קישקושים וחידושים
בתורה הקדושה יש מחלוקת אם אלוהים לימד את משה רבינו גם קישקושים או שאלוהים לימד את משה רבינו רק חידושים כלומר בתורה הקדושה יש מחלוקת אם אלוהים לימד את משה רבינו גם חידושי תורה לא אמיתיים או שאלוהים לימד את משה רבינו רק חידושי תורה אמיתיים אנחנו לומדים את זה ממה שכתוב בתורה הקדושה לגבי דגים כשרים ודגים לא כשרים דגים כשרים יש להם גם קשקשת וגם סנפיר כך שמותר לנו לאכול אותם ודגים לא כשרים אין להם לא סנפיר ולא קשקשת כך שאסור לנו לאכול אותם עכשיו אני אביא לכם את אותם פסוקים שמדברים על דגים כשרים ואת אותם פסוקים שמדברים על דגים לא כשרים הפסוק הראשון הוא הפסוק אֶת־זֶה© תֹּֽאכְל₪וּ מִכֹּ¦ל אֲשֶׁ³ר בַּמָּ¡יִם כֹּ³ל אֲשֶׁר־לוֹ¹ סְנַפִּ¸יר וְקַשְׂקֶ¬שֶׂת בַּמַּ§יִם בַּיַּמִּ«ים וּבַנְּחָלִ¦ים אותָµם תֹּאכֵֽלוּ׃ הפסוק השני הוא הפסוק וְכֹל¹ אֲשֶׁ¸ר אֵֽין־ל¬וֹ סְנַפִּ³יר וְקַשְׂקֶ§שֶׂת בַּיַּמִּים© וּבַנְּחָלִ₪ים מִכֹּל© שֶׁ³רֶץ הַמַּ₪יִם וּמִכֹּ«ל נֶµפֶשׁ הַחַיָּ¦ה אֲשֶׁ³ר בַּמָּ¡יִם שֶׁµקֶץ הֵ¦ם לָכֶֽם׃ הפסוק השלישי הוא הפסוק כֹּ³ל אֲשֶׁµר אֵֽין־ל«וֹ סְנַפִּµיר וְקַשְׂקֶ¦שֶׂת בַּמָּ¡יִם שֶׁµקֶץ ה¦וּא לָכֶֽם׃ הפסוק הרביעי הוא הפסוק אֶת־זֶה© תֹּֽאכְל₪וּ מִכֹּ¦ל אֲשֶׁ³ר בַּמָּ¡יִם כֹּ·ל אֲשֶׁר־ל«וֹ סְנַפִּµיר וְקַשְׂקֶ¦שֶׂת תֹּאכֵֽלוּ׃ הפסוק החמישי והאחרון הוא הפסוק וְכֹ¸ל אֲשֶׁ·ר אֵֽין־ל«וֹ סְנַפִּµיר וְקַשְׂקֶ¦שֶׂת לֹ³א תֹאכֵ¡לוּ טָמֵµא ה¦וּא לָכֶֽם׃ עכשיו אנחנו נשים לב לדבר מעניין ביותר כל הפסוקים שאני הבאתי פה מופיע בהם גם סנפיר וגם קשקשת עכשיו אנחנו נשים לב לדבר מעניין נוסף יש פסוקים שאני הבאתי פה שנאמר בהם תאכלו ויש פסוקים שאני הבאתי פה שנאמר בהם לא תאכלו עכשיו אנחנו נדמיין לעצמנו את הדבר הבא במקום שיהיה כתוב באותם פסוקים שאני הבאתי פה המילה קשקשת(לשון קשקשים)שיהיה כתוב שם באותם פסוקים שאני הבאתי פה המילה קשקשת(לשון קישקושים)כאילו התורה הקדושה אומרת לנו שתי דברים הדבר הראשון שהתורה הקדושה אומרת לנו הוא שאלוהים לימד את משה רבינו רק חידושים כלומר הדבר הראשון שהתורה הקדושה אומרת לנו הוא שאלוהים לימד את משה רבינו רק חידושי תורה אמיתיים הדבר השני שהתורה הקדושה אומרת לנו הוא שאלוהים לימד את משה רבינו גם קישקושים בנוסף לזה שאלוהים לימד את משה רבינו חידושים כלומר הדבר השני שהתורה הקדושה אומרת לנו הוא שאלוהים לימד את משה רבינו גם חידושי תורה לא אמיתיים בנוסף לזה שאלוהים לימד את משה רבינו חידושי תורה אמיתיים
 |
|