בית פורומים הנה ימים באים

תביעה בי-ם: הישיבה הפכה חיינו לגיהינום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/12/2009 10:19 לינק ישיר 
תביעה בי-ם: הישיבה הפכה חיינו לגיהינום

העימות שהולך ומתפתח בין תושבים חילונים לחרדים בשכונות הגבעה הצרפתית וגבעת המבתר עובר לפסים משפטיים: התושבים הגישו תביעה נגד בעלי ישיבה שהוקמה בשכונה בגין "הפרת השלווה וירידת ערך הדירות"
יוסי אלי | 16/12/2009 7:40

למישל ומוריס פינגר, בני זוג בגיל העמידה מגבעת המבתר, נמאס. במשך תקופה ארוכה התלוננו בני הזוג על הרעש המפריע לשלוות המגורים בשכונתם, שבוקע מישיבה חדשה שהוקמה בשכונה בחסות עמותת "ישיבת נחלת משה". הישיבה בגבעת המבתר 

לאחרונה הגישו בני הזוג כתב תביעה בסך של כמיליון שקלים וחצי נגד העמותה בבית משפט השלום בעיר, בגין המטרד הבלתי פוסק, לטענתם, שממנו הם סובלים.

על פי כתב התביעה, הישיבה פועלת בבניין המגורים מאז תחילת 2007, ללא היתר ולא כדין, תוך גרימת סבל ומטרד קשים לבני הזוג ואף פגיעה אנושה בשגרת חייהם ובערך דירתם.

לפי התביעה, בדירת הישיבה דרים כ~30 תלמידים, סביב גיל 20 לערך, ובכל שעות היום, הן בשעות הלימוד, הן בשעות הסעודות והן בשעות ההפסקה והמנוחה, שבהן קיימת אינטראקציה חברתית בין התלמידים, עולה מן הדירה רעש. יתרה מכך, בימים של מזג אוויר נוח יוצאים התלמידים לגינת הישיבה, ונוהגים, כך על פי התביעה, להרעיש.

עוברים על חוקי התכנון?
נוסף לכך מציינים בני הזוג בכתב התביעה כי מהישיבה עולים ריחות עזים, כתוצאה מהפעלת מטבח במקום. "הישיבה, בהיותה מוסד לימוד ציבורי, מהווה מעין 'תחנת רכבת' בטבורה של שכונת מגורים שלווה", מציינים בני הזוג בכתב התביעה. "מדובר במוסד ציבורי המקבל משאיות אספקה ואף 'מייצר' כמויות אשפה סיטונאיות הגורמות לפח האשפה הצמוד אליו להיות מלא וריחני רוב הזמן".

בני הזוג מציינים עוד כי הישיבה פעילה במשך כל ימות השבוע, בייחוד מכיוון שמדובר גם בפנימייה, כך שגם בשבתות המטרד אינו פוסק. "קיומה של הישיבה בדירת הישיבה מנוגד לדיני התכנון והבנייה, לרבות תכנית המתאר הרלוונטית והיתר הבנייה שבתוקף", מוסיפים בני הזוג. בני הזוג מבקשים מבית המשפט להוציא צו מניעה קבוע, האוסר על

העמותה לעשות בדירה כל שימוש שאינו למגורים ואף פיצויים בגין הנזק שנעשה להם מדי יום.

רק לפני שבוע פורסם בזמן ירושליםכי בגבעה הצרפתית מתפתח עימות חדש בין תושביה החילונים ובין תושבים חרדים, שהחלו להתיישב בה. גם במינהל הקהילתי הודו גורמים מסוימים כי הגבעה הצרפתית עשויה לעבור תהליך דומה לזה שעברה שכונת רמות אשכול, שהפכה תוך זמן קצר משכונה חילונית לשכונה חרדית מובהקת.

העימות עלה לנקודת רתיחה משום יוזמתו של יו"ר המינהל הקהילתי בשכונה, גדעון ייקר, להקים מועדון לילה בשכונה. ייגר אמר ל"זמן ירושלים" כי "אני רוצה להקים מועדון לילה, אבל לא ליד בית כנסת. אני אבנה אותו לדי גן ילדים שהולך להתרוקן, כדי שלא יבנו שם בית כנסת".

בעמותה בחרו שלא להגיב.

מקור: http://www.nrg.co.il/online/54/ART1/979/354.html?hp=54&loc=2&tmp=987

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/12/2009 16:02 לינק ישיר 

בס"ד

לידידי  היקר .....

משנה  זו חוזרת  על  עצמה  הרבה  בפורומים  הקיימים...

ולא  סתם ....

זה  מראה  כמה  יאוש  יש  לאנשי  הארץ  ואיך  היצר  הרע בשליחות  השטן  וכת  דילה  שם  רשעים  ירקב הורסים  נשמות  ומובילים  אותם  לאבדון...

רחמנא  ליצלן....

ונאמר  לא  להתייאש  מהפורענות ...

והאנשים  של  היום  לצערי  עסוקים  כל  כך  בחומר ובגשמיות והתאוות...
 ( כמו  פתיחת (מועדון) מעידות  הלילה בגינה) וכו' ... 

ושוכחים  מי  היצרן  של  החומר  אליו  הם  משתעבדים  ולכן הולכים  לאיבוד וחסרי  מנוחה  פיזית ורוחנית  

וגם  מתוסכלים  כי  מהרדיפה  הזו  אחר  הגשמיות שבסופו  של  דבר  גם  לא  משקיטה את  רוחם... ו

הם  שוכחים  את  העולם התנכ"י  שהוא המורה  הרוחני  מאת  ה'  יתברך  ושלוחיו שאמור  לתת להם ידע  איך 

להישמר  ככל  האפשר ולצערי  לא  מוכנים  לטרוח  לגלות  מה  צריך  לשמר  אותם  בכדי  לעבד  את  החומר 

שבידם  ולהשתמש  בו  בחכמה ....   רחמנא  ליצלן....

וד"ל

ונאמר  ע"י  חז"ל

אמר רבי יוסי בן קסמא, פעם אחת הייתי מהלך בדרך ופגע בי אדם אחד, ונתן לי שלום, והחזרתי לו שלום. אמר לי:

רבי מאיזה מקום אתה אמרתי לו: מעיר גדולה של חכמים ושל סופרים אני אמר לי: רבי רצונך שתדור עמנו במקומנו

ואני אתן לך אלף אלפים דנרי זהב ואבנים טובות ומרגליות. אמרתי לו: אם אתה נותן לי כל כסף וזהב ואבנים טובות

ומרגליות שבעולם, איני דר אלא במקום תורה. וכן כתוב בספר תהלים על ידי דוד מלך ישראל: "טוב לי תורת פיך

מאלפי זהב וכסף". ולא עוד, אלא שבשעת פטירתו של אדם אין מלווין לו לאדם לא כסף ולא זהב ולא אבנים טובות

ומרגליות, אלא תורה ומעשים טובים בלבד. שנאמר: בהתהלכך תנחה אותך בשכבך תשמור עליך והקיצות היא

תשיחך. בהתהלכך תנחה אתך, בעולם הזה; בשכבך תשמור עליך, בקבר; והקיצות היא תשיחך, לעולם הבא; ואומר:
לי הכסף ולי הזהב נאם ה' צבאות.

והמשכילים  יזהירו......

כן  יהי  רצון.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2009 21:21 לינק ישיר 

לגבי התלונה אלו עמי ארצות שכחו שארץ ישראל ניתנה ליהודים ששומרים קלה כחמורה
אחרת אין לנו שום זכות על הארץ אנו לסטים

חזרתי עכשיו מהדלקת נרות במשפחה של אשתי והיה שם ויכוח סוער בענייני דת
היה שם מישהו מהמשפחה שלה ממש עם הארץ שונא דתיים ביזה רבנים דיבר בצורה מכוערת
שאל אותי שאלה ציפה לקבל תשובה ולא קיבל מה שרצה התחיל להשתולל אמרתי לו ממני מה לעשות שלא
קיבלת תשובה שרצית לשמוע אך זו האמת
הבן שלו קם ואמר אבא אני שומר שבת כמה חודשים הולך להרצאות של הרב דניאל זר ואומר
לך אני ב"ה יתחתן רק עם בחורה צנועה עם כסוי ראש האבא לא ידע איך לקבור את עצמו
אך איזה מדהים איפה שאתה הכי לא מצפה אתה רואה התעוררות ילד בן 18 עומד מול כל העולם ולא
מוותר איזה דור מדהים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/12/2009 08:37 לינק ישיר 

באפקה מתלוננים: חנוכיות חב''ד מסכנות אותנו  

תנועת חב"ד פיזרה בשכונה מספר חנוכיות גדולות, חלקן בגינות בהם אסור להבעיר אש. תושבים: "החנוכיות המופעלות בנפט, מוחזקות בצמיגים דליקים, נופלות ומסוכנות". העירייה: אם יימצאו ליקויי בטיחות - נסיר

יואב זיתון פורסם: 16.12.09, 15:57

האם החנוכיות הגדולות של חב"ד - מסוכנות? לא מעט דליקות מתרחשות בשל הצבה לא בטיחותית של חנוכיות במהלך חג החנוכה. המקרה הבא מעורר אצל תושבים בצפון תל אביב חשש רב, בשל גודל החנוכיות ומיקומן בשטח ציבורי.

כמידי שנה, גם השנה פיזרו פעילי חב"ד מספר חנוכיות גדולות ממתכת, ברחבי שכונת אפקה. עם זאת, באפקה דרום הוצבו החנוכיות לראשונה, ולגביהן הגיעו תלונות התושבים. חנוכיות אלו מודלקות מידי ערב באמצעות חומר בעירה נוזלי, המספיק למספר שעות.

החנוכייה נפלה (צילום: ליהי פקר)

מסתבר שהרוחות העזות גרמו לחלק מהחנוכיות ליפול, ובאורח פלא לא נפגע איש. אילאיל טיבר, תושבת השכונה, הזהירה במכתב תלונה ששלחה לבכירי העירייה השבוע, בשם תושבים נוספים, כי מדובר בסכנה של ממש: "נכון, ימי החנוכה עוברים חולפים להם, אבל הידיעה שאתם מסכנים חיי אדם בהחלטותיכם
אינה חולפת היא, נשארת ומשאירה טעם רע מאד. אי לכך, אני חוזרת על דרישתנו - להסיר את המפגע הבטיחותי באופן מיידי מגן קרטר, גן מילמן ומצומת הרחובות קלצ'קין-קלאוזנר-קוממיות".

לדברי טיבר, לאחר תלונתה היא הבחינה כי צמיגים הונחו על רגל החנוכייה, באופן שאם יבואו במגע עם הנוזל הבוער הם עלולים להתלקח בקלות. טיבר: "בנוסף, בגנים בהם הוצבו החנוכיות הבוערות העירייה התקינה שלטים האוסרים במפורש על הדלקת אש בגן".

בעקבות פניותיה, פנה סמנכ"ל התפעול בעירייה, רובי זלוף, ליו"ר מרכז חב"ד ת"א, הרב יוסף גורליצקי, והסתפק בהבהרה הבאה: "ברצוני להזכירך כי עיריית תל אביב יפו מאשרת עקרונית את בקשתכם להצבת החנוכיות בשטח ציבורי בלבד. האחריות הבטיחותית חלה על מרכז חב"ד".

דובר תנועת חב"ד,מנחם ברוד: "לחנוכיות נתנו כל האישורים הנדרשים והן מוצבות בצורה שהן לא יפלו אלא אם כן מישהו מפיל אותן. הן נבנו בצורה שמבטיחה את יציבותם".

מהעירייה נמסר בתגובה לטענות התושבים: "הצבת החנוכיות על ידי חב"ד הינה מסורת בת עשרות שנים בעיר, ובארץ בכלל. האחריות לבטיחות החנוכיות מצוייה בידי חב"ד ועד כה לא נמצאו ליקויי בטיחות המצדיקים את הסרתן. במידה ויימצאו ויוכחו ליקויים, העירייה תפעל בהתאם".

מקור: http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3820917,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2009 16:05 לינק ישיר 

בס"ד

לתגובתך  ידידי   היקר  .....

והיה שם ויכוח סוער בענייני דת היה שם מישהו מהמשפחה שלה ממש עם הארץ שונא דתיים ביזה רבנים דיבר בצורה מכוערת שאל אותי שאלה ציפה לקבל תשובה ולא קיבל מה שרצה התחיל להשתולל אמרתי לו ממני מה לעשות שלא קיבלת תשובה שרצית לשמוע אך זו האמת

ונאמר:

אוייבך  יכחשו  לך  ואתה  על  במותימו  תדרוך ......

למה ?

כי....

ו וּשְׁמַרְתֶּם, וַעֲשִׂיתֶם--כִּי הִוא חָכְמַתְכֶם וּבִינַתְכֶם, לְעֵינֵי הָעַמִּים: אֲשֶׁר יִשְׁמְעוּן, אֵת כָּל-הַחֻקִּים הָאֵלֶּה, וְאָמְרוּ רַק עַם-חָכָם וְנָבוֹן, הַגּוֹי הַגָּדוֹל הַזֶּה. ז כִּי מִי-גוֹי גָּדוֹל, אֲשֶׁר-לוֹ אֱלֹהִים קְרֹבִים אֵלָיו, כַּיהוָה אֱלֹהֵינוּ, בְּכָל-קָרְאֵנוּ אֵלָיו. ח וּמִי גּוֹי גָּדוֹל, אֲשֶׁר-לוֹ חֻקִּים וּמִשְׁפָּטִים צַדִּיקִם, כְּכֹל הַתּוֹרָה הַזֹּאת, אֲשֶׁר אָנֹכִי נֹתֵן לִפְנֵיכֶם הַיּוֹם.

ט רַק הִשָּׁמֶר לְךָ וּשְׁמֹר נַפְשְׁךָ מְאֹד, פֶּן-תִּשְׁכַּח אֶת-הַדְּבָרִים אֲשֶׁר-רָאוּ עֵינֶיךָ וּפֶן-יָסוּרוּ מִלְּבָבְךָ, כֹּל, יְמֵי חַיֶּיךָ; וְהוֹדַעְתָּם לְבָנֶיךָ, וְלִבְנֵי בָנֶיךָ. י יוֹם, אֲשֶׁר עָמַדְתָּ לִפְנֵי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ בְּחֹרֵב, בֶּאֱמֹר יְהוָה אֵלַי הַקְהֶל-לִי אֶת-הָעָם, וְאַשְׁמִעֵם אֶת-דְּבָרָי: אֲשֶׁר יִלְמְדוּן לְיִרְאָה אֹתִי, כָּל-הַיָּמִים אֲשֶׁר הֵם חַיִּים עַל-הָאֲדָמָה, וְאֶת-בְּנֵיהֶם, יְלַמֵּדוּן.

וכשחוזרים בתשובה ועובדים את ה' יתברך....

במחשבה, דיבור ומעשה ולא מחפשים סימנים אחרים מלבד לימוד תורה ונביאים וכתובים ....

נאמר: ד וְאַתֶּם, הַדְּבֵקִים, בַּיהוָה, אֱלֹהֵיכֶם--חַיִּים כֻּלְּכֶם, הַיּוֹם.

ה רְאֵה לִמַּדְתִּי אֶתְכֶם, חֻקִּים וּמִשְׁפָּטִים, כַּאֲשֶׁר צִוַּנִי, יְהוָה אֱלֹהָי: לַעֲשׂוֹת כֵּן--בְּקֶרֶב הָאָרֶץ, אֲשֶׁר אַתֶּם בָּאִים שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ.

שנאמר: ואהבת את ה' .... בכל לבך ובכל נפשך ובכל מאדך .... והיו הדברים האלה אשר אנוכי מצווך ה' על לבבך ושיננתם לבניך

ודיברת בם !!!

ולא בדברים אחרים בהם מתעסקים עכו"ם ושאר אלילים ועבודה זרה רחמנא ליצלן.....

והמשכילים יזהירו....

כן יהי רצון.....

חג אורים שמח וזורח ......

ושבת שלום ....

לנו ולכל עמו ישראל באשר הם ....

כן יהי רצון....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > תביעה בי-ם: הישיבה הפכה חיינו לגיהינום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext