| נשלח ב-25/10/2009 23:08 |
|
| |
עוד פנינים בנושא משיח...
לידתו של משיח רצופה באירועים מסובכים ביותר, ראשיתו בביאת לוט על בנותיו, והרי ולד זה ממזר הוא!
ומצדו של יהודה, אף כאן נולד בחוסר צניעות, על אם הדרך ובביאה על כלתו. ובהמשך מעשה של בועז בגורן, ואף לידתו של דוד עצמו לא היתה בטהרה, וכפי שהעיד דוד "ובחטא יחמתני אמי".
וכך מסופר בילקוט המכירי (תהילים קיח, כח) שישי פירש מאשתו ג' שנים, והיתה לו שפחה נאה והתאוה לה, ובקשה להכין עצמה בלילה כדי שתכנס עמו בגט שחרור, והלכה השפחה וספרה לאשתו, ואמרה אשתו שזה ג' שנים שלא נגע בה, ונתנה לה השפחה עצה, שלערב כשיאמר לה לסגור הדלת, תצא היא ותיכנס האשה, וכך היה, ומזה נתעברה מדוד, ומתוך אהבתו לשפחה יצא אדום מבין אחיו, ובקשו האחים להורגו, ואמר ישי להניח לו ויהא רועה צאנם, והיה הדבר נסתר כ"ח שנים, עד שבא שמואל ונטל כוס ישועות ושמחו כולם.
ולאחר מכן, לידתו של שלמה במעשה דוד ובת שבע, והלא דבר הוא, שהמשיח מתגלה במשך הדורות במעשים מוזרים כאלה! "מוזר הייתי לאחי".
במגיד מישרים לבית יוסף, כ' מדוע בא המשיח דווקא מרות, משום שכך יש לו תוקף להתגבר על הסטרא אחרא.
יסוד הדבר הוא במה שכ' הרב קוק זצ"ל, עה"פ "הנה אנכי בא אליך בעב הענן, בעבור ישמע העם בדברי עמך וגם בך יאמינו לעולם", מדוע ההתגלות הגדולה חייבת לעבור דרך ערפל והסתרה.
ופי' שאמנם האור הטבעי שאנו נהנים ממנו בעולמנו, חייב להיות בעוצמה, ואם איננו יכולים להשתמש בו כראוי, יש צורך להגביר את האור או להסיר את הכיסוי המסתיר, משא"כ באורו של הקב"ה, שם האור כ"כ בעל עצמה, שא"א לראות דרכו ולהשתמש בו, אלא אם כן מנמיכים את עצמתו, או מסתירים אותו. וע"כ רק דרך ערפל אפשר לראות אותו. אורו של משיח הוא כ"כ חזק, שא"א לו להיוולד בעולמנו רק דרך הסתרה, כ"כ מרובים הכוחות העומדים לבלע אותו, שחייבים להסתיר את בואו.
כך פי' המהר"ל בפי"ח בגבורות, שלידתו של משיח היא כפרי הגדל בתוך קליפה, וכך מוסתר בתוך הקליפה עד שמגיע שעתו לצאת ואז הקליפה נושרת.
ובמד"ר פ' תולדות מסופר (ס"ד י') שבימי ר' יהושע בן חנניא ניסו לבנות את ביהמ"ק מחדש, ובגלל קנאת הגוים לא צלח הענין, וע"כ יש צורך להסתירו. ומשום כך נולד דוד אדמוני, שבזה הטעו את השטן והמקטרגים, שהרי לא יתכן שמשיח יהיה אדמוני ורוצח כעשו.
ובס' דה"י א' פ"ב נאמר "ותמר כלתו ילדה לו את פרץ ואת זרח", וכ' רש"י: "תמיהני איך הזכיר גנות זקנתו של דוד", והיינו, שלא היה לו להזכיר "כלתו", שיש בזה דבר שלא כשורה. אך להנ"ל הדברים מבוארים, שדווקא משום שהיתה כלתו נולדו זרח ופרץ, שאלמלא היתה כלתו לא היה נולד מחמת קטרוג המקטרגים.
וכך היה בימי כורש, שבאה הגאולה דווקא על ידו, והוא "כורש משיחי". ובאמת במדרש שה"ש פ"ה דרשו "דודי שלח ידו מן החור", אמרה כנס"י, לא היה ראוי לעשותן ע"י דניאל ולא ע"י כורש?
אלא שהדברים מכוונים מלמעלה, שכיוון שנעשים בדרך סבוכה ומפותלת, אין המקטרגים שמים לב שנרקמים דברים גדולים, ועד שהדבר יצא אל הפועל בגלוי, שוב אין הם יכולים לעכב.
והרב צבי יהודה זצ"ל היה אומר על פרשת העופות הטמאים, שאחד מהם הוא הרחם, והגמ' אומרת שהרחם הוא השרקרק (חולין סד.) ופירש"י שכשהוא מצפצף נשמע כאומר שרקרק. ואומרת שם הגמ': "גמירי, דאי יתיב אארעא ושריק-אתא משיחא, שנאמר "אשרקה להם ואקבצם" (זכריה י', ח'), ונקרא רחם, שאז באו רחמים לעולם.
ומדוע גילוי המשיח צריך להיות ע"י עוף טמא? ופירש שזה דרכו של משיח להתגלות דווקא בדרך לא כשרה, והשריקה הזאת – עומק גדול יש בה, שהיא מורה על הסדר ההפוך מהרגיל, תשר"ק בניגוד לאבג"ד, וכך תהיה דרך הגאולה דווקא ע"י עוף טמא ובסדר הפוך, עד שיתגלה האור הגדול.
זהו שאמר המגיד לב"י, שע"י שבא דוד מרות, יש לו תוקף להתגבר על הסט"א.
וזהו שאמרו חז"ל (סנהדרין צז.) שמשיח בא בהיסח הדעת, היינו בהיסח הדעת של המקטרגים, שיש ענין להעלים מהם, עד שהענין מתפתח, ושוב אינם יכולים לעכב בעדו.
וכך מהמקום הנמוך והזמן הנמוך מתרקם אורו של משיח.
יסודה של רות הוא בבלק מלך מואב. ופלא שנקראת פרשה ע"ש גוי רשע.
חז"ל אומרים שבזכות מ"ב קורבנות זכה ויצא ממנו דוד, כי הוא היה אבי זקנה של רות (סוטה מז).
ואמרו בזוהר (ח"ג קצו:) שנשמת המשיח מצויה בהיכל שנקרא קן ציפור, וכן הוא באוה"ח ריש פ' מצורע, שמשיח נקרא ציפור. וזהו "וירא בלק בן ציפור", שראה בלק שהציפור גנוזה בו, ורצה למנוע יציאתו, וזהו שאמר "והוא יושב ממולי", ופירש רש"י להכריתני. וזה לשון מילה, שהכריתה של הערלה אינה אלא להסיר הערלה כדי לגלות את העטרה, והיינו שע"י כריתת הגלוי של מואב, יצא המשיח הנסתר, וע"כ ביקש לכלות את ישראל, כדי לא לשחרר את הציפור הגנוזה בו.
ואמר לו בלעם "האזינה עדי בנו צפור", היינו, מי שבנו הוא ציפור, "בנו צפור" בגימטריה "משיח בן דויד"!
וע"ז נאמר "ויגר מואב מפני העם כי רב הוא"- ר"ב ר"ת רות בועז.
מקור:
http://www.kby.org/il/chochmat-yavne/chagim/shavuot/matan-tora(rhi).htm
תוקן על ידי kiitoob ב- 25/10/2009 23:09:46
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 00:13 |
|
| |
kiitoob - אמרת רות.... אמרת הכל! :)
דברים יפים! שמעתי בעבר הרצאה עם מהלך דומה לזה...
יוצא מכאן שכל מי שנחשוב שהוא משיח... הוא בעצם לא משיח...
ואם נפנים את הדברים כאשר הוא יתגלה... לא נהיה מופתעים...!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 00:22 |
|
| |
קיטוב מאוד יפה אהבתי
רות כל מילה בסלע אמת לאמיתה
לילה טוב חברים
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 18:35 |
|
| |
רות אמרה:
"יוצא מכאן שכל מי שנחשוב שהוא משיח... הוא בעצם לא משיח..."
אם את מדברת בשם הציבור הדתי/חרדי, אז את צודקת ב100 אחוזים!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 22:09 |
|
| |
יפה מאוד תודה. יש פה מה ללמוד בהסתכלות עמוקה עמוקה... בהשוואה ל "עולם הפוך ראיתי, עליונים - תחתונים , תחתונים -עליונים"
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 23:05 |
|
| |
נו...ומי הם העליונים היום???...עליונים מבחינה רוחנית כביכול...
מי?...יש לך רעיונות?...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2009 23:38 |
|
| |
בהסתמך על דמותו של המשיח ותאורו עני, סובל חולאים, יושב בין המדוכאים וסובל איתם מיני יסורים, את עוונותינו וחלואינו הוא נשא כו' אני מבין פשט מאוד קל לעניות דעתי: זה אדם שהוא לא מן השורה, הוא לא ידוע בתקשורת, בעל יסורים גדול, יושב בין רשעים ואולי בין עניים גשמיים, אנטיטזה קטנה אומרת ככה אדם מוצלח הולכים איתו כי יש ממנו תועלת, אחד כמו שמתואר משיח צדקנו זה אחד מבודד שלסברתי אין לו דורש ואין מי שידע את האמת עליו, מה גם בסוף הדורות האמת תהיה נעדרת מלשון עדרים עדרים, על כן כדאי לחפש את ההפוך מערכי השקר של העולם הזה בערך התורני ואז אפשר להתחיל עם התנאים של הרמב"ם לחזקת משיח ותחפש... מאמין שתמצא כמה כאלה שיכולים להיות בודדים בחזקת משיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2009 00:06 |
|
| |
אשריך עדן!
אבל אני לא שאלתי אותך לגבי זהותו של המשיח...אני שאלתי אותך
מי הם אותם עליונים אלו שנחשבים עליונים מבחינה רוחנית דייקא,
שעליהם נאמר שבשמיים הם נחשבים לתחתונים...
בימינו האיומים והחשוכים, ישנם הרבה אנשי רוח שהציבור תופס מהם עליונים...
והדבר תמוה! הייתכן שדור שנאמר עליו בגמרא "פני הדור כפני הכלב" יהיו בו כ"כ
הרבה עליונים...והרי ידוע שראה הקב"ה שצדיקים מועטים וכו'...ופירש"י: לא רק שהם
מעטים אלא הולכין ומתמעטים מדור לדור...ומה אנו שהגענו לדור השפל בדורות זכינו
לכ"כ הרבה גאונים ראשלצ"ים צדיק בא לעיר וכו'...והדברים צריכים עיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2009 00:17 |
|
| |
| kiitoob כתב: |  | אשריך עדן!
אבל אני לא שאלתי אותך לגבי זהותו של המשיח...אני שאלתי אותך
מי הם אותם עליונים אלו שנחשבים עליונים מבחינה רוחנית דייקא,
שעליהם נאמר שבשמיים הם נחשבים לתחתונים...
בימינו האיומים והחשוכים, ישנם הרבה אנשי רוח שהציבור תופס מהם עליונים...
והדבר תמוה! הייתכן שדור שנאמר עליו בגמרא "פני הדור כפני הכלב" יהיו בו כ"כ
הרבה עליונים...והרי ידוע שראה הקב"ה שצדיקים מועטים וכו'...ופירש"י: לא רק שהם
מעטים אלא הולכין ומתמעטים מדור לדור...ומה אנו שהגענו לדור השפל בדורות זכינו
לכ"כ הרבה גאונים ראשלצ"ים צדיק בא לעיר וכו'...והדברים צריכים עיון.
|
|
מבין את שאלתך היטב גם אותי מסקרנת מאוד, אך קצרה ידי בנשגב ממני אני איני חוקר רוח, בקושי את עצמי אני מכיר... אבל בטוח שתפילה שהשם יגלה את האמת תעזור...אם זה אמיתי שאותו אדם מחפש אמת, בדרך שרוצה לילך מוליכין אותו.... מה אתה חושב כולם יכולים לעמוד באמת או באמת לאמיתה? אם לא היה קצת נגיעות לכל אדם הפרטי, הוא היה יכול לעמוד בדין האמת מול השם יתברך...כל עוד אתה בעולם הזה חייב קצת שקר...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2009 19:07 |
|
| |
"מבין את שאלתך היטב גם אותי מסקרנת מאוד,
אך קצרה ידי בנשגב ממני אני איני חוקר רוח, בקושי את עצמי אני מכיר..."
לא קצרה ידך ולא בטיך.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2009 04:43 |
|
| |
בס"ד
הקשר להסביר יהיה ארוך אבל הכוונה גדולה
נאמר :
ד,ז רבי צדוק אומר, לא תעשם עטרה להתגדל בהם, ולא קורדום לחפור בהם: כך היה הלל אומר, ודישתמש בתגא חלף; הא, כל הנהנה מדברי תורה, נטל חייו מן העולם
ולסיכום:
יש בדורינו הרבה מיסיונרים בתחפושת של חרדים או אברכים = "רופאי אלילים"
(באב'ות למינהם ולא אנקוב בשמות ובתקווה שישכילו לתקן את דרכם)
ונאמר:
ב,טו [יב] רבי יוסי אומר, יהי ממון חברך, חביב עליך כשלך; התקן עצמך ללמוד תורה, שאינה ירושה לך; וכל מעשיך, יהיו לשם שמיים
[יג] הוא היה אומר, נגד שמא אבד שמא = מי ששמו הולך לפניו ומצליח בעולם וגדול בעולם הזה מתוך שררה וריבונות ודשן ועטיר בעולם הזה מתוך שימוש בדברי תורה שלא לשמה
הוא עני ונרדף לעולם הבא
ואם הוא אדם שחי בדוחק ועמל בתורה ובמצוויתיה לשמה
הוא גדול ומפורסם לעולם הבא
שנאמר:
על הארץ תישן וחיי צער תחיה ובתורה אתה עמל ואם אתה עושה כן אשריך וטוב לך אשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא
ג,א עקביה בן מהללאל אומר, הסתכל בשלושה דברים, ואין אתה בא לידי עבירה--דע מאיין באת, ולאיין אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד ליתן דין וחשבון: מאיין באת, מליחה סרוחה. ולאיין אתה הולך, למקום רימה ותולעה. ולפני מי אתה עתיד ליתן דין וחשבון, לפני מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא.
ד,יא [ט] רבי יונתן אומר, כל המקיים את התורה מעוני, סופו לקיימה מעושר; וכל המבטל את התורה מעושר, סופו לבטלה מעוני.
ד,ד רבי לוויטס איש יבנה אומר, מאוד מאוד הוי שפל רוח, שתקוות אנוש רימה.
אלה הם סודות
"עולם הפוך ראיתי עליונים תחתונים ותחתונים עליונים"
ממקום ראייתי
ובנבואה של ירמיהו כ"ג מתאר אותר למביני ענין
טז כֹּה-אָמַר יְהוָה צְבָאוֹת אַל-תִּשְׁמְעוּ עַל-דִּבְרֵי הַנְּבִאִים הַנִּבְּאִים לָכֶם מַהְבִּלִים הֵמָּה אֶתְכֶם חֲזוֹן לִבָּם יְדַבֵּרוּ לֹא מִפִּי יְהוָה. יז אֹמְרִים אָמוֹר לִמְנַאֲצַי דִּבֶּר יְהוָה שָׁלוֹם יִהְיֶה לָכֶם וְכֹל הֹלֵךְ בִּשְׁרִרוּת לִבּוֹ אָמְרוּ לֹא-תָבוֹא עֲלֵיכֶם רָעָה. יח כִּי מִי עָמַד בְּסוֹד יְהוָה וְיֵרֶא וְיִשְׁמַע אֶת-דְּבָרוֹ מִי-הִקְשִׁיב דברי (דְּבָרוֹ) וַיִּשְׁמָע. {ס} יט הִנֵּה סַעֲרַת יְהוָה חֵמָה יָצְאָה וְסַעַר מִתְחוֹלֵל עַל רֹאשׁ רְשָׁעִים יָחוּל. כ לֹא יָשׁוּב אַף-יְהוָה עַד-עֲשֹׂתוֹ וְעַד-הֲקִימוֹ מְזִמּוֹת לִבּוֹ בְּאַחֲרִית הַיָּמִים תִּתְבּוֹנְנוּ בָהּ בִּינָה. כא לֹא-שָׁלַחְתִּי אֶת-הַנְּבִאִים וְהֵם רָצוּ לֹא-דִבַּרְתִּי אֲלֵיהֶם וְהֵם נִבָּאוּ. כב וְאִם-עָמְדוּ בְּסוֹדִי וְיַשְׁמִעוּ דְבָרַי אֶת-עַמִּי וִישִׁבוּם מִדַּרְכָּם הָרָע וּמֵרֹעַ מַעַלְלֵיהֶם. {ס} כג הַאֱלֹהֵי מִקָּרֹב אָנִי נְאֻם-יְהוָה וְלֹא אֱלֹהֵי מֵרָחֹק
ובכדי להבין את הקשר צריך להבין מה זה נביא
ע"פ רש"י אם אני לא טועה
נביא = מתרגם תורה = תלמידי חכמים = מלמדי ולומדי תורה בינהם רשעים בינהם צדיקים
צדיקים כמשה רבינו עליו השלום ולהבדיל רשעים כקורח רחמנא ליצלן
לפי רש"י, נביא הוא אדם היודע דברים שבני אדם רגילים לא רואים ולא יודעים.
כלומר ברוח הקודש = אספקלריה = "רנטגן" = ח.ב.ד ועם זכה ליחידה אז גם כתר מה שצריך להתעבר במשיח צידקינו וכן יהי רצון במהרה בימינו
(כי יש דעת עליון (כתר) ויש דעת תחתון (דעת))
ואמשול משל למה הדבר דומה כפי הבנתי ...
ברשותך
ואמשול משל למה הדבר דומה ב"ה יתברך כפי הבנתי
ולא אפרט את הפתיחה לחוכמת הקבלה במקום זה כמובן...
הדבר דומה לכוס מים = טובים לכל ומשרתים את כולם בבריאה ומהנים את כולם = לומדי תורה
(כי תורה = מים ) (ולפעמים התורה היא אש לפי הצורך) ותלוי ביחס למה מדברים
שנאמר:
דְבָרִי כָּאֵשׁ, נְאֻם-יְהוָה
או- הוֹי כָּל-צָמֵא לְכוּ למים )ישעיהו נ"ה פסוק א(
יְהוָה, עַל-מַיִם רַבִּים (תהילים כ"ט פסוק ג'
בדוגמא למילה (קול) ו(כל) אם צריך תשמיע קול ובמצב אחר אפשר לומר תשמיע את הכל =
כלומר כל מה שרצית להשמיע
ועל המים שופכים שמן = כך השמן צף על המים צף= גבוה בראש הכוס = מושל בו ויקר ממנו =
המשיח שליט עליהם = הִנֵּה יַשְׂכִּיל עַבְדִּי יָרוּם וְנִשָּׂא וְגָבַהּ מְאֹד
עם מוסיפים פתיליה על השמן = וְנָתְנוּ עַל צִיצִת הַכָּנָף פְּתִיל תְּכֵלֶת = עשיית מצוות = ציצית = תרי"ג כלומר ציצית = תר = ומוסיפים שמונה חוטים וחמישה קשרים כפולים = תרי"ג = תרי"ג מצוות שצריך לחדש המשיח ועוזרו בע"ה
כדי להחזיר עטרה ליושנה ...
ואת הדלקת הפתיל צריך האדם לעשות = כך הקב"ה יתברך מאציל עליו מאורו
שנאמר : להבדיל מ- ה' יתברך כמובן ...
וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, נַעֲשֶׂה אָדָם בְּצַלְמֵנוּ כִּדְמוּתֵנוּ
בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ
ועוד נאמר:
כט הֲלוֹא כֹה דְבָרִי כָּאֵשׁ, נְאֻם-יְהוָה (ירמיהו כ"ג) (ואז בע"ה יתברך יתקיים)
ה הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם-יְהוָה, וַהֲקִמֹתִי לְדָוִד צֶמַח צַדִּיק; וּמָלַךְ מֶלֶךְ וְהִשְׂכִּיל, וְעָשָׂה מִשְׁפָּט וּצְדָקָה בָּאָרֶץ. ו בְּיָמָיו תִּוָּשַׁע יְהוּדָה, וְיִשְׂרָאֵל יִשְׁכֹּן לָבֶטַח; וְזֶה-שְּׁמוֹ אֲשֶׁר-יִקְרְאוֹ, יְהוָה צִדְקֵנוּ. {פ}
הנמשל = נרנח"י
נ = הכוס
ר = המים
נ = שמן
ח = פתיליה
י = ה' יתברך = בזמן שמאציל לנשמה מאור א"ס (חוכמתו הא"ס יתברך) מה שקוראים לזה כיום התעברות נשמה
שנאמר נר נשמה ותורה אור (כל התורה היא שמו של ה' יתברך )
שנאמר:
יג עיקרים הֲרֵי אֲנִי מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה בִּשְׁלשׁ עֶשְׂרֵה עִקָּרִים שֶׁל הַתּורָה הַקְּדושָׁה:
א. שֶׁהַקָּדושׁ בָּרוּךְ הוּא מָצוּי וּמַשְׁגִּיחַ.
ב. וְהוּא אֶחָד.
ג. וְאֵין לו גּוּף וְאֵין לו דְּמוּת הַגּוּף.
ד. וְשֶׁהוּא קַדְמון לְכָל קְדוּמִים.
ה. וְאֵין עֲבודָה לְזוּלָתו.
ו. וְיודֵעַ מַחְשְׁבות בְּנֵי אָדָם.
ז. וּנְבוּאַת משֶׁה רַבֵּנוּ עָלָיו הַשָּׁלום אֱמֶת.
ח. וְשֶׁהוּא אָדון לְכָל הַנְּבִיאִים.
ט. וְשֶׁהַתּורָה נְתוּנָה מִן הַשָּׁמַיִם.
י. וְשֶׁלּא תִּשְׁתַּנֶּה בְּשׁוּם זְמַן, חַס וְשָׁלום.
יא. וְשֶׁהַקָּדושׁ בָּרוּךְ הוּא מַעֲנִישׁ לָרְשָׁעִים וּמְשַׁלֵּם שָׂכָר טוב לַצַּדִּיקִים.
יב. וְשֶׁיָּבוא מֶלֶךְ הַמָּשִׁיחַ.
יג. וְשֶׁהַמֵּתִים עֲתִידִים לְהֵחָיות.
יְהִי רָצון מִלְּפָנֶיךָ ה' אֱלהֵינוּ וֵאלהֵי אֲבותֵינוּ שֶׁתָּכוף יִצְרֵנוּ לַעֲבודָתֶךָ כָּל יְמֵי חַיֵּנוּ תָּמִיד, אָמֵן כֵּן יְהִי רָצון:
בדומה למשה רבינו עליו ה' והשלים את דרגתו לדרגת למדרגת הויה ברוח הקודש
שנאמר:
שמות ד'
טז וְדִבֶּר-הוּא לְךָ אֶל-הָעָם וְהָיָה הוּא יִהְיֶה-לְּךָ לְפֶה = (אהרון עליו השלום)
וְאַתָּה תִּהְיֶה-לּוֹ לֵאלֹהִים = (משה רבינו עליו השלום)
וְעַתָּה לֵךְ וְאָנֹכִי אֶהְיֶה עִם-פִּיךָ וְהוֹרֵיתִיךָ אֲשֶׁר תְּדַבֵּר.
כֹּה אָמַר יְהוָה בְּזֹאת תֵּדַע כִּי אֲנִי יְהוָה , הִנֵּה אָנֹכִי מַכֶּה בַּמַּטֶּה אֲשֶׁר-בְּיָדִי עַל-הַמַּיִם אֲשֶׁר בַּיְאֹר וְנֶהֶפְכוּ לְדָם
כמובן זה מצד הבנתי וזה נתון לויכוח
שנאמר: מכל מלמדי השכלתי
ואין הביישן למד ואין הקפדן מלמד
מקוה שהסברתי את עצמי ברור
וכן יהי רצון שכל מה שנכתב ונגלה ממני יהיה לשם שמים ולזיכוי הרבים
ויצליחני ה' במעשי ובלימודי ואזכה לא להיכשל בגילוי פנים שלא כהלכה ואם יש שגגה בדברי
שיהיה רחמים מפני כבודו ואזכה לתקן את כל אשר שגיתי ופגמתי ....
וש - י"ג מידות הרחמים לרחמינו ולהושיענו במהרה בימינו
וכן יהי רצון שישלך גואלינו במהרה בימינו
וירושלים ת. ו. ב. ב
א. כ. י. ר.
עד כאן בינתיים....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2009 05:59 |
|
| |
תודה על המאמץ שלך וההשקעה, שנית קראתי דבריך, עדין לא ראיתי כל קשר לדברים שהובאו על משיח, על דרך עליונית תחתונים ותחתונים עליונים, אתה מדבר על נביאי שקר ומנסה לומר בלי קשר לדברים שיש איזה שהם אנשים שמתנהגים כנביאים, והם רוב??? ועוד בתחפושת של דתיים.....די די אנא ממך עד ידידי. אין רֹב כזה ואין קשר בין מה שכתבת לבין הכתבה, הנושא שהסברת אולי יתאים יותר ל "אמת" שניסה "כי טוב" לומר וזה גרם לו להגיע לכפירה בגדול הדור, ככופר בתורה דמי. עוד דבר לא נכונה ההכללה שלך של נביא יחד עם תלמיד חכם...חכם עדיף מנביא, נביא זו דרגה יותר נמוכה מחכם, עשית שם סלט שלם. שורה תחתונה בגלל שאני לא חכם כ"כ תסביר לי כדרך "העמך" מה רצית לומר בכל זה... ככה במילים שלך בלי לסבך.
תוקן על ידי עדנרן ב- 29/10/2009 6:12:39
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2009 11:51 |
|
| |
בס"ד
צודקת לא הפרדתי בין תלמידי חכמים שהם לפני החכמה אם זכו נקראים נביאים או חכמים משמלמדים תורה
נביא = מתרגם תורה = תלמידי חכמים = מלמדי ולומדי תורה בינהם שנכשלו נקראים רשעים בינהם שזכו נקראים צדיקים ישרים קדושים או חסידים כפי בחירתם
מקוה שיהיה ברור יותר
לגבי התגובה
רק אגיב בכדי שלא אראה בור חס ושלום בענין
נביא הוא בתהליך הדרך למדרגתו של לחכם שזו דרגה אחת יותר כפי ידיעתי בנושא
ואוסיף גם תלמידי חכמים אם לא שמת לב בצרוף שהם לומדי התורה ואם זכו עוברים לדרגה של נביא וממדרגה זו הלאה בהתאם לבחירה אם להמשיך ואם זוכים הדרגה הבאה זו החכמה
והם מייצרים נביאים שחלקם נביאי אמת וחלקם נביאי שקר
וכמובן הבחירה בידם
וזאת לפני שנזכיר את החכמים הצדוקיים והבייטוסים שהם בגדר כופרים
ועכשיו מחילה מכבודה
אם ינתן לי בקשתי למחוק את כל תגובותי בפורומים אותם את מנהלת
שנאמר : אל תרבה שיחה עם האישה
כפי שנאמר שלא ימצא בך ערות דבר חס ושלום
תודה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2009 12:10 |
|
| |
אדון יבי היקר, אני יצר אותי בוראי ממין זכר, אני חושב שאולי ייטב לכבודו אם יסתכל על השם וגם על המין שמופיע בצד רושם ההודעה... קשה להאמין שאתה לא שם לב, אבל אני מעדיף לדון אותך לכף זכות. בכל אופן לא ביזיתי אותך, הבאתי לך מצב שקרה עם אחד הגולשים שטען כמוך שיש רֹב שהם דתיים והם נביאי שקר כמו חבד מסיונרים וכד'....פה אמרתי לך לעצור...לא מוכן לקבל דבריך ואתה לא תוציא דלטוריא על כלל ישראל. שאר ציטוטיך מהתורה ומרבי צדוק יפים אך השקלא וטריא שעליהם אתה מעמיד דעתך לעניות דעתי גובלים כפי שרשמתי בסכנה של כפירה... כיום אין נביא ואין נבואה אז איך אתה יכול לומר על זרם כלשהו בדת או על אדם או קבוצה שהם משתייכים לנביאי שקר ולומר שהם רוב? בקשתי ממך להגיב עניינית לכתבה שורה תחתונה, לאחד כמוני שלא מבין את סיבוך הפלפול שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2009 20:52 |
|
| |
בס"ד
מחילה ממך ולא יודע למה החלפתי בין השמים לארץ
כלומר דכר ונוקבא
ולדמות אותי קרוב לכופר חס ושלום? ואני מצטט
אך השקלא וטריא שעליהם אתה מעמיד דעתך לעניות דעתי גובלים
כפי שרשמתי בסכנה של כפירה
זה לא ביזוי ?
אני חושב שאני בין הסניגורים הגדולים בדורינו למען עמו ישראל ולמן שמו הגדול הגיבור והנורא יתברך
ואחד הקטיגורים הגדולים של השועלים הארי והדוב לידיעתך שם רשעים ירקב
וזאת לפני שהספקתי להכיר את הנחש
שנאמר:
א וְהַנָּחָשׁ, הָיָה עָרוּם, מִכֹּל חַיַּת הַשָּׂדֶה, אֲשֶׁר עָשָׂה יְהוָה אֱלֹהִים
לידיעתך הרוב של עם ישראל יבורך מפי עליון לא נמצא בארצנו
שנאמר: נדחי ישראל יקבץ
ואקבץ עוד על נקבציו בבוא גואלינו במהרה בימינו
שמתעקבים ומעקבים גם את גאולנו
ה -
שיר השירים ב'
טו אֶחֱזוּ-לָנוּ, שֻׁעָלִים--שֻׁעָלִים קְטַנִּים, מְחַבְּלִים כְּרָמִים; וּכְרָמֵינוּ, סְמָדַר. טז דּוֹדִי לִי וַאֲנִי לוֹ, הָרֹעֶה בַּשּׁוֹשַׁנִּים. יז עַד שֶׁיָּפוּחַ הַיּוֹם, וְנָסוּ הַצְּלָלִים
תהילים כב'
כא הַצִּילָה מֵחֶרֶב נַפְשִׁי; מִיַּד-כֶּלֶב, יְחִידָתִי.
כב הוֹשִׁיעֵנִי, מִפִּי אַרְיֵה; וּמִקַּרְנֵי רֵמִים עֲנִיתָנִי
ומיותר לציין מי הם
שהם השאור שבעיסה והקליפות דסבאה
י אומרים לנו תמיד לומר דברי סניגוריה ומחזקים בזה את שונאי ישראל שנאמר - לְכוּ-נָא וְנִוָּכְחָה, יֹאמַר יְהוָה; אִם-יִהְיוּ חֲטָאֵיכֶם כַּשָּׁנִים כַּשֶּׁלֶג יַלְבִּינוּ, אִם-יַאְדִּימוּ כַתּוֹלָע כַּצֶּמֶר יִהְיוּ. יט אִם-תֹּאבוּ, וּשְׁמַעְתֶּם--טוּב הָאָרֶץ, תֹּאכֵלוּ. ולא מגלים לנו שאם לא נתקן את דרכנו ונשובה אליו אז - כ וְאִם-תְּמָאֲנוּ, וּמְרִיתֶם--חֶרֶב תְּאֻכְּלוּ, כִּי פִּי יְהוָה דִּבֵּר
אִם-תֹּאבוּ = כלומר אם תהיו רודפי תאווה לעצמכם = כמו שאומרים לכם רועי הדור = מנהיגי הדור
והשועלים שאני מקטרג עליהם הוכחה מהנבואות שלשמחתי בעמל וביגע רב זכיתי לדעת בעזרת ה' יתברך
ותודות עד אין סוף לו ולרעיא מהימנא
והנה חלק מהם בלא שאצטרך להיות נביא
ישעיהו נו
כא אֵיכָה הָיְתָה לְזוֹנָה, מ- קִרְיָה נֶאֱמָנָה; מְלֵאֲתִי מִשְׁפָּט, צֶדֶק יָלִין בָּהּ--וְעַתָּה מְרַצְּחִים. כב בזמן שלמה המלך-כַּסְפֵּךְ, הָיָה לְסִיגִים; סָבְאֵךְ, מָהוּל בַּמָּיִם. כג והיום - שָׂרַיִךְ סוֹרְרִים, וְחַבְרֵי גַּנָּבִים--כֻּלּוֹ אֹהֵב שֹׁחַד, וְרֹדֵף שַׁלְמֹנִים; יָתוֹם לֹא יִשְׁפֹּטוּ, וְרִיב אַלְמָנָה לֹא-יָבוֹא אֲלֵיהֶם.
ולמה אין נביאים היום ידוע לך ?
כי הם לא רוצים להתנבאות למרות שיש בינהם שעברו את דרגות הנבואה והם מעדיפים שהאמת תהיה נסתרת
שנאמר נזם זהב באף חזיר אשה יפה וסרת טעם
ולמה ?
נחכה ונראה ...
אני לא מוכן להיות שותף לחולה הרעה הזאת
כי נאמר:כל דור שלא נבנה בית המקדש בימיו כאילו חרב בימיו
ובכדי להבין את הכאב הפורץ ממני
תקרא מגילת איכה
ושיר השירים
ברגש ובהבנה ותבין איפה היינו מי היינו ומה נהיינו
משמת רבי עקיבא, בטל כבוד התורה.
משמת רבי חנינא בן דוסא, בטלו אנשי מעשה.
משמת רבי יוסי קטנותא, פסקו חסידים.
רבי פנחס בן יאיר אומר, משחרב בית המקדש, בושו חברים ובני חורין, וחפו ראשם, ונדלדלו אנשי מעשה, וגברו בעלי זרוע ובעלי לשון, ואין דורש ואין מבקש, ואין שואל, על מי לנו להשען, על אבינו שבשמים.
בעקבות משיחא חצפא יסגא, ויקר יאמיר .
הגפן תתן פריה והיין ביקר , והמלכות תהפך למינות, ואין תוכחה.
בית ועד יהיה לזנות, והגליל יחרב, והגבלן ישום, ואנשי הגבול יסובבו מעיר לעיר ולא יחוננו, וחכמת סופרים תסרח, ויראי חטא ימאסו, והאמת תהא נעדרת.
נערים פני זקנים ילבינו, זקנים יעמדו מפני קטנים.
(מיכה ז) בן מנבל אב, בת קמה באמה, כלה בחמתה, איבי איש אנשי ביתו.
פני הדור כפני הכלב, הבן אינו מתביש מאביו.
ועל מי יש לנו להשען, על אבינו שבשמים.
ונאמר:
י אַךְ, הֶבֶל בְּנֵי-אָדָם-- כָּזָב בְּנֵי-אִישׁ:
בְּמֹאזְנַיִם לַעֲלוֹת; הֵמָּה, מֵהֶבֶל יָחַד.
יא אַל-תִּבְטְחוּ בְעֹשֶׁק, וּבְגָזֵל אַל-תֶּהְבָּלוּ:
חַיִל כִּי-יָנוּב-- אַל-תָּשִׁיתוּ לֵב.
יב אַחַת, דִּבֶּר אֱלֹהִים--שְׁתַּיִם-זוּ שָׁמָעְתִּי: כִּי עֹז, לֵאלֹהִים.
יג וּלְךָ-אֲדֹנָי חָסֶד: כִּי-אַתָּה תְשַׁלֵּם לְאִישׁ כְּמַעֲשֵׂהוּ.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2009 19:57 |
|
| |
יבי
בוא חבר תראה יותר מדיי טעויות יש לך פה בפורום מעניין שזה קורה רק לך
לרות קראת לה גבר תסלח לי אתה ראית פעם גבר בשם רות יש בכלל מקום לטעות..
לעדנרן דיברת כאילו שהוא אשה
אותי מעניין איך דוקא רק אתה מכל הצופים והחברים פה בפורום רק אתה טועה
האם אין זו טעות מכוונת
האם זה בגלל שנחסמת בניק אחר כאן בפורום ואתה מנסה לטשטש עקבות שלא נדע שזה אתה
אז אני מודיע לך ידידי שאם תמשיך לזלזל במנהלי הפורום ותמשיך במה שהתחלת כאן בניק הקודם שלך
אז אני מודיע לך שאאלץ לחסום גם את הניק הזה שלך או כל ניק אחר שתיכנס איתו
ואיך אני יודע שזה אתה זה תשאיר לי
|
|
|
|
|