון, כמו אנדרטה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2009 16:41 לינק ישיר 

כל העניין הזה לא ברור, יכול להיות שמדובר באחד אחר בעל אותו שם, או שזו טעות של מישהו, אין ראיה חותכת שאכן הוא קבור שם (ממה שידוע עד כה).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/8/2009 23:16 לינק ישיר 

חבר'ה למי שלא עקב אחרי האשכול הקודם בעניין הזה לא מדובר ברבי יהושע בן לוי שהיה נפגש עם אליהו הנביא מדובר באמורא אחר כך נראה לי וכמו שאמרה רות יש אומרים שנכנס לגן עדן בחייו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2009 00:45 לינק ישיר 

לפי איך שמדבר עליו הרב שמואל אליהו מדובר על ריב"ל התנא...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/8/2009 05:58 לינק ישיר 

כן נכון מוזר ביותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2009 12:40 לינק ישיר 

בס"ד

יש אולי עוד התיחסויות של גורמים נוספים לגילוי הזה?
למה רק הרב שמואל אליהו מתיחס לזה?
איפה התיחסות הרבנים הראשיים לעניין?
העניין מאומת חד משמעית?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > הרב שמואל אליהו: 'גילוי קבר ריב''ל - מדרגה חדשה בעם'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext