בית פורומים הנה ימים באים

חברים משיח כבר כאן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/12/2009 23:34 לינק ישיר 
חברים משיח כבר כאן

אם מה שאתם רואים עכשיו לא סימן שמשיח כאן והגיעה העת של הגאולה אז מה כן?

רבה של אפרת: אני מרותק מהנצרות ומישו  

סערה חוצת יבשות בשל התבטאות מזעזעת של שלמה ריסקין, המכהן כרבה של העיר אפרת שביהודה: בוודיאו המשודר במרחבים הווירטואליים נשמע ריסקין משבח את אישיותו של מי שבשמו ובשם דתו נטבחו מיליוני יהודים במהלך השנים, ומי שבשם אישיותו הופצה שנאה ממאירה ומרעילה כנגד העם היהודי - יש"ו מייסד הנצרות.

ריסקין מתאר בפני הצופים עד כמה הוא, כרב דתי אורתודוכסי, מרותק אל דמותו ואל תולדות חייו של גדול האפיקורסים שבכל הדורות וגדול מחטיאי הרבים מימות עולם.

בהקלטה אומר ריסקין: "אני רב אורתודוכסי, רב אורתודוכסי המתעניין מאוד בדת, בנצרות ובמיוחד באישיותו המרתקת של ישו. התעניינותי בישו התחילה באוניברסיטה, ונמשכה גם באוניברסיטה העברית, בה שהיתי במשך שנה. אני מרותק לדמותו של ישו, שתמיד חשבתי עליו כעל הרב ישו, מאחר ולדעתי הוא אכן רב לדוגמה מבחינות רבות. הוא חיי רב יהודי בישראל בזמן קריטי בהסטוריה היהודית. במהלך לימודי הגעתי למסקנה שהנצרות והיהדות הן ענפים מאותו שורש, כי ישו בא מתוך לימודי יהדות והחברה היהודית, הוא הפיץ יהדות לכל העולם".

ריסקין ממשיך בדבריו, שהועלו לרשת על-ידי אתר נוצרי לכבוד השנה החדשה, בסוגיית המשיח שמקורה יהודי, והסוגיות הנלוות מסוגיה זו ביחסי היהדות עם הנצרות.

לרב ריסקין עבר של התבטאויות בעיתיות מבחינה הלכתית וציבורית כאחת. בראיון שהעניק לאתר nrg לפני ארבע וחצי שנים, אמר בהתייחסו לרפורמים: " אני חושב שכל אחד שמקרב אנשים ליהדות – הוא השותף שלי ולא האויב שלי. באותו ראיון התייחס בסבלנות ובסלחנות גם לעוברי עבירות חמורות שבתורה.

ריסקין עלה ארצה מארה"ב ב-1983 ומכהן מאז כרב היישוב אפרת. במהלך השנים הקים את מוסדות 'אור תורה סטון', הכוללים ישיבה ואולפנה לבנות.

ריסקין עמד מאחורי היוזמה להכשרת טוענות רבניות וכן ייסד את ארגון 'יד לאשה', המיועד למתן מענה לנשים עגונות ומסורבות גט.

הרב ריסקין, פה מפיק ...

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=14376&cat_id=1

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2009 00:02 לינק ישיר 

מעניין מאוד "רבה של אפרת" ....
רחל קבורה באפרתה....מעניין....כל התיקון ברחל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2009 11:13 לינק ישיר 

בס"ד

הנה  לך  ידידי  היקר  נבואה  על  השומרונים  שמזדהים  עם  הטמאים  ונוהגים  כסדום  ועמורה

מתוך  נבואת  יחזקאל    ט"ז 

עיין  היטב  ותשכיל  מה  הקשר  לכתבה  שהבאת ...

לו כֹּה-אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, יַעַן הִשָּׁפֵךְ נְחֻשְׁתֵּךְ וַתִּגָּלֶה עֶרְוָתֵךְ, בְּתַזְנוּתַיִךְ, עַל-מְאַהֲבָיִךְ; וְעַל, כָּל-גִּלּוּלֵי תוֹעֲבוֹתַיִךְ, וְכִדְמֵי בָנַיִךְ, אֲשֶׁר נָתַתְּ לָהֶם. לז לָכֵן הִנְנִי מְקַבֵּץ אֶת-כָּל-מְאַהֲבַיִךְ, אֲשֶׁר עָרַבְתְּ עֲלֵיהֶם, וְאֵת כָּל-אֲשֶׁר אָהַבְתְּ, עַל כָּל-אֲשֶׁר שָׂנֵאת; וְקִבַּצְתִּי אֹתָם עָלַיִךְ מִסָּבִיב, וְגִלֵּיתִי עֶרְוָתֵךְ אֲלֵהֶם, וְרָאוּ, אֶת-כָּל-עֶרְוָתֵךְ. לח וּשְׁפַטְתִּיךְ מִשְׁפְּטֵי נֹאֲפוֹת, וְשֹׁפְכֹת דָּם; וּנְתַתִּיךְ, דַּם חֵמָה וְקִנְאָה. לט וְנָתַתִּי אֹתָךְ בְּיָדָם, וְהָרְסוּ גַבֵּךְ וְנִתְּצוּ רָמֹתַיִךְ, וְהִפְשִׁיטוּ אוֹתָךְ בְּגָדַיִךְ, וְלָקְחוּ כְּלֵי תִפְאַרְתֵּךְ; וְהִנִּיחוּךְ, עֵירֹם וְעֶרְיָה. מ וְהֶעֱלוּ עָלַיִךְ קָהָל, וְרָגְמוּ אוֹתָךְ בָּאָבֶן; וּבִתְּקוּךְ, בְּחַרְבוֹתָם. מא וְשָׂרְפוּ בָתַּיִךְ, בָּאֵשׁ, וְעָשׂוּ-בָךְ שְׁפָטִים, לְעֵינֵי נָשִׁים רַבּוֹת; וְהִשְׁבַּתִּיךְ, מִזּוֹנָה, וְגַם-אֶתְנַן, לֹא תִתְּנִי-עוֹד.

מעכשיו יביא מותר לך להביא רק פסוק אחד זהו .

מרוב פסוקים אני לא מבין מה אתה רוצה לומר זה מבלבל

תאמר את דבריך ותביא סיוע פסוק אחד בלבד השאר יימחקו.

והמשכילים  יזהרו ........

כן  יהי  רצון......

תוקן על ידי המשקיף ב- 29/12/2009 13:44:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2009 10:25 לינק ישיר 

אני לא הבנתי כלום מכל הפוסט שכתבת

האם אתה רוצה לעשות גזירה שווה אז תסביר את עצמך אי אפשר ככה

אתה מביא פסוקים אוקי מוזכר בהם שומרון מוזכר בהם וכו'

איך זה מתקשר לפוסט

אני בצער רב אומר לך אם אתה מחפש להביא פסוקים תפתח לך אשכול כאן בפורום ותפציץ אותו בפסוקים

אבל את האשכולות תעזוב

או שתביא את הפסוקים ותסביר בשפה ברורה לכל נפש מה אתה רוצה

בתקווה שתקבל את דברי באהבה

אתה בטח עכשיו היית שם פה איזה פסוק

''הוכח חכם ויאהך הוכח לץ וישנאך''

יום טוב

תוקן על ידי המשקיף ב- 30/12/2009 14:32:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2009 16:34 לינק ישיר 

הרב ריסקין בפאניקה תראו את דבריו

בתגובה לסערה אמר היום הרב שלמה ריסקין לכיפה כי בראיון שפורסם מופיע רק חלק מעמדותיו בנושא זה, וכי דבריו קוצצו ואינם מופיעים במלואם.

"כרב אורתודוקסי הריני מאמין שיש צורך לקיים דו שיח בין העולם היהודי לעולם הנוצרי מתוך כבוד הדדי, אבל כמובן מתוך שמירה נאמנה על ההשקפה היהודית ועל האמונות ודעות אשר היו נר לרגליו של העם היהודי ותורת ישראל לאורך ההיסטוריה."

הרב ריסקין מדגיש כי מעולם לא שיבח את דמותו של יש"ו, "מעולם לא שיבחתי את דמותו ואישיותו של מי שבשמו נטבחו יהודים לאורך השנים. אם כך הובנו דבריי אני מיצר על הבנה זו ולא הייתה כוונתי לכך כלל וכלל. אם דבריי התקבלו שלא כראוי אני מתנצל על כך. התייחסתי לדמות ההיסטורית של ישו שלא היה נוצרי, ולא שונא יהודים אלא יהודי שומר מצוות. לצערי, אמונתו ודרכו גרמו לסבל רב בעבר לעם היהודי.

"מתוך דאגה לעתידו הפוליטי של עם ישראל, אני חושב שדו שיח בין יהודים לנוצרים מחזק את מעמדנו מול העולם הפונדמנטליסטי, ההולך ותופס מעמד ותאוצה בעולם, אולם ללא כל ספק, כל דו שיח צריך להיעשות מתוך השקפה תורנית אשר מקורה במורשת ישראל סבא".

http://www.kipa.co.il/jew/show.asp?id=36201&f=c

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 01:00 לינק ישיר 

בס"ד

ידידי  המשקיף   היקר ..

לתגובתך

אני לא הבנתי כלום מכל הפוסט שכתבת האם אתה רוצה לעשות גזירה שווה אז תסביר את עצמך אי אפשר ככה אתה מביא פסוקים אוקי מוזכר בהם שומרון מוזכר בהם וכו' איך זה מתקשר לפוסט אני בצער רב אומר לך אם אתה מחפש להביא פסוקים תפתח לך אשכול כאן בפורום ותפציץ אותו בפסוקים אבל את האשכולות תעזוב או שתביא את הפסוקים ותסביר בשפה ברורה לכל נפש מה אתה רוצה בתקווה שתקבל את דברי באהבה אתה בטח עכשיו היית שם פה איזה פסוק ''הוכח חכם ויאהך הוכח לץ וישנאך'' יום טוב תוקן על ידי המשקיף ב- 30/12/2009 14:32:30

תגובתי ...

אני  פירשתי  נבואה  מיחזקאל  ט"ז  בה  נאמר  על  השומרונים  שמעשיהם  כמידת  סדום  ועם  זאת  מנהיגי  הדור  בירושלים  פושעים בתורה   כמעט  כמותם  ובחלק  מהמקרים  אף  פושעים  יותר  מהם  וכו'...

אבל  אם  לא  השכלת  להבין  זאת  .... לצערי  הרב...

(כי  לפי  כתבותיך  בפורום  ואחר  מעקב  של  פילפולי  תורה  שהבאת  בפורומים  מסויימים  מהם  השכלתי תודות  לך  ולחסדי  בורא  עולם  יתברך ... שזיכה  אותי  להבין  זאת) 

נותר  לי  לומר  לך  ידידי  היקר ....

חזק  ואמץ  ליבך  וקווה  אל   ה' .....

ואיני  רואה  כל  פגיעה  בדבריך  כנגדי  אם חס  ושלום  הרגשת  כך ....

ואם  אכן  אתה  מרגיש  כך  אני  סולח  ומבקש  את  סליחתך  אם  דברי  נשמעו  ונשמעים לא  מובנים  או  חס  ושלום  פוגעים....

ולסיום  נותר  לי  לומר  לך  מה  הקשר  בין  הנבואה  של  השומרונים ביחזקאל  ט"ז  לבין  ריסקין  שאין  לי  שום  מושג  מי  הוא...

והנה   הקשר  בין  הנבואה  לכתבה ...

ריסקין  =  רב  אורתודוכסי  = תלמיד  חכם

מאפרתה =  מאיזור  השומרונים = שומרון

הוא  התעניין  רבות בתורת  הטמאים (הנצרות  (שם  רשעים  ירכב)  לפי  הכתבה  שהבאת)   וזמן  רב  הקדיש  ללימוד  מי  שהוגדר  שונא  ישראל  ואשר  בשמו  נהרגו  יהודים  רבים  רחמנא  ליצלן....

ונאמר:  תלמידי  חכמים  הזהרו  בדבריכם שלא  תיגלו  למים  הרעים = תורת  הטמאים  ומנהיגיהם  ומינהגיהם ... וכו'...

וזאת  למה?

שלא  יבואו  התלמידים  אחריכם  וישתו =  וילמדו  דברי  טומאה  ואפיקורסות  רחמנא  ליצלן ....

כי  אז  ...

ימותו = כתוצאה  מלימוד וגילוי  פנים  בתורה  שלא  כהלכה = רשעים =  מתרחקים מתורת משה  שנמסרה  בסיני שהיא  תורת  אמת = לומדים  תורה  שלא  לשמה = רשעים  בחייהם  נקראים  מתים   ע"פ  פירושי  חז"ל 

ונמצא  שם  שמיים  מתחלל ....

שא  ברכה  ידידי  היקר.....

וכן  יהי  רצון  שנגיע  ליום  שיתקיים  הפסוק  ..

ומלאה  הארץ  דעה  את  ה'  יתברך  כמים  לים  מכסים  ...

ולא  ילמדו  איש  את  אחיו לאמר,     

דעו  את   ה'....

כי  כולם  ידעו  אותו  יתברך  מקטנם  ועד  גדולם .....

נאום   ה' ...

במהריה  בימינו 

א.  כ.  י.  ר

וכן  יהי  רצון  ואף  על  פי  כן  ולמרות  הכל ....

שניזכה  לשנת  גאולה  במהרה  בימינו ...

ולראות  בבניין  בית  המקדש  במהרה  בימינו

ולהתגשמות   הפסוק...

והיה   ה'  למלך  על  כל  הארץ .....

שנאמר:

ביום  ההוא  יהיה   ה'  אחד   ושמו  אחד ....

א.  כ.  י.   ר

והמשכילים  יזהירו  ....

כן  יהי  רצון ...

כי  ...

ביחד  אנו   כ"ח  ....

ובפירוד  אין  לנו   מנוח.....

שנאמר  מפי  חז"ל:

ה,יט [כא] בן בגבג אומר,

הפוך בה והפך בה, והגי בה דכולא בה, ובה תחזי, סיב ובלי בה; ומינה לא תזוז, שאין לך מידה טובה יותר ממנה.

בן האהא אומר,

לפום צערא אגרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 01:39 לינק ישיר 

יבי1973 ידידנו הנכבד והיקר:

תודה לך על ההשקעה הנהדרת שלך בפוסטים,
והתגובות.....
אוהבים אותך.....
עלה והצלח!
(אפילו לפעמים שאני לא תמיד מבין כי אני עוד רק אתמול חזרתי בתשובה אז ההבנה רדודה השם יעזור :-)
יהי רצון שאזכה להבין את התגובות הנפלאות שלך על אלבא דהלכתא לפני ולפנים. אמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 02:00 לינק ישיר 

בס"ד

יישר  כ"ח  ידידיי

ובל  נשכח שכולנו כאן  חוזרים  בתשובה ...

ואלה  שנראים  כתמימים  ואף  עוסקים  בתורה  יום  ולילה  שלא  לשמה  צריכים  לדעת  שגם  הם  צריכים  לחזור  בתשובה ...

שנאמר:

שובו  אלי  בנים  שובבים....

ועוד  נאמר :

שובו  אלי  ואשובה  אליכם...

ונאמר :

בשוב   ה'  שיבת  ציון  =  במהרה  בימינו   כן  יהי  רצון...

אז נרגיש ונבין  ונדע ....

היינו  כחולמים....

תודה  על  החיזוק  המרגש ...

ואני מוסיף...

הריני  אוהב  כל  אחד  מבני  ישראל  כנפשי  ומאודי ....

שאו  ברכה ...

ונאמר:

קווה  אל  ה'  חזק  ויאמץ  ליבך  וקווה  אל  ה'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 07:47 לינק ישיר 

ישתבח שמו לעד עכשיו הדברים ברורוים לכל נפש אשריך אשריך ככה זה מקובל

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > חברים משיח כבר כאן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext