בית פורומים הנה ימים באים

נלחמו נגד בית ספר דתי ברחובם - וקיבלו ישיבה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/11/2009 11:45 לינק ישיר 

תושבי רחוב מקדולנד הופתעו לגלות שישיבה של חב"ד פועלת בשכונתם. העירייה: "אנו פועלים לפינוי מתחם לנ"י"

ציפי קפל פורסם: 05.11.09, 08:00

דיירי רחוב מקדונלד בנתניה, שלחמו והפגינו לפני כשלוש שנים, כנגד פתיחת בית ספר הדתי "שובו" במתחם לנ"י (ליגת נשים למען ישראל) ברחובם, הופתעו לגלות בשבוע שעבר כי במקום נפתחה ישיבה.

"בימים האחרונים שמתי לב לתנועה ערה של גברים חרדים נכנסים למתחם", מספר תושב הרחוב. "כשיצאתי מוקדם בבוקר מהבית, ראיתי בחורים צעירים הולכים עם מגבת על הכתף, מן הסתם למקווה בסביבה. שאלתי אותם, ואז הסתבר שהם פתחו כאן ישיבה, לפני שבועיים. מאחר שזו רק ההתחלה, עוד אין שלט, אבל זו ישיבה של חב"ד".

ביום חמישי בלילה כבר הרגישו דיירי הרחוב את נוכחות תלמידי הישיבה. "בערך בתשע וחצי בלילה שמענו קולות שירה", מספרת שכנה מהבית הסמוך, "ראיתי בחצר של לנ"י עשרות צעירים רוקדים במעגל ריקוד חסידי. ברחוב שלנו כבר יש שלושה בתי כנסת, ומעולם לא הבענו התנגדות לפתיחתם, אבל הקמת ישיבה ברחוב כה קטן זה כמו להקים מתנ"ס. חיי התלמידים לא מסתיימים בתום יום לימודים. מעבר לרעש, הכניסה לישיבה מחזית הרחוב מאוד מלוכלכת ויש המון אשפה הגולשת מהפחים".

דיירים ברחוב מתלוננים, כי המציאות מראה שמקום בו מוקמת ישיבה הופך עם הימים לאזור חרדי. "יש בנתניה רחובות של אוכלוסייה דתית הנסגרים לתנועה בשבת וחילוניים מכרו שם את דירותיהם ועברו למקום אחר. הרחוב שלנו בן עשרות השנים, חילוני, ואין לנו רצון לשנות את אופיו. אנו בהחלט נערכים לפנות לעיריית נתניה ולבדוק אם נתנה הסכמה לפתיחת ישיבה ברחוב שלנו ואם בכלל יש לישיבה הזאת טופס איכלוס ודברים נעשו כחוק".

אור ישראל לוז: "כתושב הרחוב בעשרים ושמונה השנים האחרונות, אני קורא לעיריית נתניה לשנות את סיווגו מאזור א' לאזור ג', להפחית את מסי הארנונה לתושבים ובכך להביא לידי ביטוי את מצבו האמיתי של הרחוב שעשרות אחוזים ממנו כבר אינם מיועדים למגורים".

תלמידי חב"ד נכנסו כאמור למתחם לנ"י, שהינו ארגון התנדבותי, שנוסד בשנת 1928 על ידי קבוצת נשים בארה"ב. מטרת לנ"י היא העלאת רווחת הציבור והיא מתמקדת בנושאי חינוך, בריאות, קליטה ורווחה.

מנכ"ל לנ"י, עורכת הדין אתי פלפל, מסרה בתגובה, כי "בית לנ"י בנתניה משמש כמרכז חינוכי ומעונות לתלמידים מעוטי יכולת. תלמידי חב"ד מאכלסים את מעונות לנ"י בנתניה, כמו כן הם משתמשים בכיתות לצורכי לימוד. בחלק אחר מהכיתות משתמשים תלמידי בית הספר התיכון "אביב".

"בזמנו התנגדו תושבי הרחוב מקדונלד לפעילות בית ספר "שובו". התנגדות זו נבעה מחמת הרעש וזיהום האוויר שגרמו האוטובוסים שפעלו בהסעות התלמידים. מטרדים אלה אינם קיימים היום, ולכן לא ברור לנו על מה מלינים השכנים. נציין, כי במתחם לנ"י פעלו במשך שנים רבות מרכז ובית כנסת של הקהילה הרפורמית, לטובת תושבי העיר נתניה".

מעיריית נתניה נמסר בתגובה: "העירייה פועלת לפינוי מתחם לנ"י"

מקור: http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3800260,00.html

דוידזון לחץ כאן להצגת דירוג המשתמש
חבר מתאריך 3.3.08
35166 הודעות, 124 מדרגים, 210 נקודות.  ראה משוב
יום חמישי י''ח בחשון תש''ע    10:53   05.11.09   
*******> function makeRemote(url){ remote = window.open(url,'remotewin','width=450,height=300,scrollbars=1'); remote.location.href = url; if (remote.opener == null) remote.opener = window; } כרטיס אישי עבור לצ'אט  
  1. וזה הזכיר מקרה דומה שהיה בבאר-שבע  
בתגובה להודעה מספר 0

לאחר שבי"ס ממלכתי (חילוני) צאלים בשכונה ד' נסגר (בגלל מיעוט תלמידים - הרבה משפחות התחזקו וחזרו בתשובה) ביקשו הממ"ד לקבל לרשותם את מבנה ביה"ס, אלא שקומץ תושבים בראשות ראש מרצ התנגדו נחרצות וערכו הפגנות. אלא שלאחר מספר חודשים מתחת לאפם של אותם תשבים מפגינים, הוקמה באותו בית ספר צאלים ישיבת "נתיב השבים" על אפם ואל חמתם.

כן ירבו בתי ספר דתיים וחרדים בכל מקום ופינה בארץ, שבהם נסגרים בתי ספר חילוניים (והם רבים מסתבר)

במדינת היהודים שומרי תורה ומצוות הם מטרד קצת אבסורד לא?
נו מתי יבוא משיח ויעשה פה סוף סוף סדר

במדינת היהודים שומרי תורה ומצוות הם מטרד קצת אבסורד לא?נו מתי יבוא משיח ויעשה פה סוף סוף סדר

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/11/2009 13:14 לינק ישיר 

בס"ד

ונאמר:

אמר רבי יוסי בן קסמא,
פעם אחת הייתי מהלך בדרך ופגע בי אדם אחד, ונתן לי שלום, והחזרתי לו שלום.
אמר לי: רבי מאיזה מקום אתה
אמרתי לו: מעיר גדולה של חכמים ושל סופרים אני
אמר לי: רבי רצונך שתדור עמנו במקומנו
ואני אתן לך אלף אלפים דנרי זהב ואבנים טובות ומרגליות.
אמרתי לו: אם אתה נותן לי כל כסף וזהב ואבנים טובות ומרגליות שבעולם,
איני דר אלא במקום תורה.
וכן כתוב בספר תהלים על ידי דוד מלך ישראל: "טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף".
ולא עוד, אלא שבשעת פטירתו של אדם אין מלווין לו לאדם לא כסף ולא זהב ולא אבנים טובות ומרגליות, אלא תורה ומעשים טובים בלבד.
שנאמר:
בהתהלכך תנחה אותך בשכבך תשמור עליך והקיצות היא תשיחך.

בהתהלכך תנחה אתך, בעולם הזה;
בשכבך תשמור עליך, בקבר;
והקיצות היא תשיחך, לעולם הבא;
ואומר: לי הכסף ולי הזהב נאם ה' צבאות.

(יא)
(יא) חמשה קנינים קנה לו הקדוש ברוך הוא בעולמו;
ואלו הן: תורה קנין אחד, שמים וארץ קנין אחד,
אברהם קנין אחד, ישראל קנין אחד, בית המקדש קנין אחד.

תורה מנין, דכתיב: ה' קנני ראשית דרכו קדם מפעליו מאז,
שמים וארץ מנין, דכתיב: כה אמר ה' השמים כסאי והארץ הדם רגלי
אי זה בית אשר תבנו לי ואי זה מקום מנוחתי.
ואומר: מה רבו מעשיך ה' כלם בחכמה עשית מלאה הארץ קנינך.
אברהם מנין, דכתיב: ויברכהו ויאמר ברוך אברם לאל עליון קונה שמים וארץ.
ישראל מנין, דכתיב: עד יעבר עמך ה' עד יעבור עם זו קנית.
ואומר: לקדושים אשר בארץ המה ואדירי כל חפצי בם,
בית המקדש מנין, דכתיב: מכון לשבתך פעלת ה' מקדש אדני כוננו ידיך.
ואומר: ויביאם אל גבול קדשו הר זה קנתה ימינו.

(יב)
כל מה שברא הקדוש ברוך הוא בעולמו, לא בראו אלא לכבודו,
שנאמר: כל הנקרא בשמי ולכבודי בראתיו יצרתיו אף עשיתיו,
ואומר: ה' ימלך לעלם ועד.

רבי חנניא בן עקשיא אומר: <*>רצה הקדוש ברוך הוא לזכות את ישראל,
לפיכך הרבה להם תורה ומצות,
שנאמר: ה' חפץ למען צדקו יגדיל תורה ויאדיר.

והמשכילים יזהירו.........

כן יהי רצון....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2009 15:07 לינק ישיר 

רחוב מקדונלד?????????????
איפה אנחנו?? ומעניין ששם דווקא התנגדו לבית ספר דתי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > נלחמו נגד בית ספר דתי ברחובם - וקיבלו ישיבה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext