בית פורומים הנה ימים באים

האם באמת אנחנו רוצים בביאת המשיח?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/2/2010 01:51 לינק ישיר 
האם באמת אנחנו רוצים בביאת המשיח?

האם בתוכנו פנימה לא מתגנבת לה התחושה.
עזוב, עדיף שישאר שם.
הרי אם יבוא
כולם ידעו על מה עברנו
כולם ידעו את האמת
וכדברי התרגום בסוף קהלת
שכל סודות האדם יתגלו בביאת משיח.
וסתם האם אנחנו חשים ראויים לקבל את משיח צדקנו.
ואולי אולי לכן הוא באמת לא בא
כי אנחנו לא מחכים לו באמת.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 06:28 לינק ישיר 

אני כן מחכה לו באמת למרות מה שתיארת!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 06:49 לינק ישיר 

אני מחכה ומצפה לו בכל יום
אבל אצלי מקננת התחושה מי הבטיח שאשאר אולי לא אזכה
אבל נמאס כבר מעולם החומר רוצים את השם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2010 11:20 לינק ישיר 

ברגע שמכניסים שיקולים אישיים ברצון האם רוצים משיח או לא...
זה מעלה כמה שאלות:
1. האם בתור מצפה ידוע לך מהותו ותכליתו של משיח?
2. האם ידוע לך לפי ספרות הקודש, האם רצונותיך האישיים עולים בקנה אחד
 עם ייעודו ותכליתו של משיח צדקנו כפי שידועים ?

ואני אסביר מדוע עולות השאלות האלה:
בגלל שכל אחד מנסה להתאים את הידיעות בכתובים לרצונותיו ולא את רצנותיו לכתובים,
אז קל לעגל פינות...ומיד תמצא דמיונות גדולים אצל אנשים בגלל שמשיח אצלהם מתפרש ביטוי לרצונות פנימיים
שאולי הן כלל אינן נתפסות בראי התורה ובתכלית והייעוד של משיח צדקנו.

אז אם שואלים האם אני מצפה למשיח,
צריך להשאל גם האם אני מוכן מספיק האם יש לי את היכולת להתבטל מהרצונות שלי האישיים,
לנוכח רצון השם ממני? ,
אחרי זה אפשר לשאול האם אני מצפה למשיח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 11:58 לינק ישיר 

בס"ד

אחכה לו  בכל  יום  שיבוא ...

ואף  על  פי  שיתמהמה  אחכה  לו שיבוא ...

שנאמר: כל  דור  שלא  נבנה  בית המקדש  בימיו  כאילו  חרב  בימיו  ... רחמנא  ליצלן ...

כי לצערי  רבים  לא  באמת  מחכים  למלכות  ה'  ולמשיחו  רחמנא  ליצלן ...

אלא  לגדולה לכבוד   והעטרה בזכות תורתנו  הקדושה ...
וד"ל ...

שנאמר:
אף על פי שדברי תורה חביבים עליכם, לא יפה שחכיתם לתורתי, ולא חכיתם למלכותי" (פסיקתא רבתי פל"ה)
וד"ל ...

והמשכילים  יזהירו ...

כן  יהי  רצון ....

חיזקו  ויאמץ  לבבכם  כל  המייחלים  ל -  ה' ...

ואתם  הדבקים  ב -  ה'  חיים  כולכם  היום ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 12:02 לינק ישיר 

השאלה מעניינת. כלנו תמיד מחכים שמשיח יבוא זה נמצא ב-DNA של היהודי הדתי. אבל נשאלת שאלה האם עמוק בתוכנו אנחנו באמת באמת רוצים? בימות המשיח הרי יהיו שינויים מהותיים באורח החיים שאנו רגילים להם. למשל יקריבו קורבנות ויתבטלו התפילות (לפחות כך ידוע לי. אולי אני טועה אז תקנו אותי). האם יהודי דתי יכול לראות את עצמו בלי 3 פעמים בבית הכנסת. מעניין מה חברי הפורום חושבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 13:05 לינק ישיר 

אני שמח שיש לפחות אחת שהבינה אותי.
אתם המגיבים הנכבדים
קראתם את דברי ברפרוף מה
ולא השקעתם הרבה מחשבה.
למשל המגיב הנכבד שטוען שצריך להתאים את הרצונות לכתובים
זה נכון מאוד
אבל זה גופא מה שאני שואל
האם אנחנו מחכים למשיח
כי אולצנו להתאים את הרצון
אבל באמת איננו רוצים
מפחדים, חוששים, נרתעים
או סתם טוב לנו בחיי החומר
או שאני מרצוננו הגענו למצב של רצון אמיתי
למשיח צדקנו ולהגלות הקב"ה כמלך העולם.
ועוד כהנה וכהנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 15:34 לינק ישיר 

[quote]

קראתם את דברי ברפרוף מה
ולא השקעתם הרבה מחשבה.
למשל המגיב הנכבד שטוען שצריך להתאים את הרצונות לכתובים
זה נכון מאוד
אבל זה גופא מה שאני שואל
האם אנחנו מחכים למשיח
כי אולצנו להתאים את הרצון
אבל באמת איננו רוצים
מפחדים, חוששים, נרתעים
או סתם טוב לנו בחיי החומר
או שאני מרצוננו הגענו למצב של רצון אמיתי
למשיח צדקנו ולהגלות הקב"ה כמלך העולם.
ועוד כהנה וכהנה.
[/quote

ידידנו, איני יודע לפי מה אתה קובע רמת הקריאה וההעמקה בה,
אך נניח נניח שקראתי ברפרוף, בעצם אמרתי מה שאתה אומר במילים אחרות

וניסיתי לפתח מהי ציפייה למשיח בעצם מעבר,
כלמר מה ציפייה למשיח מחייבת אותי כתנאי להיות מצפה.
אם יש פחד גם אם "אולצנו" שהרי זהו ייעודנו אם כבנים ואם כעבדים,
צריך בדיוק לבדוק את העניין הזה של רצונות והרגלים רעים ששוכנים בנו ונוגדים רצון השם
אם אכן בדקנו ואנו מוצאים סתירות כאלה ואחרות בציווי להיות בציפייה למשיח.
כשאתה אומר
אולי "טוב לי בחיי החומר" "אולי מפחדים" אלו בדיוק דברים שלא צריכים לקרות אם עובדים את השם במסירות נפש
שיבוא ושיבוא ברחמים.
מקווה שהעברתי את הנק' בצורה מובנת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 16:25 לינק ישיר 

הבעיה לזהות מיהו המשיח האמיתי.

הנה בפשטות יש בעיה להכיר מיהו משיח, שהרי יש הרבה אפשרויות מכיון שיש הרבה תיאורים על משיח במדרשים חלוקים בחז"ל, ותיאור אחד אינו דומה לשני, ממילא יש תמיד תיאור כל שהוא שלפיו אפשר לפסול כל אחד,

בנביאים כבר מצינו תאור הופעתו בכמה צורות, אחד (דניאל ז יג), וארו עם ענני שמיא, ואחד (זכריה ט' ט') עני ורכב על חמור, ובגמרא (סנהדרין צח.) מתרץ זכו - עם ענני שמיא , לא זכו - עני רוכב על חמור, ולא רק על דרך הופעתו יש חילוקים אלא גם עליו בעצמו יש כמה תיאורים, שבהל' תשובה פ"ט הל' ב' מתואר כנביא גדול קרוב לנבואתו של משה וזה סותר לכאורה לדברי הרמב"ם עצמו בהל' מלכים וביארנו דברי הרמב"ם בס"ק הבא.

.כע2 סימן ב ס"ק ב

דברי הזוהר שמשיח יהא בדרגא נמוכה.

וכן מבואר בזוהר ריש כי תצא שהמשיח יהא מדרגה נמוכה וז"ל אבל רבנן ווי לאינון דאכלין תבן תבל דאורייתא ולא ידע בסתרי דאורייתא אלא קלין וחמורין דאורייתא, קלין תבן דאורייתא חומרא דאורייתא חטה חט ה', אילנא דטוב ורע, לית דרכא דמלכא ומטרוניתא למרכב על חמרא אלא על סוסוון הה"ד כי תרכב על סוסיך מרכבותיך ישועה, דאין מזלזלין במלכותא למרכב מטרוניתא על חמרא, כ"ש מלכא, לית דין אתר הדיוט עבד דארחיה למרכב על חמרא, ובגין דא כתיב ביה במשיח עני ורוכב על חמור, עני איהו תמן בסימן עירובין נדה יבמות ושאר מתניתין בכלל ולא איקרי תמן מלך עד דרכיב בסוסיא דיליה כנסת ישראל עכ"ל, וע' בפירוש הסולם שכתב וז"ל ושאר מתניתין בכלל אלו, שזה רומז שכל זמן שאינו יודע סתרי תורה אלא בתורה הנגלית הוא עני בדעת ורוכב על חמור שהוא בחינת עץ הדעת טוב ורע והיינו שכונת הזוהר לבאר לשון עני - עני בדעת שאינו מבין סתרי תורה, ובודאי שאינו בכלל חכם יותר מחכמתו של שלמה וכל מה שהזכיר הרמב"ם בהל' תשובה.

הנה בכל אופן יבואו אנשים ויפסלו אותו, שאם יהא עני, יאמרו, משיח הוא נביא גדול, ואין השכינה שורה אלא על עשיר גיבור וחכם (שבת צב נדרים לח). אם יהא עשיר, יטענו שבמשיח כתוב (זכריה ט' ט') עני ורוכב על חמור. אם יהא חלש, יאמרו אין השכינה שורה אלא על גיבור. אם יהיה גיבור, יטענו שבמשיח כתוב (ישעיה נ"ג) נגוע מוכה א-לקים ומעונה, אם יעשה אותות ומופתים, יאמרו שהכל מעשה שטן וכישוף, (ובפרט כשתהא לו שייכות עם מדינת ישראל שעליה כבר הכריז גדול אחד ז"ל שהכל מעשה שטן ואין שום היכי תמצי שמזה תצא הישועה, וזה היפך ממה דאיתא במדבר רבה ריש פ' חוקת מי יתן טהור מטמא לא אחד,) אם לא יעשה אותות, יטענו איזה משיח הוא בלי אותות ומופתים. ומביאים מקור לזה מאגרת תימן של הרמב"ם

וכן אם יחזיר בנ"י בתשובה ויחזק בדקה של תורה, ע"כ יצטרך לחדש כמה מצות שנשתכחו מכלל ישראל ולגלות טעויות בכלל ישראל וזו כבר תהא סיבה לפסול אותו, שיאמרו הרי החטא הכי גדול הוא לקטרג ולומר שכל כלל ישראל חטא באיזה חטא, והרי לא יתכן דבר כזה ונקרא מוציא לעז על כלל ישראל וגדולי עולם, והרי אחד מסימני משיח הוא שמחזיר כלל ישראל בתשובה, וא"כ הוא בודאי צריך להיות אדם שאינו בעל חטא, וממילא אם הוא יטען באיזה חטא שכל כלל ישראל נכשל, הרי טענה זו גופא חטא גדול וע"כ שאינו משיח.

אולם מאידך צריך לדעת שזה גופא שיש כמה תאורים למשיח, זה פותח פתח מרווח להופעתו של משיח, שא"א לפסול אותו אם לא יופיע באותה צורה שהרבי של כל אחד לימד ותיאר אותו, שהרי יתכן שרב או רבי פלוני תיאר בצורת אחישנה ולמעשה הגיע בעיתה שזה יותר נמוך וע' לקמן, וראייה מן הרמב"ם בעצמו שבהל' תשובה פ"ט הל' ב' וכן באריכות גדולה באגרת תימן מצייר אותו כנביא גדול קרוב לנבואתו של משה רבינו. והרי נביא צריך לעשות אותות ומופתים כדי שיחזיקוהו לנביא, כמו שכתב בהל' יסודי התורה פ"ז הל' ז', או לפחות שיוכיח באות להגיד עתידות ויתקיימו כמ"ש בפ"י ה"ה, וכ"כ באגרת תימן שמשיח צריך לעשות אותות ומופתים, וכן הוא חכם גבור ועשיר, ותמה שם באגרות תימן על מי שחושב שמשיח אינו נביא,

ומאידך בהל' מלכים פי"א כתב שלא יעלה על דעתך שמשיח צריך לעשות אותות ומופתים, (הובאו דבריו כאן ס' א' ס"ק א') וממילא נלמד מזה שא"צ שיהא נביא, וכן מהראיה שהביא מרבי עקיבא שאמר על בר כוכבא שהוא משיח, נלמד מזה ג"כ שמשיח א"צ להיות נביא, שהרי בר כוכבא לא היה נביא, וכל הסיגנון שם אחר לגמרי ממה שכתב באגרת תימן,

ונראה לתרץ שבהל' תשובה לא איירי בתחילת הופעתו, ששם לא הגדיר איך מחזיקים אדם בחזקת משיח, רק איך יהיה תשלום הגמול בימות המשיח, וכתב שבסופו של דבר יהא המלך נביא קרוב למשה וחכם יותר משלמה, ואז גם כלל ישראל יתעלה במעלה גדולה, אולם זה יכול להיות שיחכים בתקופה יותר מאוחרת, וכמו שלמה המלך שלא היה חכם מיוחד בתחילת מלכותו, ורק לאחר זמן החכים, אחרי שנגלה אליו הקב"ה בגבעון ואמר לו שאל מה אתן לך וגו' (ע' דה"ב א א, א ז)

אולם בהל' מלכים מתאר הרמב"ם את תחילת הופעתו איך נעשה משיח, ובזה לא הוצרך תנאי של נבואה וחכמה.

(אולם על עצם הענין שיהא חכם גדול משלמה יש לעיין בהבטחה לשלמה המלך, (מלכים א, ג יב) הנה עשיתי כדבריך הנה נתתי לך לב חכם ונבון אשר כמוך לא היה לפניך ואחריך לא יקום כמוך וצ"ע וכן צריך לעיין מה בכלל המקור של הרמב"ם, ואם מוצאים מקור אולי אפשר לפרש על כללות כלל ישראל שתתרבה החכמה מאוד, ואינו דוקא על משיח, וממילא גם לא סותר את ההבטחה לשלמה וצ"ע.)

וההבדל מתבאר עוד שם בענין מלחמות, שיש הבדל גדול, שבהל' מלכים כתב שיעשה מלחמות, וע"כ דאיירי בתקופה שעדיין יש מלחמות ורק אח"כ תשקוט הארץ, ויתקיים מה שנא' (ישעי'הו יא ו) וגר זאב עם כבש ובהל' תשובה איירי בתקופה המאוחרת שאין מלחמות כמבואר שם, וכן ע' באגרת תימן שכתב ואולם הסתלק המלחמות והחרב ממזרח הארץ ועד מערב לא יהיה זה בתחילת הגלותו אבל (=אלא) אחר מלחמת גוג כמו שביאר יחזקאל

ומה שהוזכר באגרת תימן, שעושה אותות ומופתים, שם איירי שלא נתקיימו כל התנאים שכתב בהל' מלכים שקם אחד לעשות מלחמות, וכן לא היתה כלל מציאות בסיסית למערכת בחירות, שיבחרו כלל ישראל אחד שיעשה מלחמות, וממילא צריך אותות ומופתים. וזה האיש שאמר על עצמו שהוא משיח לא עשה אותות ומופתים, וכן באגרת תימן איירי שלא היה ניכר יחוסו כלל ולכן צריך היה לעשות אותות לגלות יחוסו כמו שכתב שם, ובהל' מלכים איירי שידוע שהוא מזרע בית דוד וע"ע ס' ו' סס"ק ד' בענין היחוס ובדברי האגרת תימן

ויש ג"כ מקום לומר שהרמב"ם בהל' מלכים חזר בו כיון שלא הזכיר בכל הלכות אלו שמשיח צריך להיות חכם כשלמה ולא נביא קרוב למשה רבינו, ומצאנו דבר מעין זה שחזר בו בתוך פירושו, ע' ביאור הגר"א או"ח סי' ס"ח, אולם לעת עתה אין נ"מ בזה, כמו שכתבנו שבתחילת ההופעה א"צ לכל התנאים וכל החיבור הזה נכתב בנוגע לתחילת ההופעה ואינו עוסק כלל במה שיהיה אח"כ.

וכעין זה כתוב בקול התור (פ"ב אות ק"א) עץ יוסף (יחזקאל לז יט) הכונה על משיח בן יוסף אשר כל הגאולה תלויה באיחודם של שני העצים עץ יוסף ועץ יהודה כאמור בפרק זה, והם ב' משיחים, משיח בן יוסף ומשיח בן דוד, אשר תחילה יהיו אחדים בידיך, היינו באתערותא דלתתא בדרך הטבע, ואח"כ יהיו לאחד בידי, ביד ה' היינו בדרך הנסית בענני שמיא, ומבואר שגם משיח בן דוד יתחיל קודם דרך הטבע...

תוקן על ידי kiitoob ב- 22/02/2010 16:37:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 16:26 לינק ישיר 

מתוך הספר:

"ושפל אנשים יקום עלה"
של הרב ברנד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 17:34 לינק ישיר 

אם כך פני הדברי
במטותא ממך
קבל את התנצלותי הכנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2010 18:07 לינק ישיר 

בגדול- אתה צודק
כשחושבים לעומק למעשה יש תהיות
ולמרות זאת ואולי אתבייש מהרבה דברים אם יוודעו ואולי לא אזכה , כן רוצה שיבוא ויגאל את עם ישראל.
אבל המחשבה שלך סופר נכונה. אשריך
כולנו אומרים משיח ולא באמת מבינים מה המשמעות, שכל האמת תצא לאור!!אין שקרים. אין בסתר. הכל גלוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2010 04:48 לינק ישיר 

בס"ד!
כי-טוב השוליים קוטעים את הקטע

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > האם באמת אנחנו רוצים בביאת המשיח?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext