בית פורומים הנה ימים באים

ש''ס נכנסה להיסטריה ולפאניקה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/11/2010 20:02 לינק ישיר 
ש''ס נכנסה להיסטריה ולפאניקה

כולכם וודאי עקבתם אחרי הפרשה עם הרב חיים אמסלם לכן רוצה לומר מה דעתי בעניין

תשועות חן לרב חיים אמסלם שאומר את האמת ורוצה באמת להחזיר עטרה ליושנה כן כן החלום הגדול של הרב עובדיה יוסף

החלום הזה בוער בעורקיו של הרב חיים אמסלם רק חבל שהרב עובדיה יוסף שליט''א פאר הדור הפסיק להמשיך את החלום ונכנע לדרישות הליטאים

יש לנו יהדות ספרד יהדות מפוארת אין אנחנו חייבים ללכת כמו תוכי אחרי העולם הליטאי

הרב חיים אמסלם עם גישה יהודית ספרדית תלמיד חכם שחיבר כמה וכמה ספרים אדם עם דעת תורה שרוצה להתוות את הדרך הנכונה

ואומר את האמת והגיע הזמן שנאמר את האמת

לפחות 50% אם לא יותר מהאברכים הם בטלנים ששותים קפה ומעשנים סיגריות ושורפים זמן בכולל כדי לדבר בפלאפון זו האמת

הם צריכים לצאת לעבוד ולפרנס את משפחתם בכבוד

התלמידים האמיתיים שמשקיעים בלימוד כן בהם צריך להשקיע ולתת להם את כל מבוקשם ועליהם הרב אמסלם וודאי שלא דיבר

טענה אחת יש לי כלפי מרן גדול הדור פאר הדור למה לא זימנת את אמסלם לשיחה

כך פוסקים בשמיעת צד אחד הייתכן?????????

כידוע כל הדיעות שמשמיע הרב אמסלם בתוך חדרי חדרים גם הרב מאזוז וגם הרב עובדיה סוברים כמותו

עכשיו אתר חדר חרדים וקול ברמה ויום ליום חברו על מנת להשחיר את הרב אמסלם אבל זה לא יעזור עליו נאמר כאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ

מה דעתכם בסוגייא?

תוקן על ידי המשקיף ב- 25/11/2010 20:03:33

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 21:05 לינק ישיר 

אני כבר לא יודע מה לחשוב על ש"ס , כואב על כל התמימים שמאוד מבולבלים עכשיו , אנשים שזקוקים מאוד להדרכה העממית , וכל פעם עיוור השילטון משבש את דעתם ופוגע לחינם בתמימים , ובתלמידי חכמים האמיתיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 22:06 לינק ישיר 

אני דווקא אשכנזי אבל הרב עובדיה הוא מבחנתי קודש קדשים
ולו רק בגלל העובדה שיש לו קהל גדול של מאמינים.
אז אדון משקיף דינך כדין אמסלם וגם אם הוא צודק
לא כל מה שחושבים צריכים לומר בקול
כידוע שהטיפש אומר מה שהחכם חושב.
וכנראה גם אתה כאיש אינטרנט לא ראוי לדבר או לחשוב על רבנים גדולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 22:45 לינק ישיר 

המשקיף

דברים אמיתיים!!!!
אין עליך!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 03:16 לינק ישיר 

ידידים יקרים,

ומה תאמרו על פרשת הגיור??
האם ניתן לקחת גוי רוסי ולהפוך אותו ליהודי במחי טבילה אחת?

הרי בשביל להתגייר צריך עול קבלת מצוות,
האם ניתן להתעלם וטמון את הראש בחול נוכח זה שהם לא מקיימים מצוות??

טובה הארץ מאוד מאוד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/11/2010 15:17 לינק ישיר 

לא ידועה לי משנתו של הרב חיים אמסלם על הגיור

אשמח לקבל מקור לעיין במשנתו ואחזיר לך תשובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 16:50 לינק ישיר 

חבר-הכנסת חיים אמסלם מתייחס לדבריו של שר הפנים ויו"ר ש"ס, אלי ישי, שהתראיין ארוכות על רקע סערת ההדחה. בזמן שיריבו, אלי ישי, דיבר ב"קול ברמה", אמסלם בחר להגיב דווקא ברדיו המתחרה "קול חי". "מרן ותורתו הם נר לרגליי. הוא רבן של כל בני הגולה, של כל עם ישראל", אמר

"אין כמוני בעולם אוהב את מרן, מוקיר את מרן, מעריך את מרן" - כך הגיב אתמול חבר-הכנסת חיים אמסלם לדבריו של שר הפנים ויו"ר ש"ס, אלי ישי, שהתראיין ארוכות על רקע סערת ההדחה. אמסלם התייחס לטענות לפיהן לא קיבל את מרותו של נשיא מועצת חכמי התורה, מרן הרב עובדיה יוסף. בראיון למהדורה המרכזית של רדיו "קול חי" עם מרדכי לביא, אמר אמסלם: "מרן ותורתו הם נר לרגליי. הוא רבן של כל בני הגולה, של כל עם ישראל. "היעלה על הדעת שאני, שבכל הזדמנות - עשרות בשנים - מתאבק בעפר רגליו, שותה בצמא את דבריו, מפאר ומרומם ומשבח, אפגע בעקיפין או במישרין במרן?". אמסלם עלה לשידור בזמן שבתחנה מתחרה, ברדיו "קול ברמה" הקדישו שעה ארוכה לראיון עם אלי ישי, שחתום על הדחת אמסלם. ב"קול ברמה" הדגישו כי הם יצרו קשר עם אמסלם וביקשו לאפשר לו להגיב על דברי ישי, אולם אמסלם, במפגין, בחר להשמיע את דבריו דווקא ברדיו "קול חי". "תורתו ופסקיו - אין שני להם בעולם. אני צריך שוב לומר את זה? אני לא רוצה לחזור על הזעקה, כי היו אחרים שעשו זאת בימים האחרונים. כששמעתי שמרן בכה, ליבי נקרע. אם יש לישי מאבק אישי נגדי - שיעשה זאת. אבל הוא לוקח איתו את מרן ומועצת החכמים. זה דבר בזוי", תקף אמסלם. ישי: "מרן לא רוצה לראות את אמסלם" במהלך המשדר אתמול ברדיו "קול חי", שוחח ישי על המניעים שהביאו את מועצת חכמי התורה של ש"ס להדיח את אמסלם משורות המפלגה ולדרוש ממנו להחזיר את המנדט. "אמסלם נכנס לרב מתי שהוא רצה. גם בקדנציה הקודמת וגם בנוכחית", אמר ישי. "מרן אמר לנו שהוא לא רוצה לראות אותו יותר, וציטט מפרקי אבות "אל תראה אדם בקלקלתו". מרן אמר "הוא לא שומע לי, הוא מסלף את דברי, אל תכניסו אותו אלי, ואחרי זה הוא אומר שאלי ישי מדבר מגרונו של מרן? זו כפירה". על טענתו של אמסלם כאילו ישי מנהל נגדו מלחמה אישית, הגיב: "אנחנו משמיצים את אמסלם? אמסלם התחיל להשמיץ את ש"ס ואת ראשי המפלגה לפני שנה". לדברי ישי, "אף אחד לא הכיר את אמסלם לפני ש"ס. הוא קיבל את הכח ממנו ועכשיו הוא בועט?!" באשר לאפשרות שיקים מפלגה שתתמודד מול ש"ס, אמר ישי: "אם הוא יקים מפלגה בלי מועצת החכמים אפילו אישתו לא תצביע לו". במשדר התייחס ישי גם לאמירות של ח"כ אמסלם לפיהם "תנועת ש"ס היא מפלגה דיקטטורית, שמשתחווה לפלג הליטאי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 20:56 לינק ישיר 

למעוניינים להצטרף לרב אמסלם  

הרב אמסלם מודה לכם על התמיכה
נשמח אם תמלאו את הטופס המצ"ב ותצטרפו לתומכי הרב אמסלם,
כמו כן מצ"ב קישור לדף שלנו בפייסבוק
http://www.facebook.com/m.k.rabbi.amsalem

שלמה גרזון, עוזר פרלמנטרי 0523-708031
ח"כ הרב חיים אמסלם, ש"ס
m.k. rabbin Haim Amsellem
tell טלפון 6408227/8 02
fax פקס 6496527 02
[email protected]
www.dchaim.co.il אתר:
פייסבוק: www.facebook.com/m.k.rabbi.amsalem

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 22:50 לינק ישיר 

כדאי לראות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2010 14:38 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 23:48 לינק ישיר 

אמסלם: מציע אלטרנטיבה של שפיות לדרך שס  

ח"כ אמסלם. דרך של שפיות
נתניהו אמר לחיילים המתגיירים: אסור שתיפגעו
איציק וולף
בעקבות אישור הצעת חוק הגיור בקריאה טרומית נפגש ראש הממשלה עם חיילים ממסלול נתיב לגיור צבאי * "אתם משרתים של המדינה, ואתם צריכים להיות חלק מלא ממנה. מה שבטוח זה שאסור שאתם תיפגעו"
לרשימה המלאה

בנאום בבינתחומי העריך כי הרבנות הראשית תתעשת וחוק הגיור הצבאי לא יתקבל "מי שלא מכיר ביהדותם של חיילים שעברו גיור צבאי נוגד את ההלכה"
▪ ▪ ▪
תגיות: חיים אמסלם
"מפלגת שס הייתה מפלגתי עד לפני חודש וחצי. היא תמשיך לה בדרכה ואני אמשיך בדרכי. אומר את המשנה הסדורה שלי שאני מאמין בה. והציבור ישפוט ויחליט. אני מציע אלטרנטיבה, של שפיות, של פרנסה בכבוד, של קיום מצוות ושל לימוד תורה, ואני חושב שהציבור הרחב לא טיפש", כך אמר הערב (יום ד', 15.12.10) חבר-הכנסת חיים אמסלם.

הוא היה אורח פורום דיקן ממשל לאקטואליה בבית ספר לאודר לממשל, לדיפלומטיה ולאסטרטגיה בשיתוף אגודת הסטודנטים במרכז הבינתחומי הרצליה.

בנושא הצעת החוק להכרה בגיור הצבאי אמר: "כשאתה מנהיג, רב, ונדרש לתת מענה - נקודת המפתח היא שאין לגזור גזירה על הציבור שלא יוכל לעמוד בה". בהקשר זה, הודיע אמסלם כי הוא תומך בהצעה, על פיה יוכר הגיור הצבאי. "זוהי עמדתי מזה שנים. מבחינתי, הליך גיור שהסתיים (וכלל מילה, טבילה וקבלת עול המצוות), ונעשה בידי בית דין מוסמך הינו תקף. החתימה והתעודה הם רק הליך פורמלי שאין לו משמעות".

לדבריו, גדולי הרבנים הכירו במשך שנים בהליך גיור זה, ונוצרה כך מסורת של פסיקה. "אפילו הרב עובדיה אמר בכנסת בשנת 76' כי הוא בעד גיור זה. יש משקל רב גם למסורת הפסיקתית ואין לצאת נגדה".

ממי הם פוחדים?

"ממי הם כל כך פוחדים?", הקשה אמסלם על שס. "מדובר בחיילים, בעלי דם יהודי השייכים לזרע ישראל ומעוניינים להסדיר את מעמדם. מדובר בהליך קשה ומורכב, ובמיוחד ברית המילה בגיל מאוחר כל כך. לבוא כעת ולזלזל בהליך זה וביהדותם של העוברים אותו - זה עוול עצום ואף בלתי אנושי".

"מה שעברו היהודים והצאצאים בברית-המועצות זה מסע שנועד להרחיק אותם. כעת הם חוזרים לארץ ורוצים לחזור לחיק היהדות. מי שלא מכיר ביהדותם לאור תהליך הגיור שעברו - נוגד את ההלכה", אמר.

עם זאת, הביע הערכתו שבין קריאה שנייה לשלישית של הצעת החוק, תתעשת הרבנות הראשית "ותבין את הטעות שלה, ותכיר בגיורים אלה. לא צריך חקיקה בנושא זה מיותר וזה אבסורדי", הדגיש.

כן לליבה

ח"כ אמסלם שב והביע תמיכה בהכנסת לימודי הליבה בחינוך החרדי. לדבריו, לימודי הליבה הם חלק בלתי נפרד מלימודי התורה ומאפשרים לאדם להבין את דבר תורה טוב יותר, לצד היכולת להשתלב בקהילה. גדולי עולם ורבנים היו בעלי ידיעות גדולות וידע כללי ובעלי מקצועות כגון רופאים וסופרים, והדבר לא סתר את מעמדם כרבנים.

לגבי העבודה במגזר החרדי אמר הרב אמסלם כי: "רק תלמידי חכמים, בעלי פוטנציאל להיות רבנים גדולים, צריכים להקדיש את חייהם ללימודים. כל השאר, צריכים לשלב בין עבודה ללימודים, ולא להיות נסמכים על אחרים, כפי שנעשה במשך שנים ארוכות, ובמיוחד בקרב יהדות המזרח".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 10:05 לינק ישיר 

סקופ: 80% מהמצטרפים לקרוס גיור בצבא, פורשים ונשארים גויים  

נחמה פורתא: הרב הצבאי הראשי הקודם, הרב ישראל ויס גילה שכ-80%
מהנרשמים לגיור על ידי ארגון נתי"ב, פורשים כעבור שבועיים שלושה
ומחליטים להשאר גויים.

הרב נשאל למה הם פורשים וענה שהם מעדיפים להיות ישראלים לא יהודים.
אין להם בכך שום בעיה חברתית וממילא הם ינשאו בעתיד עם מי שירצו.

עוד סיפר הרב וייס כי כדי לבדוק אם המתגייר רציני או שהוא סתם רמאי

"הייתי מסתכל בארובות עיניה או עיניו ומתרשם"
זו כנראה הלכה חדשה בשולחן הערוך הצבאי לגיורים.

טובה הארץ מאוד מאוד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/1/2011 23:09 לינק ישיר 

ש"ס טוענת ח"כ חיים אמסלם סוטה מהמוסכמות שלה ומתיישר עם "שונאי התורה." אבל האם זה באמת אמסלם אשר בגד ביהדות האותנטית?
לקראת סוף הראיון במשרדו הכנסת, חיים אמסלם שולף ערמה של חמשת הכרכים של הודעות דואר אלקטרוני ומכתבים מן המדף, ומניח אותו על שולחנו בחבטה של סיפוק. "אלה", הוא אומר בגאווה, "הן מן החודש וחצי האחרונים בלבד. זוהי הקהילה התעוררות. "
כל יום, יותר מכתבים של זרם התמיכה ב - "מארצות הברית,
צרפת, פרו, הונג קונג ..." אבל בעיקר, כמובן, מהארץ. "דיברתי עם גלי צה"ל הבוקר," הוא אומר. "מיד, עוד אנשים התקשרו. הציבור הישראלי שומע מה
שאני אומר - וזה לא רק את הציבור החרדי, האורתודוקסי. זה ציבור מכל גווני
הקשת." אין ספק לגבי זה. אמסלם - ח"כ אשר נבחר לראשונה עם ש"ס בשנת 2006, ל צערי העמוק הנוכחי של המפלגה - חתמה על העצבים. או ליתר דיוק, שני.

בפעם הראשונה בתולדותיה, פנימאי מסור ואמין עד כה הוכיח אומץ כדי לקום ולצעוק כי ש"ס הקיסר שלה אין לי בגדים - זה רחוק מלהיות שחזור פאר ספרדי, מפעילי פוליטיים שונים הרב עובדיה יוסף חכם מתאים נכשלים הציבור אמון שלהם על ידי מצג שווא הדרישות של היהדות האותנטית, לבין מצג שווא יוסף בתהליך.

הקרב הראשון של אמסלם הנבחר הוא תבערה מספיק. בתמיכה גישה מקלה ההלכה כדי ההמרה, הפוליטיקאי הרב, עוררה זעם הגינוי של הממסד הרבני, תוך ואהדה מאושר ממי להכיר בכך גישה מחמירה הנוכחי יש מנוכר מאות אלפי עולים יהודים nonhalachically מ ברית המועצות לשעבר.

המוקד השני שלו הוא לטעון מהפכני עוד יותר. מתוך שורות של הממסד הספרדי החרדי הפוליטי, אמסלם התפתחה לאתגר את הנורמה בלתי נסבל אשר ראתה הליטאי האשכנזי ההנהגה החרדית לעודד את חסידיו כדי להמנע שירות התעסוקה הצבאית לטובת לימוד התורה להשתמש גבוהות ביותר שלהם הזמן. זוהי הנורמה מופרך כי היררכיה שלו הספרדית ש"ס תמכו בנאמנות - ובכך, כפי שמנסח זאת אמסלם, המגנה את הקהילה מאוד ש"ס מתיימרת לסייע "מעגל קסמים של עוני."

אמסלם מדגיש ללא הרף ביחס שלו אמונים מנהיגה הרוחני של המפלגה - "הרב עובדיה נתן את ההשראה ", הוא אומר. "הוא הוביל את התחדשות רוחנית הספרדים." עם זאת, יש ממותגים אמסלם מש"ס של יוסף, ש"ס שלו, לא רק שגויה, אלא אסון veritably לבוחרים שלה. האידיאולוגיה שלו, או ליתר דיוק את האידיאולוגיה החרדית הליטאית, אשר אותו אימץ נרצע, הוא טוען עדיין יותר shatteringly, הוא לא פחות מאשר בגידה של היהדות.

אחרי הכל, הוא מצהיר, בצטטו שורה של ציטוטים, הוא מצווה מרכזית, יהודים ללא עוררין, כי אב חייב לחנך את ילדיו כדי שיוכלו להתפרנס בכבוד. לפיכך, אומר אמסלם, הצעירים יש לתת חינוך מעוגלות, במתמטיקה הליבה, אנגלית תוכנית הלימודים במדע כמו גם לימוד דתיים, יותר טוב למצוא עבודה כבוגרים.

ובכל זאת, ש"ס - המפלגה כי שאפו אלוף המסורת הספרדית, אבל נשארה בכל זאת כבוד לממסד ליטאית - יש כמעט שלה שלושה עשורים של פעילות פוליטית מכוונת יוסף אמר חסידיו לעשות שום דבר כזה. "בשביל כוס חלב, אתה לא לקנות פרה," אדי אמסלם, ואז הבחין ביטוי המבולבל שלי, מרחיב: "אתה לא שולח מאות אלפי למסגרת ללא אמצעים להתפרנס בתקווה אחד גדול תלמיד חכם תצא. זה לא הוגן ואת התורה אינה דורשת את זה. "

בביקורת פראית, אמסלם נזכר כי ש"ס נוסדה באמת על ידי המנוח הליטאי הרב אליעזר שך מרווה וקובע כי זה תמיד היה "מכוונת, על ידי שליטה מרחוק, על ידי ההנהגה הרוחנית הליטאי. עולם הישיבות הספרדי הוא לא באמת הספרדי. למעשה, כל למד בבית הישיבות הליטאי האשכנזי, והם ליישם אותם תורתו בקרב הספרדים. "

יוסף, הוא אומר, אף חוקר בהחלט מדהים, היה "הפרסונה" נבחר בתור בובה לתופעה זו ליטא מהונדסים. והיום, אמסלם מציין, גישה יוסף נשלטת בקפידה על ידי בכירי ש"ס כי החכם הוא רעב של המידע הדרוש כדי לתת את התנועה ההנהגה ההלכתית-ציונית הולמת אותה זועקת.

באופן לא מפתיע, ההיררכיה ש"ס הגיבה למרד של אמסלם איש אחד ב בוטה, לפעמים במונחים קסמים. בחודש נובמבר, ארבעה שלה, האיש, יוסף, הוביל, מועצת חכמי התורה נידה אותו למעשה. הוא מואשם כי הוא היה מתרפס עצמו "עם שונאי התורה." היא קראה כמה תצוגות הכפירה שלו. הוא הורה לו להחזיר המנדט ש"ס שלו לעזוב את הכנסת. הוא סירב.

ח"כ הוקע אז כמו desecrater של שמו של לורד בכרזות שהודבקו על בשכונות החרדיות של ירושלים בבני ברק. אחד מבניו של יוסף האשימו אותו על הבצורת של החורף. יום עיתון ש"ס Leyom הקדיש עמודים גינויים של דרכים תועה שלו. ו סופר שם אף הרחיק לכת כדי להשוות אותו עמלק, צאצא של עשיו האויב המקראי של היהודים, אשר צאצאיו הם הורו נהרס.

משרדו של אמסלם הגיב בזמנו כי "ההשוואה לעמלק יש אבל אחד כלומר ברור ומסוכן," והוא שובץ מיד שומרי ראש. אלי ישי, שר הפנים ומנהיג ש"ס - ממותגים "דיקטטור" על ידי אמסלם בראיון אחר את הנושא של ביקורת מרומזת הרבה זה אחד - גינו "מקובל" של העיתון השוואה.

שני הגברים הם הסכימו על כך, נראה, אבל על מעט מאוד אחר.

חיים אמסלם, 51, נולד באלג 'יריה, עבר לצרפת כילד צעיר, ועלה לישראל עם משפחתו בגיל 11.

הוא אומר את יחסיו עם יוסף חוזר עשרות שנים - "תמיד הייתי קרוב מאוד אליו ... כאיש צעיר הייתי נבדק על ידי אותו "- וכי זה היה יוסף שנתן לו לרבנות. "הספרים שלי נפגש עם האישור שלו. אני כבר ציטט בספריו יותר מפעם אחת. "

לפני הכניסה לפרלמנט, היה אמסלם עבד כרב הקהילה הן בדרום ישראל בז 'נבה. הוא נכנס לפוליטיקה, הוא אומר, משום שהבין כי "זה אפשרי לשנות את פני הדברים היום במדינת ישראל, גם בתחום הרבני, רק דרך העולם הפוליטי. העולם הרבני, למרבה הצער, איבדה את יכולתה להשפיע על הציבור. "

אין ספק, אם כי, הוא בוודאי ידע את סוג המסיבה הוא היה להצטרף? הוא, מכל האנשים, עם עניבה כי רבת השנים ליוסף. אז למה את התקיפה זעם פתאומיות על מדיניותו?

זה לא כל כך פשוט, אומר אמסלם. הוא הניח כי כפי ח"כ, כפי שהיה במקרה כשהוא היה רב, הוא היה תמיד יש "אפשרות ללכת לרב, כדי לדון איתו, לתת לו לשמוע את הדעה שלי כדי להקשיב לדעתו. "

בפועל, עם זאת, הוא טוען, "תהליך ההידרדרות" החל "מהרגע שאני נכנס לפוליטיקה. היו אלה "- ישי עלומים בולטים ככל הנראה ביניהם -" מי שלא מעריך את זה קשר אישי ביני לבין הרב עובדיה -. שנבע בסיס הרבני, לא בסיס פוליטי, אשר יכול להשפיע עליו עמוקות "

ואכן, אמסלם הוא רק אחד מתוך שני רבנים מוסמכים (השני הוא נסים זאב) בקרב 11 חברי הכנסת של ש"ס. ואת יכולתו לתקשר עם יוסף על הרמה, כמו "איש ההלכה שכתב ספרים על ההלכה ... כנראה זה היה בעיה עבור אנשים מסוימים. "

המפרץ - אידיאולוגי ואישי מכן - בין חבר הכנסת לבין מפלגתו, הוא אומר, פתחו מאוד בהדרגה. מתקתקת את הבעיות הרחיבו אותו, הוא מתחיל עם המרה. "אתה לא יכול להיות אדיש כשמדובר חיילי צה"ל, חלקם מסכנים את חייהם עבורנו, וחלק מהם נתנו את חייהם למעננו, ומי הם מן" זרע ישראל "- ישראל זרע - כי הוא, ממוצא יהודי. "

בעוד המדינה haredidominated ויותר הרבנות הראשית קבעה סטנדרט מחמיר את המרות של כל העולים מחבר העמים ממוצא יהודי מצד האב, ואין מאבק מתמשך על תוקפו של המרות שבוצעו במסגרת צה"ל, אמסלם אומר שהוא עוקב "את הקו של הפוסקים הגדולים לפניי ", כי" הם צריכים לקבל יחס שונה. "גישה הלכתית מקלה יותר, הוא המנדט, הוא טוען. דם יהודי זורם בעורקיו של האנשים האלה, הוא אומר, להתעלם זה "היא לא הלכה, ולא אנושי."

"במדינת ישראל, יש לנו כמעט חצי מיליון אנשים אוהבים את זה. אנשים עם אביו או סבו מי שהוא יהודי. יש להם שמות יהודיים, אבל הם גויים, כי האמהות שלהם הם גויים. ברחבי העולם היהודי, יש מיליונים של אנשים בקטגוריה זו. ואני לא מגזימה. מיליונים. מה אני אמור לעשות איתם? אני צריך לדחוף אותם, נגד צווים של יחזקאל הנביא? לא, אני צריך להציע פתרונות. "

הבא, אמסלם פונה החינוך, התעקשותו כי התלמידים במערכת תלמוד התורה של ש"ס הספר ללמד את תוכנית הלימודים בבית הספר הכללי, כמו גם לימודי תורה.

"מחקרים אלו לא חשוב רק מבחינת היכולת של התלמידים למצוא בעתיד במקצועות כלליים," הוא סיבות ", אלא גם למען לימוד התורה עצמה: אתה צריך להבין אותם מקצועות הליבה כדי להבין טוב יותר הגמרא "ישנם, הוא אומר, קטעי המכריע של פולמוס בגמרא - במסכת שבת, במסכת Kil'ayim, במסכת עירובין, במסכת סוכה - כי לא ניתן לפענח כראוי".. אם אין לך הבנה רחבה יותר "

זה מביא אותו לנושא הטרידה להפליא של עבודה במשרה מלאה על מחקר במשרה מלאה.

"בשבילי, את היכולת להתפרנס בכבוד היא עיקרון ראשון במעלה", הוא מדגיש. "התורה אינה מחייבת אותנו ליצור חברה povertystricken. התורה מחייבת אותנו ליצור חברה של איכות, אחד מעיר המצוות, לימוד תורה ברמה גבוהה. "אבל זה לא בולמת את הציווי לעבוד.

אמסלם חזר זה עתה, הוא אומר, מטיול בארצות הברית, במהלך שנשא שיעור הלכה בפני קבוצה של תעשיינים. "אני נדהם תקן של השיח, רגיל כי אני לא רואה בישראל", הוא אומר. "לכאן," הוא מציין עם פרובוקציה מחושבת, "תלמיד חכם שלומד בכולל טוב, הוא ברמה טובה. אבל סטודנט שלא ללמוד בכולל היא ברמה נמוכה מאוד. זה מודל נתקלתי באמריקה, המודל ששררה במשך דורות - של אנשים שעובדים לפרנסתם, עם חינוך בתורה - למה זה לא חל כאן "?

אמסלם יודע בדיוק למה לא: כי ההנהגה החרדית בעקשנות חרג זה במדינת ישראל המודרנית, אבטחת פטור נרחב משירות בצה"ל עבור בני הנוער שלהם, ושולחים אותם בהמוניהם ללמוד. "אתה מגדיר את זה בתור" סטייה? '"הוא אומר. "גם אני אם זה היה נשאר בעולם הליטאי לבד, טוב, זה המיקום שלהם, ואני לא מתערב בעולם הליטאי. יש, זה לא סטייה. זה השקפת עולמם. אבל עבור הציבור הספרדי, אשר אינו מנוי על השקפה זו, והיכן הוא יוצר חיים בחברה בעוני, עם מרכיב לא של עובד לפרנסתו ישר, טוב, את זה צריך לשים קץ. האזעקה צריך להיות נשמע. "

הערות אמסלם כי כמעט כל המלומדים היהודיים הגדולים, בכל רחבי לימוד לדורות, התורה בשילוב עם העבודה כנה. הוא תומך לטפח את הטוב ביותר ואת brightest במחקר במשרה מלאה - ". אחרת אנו מסכנים את יכולתנו ליצור את העתיד מלומדים, הצדיקים, הרבנים" אבל העסקת מטאפורה צבאית מתאימה, הוא מוסיף כי, "בדיוק כמו בצבא , לא כולם יכולים להיות קומנדו מובחרת או צנחנים, אותו מחזיקה עבור לימוד התורה: חלק רק ללמוד, חלק יהיה ללמוד ולעבוד, וגם חלק יפעל רק. אין שום דבר לא לגיטימי בזה. "

AT שורש חשיבה עצמאי ההלכתי של אמסלם, כך נראה, היא העובדה הפשוטה, כי הוא ציוני.

הוא רואה את הקמתה מחדש של מדינה יהודית ריבונית כמתנה אלוהית. המוטבים, לדעתו, יש חובה הנובעת להשתתף בפיתוח של המדינה. לא לעשות זאת, ואכן, היא אלוהית הדחייה יהיה.

"אני מגדיר את עצמי כיהודי, אדם ירא שמים", אומר אמסלם. "אני גם אדם הרואה את התחייה של מדינת ישראל כאחד הניסים הגדולים ביותר וברור כי הקדוש ברוך הוא ביצע עבורנו. זו המדינה שלנו. אנחנו צריכים לתרום את זה. ואת התרומה שיש לידי ביטוי בכל מיני תחומים. זה יכול להיות תרומה דרך השירות הצבאי, דרך שירות אזרחי, באמצעות שירות לאומי. "

באופן אירוני משהו, אמסלם לא משרתים בצבא עצמו. דווקא בהתנצלות, הוא אומר, הוא היה רב הקהילה אשר "ביקש כמה פעמים" להתגייס, אך נאמר לו "אנחנו לא צריכים אותך עכשיו." חלק מהילדים שמונה שלו, בוגרי הישיבה, שימשו, עם זאת. "רוב הח"כ ים של ש"ס שירתו וילדיהם לא," הוא מציין. "בשבילי זה היה להיפך."

"זו המדינה שלנו", הוא אומר שוב, עם פשטות עדינה. "זוהי מדינה של העם היהודי. זה הובטח לנו לאחר 2000 שנות גלות. ואנחנו חייבים לעשות את חלקנו למען המדינה. זה אינו סותר הטענה שלי, כי תלמיד ישיבה שלומד תורה, מי באמת הלימודים, יכולים בהחלט להיחשב באותה דרך כמו היו בני שבט לוי, שישב ולמד תורה בלבד. "

הוא משתהה, ואז הכוננים הביתה נקודה. "אבל לא כל בני ישראל הם הלוים."

לכאורה, נזהרת שלא להעמיק את החיכוכים מרה עוד יותר, אמסלם הוא התעקש כי דעותיו לא סותר כלל את אלה של יוסף - אם כי זה קביעה כי ספק רק עוד יותר מכעיס את המלעיזים ש"ס שלו.

ספריו על ההמרה, הוא אומר, מבוססים למעשה על חלק ניכר על החשיבה של עצמו יוסף. "איך אני יודע?" הוא שואל רטורית. "לפי מה שכתב מן הפרוטוקולים של עבודתו. הוא היה הרב הראשי . הוא לא היה נחתך. הרב עובדיה לא הייתה הישיבה הראש מי נתן שיעור שבועי שבו אתה יכול להבין או לא להבין. יש פרוטוקול: מי הוא מומר, איך הוא המיר את דתו. הוא הגיע לכנסת. הוא הסביר סקירה שלו. "

באשר החובה לפעול, הוא שואל בכאב, "האם אני צריך להתייעץ עם מישהו על זה?!" הוא מצטט מתהילים, מעוררת הרמב"ם, מציע זרם הפניות המשנה, ו מסכם, "אתה לא צריך במיוחד החוכמה לדעת את זה! אלו הם עניינים פשוטים. הרב שיודע כל זה. "

והוא חוזר אל משה תמיכה בדרישתו כי המאמינים לתרום לרווחתם של ישראל. "משה רבנו ביקורת אלה שבטים שלא רצו להיכנס לארץ ולקחת חלק בכיבוש," נזפה בהם על נכונות "פשוט לשבת שם" כאשר אחיהם היו יוצאים למלחמה, אמסלם נזכר.

הוא לא כל כך מהדהדת בש"ס, תמהני? לא המפלגה להכיר שחברי המסור של ציבור הבוחרים שלה הם מתקשים לקבל ברצינות על ידי משום שהם עושים מה המנהיגים הפוליטיים והרוחניים שלהם אומרים להם הוא הנכון?

"אני רק יכול לומר כי הקהילה הזאת, בגלל הכבוד שלה על הרב עובדיה, נותנת את תמיכתה של ש"ס," הוא עונה. "ובתמורה, הילדים שלה ואת הנכדים להיכנס למסגרת בלתי אפשרית.

"היה סקר בערוץ 10 בחודש שעבר כי הראו 40 אחוזים של הבוחרים של ש"ס להזדהות באופן מלא עם דעותיי," הוא ממשיך. "אני לא צריך שום דבר יותר מזה. מה אני אמור לעשות? תסתום את הפה? אני לא יכול לשתוק. אני שומע את זעקת מגובה פני הקרקע. אנשים הם מייללים: "אנחנו לא יכולים לנהל. אנחנו רוצים להיות מסוגלים להתפרנס. "

"אין לשכוח כי בין היום את הציבור החרדי יש לך 40,000 גברים צעירים אשר ידועים שנשרו - הם לא בישיבה, הם לא בצבא, הם לא במערכת החינוך. אני לא יודע כמה עוד הם כביכול בישיבה כי יש נשרו. מה עוד צריך לקרות? יש חור בסירה. הקפטן צריך לתקן את זה. אחרת הספינה תטבע. הוא לא יכול להתעלם ממנה. הוא צריך לרדת אל בטן הספינה ... "

ואת מי בדיוק הוא הקפטן? "אני לא יודע. אבל אני רואה את החור ואני מנסה לחבר אותו. "

כל אלה מבקשת זו השאלה: מדוע היה כל כך פירלס מלומד כמו יוסף לאפשר את התנועה הוא מפקח על כך להטות המסורת היהודית האותנטית. "יש לך נחת על אחת הבעיות הכאובות ביותר," אמסלם מאפשר.

במקום לענות ישירות, אולם, הוא מציין כי תחילה "הציבור הרחב לגבי הרב עובדיה כציוני. הרב עובדיה שירת את מדינת ישראל הציונית כרב ראשי. הוא חגג את יום העצמאות. כן, הוא חגג את יום העצמאות! וכל מי שאומר אחרת הוא לשכתב את ההיסטוריה. הוא נהנה מדינת החגיגות של ישראל. והוא כתב פסקי הלכה זו, אולי, אפילו לשקף השקפת עולם ציונית. "

אז למה, שוב, זה רב ציוני בעליל הראשי לשעבר השראה פוליטית שתאפשר את תפיסת העולם שלו להיות מוטה על ידי נאמני לכאורה שלו?

התשובה, אמסלם ייראה רוצה להתמודד, הוא החכם הספרדי, שהפך 90 בספטמבר, הוא להיות שהופעלו על ידי אנשים חסרי מצפון סביבו.

אמסלם נאנחת. "הרב עובדיה הוא איש של תורה, שכל העולם הוא טבילה בתורה. שום דבר, אלא תורה. , הוא נגרם על ידי ערוצים צרה של מידע. הוא לא קורא את האינטרנט. הוא אינו רואה את העיתונים היומיים. הוא לא צריך זמן כדי להאזין לרדיו. אולי הוא שומע שידור החדשות של שתי דקות ב 12 או ב 2. באופן טבעי, כאשר מישהו בא להגיד לו משהו, הם אומרים לו משהו. "

הנקודה היא שאנשים מסוימים - כמו, נגיד, אמסלם עצמו - אסור "לבוא להגיד לו משהו," וכי הרב, ולכן, אין לקבל את התמונה המלאה?

הוא נאנח שוב. "על המרות, ש"ס היא שנאמר מה לעשות אפקט על ידי הליטאים. זאת טרגדיה. זה יהיה יותר פשוט אם הרב עובדיה גם קיבלו מידע מאחרים ... כתבתי מכתבים רבים של הרב בנושא זה. אני לא יודע שהוא אי פעם קיבל אותם. אני מניח שהוא לא ... ניסיתי כמה פעמים לבוא לראות אותו ולהגיד לו דברים. "

ו?

"וזה לא הסתדר. אבל בואו נשאיר את העניין שם. אני לא רוצה לפרט. "

אני עומד על דעתי כי זה חשוב.

"אוקיי, תן לי לתת לך דוגמה," הוא מציע, עם הסתייגות קלה בלבד. "בכמה הזדמנויות, נקראתי כנראה להיות אמר את. אחד מאותם מקרים הקשורים בחקיקה להגנה על מישהו מפני העמדה לדין אם הוא יורה פורץ מתוך הגנה עצמית. חקיקה מקורותיה במשפט מן התורה. חלק ב ש"ס רוצה להתנגד לחוק הזה. זה לא משנה למה. אני בא ואמר, "סליחה, רבותי, כאיש של תורה, איש הלכה, אני אומר לך, כי החוק הזה הוא נכון." וכתבתי ההסבר ההלכתי. ואז נקראתי אל הרב עובדיה. אני לא יודע מה אמרו לו . אבל כאשר אני בא והסביר לו, אמר , 'הוא צודק. אתה צריך להקשיב לו. הוא מבין בענייני הלכה. '"

זה סוג של התרת סבך חזרו יותר מפעם אחת, אומר אמסלם. "ואחרי זה, אני כבר לא היתה לי הזדמנות . זה היה מובן כי, על שדה המשחק, זה לא יהיה לי מי תהיה בעיה. "

באופן רשמי, אמסלם אומר כי הוא עדיין ש"ס. יותר מפתיע, הוא אומר, הוא עדיין רואה עצמו "איש של ש"ס" - אף הוא מענקי בחיוך, נדיר הצר, מפלגת "הוא מתנהג די indelicately בעניין" של המנדט שלו.

יש לו שום כוונה לפרוש הכנסת, כפי שהתבקש על ידי חכמי המפלגה. "אמרתי לאורך כל הדרך, בבקשה, תן לי את הזמן הדרוש עם הרב עובדיה. משפט הוגן מחייב אותך לתת לאדם שימוע. אני נאמן לחלוטין דרכו. אני נאמנה את ההלכה. וכל מה שהם מנסים להשתמש כדי להכפיש אותי, היא רק פוליטיקה זולה. "

אז זהו פוליטיקאים אחרים ש"ס אשר זנחו את דרכו של יוסף?

"הייתי הולך עוד יותר," אמסלם מצהיר. "הם לא נטשו את הנתיב שלו. הם לא יודעים את זה. אני יודע את זה כי יש לי הלכו אחריו במשך 60 השנים האחרונות. את הספרים שהוא פרסם בגיל 24. כתביו שלו במשך כל השנים. זה מרתק אותי. "

ובכל זאת הסובבים יוסף מתעקשים כי היא אמסלם אשר סטו, לבין החכם הנערץ עצמו נותן כל סימן להאמין להם.

"זה כמו במחשב", הוא יורה חזרה. "התוצאה היא פונקציה של המידע שאתה קלט."

הוא מודה, עם חיוך רחב, כי ש"ס לא סביר כדי לבחור אותו ברשימה שלה לכנסת בפעם הבאה. "אני מתאר לעצמי שלא," הוא אומר, אבל נראה רגוע להפליא. הוא יכול לצפות באופן סביר כדי למצוא בית באיחוד הלאומי הסביבה / היהודי והבית, ואומר יותר מסיבה אחת עשתה גישושים.

"יש זמן לחשוב", הוא אומר בשלווה. "אני לא סוגר שום דלת. אם אני מסוגל למצוא פלטפורמה לקדם את הרעיונות שלי, אני אשתמש בו. אני מאמין וכך גם אחרים, כי תראה אותי בכנסת הבאה. אולי אפילו יותר פעילים מאשר היום. "

אולי הוא לאחד כוחות עם ש"ס לשעבר הבלתי נלאה הפוליטית מנהיג אריה דרעי, עכשיו מכינה קאמבק לאחר שריצה מאסר שלו שוחד? הם אולי נראים טוב במשחק - אלה שני הוגים עצמאיים הספרדי, אלה שני מבקרי המר של ישי.

בתחילה, אמסלם נראה לומר כן: "אריה דרעי הוכיח כי הוא אדם מוכשר יכול לעשות דברים. וכל מי מניות הקו האידיאולוגי שלי, מי שרוצה לשים קץ צפה ליטא הספרדי הזה, יכול להיות שותף שלי. כל מי שאומר בבירור שיש לנו כדי לתרום את תרומתנו לחברה; מי אומר, "אנחנו אוהבים את ארץ ישראל," קוראים לזה ציונות, שבא יחד עם פתרונות הלכתיים ומקבל פתרונות הלכתיים, אחד כזה הוא השותף שלי ".

אבל אז הוא מוסיף בנימה הצנועה שלו, עם המקצב שלהם כי הקול חולק מטעה גם כאשר התוכן הוא נושך: "הייתי מזכיר לך כי את ההישגים שיש לנו עד כה הם הודות אריה דרעי. זו הסיבה ש"ס נראית כפי שהיא עושה היום. זוהי יצירה, כי אני לא מסכים עם. "

אולי ברית אמסלם, דרעי לא צפוי כל כך.

אני מעיר כי המתרחש על בבית המשפט של הרב יוסף, על ידי שלו אומר, נשמע דומה מדאיג לאלה הארמונות של דיקטטורים מנותקת שונים - בהם יועצים זדוניות לווסת את הזרימה של מידע, כך הבוס רק שומע מה הם רוצים ממנו לשמוע. "אמרתי מספיק על זה", מגיב אמסלם.

אבל לא זה לב הבעיה, אני שואל שוב, לזכור כי השונות בקדימה טענו כי לפעמים שואף להיות ראש הממשלה, ציפי לבני נמנעה להקים קואליציה עם ש"ס לפני בחירות 2009, כי עוזריו יוסף מצג שווא של הרב כמה תפקידים שלה על השכנת שלום עם הפלסטינים? הוא לא אמסלם טען כי מנהיג המפלגה באופן ישיר מייצגת מאות אלפי ישראלים, ומחזיק את מאזן הכוחות בפרלמנט המייצג את כולנו, הוא להיות נתון מידע מוטה וחלקית על ידי נאמני כביכול שלו? האם לא הוא בטענה, היו יוסף נתן תמונה מלאה יותר, הוא רוצה דברים כדי להתפתח באופן שונה? ואם זה המקרה, לא המכילים השלכות עגומה עבור המדינה כולה?

אמסלם עוצר, רואה תשובה, ואז מופיע לחשוב טוב על זה. "זה בשבילך כדי לומר," הוא בסופו של דבר מצליח.

אני שואל אמסלם, סוף סוף, על דו"ח ות של האיומים המכוונים אותו בעוון כפירה לכאורה שלו. הוא מתיימר להיות מוטרד על ידי כל סכנה פיזית, אבל בהחלט הוא אדי על ההשוואה עמלק.

"הרבנים הספרדים, לאורך הדורות, היו סובלניים, מתונה, הם הגיעו אל העם", הוא אומר. "כדי להכפיש רב? לקרוא לו עמלק? "הוא זנבות משם, מנענע בראשו.

האם זה כי גישה מסוימת קיצוני אשכנזי השפיע על הספרדים? "גדלתי עם אשכנזים", הוא מגיב. "רוב חברי העבודה הקהילה החסידית לפרנסתו. כמעט כל הקהילה זה עובד בחו"ל. היא השקפת עולם ליטאית. אני לא יודע איך הוא נוצר, אבל זה מיליטנטי זה אכזרי. "

רע לישראל? "זה רע עבור העם היהודי, כן", אומר אמסלם.

ואז הפוליטיקאי הרב, מי שרוצה להציל את המדינה היהודית מן הפונדמנטליזם הדתי מספק מיני הפרידה-הדרשה: "העם היהודי צריך להוות דוגמה, אל עצמו, של סובלנות, של קבלת האחר, לא לרדוף אנשים על שלהם אמונות ", הוא אומר. "אנחנו לא רוצים לחיות תחת משטרים אפלים. באנו לכאן כדי לעצב חברה אחרת, טובה יותר. אנחנו קיבוץ גלויות - אנגלו סקסים וצרפתית הטורקים רומנים מרוקאים ועיראקים - ואנחנו רוצים תערובת טובה.

"לכל קבוצה יש מנהגים משלו. יפה כמה, כמה אני אוהב פחות, אבל אני צריך ללמוד כדי להבין אותם. אני רוצה לכבד אותי ואני רוצה לכבד אותך. אני רוצה להכיר אותך ואני רוצה שתדעי אותי. אני לא רוצה לכפות את דעתי עליך, ואני לא רוצה לכפות את דעתך על בי.

"ואם על המרה", הוא אומר, לאט ובכוונה, מול nemeses ליטאית נראה שלו, "אני רוצה לעשות כמו הרבנים שלי היה במרוקו, לא בא אלי עם הרבנים שלך מ-I-don'tknow איפה אומרים לי 'רק הם יודעים מה נכון. "

"אין לך מונופול", הוא מצהיר, רותח עכשיו. "האם אתה מנסה להשתלט על התורה? ובכן, אין מונופול על התורה. התורה ניתנת החכם התורה ניתנת החכם של פרשנות הלכתית. זה התפקיד שלי לעשות בדיוק את זה. "

http://www.gula.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=119974

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > ש''ס נכנסה להיסטריה ולפאניקה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext